Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

SoundMania írta:
2019.11.27., szer. 15:52
Majd ha már lesz jó rendszered , akkor rájössz Te is , hogy ezt a billegést sokkal nagyobb mértékben megcsinálják a lemezek hangja , mint a jobb kábelek..... De addig csak a magad komponenseiről szabadna beszélned és nagyon -nagyon nem általánosítva!
gondolkodik.gif Amiről írtam, annak köze nincs a rendszerem komponenseihez. Látom nem jött át. Nem baj. Nem először.
Annyiban vagy irigylésre méltó helyzetben, hogy úgy tűnik tökéletes készülékeket birtokolsz és meg tudod mondani melyik hozzá a tökéletesen színezetlen, teljesen "áteresztő" kábel. És abban is teljesen biztos vagy, hogy nekem is bizonyára az tetszik/tetszene ami neked. :kiss:

-------------------
u.i. nagyobb betűméret nem volt? :D
.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

trane írta:
2019.11.27., szer. 16:56
SoundMania írta:
2019.11.27., szer. 16:47
Írd nyugodtan a tapasztalatod , ha már hallottad őket . Nekem együtt nem sikerült . Csak az emlék maradt, hogy .... az nem az igazi . Az ára is kezd jobb lenni, így legfeljebb majd mégis megpróbálom.... Bár eddig az ilyen "majd mégis újra megpróbálomok" sem jöttek be soha......
az 'izé' a KSL SPc-nek szólt, és leírom :rolleyes: > az én tapasztalataim szerint az egy némileg dinamika-korlátos, egyértelműen sávhatárolt, kissé fakó hangú kábel bárhová leborulok.gif
Így van! Még szerencse hogy nem arról írtam.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

trane írta:
2019.11.27., szer. 15:58
SoundMania írta:
2019.11.27., szer. 15:53
Hátazspézé. :)
háááát...izé... gondolkodik.gif
Írd nyugodtan a tapasztalatod , ha már hallottad őket . Nekem együtt nem sikerült . Csak az emlék maradt, hogy .... az nem az igazi . Az ára is kezd jobb lenni, így legfeljebb majd mégis megpróbálom.... Bár eddig az ilyen "majd mégis újra megpróbálomok" sem jöttek be soha......

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5227

Hozzászólás Szerző: fülelek »

LIMAR írta:
2019.11.27., szer. 14:51
fülelek írta:
2019.11.27., szer. 10:19
A Townshend Fractal kábel leírásában leltem: "
Fractal-Wire™ is terminated in the industry best Neutrik Profi RCA phono plugs.
Na ez durván nem igaz, több, ennél lényegesen jobb rca dugó van, csak egy példát említsek: Eichmann Bullett Plug
Persze ettől még jól szólhat, csak egy amúgy komoly cégnél is előbukkan a marketing bullshit.
Mondj egyetlen ipari RCA csatlakozót, ami jobb a Neutrik Profi RCA-nál!
Ne hifis cégek saját csatlakozóit.
Sokkal drágább "hifi" csatlakozót viszont száz számra tudnék mondani, ami rosszabb.

Az Eichmann Bullett Plug sem ipari elektronikai csatlakozó.
Kétségtelen, hogy jó. Ezzel egyetértek. De dolgozni vele nem kellemes. Pláne bizonyos kábel méret és merevség felett. Sőt, néha lehetetlen küldetés.
A sárgaréznél csak sokkal jobb vezető (nemcsak a fajlagos ellenállás szempontjából) a vörösréz, ami viszont mechanikailag elég gyenge, berilliummal vagy telluriummal pár százalékban ötvözve viszont ugyanolyan jól meg lehet munkálni, mint a sárgarezet.
Az rca nem ipari és nem profi csatlakozó, a szövegben az "in the industry" nem iparit jelent, hanem az iparban, de lehet, hogy nem elég jó az ángilus tudásom...
Bármelyik Be vagy Te ötvözött rca csatlakozó jobb, mint a sárgarézből készült. A kínai klónok is...
Az, hogy nem lehet bármelyik értelmetlenül vastag összekötő kábelt rászerelni az Eichmann dugókra, az nem von le semennyit a hangzási minőségéből.
Persze ezt nem úgy kell érteni, hogy aki nem ilyet használ, az ki van zárva a zenehallgatás élvezetéből, mindössze egy aprócska pont fog hiányozni az i betűről, amitől még 100%-osan felismerhető marad az i...

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

trane írta:
2019.11.27., szer. 15:49
SoundMania írta:
2019.11.27., szer. 15:45

Nem tudtam egyszerre meghallgatni őket, de nekem a Kondo KSL jobban tetszik . Így nem egymás mellett hallgatva , ennél nem hallom az említett "problémákat", csak nagyon egyensúlyban lévő , nagyon nagy energiával megszólaló zenét.
SM, melyik KSL? :rolleyes:
Hátazspézé. :)

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

audioline írta:
2019.11.27., szer. 13:28
@juliush

"...inkább a saját megnyugtatásom érdekében (értsd felelősségteljes "audiofilként" ezt a vonalat sem elhanyagolva), semmint a hatásában valaha is meggyőzve..."

Jó, hogy leírtad. Vajon a hifista közösség hány %-a kábelez a fenti okból? gondolkodik.gif Nálam úgy működik, amit nem hallok, vagy mintha..., azzal nem foglalkozom, vagyis nem költök rá. Nem zavar ha e miatt hülyének kell magam éreznem egy erről mást gondoló látogató előtt.

Abban teljesen egyetértek veled, hogy készüléke válogatja, hogy mennyire érzékeny a kábelezésre, és azzal is, hogy adott helyre lehet akár egy olcsóbb a befutó. És itt nem az elfedés meg egyéb magyarázatokban van a kutya elásva. Hanem egyszerűen a szinergiában. Szerintem. Ebben benne van a hallgató ízlése, elvárása is. Nem kicsit. Azaz mi az a hang, amit keres. Ezt egy kábel képes jobbra vagy balra billenteni. Már csak e végett sem lesz SOHA egyetértés kábelezés témában.
Majd ha már lesz jó rendszered , akkor rájössz Te is , hogy ezt a billegést sokkal nagyobb mértékben megcsinálják a lemezek hangja , mint a jobb kábelek..... De addig csak a magad komponenseiről szabadna beszélned és nagyon -nagyon nem általánosítva!

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Töki írta:
2019.11.27., szer. 14:36

Szívesen venném az ajánlásod olyan tápkábelek tekintetében, amik az általad leírt tulajdonságokat együttesen nézve ("elfedés, dús mély hangok, dinamikavesztés") felülmúlják a WW Platinumot
Köszi :rolleyes:
Nem tudtam egyszerre meghallgatni őket, de nekem a Kondo KSL jobban tetszik . Így nem egymás mellett hallgatva , ennél nem hallom az említett "problémákat", csak nagyon egyensúlyban lévő , nagyon nagy energiával megszólaló zenét.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

fülelek írta:
SoundMania írta:
2019.11.27., szer. 09:09

Ez a szöveg nagyon menő! Sokak igényeinek és elvárásainak megfelelő . Nekik "Önigazolást" adva csak megerősíti a tévhiteiket.
De sajnos nem igazak az állítások. Nem tudom szerinted mi számít Diy kábelnek, de pl a Townhend Fractal az összes ismertebb hazai diyer kábelét sz..rrá veri sokféle rendszerben is. (ráadásul nem is készít 100 félét és nem cseréli évenként a kínálatát, mégis időtállónak , keresettnek tűnik.)
És az is nagyon tetszik, amikor a drága kábeleket élvező tulajdonosokat győzködik, hogy felesleges kábelekre költeni......mert...... De sajnos megint csak tévednek!
Na ez durván nem igaz, több, ennél lényegesen jobb rca dugó van, csak egy példát említsek: Eichmann Bullett Plug
Persze ettől még jól szólhat, csak egy amúgy komoly cégnél is előbukkan a marketing bullshit.
Nem kötözködés képp , de mechanikailag a Neutrik Profi sokkal jobnak tűnik . Hangra lehet, hogy jobb az Eichmann Bullett Plug..... Vagy kimondottan a hangminőségre értették a Townshendnél ?

L5S1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: L5S1 »

LIMAR írta:
2019.11.27., szer. 14:51
fülelek írta:
Sokkal drágább "hifi" csatlakozót viszont száz számra tudnék mondani, ami rosszabb.

Kétségtelen, hogy jó. Ezzel egyetértek. De dolgozni vele nem kellemes. Pláne bizonyos kábel méret és merevség felett. Sőt, néha lehetetlen küldetés.
Akkor voltaképp teljes az egyetértés ha jól értem.
AK120 II - AK SE100 - Adl Stratos - HD600 - Ether C

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

fülelek írta:

Töki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 625

Hozzászólás Szerző: Töki »

SoundMania írta:
2019.11.27., szer. 09:53
viri írta:
2019.11.27., szer. 08:57

De jó hogy Te tudod, hogy én mit nem tudok :)
Viszont nem tudom hogy Te tudod.-e, hogy járt már nálam nem egy tápkábeled, azoknak hangban konkrétan semmi közük nem volt egy ilyen szintű kábelhez, mint ez a tiszta ezüstből öntött platinum. Ha valahol mégis jobban szerepelt a Te kábeled, amit készségesen elhiszem, de szerintem az azért lehetett, mert ott szükség volt egy kis elfedésre, hangolásra. sajnálom, nekem ez a véleményem, tapasztalatom, de most már megyek dolgozni csak délután tudok írni.
Nos ezért szoktam emlegetni, hogy az ember ismerje már meg a készülékeit! Mert ahogy írod , hogy szükség volt az elfedésre..... ez akár oda is visszavezethető, hogy nem elég jó a készülék és hangolni kell a rendszert, egy "elfedős" kábellel.
Ez nekem mindig gyanús , ha visszafele kell menni a jobb hanghoz . Akkor még sok gond van a rendszerben......
Legalábbis én ezt így látom.
Amúgy tényleg egész tisztességes kábel a platinum. Csak a fentiek miatt azt kell mondjam , kicsit ez is még elfedős . Talán bizonyos digitális cuccoknak tényleg jót tesz a dús mélyeivel, kicsit elfolyós hangjával. De ez lehet kellemes. Amit leginkább fájlaltam , a dimanikaveszteség. Ez nálam megbocsájthatatlan. :) De tényleg egy tisztességes hangú kábel és ezek már ennyibe kerülnek. ( Bár most eléggé estek az árai, 1,5 m már 999usd-ért kapható.)
Szívesen venném az ajánlásod olyan tápkábelek tekintetében, amik az általad leírt tulajdonságokat együttesen nézve ("elfedés, dús mély hangok, dinamikavesztés") felülmúlják a WW Platinumot
Köszi :rolleyes:
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hozzászólás Szerző: audioline »

@juliush

"...inkább a saját megnyugtatásom érdekében (értsd felelősségteljes "audiofilként" ezt a vonalat sem elhanyagolva), semmint a hatásában valaha is meggyőzve..."

Jó, hogy leírtad. Vajon a hifista közösség hány %-a kábelez a fenti okból? gondolkodik.gif Nálam úgy működik, amit nem hallok, vagy mintha..., azzal nem foglalkozom, vagyis nem költök rá. Nem zavar ha e miatt hülyének kell magam éreznem egy erről mást gondoló látogató előtt.

Abban teljesen egyetértek veled, hogy készüléke válogatja, hogy mennyire érzékeny a kábelezésre, és azzal is, hogy adott helyre lehet akár egy olcsóbb a befutó. És itt nem az elfedés meg egyéb magyarázatokban van a kutya elásva. Hanem egyszerűen a szinergiában. Szerintem. Ebben benne van a hallgató ízlése, elvárása is. Nem kicsit. Azaz mi az a hang, amit keres. Ezt egy kábel képes jobbra vagy balra billenteni. Már csak e végett sem lesz SOHA egyetértés kábelezés témában.
.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

juliush írta:
2019.11.27., szer. 12:56
Egy szó mint száz, az erősítő ott is maradt, kábelestül, a milliós kábel meg itt várja új gazdáját a fórumon! :D
Ez csak azt bizonyítja, hogy az a kábel nem illet az erősítőhöz. Ahhoz az erősítőhöz, amely köztudomásúan szereti a saját drótját.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3524

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

trane írta:
2019.11.27., szer. 12:51
cables írta:
2019.11.27., szer. 08:16
Ezzel semmi baj nincs, mindenki azért nyög, amiért akar. Csak mások meg tudják azt, amit te még nem, hogy a tápkábel az nem az áram odavezetésről szól, hanem a zajszűrésről. Ahhoz pedig baromira nem kell drága kábel, oda olyan kábel kell, ami épp ott, abban hálózat/készülék viszonyban nagyon rossz illesztés zaj-frekvenciákon. Honnét tudom ezt? Mert többször, sokszor tettünk be sokszázezres, sőt millió feletti hálózati kábel helyére 25 eFt-ost és egyértelműen jobb lett a hang. Szóval nyilván nagyon passzol a te rendszeredbe az a drága kábel, de jó esély van arra, hogy olcsón, hasonló hangzást el lehet érni.
Rudibá', akkor mégsem az eddig általad oly-annyira hangoztatott öreg vezeték-anyag az über-alles lényeg :rolleyes: :quetionmark: most teljesen összezavartál 36_1_5.gif
minél öregebb az a drót, annál nehezebben, hamar-fáradósan viszi azt a zajt, na meg áramot is. Hogy is írta a mester pár napja, az elektronok a vékony keresztmetszetet szeretik, azon akarják magukat áttuszkolni. Persze hogy a nagy tolongásban a zajfickók már nem tudják magukat az átjáróhoz verekedni, pláne az öreg vezetők csak cammogva léptetnek tovább :)
Van baj a gerilla marketing elméletekkel? :quetionmark:

/még mindig cables a kályha ha véletlenül valaki bepöttyenti egy-egy topicba: KÁBEL :smile51: /

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

hollohazi írta:
2019.11.27., szer. 10:59
Lebecsülöd Rudolf tapasztalatait, "hallását", amit sokszáz vevőjénél a személyes találkozás alkalmával, évek alatt a 0-100 milliós hangrendszerek meghallgatásával gyűjtött össze. LP hallgatáskor nem kell visszetekerni, ugyanúgy szól másodszorra is. Ismert felvételt kell használni, ahol 1-1 percen belül kiderülnek a különböző akusztikus hangszerek tonalitásbeli eltérései, a dinamika, a sávszélek, a felbontás, színpad, érzelmi töltés, torzítás, stb., az azt megelőző állapothoz viszonyítva. Természetesen a hosszú távú meghallgatást sem szabad mellőzni annak, aki tapasztalatlan ezen a téren.
Az a baj ezzel, hogy csak "süket duma". Mégpedig azért, mert ahogyan nő az ember tapasztalata, úgy romlik a hallása (egy bizonyos kor fölött). És ezt nem lehet hosszú távon tapasztalattal egyensúlyozni. Van, aki ezt becsülettel beismeri, más meg hadovál a tapasztalatairól, vagy mások tapasztalatáról. Tudni kellene méltósággal megöregedni. Elengedni a dolgokat.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4149

Hozzászólás Szerző: juliush »

Sokat gondolkodtam azon, hogy le merjem-e írni a következőket, meg hogy mennyire járatom le magamat a fórum sokat tapasztalt közössége előtt!
Idén tavasszal, mikor a kb. 2,5 éve használt Naim NAP 250 DR mellé (aztán mint később kiderült a helyébe) megérkezett az Exogal Ion "végerősítője", a Naimhez addig használt Isotek Optimum tápkábelt megörökölte. Mivel egy ideig játszottam az alternatív lehetőségek megtartásának a gondolatával,plussz "neves" tápkábel hiányában a Naim kapott egy kutya közönséges spagócát. Minden eszköz egyébként Shunyata Hydra-8-on lóg a teljesség kedvéért.
Semmilyen különbséget nem tapasztaltam a hangzást illetően!
Ahogy egyébként egy korrekt zavarszűréssel és szabályozással megépített erősítőtől műszakilag várható is volt.
Tápkábeleket illetően az évek során a rendszeremben az alakult ki, hogy inkább a saját megnyugtatásom érdekében (értsd felelősségteljes "audiofilként" ezt a vonalat sem elhanyagolva), semmint a hatásában valaha is meggyőzve a Hydra és az eszközeim között pár 10ezres ártartományban akciósan vagy használtan vásárolt Isotek Premier és Optimum kábeleket használom.
Hangfalkábelt illetően viszont épp ellenkező friss élményt szerezhettem ugyanennek a Naim erősítőnek az eladása kapcsán. A meghallgatásra, bár nem volt róla szó, inkább elvittem a NACA5-öst is. A vevő(jelölt akkor még) eleinte ragaszkodott a saját, neves, >1MFt-os kábeleihez, amellyel hallgatva már kezdtem lemondani arról, hogy az erősítőm eladásra kerül aznap. Annyira bántóan éles, tolakodó hangzást produkált így a rendszer, hogy én bizony nem vettem volna meg a Naim-et ez alapján! Hasonlóan érezhetett a vevő is, mert végül maga javasolta a NACA5-tel történő meghallgatást. A pár tízezres, aki ismeri, az pontosan tudja, hogy technikailag egy faék műszkai fejlettségét mutató kábel felmosta a padlót a most nem nevezem meg gyártó high-end termékével. Csak annyit mondok, hogy minden a helyére kattant, megszűntem feszengeni, a lábam elkezdett ritmusra mozogni és alig vártam, hogy mi lesz a következő szám (bár a falak továbba sem tűntek el és az előadó sem a hologramjával képviseltette magát! ;) )
Egy szó mint száz, az erősítő ott is maradt, kábelestül, a milliós kábel meg itt várja új gazdáját a fórumon! :D
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2745

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Az én értékrendemben elsődleges a hangfal+erősítő. Néha a hangfalat gondolom a legfontosabbnak, néha az erősítőt.(Az erősítőn belül én elő végfokban gondolkodom, és a végfokra több hangsúlyt fektetek) Szerintem ez határozza meg a kapott hang 70-80%-át. Utána a DAC, majd futómű, (vagy LP lejátszó + phono) stb.
Én nem hiszek a drága kábelek mindenhatóságában. Szerintem nem hoz akkora javulást, pozitív változást, amire azt mondanám megéri. Ha már minden áron pénzt akarok égetni, inkább gondolkodom más erősítőben, mint több százezer Ft-os kábelekben......

De mielőtt a DIY szektor rárepülne a témára, jelzem egy bizonyos minőséget és hangot én is elvárok a kábeleimtől.

Mj.: Van jelenleg is "drága" RCA-m (ezüst) de nem tetszik annyira mint ami be van kötve jelenleg töredék áron.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 308

Hozzászólás Szerző: hollohazi »

fülelek írta:
2019.11.27., szer. 10:02
cables írta:

Ezzel semmi baj nincs, mindenki azért nyög, amiért akar. Csak mások meg tudják azt, amit te még nem, hogy a tápkábel az nem az áram odavezetésről szól, hanem a zajszűrésről. Ahhoz pedig baromira nem kell drága kábel, oda olyan kábel kell, ami épp ott, abban hálózat/készülék viszonyban nagyon rossz illesztés zaj-frekvenciákon. Honnét tudom ezt? Mert többször, sokszor tettünk be sokszázezres, sőt millió feletti hálózati kábel helyére 25 eFt-ost és egyértelműen jobb lett a hang. Szóval nyilván nagyon passzol a te rendszeredbe az a drága kábel, de jó esély van arra, hogy olcsón, hasonló hangzást el lehet érni.
Ez a teória azért is rongyos pongyola, mert akkus táplálásnál éppúgy hallatszik a tápkábel,
Ja és valóban létezik olyan tápkábel, ami minden készülékhez passzol.
Az "egyértelműen jobb lett a hang" -ezt pár perc alatt 1-2 nótával kideríteni - kóbor apácák és féltollú hifis indiánok ámítására alkalmas módszer.
És megkérdezem, kábel cserekor volt bármikor is tisztítás, kenés kontakt javító anyaggal?
Egyszer lett csak meghallgatva először a nóta, majd csere, második hallgatás, majd kasszacsörgetés? (Ismeretes, bármilyen nótát másodikra meghallgatva több részlet hallatszik, bármiféle változtatás nélkül!!)
Na amíg nem így demonstrálsz, addig ne csodálkozz, hogy sokan nem vesznek komolyan, legfeljebb azok, akik gyári pc minőségű tápkábelt cseréltek...
Lebecsülöd Rudolf tapasztalatait, "hallását", amit sokszáz vevőjénél a személyes találkozás alkalmával, évek alatt a 0-100 milliós hangrendszerek meghallgatásával gyűjtött össze. LP hallgatáskor nem kell visszetekerni, ugyanúgy szól másodszorra is. Ismert felvételt kell használni, ahol 1-1 percen belül kiderülnek a különböző akusztikus hangszerek tonalitásbeli eltérései, a dinamika, a sávszélek, a felbontás, színpad, érzelmi töltés, torzítás, stb., az azt megelőző állapothoz viszonyítva. Természetesen a hosszú távú meghallgatást sem szabad mellőzni annak, aki tapasztalatlan ezen a téren.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

SoundMania írta:
audioline írta:
2019.11.26., kedd 22:45
fülelek írta:
2019.11.26., kedd 22:02
Tényleg, mi az, hogy drága? Hificucc értékének x százaléka?Vagy abszolút érték?
A kiállításon a hangszórókábelem (2m ) 23e Ft volt anyagáron, dugókkal együtt. Ez most sok, vagy sokk? A készülék összekötő kábel (magyarul interconnect, vagy még jobb: ic -mint a vonat) meg 20e -ebből a fele ár a 4 dugó. Az erősítő hálózati kábele is ennyi, de ettől olcsóbb (12e) kábellel is kiválóan zenél (nem a legalját értem ez alatt, a 3x1mm2 öntött pévécé pécé kábel)
Tessék, ki mennyit költött legutóbbi szerelésénél a fő kábeleire, lássuk, mi a drága, és mi nem és miért?
A Te kábeleid nem tartoznak a drága kategóriába. ;) Nálam az IC-k mindent vernek árban. Ajándék volt az elektronikákhoz. :D A többi meg diy. Abból létezik jó? :) Ez is egy megosztó téma, tudom.
...De sajnos nem igazak az állítások. ...
melyik állítások nem igazak ? én leginkább kérdéseket látok !
azt vitatod, hogy Zolinál/nak annyiba került ?? vagy azt, hogy kiválóan zenél ?

amit írtál, inkább hangulatkeltésnek érzödik

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

cables írta:
...a tápkábel az nem az áram odavezetésről szól, hanem a zajszűrésről. Ahhoz pedig baromira nem kell drága kábel, oda olyan kábel kell, ami épp ott, abban hálózat/készülék viszonyban nagyon rossz illesztés zaj-frekvenciákon. ...
bitrograde írta:
2019.11.27., szer. 09:37
...A Bryston 4B-m tápkábele fix...
Bryston in their owner’s manuals: “All Bryston amplifiers contain high-quality, dedicated circuitry in the power supplies to reject RF, line spikes and other power-line problems. Bryston power amplifiers do not require specialized power line conditioners. Plug the amplifier directly into its own wall socket.”

nem igy a legegyszerübb ?

cables-éhez hozza lehet tenni: nagyon rossz illesztes a zaj-frekvenciakon, megpedig azokon, amikre a keszülek erzekeny (amelyiken nem erzekeny, ott nem/kevésbé lényeges). de ha ez egy "sima drot es szerkezet", akkor legegyszerübb, ha a keszülekkel, annak gyári kábelével meg van oldva.

..vagy ne legyen - annyira - érzékeny a zavarra (hétköznapi életben a szuper kitenyésztett dolgok nem használhatóak a szuper érzékenységük miatt)

komoly cég nem érdekelt abban, hogy olcsó, ócska, "oda nem való" tápkábellel limitálja a saját termékének performance-át; valószinü, hogy "komoly" cucc esetén erre - is - figyelnek.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:

Ez a szöveg nagyon menő! Sokak igényeinek és elvárásainak megfelelő . Nekik "Önigazolást" adva csak megerősíti a tévhiteiket.
De sajnos nem igazak az állítások. Nem tudom szerinted mi számít Diy kábelnek, de pl a Townhend Fractal az összes ismertebb hazai diyer kábelét sz..rrá veri sokféle rendszerben is. (ráadásul nem is készít 100 félét és nem cseréli évenként a kínálatát, mégis időtállónak , keresettnek tűnik.)
És az is nagyon tetszik, amikor a drága kábeleket élvező tulajdonosokat győzködik, hogy felesleges kábelekre költeni......mert...... De sajnos megint csak tévednek!

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

SoundMania írta:
2019.11.27., szer. 09:25
Csak az is kérdés, hogy az a kiccsi plussz.... nem pont az kell- e a rendszerbe a "csodához" ??????? Viszont onnantól tök mindegy mennyivel olcsóbb egy kábel, mert ott és akkor és akkortól már értéktelen......
Pontosan ennyi a lényeg.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:

Ez a teória azért is rongyos pongyola, mert akkus táplálásnál éppúgy hallatszik a tápkábel,
Ja és valóban létezik olyan tápkábel, ami minden készülékhez passzol.
Az "egyértelműen jobb lett a hang" -ezt pár perc alatt 1-2 nótával kideríteni - kóbor apácák és féltollú hifis indiánok ámítására alkalmas módszer.
És megkérdezem, kábel cserekor volt bármikor is tisztítás, kenés kontakt javító anyaggal?
Egyszer lett csak meghallgatva először a nóta, majd csere, második hallgatás, majd kasszacsörgetés? (Ismeretes, bármilyen nótát másodikra meghallgatva több részlet hallatszik, bármiféle változtatás nélkül!!)
Na amíg nem így demonstrálsz, addig ne csodálkozz, hogy sokan nem vesznek komolyan, legfeljebb azok, akik gyári pc minőségű tápkábelt cseréltek...

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

viri írta:
2019.11.27., szer. 08:57

De jó hogy Te tudod, hogy én mit nem tudok :)
Viszont nem tudom hogy Te tudod.-e, hogy járt már nálam nem egy tápkábeled, azoknak hangban konkrétan semmi közük nem volt egy ilyen szintű kábelhez, mint ez a tiszta ezüstből öntött platinum. Ha valahol mégis jobban szerepelt a Te kábeled, amit készségesen elhiszem, de szerintem az azért lehetett, mert ott szükség volt egy kis elfedésre, hangolásra. sajnálom, nekem ez a véleményem, tapasztalatom, de most már megyek dolgozni csak délután tudok írni.
Nos ezért szoktam emlegetni, hogy az ember ismerje már meg a készülékeit! Mert ahogy írod , hogy szükség volt az elfedésre..... ez akár oda is visszavezethető, hogy nem elég jó a készülék és hangolni kell a rendszert, egy "elfedős" kábellel.
Ez nekem mindig gyanús , ha visszafele kell menni a jobb hanghoz . Akkor még sok gond van a rendszerben......
Legalábbis én ezt így látom.
Amúgy tényleg egész tisztességes kábel a platinum. Csak a fentiek miatt azt kell mondjam , kicsit ez is még elfedős . Talán bizonyos digitális cuccoknak tényleg jót tesz a dús mélyeivel, kicsit elfolyós hangjával. De ez lehet kellemes. Amit leginkább fájlaltam , a dimanikaveszteség. Ez nálam megbocsájthatatlan. :) De tényleg egy tisztességes hangú kábel és ezek már ennyibe kerülnek. ( Bár most eléggé estek az árai, 1,5 m már 999usd-ért kapható.)

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

fülelek írta:
2019.11.26., kedd 22:02
Tényleg, mi az, hogy drága? Hificucc értékének x százaléka? Vagy abszolút érték?
Szerintem nagyjából ez(ek) a jó kérdés(ek). És a válaszok is eltérőek lehetnek különböző árfekvésben. Egy példa az alsó szegmensből. A gyerek kis rendszerébe (NAD310 és OPPO lejátszó közé) tökéletesen megteszi a Tajtiban Amphenol dugókkal szerelt IC (4.5E), de az új OTL fehallgató-erősítő és a DAC közé már rendeltem DIY IC-t (15E, szintén Amphenolokkal, egy 25E HUF-ba kerülő komponens rendszerbe állítására). Mindkettőt arányosnak érzem a kapott eredményhez képest, pedig abszolút értéken az utóbbi drágább, arányaiban viszont az az olcsóbb (audio-PC-DAC-OTL-füleshez képest(kb. 5%), szemben az OPPO-NAD-Clearaudio felállással (10%)). És mindkettőre azt mondanám, hogy kiváló befektetés volt, mert a kapott hang visszaigazol. Feljebb is lehetne biztosan példát mondani. A Bryston 4B-m tápkábele fix. Egy darabig foglalkoztam vele, hogy cserélem aljzat+kábelre, de aztán úgy döntöttem: minek? A DAC-om pedig kapott egy komolyabbat (igaz, olcsón, meg még szűrőt is, elég drágán, de meghálálta). Fogható lenne a pszichoakusztikára, de sajnos nem magyaráz mindent. Aki általános szabályokat keres, az nehéz, aki általános szabályokat hirdet, az meg tévúton jár. SzVSz.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”