Sokat gondolkodtam azon, hogy le merjem-e írni a következőket, meg hogy mennyire járatom le magamat a fórum sokat tapasztalt közössége előtt!
Idén tavasszal, mikor a kb. 2,5 éve használt Naim NAP 250 DR mellé (aztán mint később kiderült a helyébe) megérkezett az Exogal Ion "végerősítője", a Naimhez addig használt Isotek Optimum tápkábelt megörökölte. Mivel egy ideig játszottam az alternatív lehetőségek megtartásának a gondolatával,plussz "neves" tápkábel hiányában a Naim kapott egy kutya közönséges spagócát. Minden eszköz egyébként Shunyata Hydra-8-on lóg a teljesség kedvéért.
Semmilyen különbséget nem tapasztaltam a hangzást illetően!
Ahogy egyébként egy korrekt zavarszűréssel és szabályozással megépített erősítőtől műszakilag várható is volt.
Tápkábeleket illetően az évek során a rendszeremben az alakult ki, hogy inkább a saját megnyugtatásom érdekében (értsd felelősségteljes "audiofilként" ezt a vonalat sem elhanyagolva), semmint a hatásában valaha is meggyőzve a Hydra és az eszközeim között pár 10ezres ártartományban akciósan vagy használtan vásárolt Isotek Premier és Optimum kábeleket használom.
Hangfalkábelt illetően viszont épp ellenkező friss élményt szerezhettem ugyanennek a Naim erősítőnek az eladása kapcsán. A meghallgatásra, bár nem volt róla szó, inkább elvittem a NACA5-öst is. A vevő(jelölt akkor még) eleinte ragaszkodott a saját, neves, >1MFt-os kábeleihez, amellyel hallgatva már kezdtem lemondani arról, hogy az erősítőm eladásra kerül aznap. Annyira bántóan éles, tolakodó hangzást produkált így a rendszer, hogy én bizony nem vettem volna meg a Naim-et ez alapján! Hasonlóan érezhetett a vevő is, mert végül maga javasolta a NACA5-tel történő meghallgatást. A pár tízezres, aki ismeri, az pontosan tudja, hogy technikailag egy faék műszkai fejlettségét mutató kábel felmosta a padlót a most nem nevezem meg gyártó high-end termékével. Csak annyit mondok, hogy minden a helyére kattant, megszűntem feszengeni, a lábam elkezdett ritmusra mozogni és alig vártam, hogy mi lesz a következő szám (bár a falak továbba sem tűntek el és az előadó sem a hologramjával képviseltette magát!

)
Egy szó mint száz, az erősítő ott is maradt, kábelestül, a milliós kábel meg itt várja új gazdáját a fórumon!