pali923 írta: ↑2019.08.11., vas. 10:32
Aszpirin írta: ↑2019.08.10., szomb. 12:59
Szóval ha Royal Mail-es a küldeményed, akkor ne csodálkozz... szerintem ahhoz képest a Magyar Posta szolgáltatásai is fényévekre vannak (előre).
Ilyet eddig még soha nem olvastam, és a saját tapasztalataim is ellentmondanak ennek. Gyorsabban ideértek eddig az Angliában feladott csomagok, mintha országon belül jönnének.
Olyanról viszont már ezer helyen olvastam, hogy a magyar királyi posta valamelyik elosztójáig elér a csomag, aztán onnan nyoma veszik. Éppen tegnap írta valaki egy másik fórumon, hogy majd egy hónapja bejött az országba a csomagja valahonnan Kínából (látszik a nyomkövetőben), magyarországi hollétéről viszont nincs semmi információ, vélhetően már nem is lesz. Szóval szerintem sokkal közelebb van az a fekete lyuk, mint gondolnád. Sajnos.
Én nem olvasás alapján írtam ezeket, hanem saját hosszú évek tapasztalaiból. Ha a Te tapasztalatod ezzel nem egyezik, akkor sokkal szerecsésebb vagy, mint én.
Az fölöttébb fura, hogy miközben A Deutsche Post-tal minden megjött (értsd: MINDEN, a nem könyveltek, nem nyomonkövethetők is), aközben a Royal Mail-lel volt év, hogy három cuccnak is nyoma veszett (nem nyomonkövethető, persze). De persze ők a nyugatiak, csakis a Magyar Posta lehet a hibás. Egyébként - olvass bele angol fórumokra, ők hogyan vélekednek a Royal Mail-ről.
(megjegyzem, kínából volt hogy nekem sem érkezett meg soha ébayen rendelt cucc, de elég volt csak írnom a kínainak, azonnal küldött egy másikat. Ők valahogy hozzá vannak szokva, hogy néha nem érkeznek meg a cuccaik).
Egy fuvarszervező cégnél dolgozó jóbarátom szerint van egyébként egy "fekete lyuk" valóban a budapesti reptéren, a repülővel érkező csomagok/áruk esetében, még mielőtt a csomag a vámhoz érne vagy a Posta rá tudná tenni a kezét a küldeményre... de amiről beszéltem, azok szárazföldi küldemények voltak mind)
"Gyorsabban ideérnek Angliából, mint országon belül" - ugyan! Hol laksz, ha szabad kérdeznem? Mert nálam az elmúlt év tapasztalata az, hogy MPL-lel (másnéven: postacsomag) még tanyáról tanyára is max. 3 nap. De volt olyan, hogy Székesfehérváron feladott csomag, budapesti csomagautomatába címezve 14 óra alatt érkezett meg. Este fél7-kor adták fel Székesfehérváron és reggel fél9-kor kaptam az üzenetet, hogy kivehető. És ez egy teljesen normál csomag volt. Közben meg olyan részletes csomagkövetést sehol egyetlen nagy speditőrcégnél sem látsz, mint a Magyar Posta honlapján a nyomkövető által adott. Lásd melléelt képenyőfotó. Ennyire "szar" a magyar posta.
És egyébként is: szerinted a Royal Mail-lel feladott cuccot itthon ki kézbesíti neked? Megsügom: a Magyar Posta. Ja, biztos ők látják, hogy Angliában adták fel, akkor sokkal gyorsabbak lesznek hirtelen...