Viccelsz?Rotox írta: ↑2019.11.27., szer. 08:42Köszönöm, tényleg nagy élmény, még így felvételről is. Egy technikai jellegű kérdést szeretnék feltenni: volt bármiféle hangosítás az élő koncerten? (Kérdés feltevésem oka, hogy a felvétel elején, a narrátor szövege alatt hallható némi "zúgás", mely a zene kezdetekor eltűnik - vagy a zene elnyomja).chord írta: ↑2019.11.27., szer. 08:145 zenész, két énekes, egy narrátor.
Nem fog megjelenni. 'Domestic use only'.
Nem én rögzítettem, nem vagyok hangmérnök. Az, hogy 50 tagú apparátussal mi lett volna, fogalmam sincs. Azt tudom, hogy az említett nagy létszámnál egyetlen pár mikrofonnal is vannak kiemelkedő felvételek.
Ilyen zenét hangosítani?
Nem, ők soha nem hangosítanak, sehol. Ez a templom meg egy igazi akusztikai kuriózum. Az egyetlen hely, amit ismerek, ahol a lant tisztán hallható, a legesleghátsó padsorból is, bármikor. Az előadók mindig mondják, hogy szerintük kicsit összezúg, főleg a gamba, amikor a hetedik húr beindul, a közönség meg mindig mondja, hogy nem, nem, nem zúg semmi, és hogy minden pontosan a helyén, még így is, a kör alakú formációnál.
A narrátor kiállt a közönség elé, jó távol a mikrofonoktól, élőben jó volt a hangja, a felvételen szerintem kuka, így én egy olyan CD verziót kértem, ahol a szövegek tapintatosan ki vannak vágva.:)