A termelt hő alapján én nem vonnák le messzemenő következtetés:Shimano írta: ↑2019.12.02., hétf. 11:17
Jó kérdés lenne az hogy mitől is jobb egy akármilyen másik drót is az öntött pc-től,de erre érdemi válasz nem hinném hogy jönne.Mindenki azt mondja hogy ettől minden jobb,de vajon miért,ez talán túl vékony keresztmetszetű,vagy annyira sz@r rézből van?
Ha a 3×0.75mm kevés,akkor miért is ezt adják a vasakhoz?Ha meg a gyártók szerint elég,akkor meg nekünk miért nem jó,és miért dobjuk egyből félre?
Nálam pl három készülék van,és ezekből az egyik szinte hideg,tehát nagy teljesítményt nem vehet fel,a másik épp csak langyos,tehát ez sem emészti az energiát,és így a józan paraszti ésszel gondolva nem is indokolt a nagyobb keresztmetszet,a harmadik meg szintén inkább langyos mint meleg,szóval ide sem kell különösebb erő ahhoz hogy dolgozni tudjon.Ezek árnyékolva ugyan nincsenek,de sok más tápdrót sem erről ismerszik meg,tehát a viszonylag kis keresztmetszeten kívül,ezek szinte semmiben sem különböznek a nagy diy átlagtól.
Tehát akkor mitől is rossz ez,és mitől is jobb a másik?Azt érzem én is hogy más hatást vált ki a rendszerből egy másik tápdrót,tehát másként szól,de hogy ez a másság csak pozitív irányú lehet mint ahogy ez itt egy elterjedt vélemény,abban azért vannak kétségeim.
Pl. van egy A osztályú erősítőm 420W az AC oldali hivatalos max. én kb. 40W áramfelvétel
mellet hallagatom /korrekt mérővel mérve/ de egy 7-8 órás etap végére már fűti a szobát is.
Nem csak pozitív a hatás, van hogy nincs: sok munka és csak PC kábel szintű eredmény, DE én már
csináltam rosszat is igaz csak hangfalkábelben: - el is van rakva és nagy becsben tartom mert én itt
értettem meg a hosszútávú hallgathatóság (vagy inkább hallgathatatlanság) mibenlétét...