lehoako írta: ↑2019.11.21., csüt. 11:18
Gondold át, Aspro. A Lightning az Apple szabványcsatija. Igen, azért ilyen, mert almáskultusz miatt mindenki azt hiszi, hogy az mindenben IS jobb.
Vagy induljunk akkor messzebbről, Szted vesz valaki Lightningos kábelt, ha nincs almás telcsije, amit ezzel dug a gépre?
Bocs, de szokásod szerint terelsz, olyan irányba viszed a kommunikációt, aminek köze nincs ahhoz, amit írtam. Olvasd el még egyszer amit írtam, mert többször nem lesz kedvem Neked válaszolni. Semmi kedvem egy almás hitvitába beleszállni, nem is erről szólt.
Segítek: attól, hogy valakinel "almás telcsije" van, nem feltétlenül almás a gépe. Sőt, a környezetemben nagyon sok embert ismerek, akinek iPhone-ja van, és windows-os gépe. De ha otthon Mac-je is van, akkor is, a munkahelyre ugyanúgy beviszi a telefonját, és lehet, hogy rádugja a munkahelyi gépére. Vagy épp a telefon a kezében azért "almás", mert a munkájához azt kapott a cégtől. És ez a kábel nem a telefont támadja, sőt a telefonnak nincs semmilyen szerepe benne. Ha sima USB-C lenne a másik végén, ugyanúgy működne (ide a bökőt, hogy ki fog jönni a z USB-C változata), tehát nem az "almás cucc teszi szét a lábát".
Ez egy penetration testing eszköz, és ha valaki tudja, hogy hogyan zajlik egy penetration testing (bocs, hogy én véletlenóül - a szakmámból kifolyólag tudom, mert nem egyet éltam már át), akkor tudod azt is, hogy miért fantasztikusan jó penetration testing eszköz ez a kábel.
A figyelemfelhívás volt a lényeg, és az, hogy nem csak "almás cuccokkal" eshet ez meg. A tanulság: semmit nem bedugni a gépedbe (bármilyen gép legyen az), aminek ismeretlen az eredete.
És itt pont. Részemről itt és ebből ennyi, mert nem szeretek sajtreszelővel kefélni.