Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 503

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: MGMART »

Beteszem ide az üzenőfalról, Star Wars fanoknak:

https://hirekanno.blog.hu/

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1694

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Jeremy Irons helyzetéről részről részre fog lehullani a lepel. De ez úgy unblock igaz mindenre, a folyamatos építkezés. Nem kapjuk meg egyből a válaszokat és a miérteket.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1421

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Mandalorian "HDR"

youtu.be/49SXB4L-R34

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Wrecked - aktuális dara. Önvállaltan nem egy komoly széria, de beindul és nézhető, mi több, leköt, egészségesen fordulatos, néhol csap át csak erőltetett humorba, alapjáraton lehet szépen vidulni rajta. Belepakoltak minden, unásig ismert fogást és kalandelemet amitől működhet egy ilyen, de ügyesen, nem hat közhelynek vagy ha annak is, szerencsésen elvesznek ezek az összhatásban: mivel nagyon nincs és nem is lehet már új a nap alatt, pontosan az ilyen érzékre van szükség a filmiparban.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Fish írta:
2019.11.25., hétf. 18:43
-KP- írta:
2019.11.25., hétf. 17:44
Kifejezetten ajánlott olyanoknak is, akik nem szeretik a képregény filmeket.
A The boys -t is lehet nézni aki utálja a supereket! :D Ráadásul itt ki is nyirnak párat a srácok :D eléggé érdekes a story,Tonyka ajánlotta nekem is :smile32: Vannak benne eléggé meredek részek,gyerekeknek egyálltalán nem ajánlott! :ohnoohnoohno:
Na, hát itt még a The Boys-hoz képest is sokkal kevesebb a szuperkedés. Nem is hiányzik.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

-KP- írta:
2019.11.25., hétf. 17:44
Kifejezetten ajánlott olyanoknak is, akik nem szeretik a képregény filmeket.
A The boys -t is lehet nézni aki utálja a supereket! :D Ráadásul itt ki is nyirnak párat a srácok :D eléggé érdekes a story,Tonyka ajánlotta nekem is :smile32: Vannak benne eléggé meredek részek,gyerekeknek egyálltalán nem ajánlott! :ohnoohnoohno:
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

A Watchmen simán az egyik legjobb sorozat az utóbbi évekből. Úgy szuperhősös sorozat, hogy egyáltalán nincs benne szuperhősködés, hókusz-pókusz, meg csimbum-cirkusz. Kőkemény történetmesélés és karakterizálás folyik. Kifejezetten ajánlott olyanoknak is, akik nem szeretik a képregény filmeket.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 671

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Watchmen 8/10 eddigi részek alapján, inkább nyomasztó a sorozat, de simán beszippantja az embert.

The Mandalorian 8/10 - akinek már tele van... a sok SW-től, azoknak is bőven megér egy próbát.

a hangulata nem az a kimondott SW, a szereplők és figurák az ismerősök. a "birodalom" bukása utáni káoszban játszódik a történet
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6103

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

A hétvégén jó sok időm volt, és egy thaiföldi (!) minisorozatot néztem meg, amire véletlenül bukkantam a Netflixen. A címe: Elszigeteltek (Stranded). Egy kis szigeten található elitiskola (gimnázium? főiskola? egyetem?) szupergazdag diákjait egy cunami - miközben hatalmas pusztítást visz végbe a szigeten - teljesen elszigeteli a külvilágtól, magukra maradnak az élettel és a menekülési terveikkel. De a sziget valahogy “nem akarja őket elengedni”. Közben se áram, se internet, se mobil-térerő...
A sorozat mindössze 7 részből áll, a cunami az első 5 percben lezajlik, tehát nem ezen van a hangsúly, az első epizódok még teljesen “normálisan” zajlanak, aztán kezdenek furcsaságok történni, és a vége teljesen átcsap megoldatlan misztikumba... Hogy mi történik, azt nem magyarázza meg, a ézőnek kellrájönnie, tehát végig érdemes nagyon odafigyelni. Bár a jelenlegiformájában is van egyfajta végkifejlet, tuti, hogy lesz folytatás.

Kissé meglepett, hogy Thaiföldön is tudnak jó sorozatot készíteni (sőt). Azt hiszem, ideje már egy kicsit kikacsintanunk a sok amerikai sorozat mögül (én direkt tettem, mert már egyszerűen unom az amcsi sorozatokat). Ezt a sorozatot a misztikumot kedvelőknek ajánlom (nincs benne semmi idegen létforma, sem szellemek, sem démonok, stb... mégis nagyon misztikus).
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 871

Hozzászólás Szerző: tottyi »

TSanyi írta:
2019.11.22., pén. 22:22
DeLorean írta:
2019.11.22., pén. 22:01
tottyi írta:
2019.11.20., szer. 16:30
En csak egy sorozatot nezek mindig aktualisan de azt rendesen a Rejtely (Fringe) c. sorozatot 5 nap alatt neztem meg. :)
5 évad, 100 rész, 50 perces egy rész, az első 81 perces - öt nap alatt? gondolkodik.gif
Naponta 20 rész...
Megérte?
:smile28:
2 műszakban nyomta! :kapdelm:
Azon a heten betegallomanyban voltam es reggeltel ejfelig nyomattam, el is roppent az egesz het. :D
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Fish
V.I.P.
V.I.P.

uhh, nagyon várom már én is.. :smile32:
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Fish írta:
2019.11.22., pén. 21:17
:D én most fogom meglesni.. 29-én jön a 4. rész
https://hessteg.com/the-mandalorian-3-resz-the-sin/
továbbra is tetszik, de az így baromi hosszú lesz :D marha rövid.. gondolkodik.gif

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

DeLorean írta:
2019.11.22., pén. 22:01
tottyi írta:
2019.11.20., szer. 16:30
En csak egy sorozatot nezek mindig aktualisan de azt rendesen a Rejtely (Fringe) c. sorozatot 5 nap alatt neztem meg. :)
5 évad, 100 rész, 50 perces egy rész, az első 81 perces - öt nap alatt? gondolkodik.gif
Naponta 20 rész...
Megérte?
:smile28:
2 műszakban nyomta! :kapdelm:

Fish
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
2019.11.22., pén. 21:09
Pont most fejeztem be :)
Basszus egy ujabb het varakozas... mennyivel jobb volt a Tronok harcat ugy nezni, hogy mar 7 evad kint volt :D
:D én most fogom meglesni.. 29-én jön a 4. rész

https://hessteg.com/the-mandalorian-3-resz-the-sin/

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Mandalorian 3 rész elérhető :D

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 262

Hozzászólás Szerző: scaurus »

TSanyi írta:
2019.11.20., szer. 22:33

Na ez így még érdekesebb! De inkább nem kérdezek semmit! 31_1_21.gif
Csak nyugodtan. :D
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

scaurus írta:
2019.11.20., szer. 11:39

Az igazság az, hogy nem vagyok egy nagy sorozatnéző (vagy legalábbis nem tartom magam annak).
Semmit nem nézek napi szinten.
Hetek/hónapok telnek el úgy, hogy az "aktív" listámon szereplő bármelyik sorozatból akár egyetlenegy epizódot megnéznék.
A Cobra Kai 2 epizódját tavaly ősszel néztem, a 13 Reasons Why 3. évad 1. epizódját idén nyáron, a Carnival Row 4 epizódját idén szeptemberben, a Stranger Things 3. évad 1. epizódját most novemberben.
Ezeket a leghamarabb jövőre fogom befejezni, de lehet, hogy csak 2 év múlva, ha így haladok. :rolleyes: gondolkodik.gif :D
Na ez így még érdekesebb! De inkább nem kérdezek semmit! 31_1_21.gif

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 871

Hozzászólás Szerző: tottyi »

-KP- írta:
2019.11.20., szer. 00:55
TSanyi írta:
2019.11.19., kedd 22:21
scaurus írta:
2019.11.19., kedd 11:26

Elsősorban mert hangulat függő, hogy éppen mihez van kedvem (pl. egy nagyon nyomasztó munkanap után nem biztos, hogy a Carnival Row-ra vágyom, hanem inkább valami viccesebbre).

Másrészt, van amit a család nem szeret (pl. Stranger Things, 13 Reasons Why), így azt csak akkor tudom (sőt, inkább akarom) nézni, ha egyedül vagyok (ha együtt van a család, nyilván olyat csinálunk, nézünk, ami mindenkinek jó).
:tutiok: OK Csak kicsit soknak tűnik számomra szimultánban ennyit nézni. No de nem vagyunk egyformák!
Ne essünk már túlzásokba. Néz 3 vagy 4 sorozatot, az aztán nagy szám. Én ennél többet nézek egyszerre, valaki meg még hozzám képest is jóval többet. De cserébe pl. nem nézek tv-t. Egy percet sem. Hetente 1 meccset megnézek, és ennyi. Nagy ritkán kettőt. Bár tény, hogy most az ősz sűrűsödött be picit és a tél tavasz nyár ami nagyon beritkult. Eddig kb. egyenletes volt.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

TSanyi írta:
2019.11.20., szer. 06:29

Miért túlzás????

Én csak megkérdeztem és nem ítélkeztem! Csupán kíváncsi voltam hogy miért van az hogy valaki miért néz ennyi (kb. 7) sorozatot egyszerre. De akár 4-et napi szinten.

Elmondta, megértettem. Ha 20-at nézne bárki is, elfogadom. Semmi negatív gondolat nem volt mögötte, csupán "beszélgettünk"!

Az meg hogy én nem néznék egyszerre ennyit, azaz kvázi "sok", hát ez van!
Az igazság az, hogy nem vagyok egy nagy sorozatnéző (vagy legalábbis nem tartom magam annak).
Semmit nem nézek napi szinten.
Hetek/hónapok telnek el úgy, hogy az "aktív" listámon szereplő bármelyik sorozatból akár egyetlenegy epizódot megnéznék.
A Cobra Kai 2 epizódját tavaly ősszel néztem, a 13 Reasons Why 3. évad 1. epizódját idén nyáron, a Carnival Row 4 epizódját idén szeptemberben, a Stranger Things 3. évad 1. epizódját most novemberben.
Ezeket a leghamarabb jövőre fogom befejezni, de lehet, hogy csak 2 év múlva, ha így haladok. :rolleyes: gondolkodik.gif :D
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

-KP- írta:
2019.11.20., szer. 00:55

Ne essünk már túlzásokba. Néz 3 vagy 4 sorozatot, az aztán nagy szám. Én ennél többet nézek egyszerre, valaki meg még hozzám képest is jóval többet. De cserébe pl. nem nézek tv-t. Egy percet sem. Hetente 1 meccset megnézek, és ennyi. Nagy ritkán kettőt. Bár tény, hogy most az ősz sűrűsödött be picit és a tél tavasz nyár ami nagyon beritkult. Eddig kb. egyenletes volt.

Miért túlzás????

Én csak megkérdeztem és nem ítélkeztem! Csupán kíváncsi voltam hogy miért van az hogy valaki miért néz ennyi (kb. 7) sorozatot egyszerre. De akár 4-et napi szinten.

Elmondta, megértettem. Ha 20-at nézne bárki is, elfogadom. Semmi negatív gondolat nem volt mögötte, csupán "beszélgettünk"!

Az meg hogy én nem néznék egyszerre ennyit, azaz kvázi "sok", hát ez van!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

TSanyi írta:
2019.11.19., kedd 22:21
scaurus írta:

Elsősorban mert hangulat függő, hogy éppen mihez van kedvem (pl. egy nagyon nyomasztó munkanap után nem biztos, hogy a Carnival Row-ra vágyom, hanem inkább valami viccesebbre).

Másrészt, van amit a család nem szeret (pl. Stranger Things, 13 Reasons Why), így azt csak akkor tudom (sőt, inkább akarom) nézni, ha egyedül vagyok (ha együtt van a család, nyilván olyat csinálunk, nézünk, ami mindenkinek jó).
:tutiok: OK Csak kicsit soknak tűnik számomra szimultánban ennyit nézni. No de nem vagyunk egyformák!

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

scaurus írta:

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

TSanyi írta:
2019.11.18., hétf. 22:52
scaurus írta:
2019.11.18., hétf. 18:53

Jelenleg ezek vannak a listámon (zárójelben, hogy hanyadik résznél tartok):
...
Egyszerre miert nem csak egyet néztek és fejezitek be? (Persze aminek fent van, meg van minden része.)

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

DeLorean írta:
2019.11.18., hétf. 21:18
Fish írta:
2019.11.18., hétf. 20:25
orville az király :D :smile32:
Az is elég bárgyú és gyermeteg, nagyon olcsó kivitelezéssel és bár jó poénokkal, de néha megpróbál komolyabb is lenni - vesztére.
:tutiok:
Pont azt éreztem legfőbb erényének mindvégig, hogy nem veszi (túl) komolyan magát, nem akar több lenni, ami. Első (nulladik) blikkre könnyen gondolná az ember, hogy egy erőltetett, paródiába fulladó remake, de nem és nem csak ehhez a kellemes csalódáshoz képest jó, hanem önmagában is. Pár, csilllagászati szemmel megkapó jelenséget, objektumot is hoz, közelről, HD-ben.. Amellett az izgalmas-intelligens scifi általi megpendítésekkel sem marad el (többek között a 2D-s világ), izgalmas és kellemes ettől, ezektől. Ezekre ráül persze az amerikai sorozatosság-jelleg, de tolerálható, előnyeiből van a több.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
2019.11.18., hétf. 14:24
Azt minimum elvártam volna ettől a faszitól, hogy az a sisak legalább a körülötte levő világot folyamatosan pásztázza, átlát a falon vagy mittudomén. Ehhez képest 3 méterről meglepik oldalról egy hasadékban. Amikor meg a barlangban bekapcsolja a zseblámpát, elkezdtem szakadni a röhögéstől.
Rosszul emlékszem, mikor az Episode 8-ban Finn leveszi a sisakját, akkor látszik hogy a sisak bizony nem gyenge interface-t biztosít a birodalmi rohamosztagosoknak?

Sajna az említett animációt nem találtam meg.

De találtam pár másikat.

youtu.be/YdgmH9Vv2-I

youtu.be/SAkcolVxDy0

youtu.be/Nzq9epS2b1A

youtu.be/8Do48nPqLGU

Ezekre rákattintva feldobál majd még egy csomó másikat. Ezek pedig 8-10 éves pc-s játékokból vannak, de számomra több SW van ezekben a pár perces videókban, mint a Disney féle filmekben együtt véve.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”