bitrograde írta: ↑2019.11.18., hétf. 08:22
Nem igazán értem a
The Mandalorian miatt fanyalgókat.
Az első rész gyakorlatilag olyan, mintha a korábbi sw filmekből ollózták volna össze a jeleneteket. Vagy minimum 90%-át. A második nagy része is. Színészi játék nincs, bambul ki végig a sisakja mögül. Párbeszédek időtartama minimális, ha egyáltalán van, az is valami faék egyszerűségű. Vagy valami olyan evidens dolgot közölnek veled, ami épp történik, és a napnál is világosabb.
Az egyébként rendkívül rövid 30 perc körüli játék idő jelentős része így is az SW univerzum hülyébbnél hülyébb lényeire pocsékolódik. Mert ugye enélkül nincs SW film, és mindig ki kell találni valami újat, ami az aktuális SW film előttiekben nem volt még. Elhiszem hogy ez 40 éve újdonság volt, meg poén volt, de manapság szerintem már inkább az über gagyi, bugyuta, nevetséges (nem jó értelemben) jelzők jutnak eszembe.
A rendkívül rövid játékidő ellenére is úgy érzem, hogy direkt késleltetik a sztori előrehaladását. Ennyire nincs tartalom? Főhősünk landol a bolygón, ahol a küldetése van. A helyszínre persze nem tud odarepülni az űrhajójával, csak és kizárólag a két lábú halfejű lénnyel lehet oda baktatni. Csak menjenek a percek... Aztán persze amíg csinálja a küldetését darabokra szedik a hajóját. Amire a megoldás az lesz, hogy kap egy feladatot, hogy egy túl méretes orrszarvút(?) öljön meg és hozza el a tojását. Mert egyébként akiknek szüksége van a tojására, a lánctalpon járó bázisukkal és több tucat, vagy több száz(?) fővel nem tudnak kilőni egy állatot.
De hát az átlag SW fanboy-nak ez elég. Kicsit meglegyinti a nosztalgia szele, aztán jön is a 7/10-es értékelés alsó hangon. Miközben ha ez a film nem az SW univerzum része lenne, a pilot után elkaszálták volna és kb. egy rész se került volna a képernyőre.
Korábban Tonyka azt írta, hogy olyan mintha valami fan made cucc lenne. Ezzel nem értek egyet. Volt munkatársam pl. igazi hardcore sw fan volt. Aki minden regényt, novellát elolvasott legyen akár hivatalos, akár nem. Minden animét megnézett, mindegyik SW játékot végigtolta stb. Töviről hegyire vágta az egész sw univerzumot. Mutatott nekem olyan animációt az Episode 8 megjelenése után, hogy csak lestem és elismerően bólogattam. Közben azt kérdeztem magamtól, miért nem lehetett az új filmeket valami hasonlóra megcsinálni? Arra sajna nem emlékszem, hogy játékból volt, vagy valami 100% fan made cucc. Megpróbálom megkeresni.