Meglepődnék, ha bármelyik vetítő be lett volna kalibrálva
Azon kevésbé, ha Sonyn az RC be lenne kapcsolva, ahogy ismerjük a demózó izlését
Sajnáltam, hogy nem tudtál jönni.

Mivel jól ismerem és mivel nagyon keveset fórumozik, talán nem bánja, ha ezt elárulom.
Pont jóba álltál bele, mert ő az aki nagyon válogatós és már megnézet elég sok mindent. Amúgy tesztábrákat nem nézegettünk, de még finoman is fogalmazott, mikor összehasonlította, mert mikor kicseréltük a 9400-re rögtön azt mondták a többiek, hogy ez "fakó".
Nagyon egyetértek! Gondolom most a korrekt színekkel megjelenő, szabványos színekről beszélünk.

Van némi fejlemény. Tegnap este amikor felraktam gyönyörű sima volt. Töbszöri le fel huzogatás után is. Másnap délre már nem a leg esztétikusabb lett de a funkcióját még ellátja. Csatolok képeket:Red75 írta: ↑2019.10.30., szer. 09:34Majd számolj be róla kérlek!Szegedi Tamás írta: ↑2019.10.29., kedd 22:07Nem tudom! Jónak néz ki! Pár hét múlva kiderül, hogy bírja a strapát. Egy biztos, hogy 1500 Ft ráfordításból akkorát léptem előre mint ha egy csúcs vetítőt vettem volna.![]()

Szia! Linket nem tudok mert helyben vettem. Sima matt fekete dekor folia.

Majd számolj be róla kérlek!Szegedi Tamás írta: ↑2019.10.29., kedd 22:07Nem tudom! Jónak néz ki! Pár hét múlva kiderül, hogy bírja a strapát. Egy biztos, hogy 1500 Ft ráfordításból akkorát léptem előre mint ha egy csúcs vetítőt vettem volna.Red75 írta: ↑2019.10.29., kedd 22:00Na, ez új nekem!Szegedi Tamás írta: ↑2019.10.29., kedd 21:57Sikerült megoldanom! Matt fekete öntapadós fólia! Simán lehúzható ha úgy van. Nagyon megérte felrakni mert leesett az állam.Nem fog vajon megnyúlni, elválni a vászontól?
![]()

Nem tudom! Jónak néz ki! Pár hét múlva kiderül, hogy bírja a strapát. Egy biztos, hogy 1500 Ft ráfordításból akkorát léptem előre mint ha egy csúcs vetítőt vettem volna.Red75 írta: ↑2019.10.29., kedd 22:00Na, ez új nekem!Szegedi Tamás írta: ↑2019.10.29., kedd 21:57Sikerült megoldanom! Matt fekete öntapadós fólia! Simán lehúzható ha úgy van. Nagyon megérte felrakni mert leesett az állam.Nem fog vajon megnyúlni, elválni a vászontól?
![]()

Na, ez új nekem!Szegedi Tamás írta: ↑2019.10.29., kedd 21:57Sikerült megoldanom! Matt fekete öntapadós fólia! Simán lehúzható ha úgy van. Nagyon megérte felrakni mert leesett az állam.

Igen, rolós volt és nem repedezett. Kb 3 évig használtam még utána.Szegedi Tamás írta: ↑2019.10.26., szomb. 19:42Nagyon köszönöm a tippet, kipróbálom. Neked is rolós vásznad volt? Ha igen akkor bírta a le fel huzogatást a festék? Nem repedezett?

Nagyon köszönöm a tippet, kipróbálom. Neked is rolós vásznad volt? Ha igen akkor bírta a le fel huzogatást a festék? Nem repedezett?Red75 írta: ↑2019.10.26., szomb. 12:48Üdv. Volt kínai vásznam, ami ferdén volt festve gyárilag. Azt igazítottam ki maszkolószalag segítségével 2-3 réteg Trinat aqua color matt feketével. Oldószerest nem mertem használni hozzá. Észre sem lehetett venni később a javítás helyét.Szegedi Tamás írta: ↑2019.10.26., szomb. 11:22bele mennék a festésbe is csak tudni szeretném, hogy ki milyen festéket alkalmazott.

Azt szerettem volna de ekkora méretben nem volt.Quetz írta: ↑2019.10.26., szomb. 12:40Legegyszerűbb, ha veszel egy másik, olcsó 21:9-es kínai vásznat.Szegedi Tamás írta: ↑2019.10.26., szomb. 11:22Sziasztok! 16:9 es rolós kína vásznamat szeretném úgy átalakítani 21:9 es arányúra hogy később vissza lehessen alakítani ha úgy alakul. Valami olyasmi anyag kéne amit ha akarok le tudok szedni a vászonrol sérülésmentesen. Próbálkozott már valaki ilyennel? Ha nem tudtok ilyet akkor lehet bele mennék a festésbe is csak tudni szeretném, hogy ki milyen festéket alkalmazott.
Köszönöm előre is!
Üdv Tamás

Üdv. Volt kínai vásznam, ami ferdén volt festve gyárilag. Azt igazítottam ki maszkolószalag segítségével 2-3 réteg Trinat aqua color matt feketével. Oldószerest nem mertem használni hozzá. Észre sem lehetett venni később a javítás helyét.Szegedi Tamás írta: ↑2019.10.26., szomb. 11:22bele mennék a festésbe is csak tudni szeretném, hogy ki milyen festéket alkalmazott.

Legegyszerűbb, ha veszel egy másik, olcsó 21:9-es kínai vásznat.Szegedi Tamás írta: ↑2019.10.26., szomb. 11:22Sziasztok! 16:9 es rolós kína vásznamat szeretném úgy átalakítani 21:9 es arányúra hogy később vissza lehessen alakítani ha úgy alakul. Valami olyasmi anyag kéne amit ha akarok le tudok szedni a vászonrol sérülésmentesen. Próbálkozott már valaki ilyennel? Ha nem tudtok ilyet akkor lehet bele mennék a festésbe is csak tudni szeretném, hogy ki milyen festéket alkalmazott.
Köszönöm előre is!
Üdv Tamás

Hogy játékra jobb a gyengébb kontrasztú de nagyobb fényerejű projektor az egy dolog. Az viszont egy másik hogy házimozira meg más feltételeknek kell megfelelni.DARTHdick írta: ↑2019.10.25., pén. 14:16Ez rendben van. De... Két dologIjk írta: ↑2019.10.25., pén. 12:15DARTHdick-nek írom a Runco eladós topikból:
Szóval jelentős előrelépés a magasabb fényerejű, magasabb színterű natív UHD-s gépet tartok az RS-900-hoz képest, leginkább lézerest, ami alaphangon 8-10 millióról indulhat ma.
Most abba a vitába nem akarok belemenni hogy mivel jobb egy közép-felső kategóriás JVC vagy Sony, ill. Epson 9 ezres széria mint árbarát kategória, de nem gondolom hogy élességben, mozgókép élességben ezek képesek melépni azt a régi Runco-t, vagy bármelyik komolyabb dlp-t. Egy Barco 2560x1600-as felbontásban, tuningolva, jó optikával biztosan előrelépés, de nem gondolom hogy ég és föld a különbség.
Egy, a Runcot mi váltott le ott abban a szobában... Én csak figyeltem a szoba topikjának a történéseit.
Kettő, azért erős túlzásnak tartom azt a tízmilliós összeget amiért jobb képet kapnál, van az lentebb is...