Nyáron jó időbe kint a tóparton, naplemte stb,
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök
- mgus
- Törzsvendég

- Értékelés: 377
Re: Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Akkor csak télen hallgatsz szívesen zenét?
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
- hollohazi
- Törzsvendég

- Értékelés: 315
Én LP-ről, CD-ről hallgatok zenét, a routerekkel kapcsolatban itt több információ is van:http://longkft.hu/audioblog/csupa-csupa ... 31BlIqliXwmgus írta: ↑2019.11.11., hétf. 09:46A keringtető szivattyút még megértem, régen nekem a hűtővel volt hasonló problémám.hollohazi írta: ↑2019.11.11., hétf. 07:31Nálam a kazán bekapcsolásakor, valószínűleg a keringtető szivattyúnak van a wifihez hasonló mértékű zavaró,negatív hatása.mgus írta: ↑2019.11.10., vas. 12:21Nálam majdnem minden kapcsoló üzemű, sorolom Tv, laptop, Pc, Pc monitor, világítás minden helyiségben, DVD, Blu-ray, telefon stb,.
Érdekes lenne a tv lineáris táppal, a laptopok mindegyike kapcsoló üzemű, szóval akkora zaj lehet.![]()
A szomszédba a gyerekek kiabálnak előbb meghallom.
Az erősítőim mindegyik trafós, de lassan már nem lesz trafós erősítő se, úgyhogy lehet lázadni ellene, ez van.
De a wifivel mi a probléma én azon hallgatom a zenét.
Hűtő nálunk a házban van vagy 10, ezért nem szívesen hallgatok nyáron zenét, de télen is van mosógép, hűtő, ezeknek a hatását még nem teszteltem, ugyanakkor "hangi" semlegesítésükre meg van a lehetőségem.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
- mgus
- Törzsvendég

A keringtető szivattyút még megértem, régen nekem a hűtővel volt hasonló problémám.hollohazi írta: ↑2019.11.11., hétf. 07:31Nálam a kazán bekapcsolásakor, valószínűleg a keringtető szivattyúnak van a wifihez hasonló mértékű zavaró,negatív hatása.mgus írta: ↑2019.11.10., vas. 12:21Nálam majdnem minden kapcsoló üzemű, sorolom Tv, laptop, Pc, Pc monitor, világítás minden helyiségben, DVD, Blu-ray, telefon stb,.
Érdekes lenne a tv lineáris táppal, a laptopok mindegyike kapcsoló üzemű, szóval akkora zaj lehet.![]()
Az erősítőim mindegyik trafós, de lassan már nem lesz trafós erősítő se, úgyhogy lehet lázadni ellene, ez van.
De a wifivel mi a probléma én azon hallgatom a zenét.
- hollohazi
- Törzsvendég

Nálam a kazán bekapcsolásakor, valószínűleg a keringtető szivattyúnak van a wifihez hasonló mértékű zavaró,negatív hatása.mgus írta: ↑2019.11.10., vas. 12:21Nálam majdnem minden kapcsoló üzemű, sorolom Tv, laptop, Pc, Pc monitor, világítás minden helyiségben, DVD, Blu-ray, telefon stb,.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
- mgus
- Törzsvendég

Nálam majdnem minden kapcsoló üzemű, sorolom Tv, laptop, Pc, Pc monitor, világítás minden helyiségben, DVD, Blu-ray, telefon stb,.
Érdekes lenne a tv lineáris táppal, a laptopok mindegyike kapcsoló üzemű, szóval akkora zaj lehet.
Érdekes lenne a tv lineáris táppal, a laptopok mindegyike kapcsoló üzemű, szóval akkora zaj lehet.
Egy telefon-usb töltő mekkora áramokat mozgat, annak mekkora lehet a zajfeszültsége amit vissza termel? Kicsi. Na most, akkor tegyél olyan próbát, amiben 10db hasonló USB töltő a zajgenerátor. /6db már nekem is van a házban/ Tehát több kicsi azért már mutat valamit. Ha az észleléshez kb 10db kicsi zajforrás kell, abból következik-e, hogy egy db nem számít?fülelek írta: ↑2019.11.10., vas. 08:50...meg arról is volt szó, hogy sok esetben semmiféle káros hatása nincs a kapcsolóüzemű tápegységeknek.
Pont tegnap vizsgáltam, hogy van-e hallható hatása, ha a Samu telefonomat töltöm, ráadásul oda csatlakoztattam a töltőt, ahol a hifi van. Persze a telefont kikapcsoltam, csak a töltés ment. Családtagot kértem, hogy ne tudjam, mikor tölt és mikor nem, hosszabb és rövidebb részleteket is hallgattam, keményen figyeltem, hátha elkapok valami változást, de semmit sem sikerült detektálni. Közönséges gyári töltő, nulla tuninggal.
Mielőtt valaki "javítani" kezdene, érdemes megvizsgálni, vajon tényleg vannak-e zavarok. Totál felesleges holmikért a nagyon kevés pénz is drága...
Érdemes hasonló próbát tenni pl 10db kompakt fényforrással. Ha már nincs a házban kompakt, akkor valamivel kisebb zajtermelők a LED-es világítók, persze amik E27/E14 foglalatosak.
Az átlagos dugasztápokat már nem is kéne próbálni, szerintem azok a legrosszabbak.
- hollohazi
- Törzsvendég

Nálam ez úgy zajlott, hogy volt x darabszámú üveglapom, elkezdtem őket próbálni blutekkel ragasztva, hol hoz többet, hol van hatása. Nálam a szomszéd szobában van egy UPC wifis beltéri, van fénycső világítás, mindkettő hallható, ha működik. Nincs ugyanakkor tápösvényem, tápkondícionálóm, hasonló a többiek tápellátása is, csöves /Audio Note/, illetve félvezetős redszerekben/47 LAB/. Érdekes a csöves erősítő tetején /perforált acéllemez/volt észlelhető az egyik legerősebb hatás, ott is a trafók fölött, a trafók közelében. A szobát árnyékoló megoldást könnyen ellenőrizhettem meghallgatással, a wifi felé nyitott ajtó mellett, saccolva 80-90%-os lehetett az eredmény.fülelek írta: ↑2019.11.10., vas. 08:50...meg arról is volt szó, hogy sok esetben semmiféle káros hatása nincs a kapcsolóüzemű tápegységeknek.
Pont tegnap vizsgáltam, hogy van-e hallható hatása, ha a Samu telefonomat töltöm, ráadásul oda csatlakoztattam a töltőt, ahol a hifi van. Persze a telefont kikapcsoltam, csak a töltés ment. Családtagot kértem, hogy ne tudjam, mikor tölt és mikor nem, hosszabb és rövidebb részleteket is hallgattam, keményen figyeltem, hátha elkapok valami változást, de semmit sem sikerült detektálni. Közönséges gyári töltő, nulla tuninggal.
Mielőtt valaki "javítani" kezdene, érdemes megvizsgálni, vajon tényleg vannak-e zavarok. Totál felesleges holmikért a nagyon kevés pénz is drága...
Meg keletkezhet egy kis huzat, ami jobban viszi a hangot, mint az álló légtömeg.SoundMania írta: ↑2019.11.10., vas. 07:53Hát igen, az erkélyajtó kinyitásakor is max a szoba levegője lesz párásabb. Meg a légtér térfogata, alakja változik. Esetleg maga az ajtó lehet még hangterelő hatású.ZolaBA írta: ↑2019.11.10., vas. 05:59Ahogy a hőmérséklettől is, a terasz ajtó nyitásnál az is változik. Ahogy az érzékelés is változik, friss levegő, több oxigén, stb.
De szerintem többen azért könyörgünk magunkban, hogy nehogy már ebből is egy a "természetes hanghoz kötelező" elvárást gyártson valaki![]()
Mire hazaérsz, elszáll a varázs, de ott az usziban sokkal jobban hallokSoundMania írta: ↑2019.11.10., vas. 07:47Eccerű! Úszás, fürdés után jobban szól a rendszered? :)lehoako írta: ↑2019.11.09., szomb. 17:38Sztem tök egyszerű. A párától rugalmasabb lesz a hámszövet, nyálkahártya, minden.csaba203 írta: ↑2019.11.09., szomb. 16:51Nos mivel én robbantottam ki a páratartalommal kapcsolatos dolgot és kezd eléggé eldurvúlni a helyzet vázolnám a szitut.
Az ismerősöm aki erre a jelenségre felfigyelt egy elég komoly hifista aki elég komoly rendszerrel rendelkezik.Durván kéthavonta a zenehallgató szobájában teljeskörű portalanitást végez,ami a takaritás végén egy közel egy órás levegőszűrést is tartalmaz.Elektromos levegőszűrő berendezéssel.Legutóbb ezt kiegészitette azzal,hogy a szobában lévő padlószőnyeget egy nagyteljesítményű száraz-nedves porszívóval is felfrissitette.Ezeket elvégezve pont volt egy kis ideje zenét hallgatni és ezt követően volt a döbbenet.Őt is teljesen váratlanul érte a dolog törte is a fejét,hogy mitől javult ennyit a hangzás.Mivel az áttisztitott padlószűnyeg még nem volt teljesen száraz és igen nagy felületről van szó arra a belátásra jutott,hogy a páratartalom lehet a ludas.Szóval erről az élményéről számolt be nekem és én ebben a topicban tettem fel a kérdéseimet.A nedves törülközös tuningot is ő emlitette,hogy évekkel ezelőtt mintha olvasott volna erről.Nyilván ő sem alkalmazza mert elég igényes a dolgaira,de az alapötlet innen származott.Erre szerettem volna valami kézzelfogható magyarázatot innen ebből a topicból.Köszönöm az eddigi épitő jellegű hozzászólásokat.Peace.![]()
Dobhártya is lehet, h érzékenyebb lett. Talán. Fül-orr-gégész pl nem vagyok, de laikusként nem tudnám kizárni, h ez IS benne LEHETETT.
Ha nem, akkor?! :)
Ha meg otthon fürdök, kiderül, hogy a fürdőszobában is nagyon jó a hang
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5302
Sokmindenre. Atyám kelet mániás volt, gyakran égtek a füstölők. Egy-egy nagy szellőztetés csodát tett.SoundMania írta: ↑2019.11.10., vas. 08:51Azt még nem próbáltátok, hogy egy füstölő meg néhány gyertya mire képes?
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1301
Azt még nem próbáltátok, hogy egy füstölő meg néhány gyertya mire képes? Alkoholt nem említem , mert az bizonyítottan tudatmódosító, így azt zenehallgatáshoz nem.... Csak szórakozáshoz! :)
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5312
...meg arról is volt szó, hogy sok esetben semmiféle káros hatása nincs a kapcsolóüzemű tápegységeknek.
- hollohazi
- Törzsvendég

Pár napja az általában a hifiről topikban szó volt a lakókörnyezetben előforduló kapcsoló üzemű tápok negatív hatásáról a hifi rendszerek hangjára. Szó volt arról is, hogy nehezen kezelhető ez a probléma, jobbára költséges megoldások léteznek csak. Én lassan már fél éve használok eredményesen egy megoldást, amit javaslatomra mások is átvettek, eredményeik hasonlóak, az eszközből mindannyian többször uánrendeltek. A korábban már belinkelt Beckmann féle All 1 Strom Harmonisierer-ről van szó. Én a hifi készülékek oldalsó burkolatain belülre ragaszva értem el a legerősebb hatást/egymással szemben/, de igencsak ajánlani tudom a háztartásban a külső kapcsoló üzemű tápokon történő elhelyezést, a wifin, a hálózati szűrőn, elosztón, stb., illetve a különböző készülékek aljára történő ragasztást. Méret:10x2.5 x0.3 cm. Én magát a hifi szobát is leárnyékoltam a négy sarokban a padló közelében függőlegesen, kettesével elhelyezve. Hogy mitől működik, csak tippelni tudom, a formába öntött üveglapocskák összetételében lehet a megoldás. Egy szett, 4db, ára 28€, tehát nem nagy kockázat bevállalni.
- SoundMania
- Törzsgárda

Hát igen, az erkélyajtó kinyitásakor is max a szoba levegője lesz párásabb. Meg a légtér térfogata, alakja változik. Esetleg maga az ajtó lehet még hangterelő hatású.ZolaBA írta: ↑2019.11.10., vas. 05:59Ahogy a hőmérséklettől is, a terasz ajtó nyitásnál az is változik. Ahogy az érzékelés is változik, friss levegő, több oxigén, stb.
De szerintem többen azért könyörgünk magunkban, hogy nehogy már ebből is egy a "természetes hanghoz kötelező" elvárást gyártson valaki![]()
- SoundMania
- Törzsgárda

Eccerű! Úszás, fürdés után jobban szól a rendszered? :)lehoako írta: ↑2019.11.09., szomb. 17:38Sztem tök egyszerű. A párától rugalmasabb lesz a hámszövet, nyálkahártya, minden.csaba203 írta: ↑2019.11.09., szomb. 16:51Nos mivel én robbantottam ki a páratartalommal kapcsolatos dolgot és kezd eléggé eldurvúlni a helyzet vázolnám a szitut.
Az ismerősöm aki erre a jelenségre felfigyelt egy elég komoly hifista aki elég komoly rendszerrel rendelkezik.Durván kéthavonta a zenehallgató szobájában teljeskörű portalanitást végez,ami a takaritás végén egy közel egy órás levegőszűrést is tartalmaz.Elektromos levegőszűrő berendezéssel.Legutóbb ezt kiegészitette azzal,hogy a szobában lévő padlószőnyeget egy nagyteljesítményű száraz-nedves porszívóval is felfrissitette.Ezeket elvégezve pont volt egy kis ideje zenét hallgatni és ezt követően volt a döbbenet.Őt is teljesen váratlanul érte a dolog törte is a fejét,hogy mitől javult ennyit a hangzás.Mivel az áttisztitott padlószűnyeg még nem volt teljesen száraz és igen nagy felületről van szó arra a belátásra jutott,hogy a páratartalom lehet a ludas.Szóval erről az élményéről számolt be nekem és én ebben a topicban tettem fel a kérdéseimet.A nedves törülközös tuningot is ő emlitette,hogy évekkel ezelőtt mintha olvasott volna erről.Nyilván ő sem alkalmazza mert elég igényes a dolgaira,de az alapötlet innen származott.Erre szerettem volna valami kézzelfogható magyarázatot innen ebből a topicból.Köszönöm az eddigi épitő jellegű hozzászólásokat.Peace.![]()
Dobhártya is lehet, h érzékenyebb lett. Talán. Fül-orr-gégész pl nem vagyok, de laikusként nem tudnám kizárni, h ez IS benne LEHETETT.
Ha nem, akkor?! :)
- pärt
- Őslakos

Szerintem a szándékom értetted félre.phyton71 írta: ↑2019.11.10., vas. 01:18Valamit félreértettél a hang terjedési sebessége függ a páratartalomtól.pärt írta: ↑2019.11.09., szomb. 23:20Egy hajszállal komolyabban: nem valószínű, hogy a membrán tömegnövekedése számottevő magasabb páratartalomnál, de egy papírmembrán talán "puhulhat" valamennyit. Hogy előnyére, vagy hátrányára változik ettől a hang, az meg talán függhet a hangsugárzó karakterétől, a lejátszott felvételtől. De mivel nem a trópusokon élünk, nem hiszem, hogy mindez jelentős probléma lenne.
Ami nem jelenti azt, hogy ne születhetne rá legmagasabb igényeket kielégítő, forradalmian új megoldás.![]()
Ha már megengedőek vagyunk a jelenséggel, akkor olyan dolgot keressünk, aminél valószínűbb némi változás az érzékelésben. A terjedési sebesség szerintem nem ilyen.
De mindegy is; ha végre meglesz a gyógymód a nem létező betegségre, talán megszületik, hozzá a magyarázat is.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6380
viewtopic.php?f=4&t=108640&p=2255451&hi ... t#p2255451ZolaBA írta: ↑2019.11.10., vas. 05:59Ahogy a hőmérséklettől is, a terasz ajtó nyitásnál az is változik. Ahogy az érzékelés is változik, friss levegő, több oxigén, stb.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- ZolaBA
- Törzsvendég

- Értékelés: 1754
Ahogy a hőmérséklettől is, a terasz ajtó nyitásnál az is változik. Ahogy az érzékelés is változik, friss levegő, több oxigén, stb.
De szerintem többen azért könyörgünk magunkban, hogy nehogy már ebből is egy a "természetes hanghoz kötelező" elvárást gyártson valaki
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Valamit félreértettél a hang terjedési sebessége függ a páratartalomtól.pärt írta: ↑2019.11.09., szomb. 23:20Egy hajszállal komolyabban: nem valószínű, hogy a membrán tömegnövekedése számottevő magasabb páratartalomnál, de egy papírmembrán talán "puhulhat" valamennyit. Hogy előnyére, vagy hátrányára változik ettől a hang, az meg talán függhet a hangsugárzó karakterétől, a lejátszott felvételtől. De mivel nem a trópusokon élünk, nem hiszem, hogy mindez jelentős probléma lenne.
Ami nem jelenti azt, hogy ne születhetne rá legmagasabb igényeket kielégítő, forradalmian új megoldás.![]()
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
- pärt
- Őslakos

Egy hajszállal komolyabban: nem valószínű, hogy a membrán tömegnövekedése számottevő magasabb páratartalomnál, de egy papírmembrán talán "puhulhat" valamennyit. Hogy előnyére, vagy hátrányára változik ettől a hang, az meg talán függhet a hangsugárzó karakterétől, a lejátszott felvételtől. De mivel nem a trópusokon élünk, nem hiszem, hogy mindez jelentős probléma lenne.
Ami nem jelenti azt, hogy ne születhetne rá legmagasabb igényeket kielégítő, forradalmian új megoldás.
Ami nem jelenti azt, hogy ne születhetne rá legmagasabb igényeket kielégítő, forradalmian új megoldás.
(A biztonsági kód: 66666
Ez milyen már???)
Rudi Bácsi, nem vagy semmi, beetetsz minket a mike rame-mel...
Sztem tök egyszerű. A párától rugalmasabb lesz a hámszövet, nyálkahártya, minden.csaba203 írta: ↑2019.11.09., szomb. 16:51Nos mivel én robbantottam ki a páratartalommal kapcsolatos dolgot és kezd eléggé eldurvúlni a helyzet vázolnám a szitut.
- pärt
- Őslakos

Figyelemreméltó ez az erkélyajtós, párás megfigyelés, bár van néhány zavaró körülmény. Az ajtónyitással nem csak a páratartartalmat befolyásolod, hanem a szobád légköbméterét is. Továbbá, hacsak nem a civilizációtól kilométerekre elzártan élsz, akkor az ajtónyitással megnövekszik az alapzaj, amit kénytelen vagy a hangerő emelésével ellensúlyozni. Úgy emlékszem, hiszed és vallod, hogy a szkeptikus, fanyalgó személynek- amely hálátlan szerep most feleségednek jutott- hangminőséget rontó hatása van. Az ő távozásával megint borult a kísérlet körülményeinek kézbentarthatósága.
Ezekből az összeadódó hatásokból szétszálazni, hogy mi, mit, hogyan befolyásol, igen nehéz, de mi szorítunk.
Ezekből az összeadódó hatásokból szétszálazni, hogy mi, mit, hogyan befolyásol, igen nehéz, de mi szorítunk.
Egyébként tudok jó ezo földet innen a salföldi homokbányából,rengetegen járnak a https://kirandulastippek.hu/balaton-fel ... a-kotenger feltöltődni,és ez most komoly. 
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven