A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi elektronikákkal amúgy sem lehet komoly sztereó hangot elérni.
El lehet érni bizonyos szintre, de egy szint után vége van. Van akinek az is elég, vagy akár sok is, de mindenkinek rá kell jönni előbb-utóbb, hogy a mozi és a sztereó külön "állatfaj".
Nem tudom milyen szintről beszélünk, de kézenfekvő megoldásnak tűnik a home theater bemenetes sztereó erősítők használata.
Régebben én is ezt vallottam. De már egyre kevésbé. Ha belegondolsz, egy HT bemenetes erősítőtől még nem lesz mindkét felhasználásra alkalmas rendszer. Igen, lesz elektronika a mozis felhasználásra, meg lesz saját a sztereóra is. De legalább ennyire fontos, hogy magát a rendszert hogy installálod, hogyan és hova tesszük a hangfalakat és hozzájuk a vásznat. Mert a két setup mást kíván.
Vegyünk két jó hangfalat a Ht bemenetes cucchoz. Felállítom a sztereó háromszöget, ami kell a sztereónak? Ehhez el kell húzni a hangfalakat az oldalfaltól és a hátfaltól. Ekkor kapásból vesztettem egy csomót az elérhető képméretből. Egy átlag 16-20-25 m2 méretű szobában ilyenkor legyen mondjuk 2-2,5-3méteres oldalú hárömszög. Aki a fő hallgatási pozíciótól jobbra vagy balra ül, annak eléggé egy oldalas lesz a produkció. Mert fele olyan messze fog ülni az egyik hangfaltól, mint a másiktól. Annak sem a sztereó sem a mozi nem lesz túl jó. De aki jó helyen ül, annak is kompromisszumot kell hoznia, mert a két hangfal helye meg fogja igencsak határozni a maximálisan vetíthető kép méretét.
Ha a kép méretből nem akarok engedni, akkor sok esetben nem tudom felállítani az ideális sztereó háromszöget elhúzva a hangfalakat megfelelő távolságra a falaktól. Ekkor rá kell tolni a hangfalakat az oldalfalra és/vagy a hátfalra. Ez a sztereónak megint nem fog kedvezni. Ráadásul sztereó rendszernél egyáltalán nem az az ideális, ha a két hangfal között egy bazi nagy hangvisszaverő felület van (vászon). De az se, ha tele van pakolva és a bazi nagy tv meg hifi állvány a két hangfal közötti terület nagy részét elfoglalja. Ha megnézed az igen profin kivitelezett sztereó rendszereket, jócskán el vannak húzva a hangfalakat a falaktól, a hangfalak mögötti falon valamilyen arányban a hang elnyeletve és/vagy diffúzálva van a két hangfal közötti tér pedig nincs tele pakolva mindennel. Szóval bármit csinálok, valami valaminek a rovására tud csak történni.
El lehet érni bizonyos szintre, de egy szint után vége van. Van akinek az is elég, vagy akár sok is, de mindenkinek rá kell jönni előbb-utóbb, hogy a mozi és a sztereó külön "állatfaj".
Nem tudom milyen szintről beszélünk, de kézenfekvő megoldásnak tűnik a home theater bemenetes sztereó erősítők használata. Nekem van egy Musical Fidelity M6SI-m, annak például van. Sztereóra egész jó és simán beilleszthető a házimozi rendszerbe. Már csak egy olyan frontsugárzóra van szükség, amelyik mindkét célra megfelelő. Szvsz ez a nehezebb, főleg ha topikon belül maradunk.
Par evet kiserleteztem en is ezzel es eddig ket sikeres probalkozasom volt, nevezetesen olyan mozi vasat talalni ami sztereon is megfeleloen muzsikal. Eddig a classe ssp 800 (vagy 600) es a datasat ls10 lepte meg ezt a szintet.
Szoval van olyan, hogy a mozivas is jo tud lenni sztereon csak joval tobbet kell erte fizetni ugy viszont megsporoljuk a kulon sztereo lancot.
Nézd, ahogy írtam néhány filmrészletből nem lehet 100% verdiktet írni. Az igazi az lenne, hogy hazahoznék két ilyet, aztán végignyúznám vele a 6-8 órás tidal playlistemet. Úgy lehetne igazán kideríteni mely stílusok azok, amin tényleg jó, és amin kevésbé.
Igen, de nem is arra tervezték őket.
Mozinál pedig megint érdekes a dolog.
Szerintem a pro vonal teljesen más út, nem érdemes úgy tekinteni rá, hogy ahol véget ér egy HIFI-s mozi, ott kezdődik a pro.
Azt viszont el lehet mondani, amiket te is leírtál. A "WOW" érzés talán utánozhatatlan. Talán olyan, amit semmilyen HIFI-s hangfal nem tud nyújtani. Nem "talán" - biztosan!
Ha ráadásul potom pénzért kapjuk meg, akkor az öröm a köbön!
Nyilván milliós, vagy több milliós sztereó vasak hangját nem nagyon lehet avr-el, vagy processzorral elérni. De amúgy az utóbbi évben volt nálam jó néhány sztereó elektronika a 100-300 ezres ársávból. Azért azoktól nem kell hasra esni... Egy jó avr esetleg végfokolva simán meg tudja lépni azt a szintet... De ne vigyük ilyen irányba a témát. Ott a fórum hifis része, meg a házimozi erősítők, processzorok topik is.
Amit utána írtál a wow érzésről, azzal viszont egyet értek. A külön mozi sztereó rendszerrel is, mert bevallom, én is a külön mozi, külön sztereó felé kacsintgatok. Meg is van az ötletem rá, hogyan fogom megvalósítani. Ahogy haladok idővel előre, úgy vagyok egyre kevésbé híve az öszvér rendszereknek. Már maga a setup, az optimális installáció is teljesen mást kíván.
Ezzel én is így vagyok. Egyben nem lehet normálisan megoldani, (olcsón semmiképp) ugyanakkor szeretem én is, ha egy-egy zenei részletet jól ad vissza a mozis rendszer. Ezért is olvasom szívesen a Pro cinema rendszerek zenei kvalitásairól szóló szösszeneteket is.
Én úgy tartom mozira és hifire legyen két rendszere az embernek,bár az igazat megvallva eddig "PA"-s nak tűnő rendszerből hallottam a legjobb zenei hangot,de már vagy 25 évvel ezelőtt.Majd meghallgatom Cutlernél a zenei qualitását is a rendszernek,bár a legutóbbi zenei hang is tetszett nála.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
A userek döntő többsége simán tudna elmélyülten és élvezettel zenét hallgatni. Hogy sztereóra kihegyezett rendszer jobban szól-e zenén? Nyilván. Hogy jobban szól-e, mint itthon a sztatikus Logan? Nyilván nem. De ez már azért nem a belépő kategória. Szóval kissé túlzónak írtam, mikor ilyeneket olvasok, hogy nem lehet rajtuk zenét hallgatni.
Ezt a részt azért jobban ki lehetne majd fejteni.
Itt azért böhöm nagy, ipari kinézetű hangfal, SAL minőségű hangszórók és diszkós Crown végfokok, olcsó kábelek - "szólnak".
Gyakorlatilag ipari hulladék.
Ezt nem gúnyolódva írtam és számomra is érthetetlen, hogy ilyen a végeredmény. Ellentmond sok berögződött gondolatnak.
Az okokat ki lehetne elemezni, de lehet fölösleges.
Nézd, ahogy írtam néhány filmrészletből nem lehet 100% verdiktet írni. Az igazi az lenne, hogy hazahoznék két ilyet, aztán végignyúznám vele a 6-8 órás tidal playlistemet. Úgy lehetne igazán kideríteni mely stílusok azok, amin tényleg jó, és amin kevésbé. Nem akartam Cutlert ezzel nyúzni. De gyanítom nálad se hallgathatatlan egyáltalán a Klipsch THX rendszer. Feltéve, hogy azt használod még.
A Sal minőségű hangszórókkal nem értek egyet.
Ez a magassugárzó, ha minden igaz:
500hz-en van váltva a magas sugárzó, ami azért hihetetlen nagy igénybe vétel. Mi hifiben nagyjából 4-5-6 inches kónuszos hangszórókat szoktunk használni ehhez. Itt meg egy 4 inches titánium kompressziós magas szól. Szóval hiába böhöm nagy 38 centis a mélyközép, nem kell a középtartományban szóljon. Nincs beaming se emiatt stb. Láttam élőben még a hangfalakat, mikor nem volt még beüzemelve, a magas mágnese nagyobb, mint amit egy átlag 25-30 centis szub hangszóróra tesznek. Gondolom az is jót tesz a hangnak, hogy 500hz-től a teljes magas tartományig egy hangszóróból szól minden és nincs hangváltó a kritikus tartományban 1-3khz között illetve körül, amire állítólag a legérzékenyebb a fülünk. Plusz a tölcsér és az egyenletes, de viszonylag nagy szórási szög. Ha megnézed a JBL Synthesis monitorokat, ott is igen hasonlóak a két utas modellek. Nagy mélyközép, tölcséres kompressziós magas jó alacsonyan váltva.
A crownra nem tudok mondani. Nyilván kifejezetten zenére van nála jobb cucc, de egyáltalán nem hallgathatatlan. Krisztián is megtartotta az Emotiva XPA2-t magának a frontokhoz. De ezen kívül ő is mindent crownokkal hajt már. Szintek pedig itt is vannak. Állítólag Crown-ból az Xti egy jobban sikerült széria, mint az XLS. Egyszer össze kell hallgatni a kettőt egymás mellett... A legkisebb Xti pedig nem drágább, mint a nagyobb XLS-ek. De ott van pl. a Stageline 400D és 800D. 160-170 ezerért hőmérséklet vezérelt ventivel és Hypex UcD modullal. Pár éve ezekből a modulokból még igen drága hifis végfokok készültek ismert nagy márkák által, aztán jött az Ncore, ami leváltotta az UcD modulokat. Szóval megérne egy misét ez is.
Igazából már 1 hete tervezek írni, múlt héten vasárnap ellátogattam Cutlerhez. Röviddel azután, hogy előtte levő csütörtök délután voltam dhcodokinál, meghallgatni mit produkál egy igen nívós Anthem Martin Logan Motion XT rendszerben a pro szub. Szóval viszonylag rövid időn belül voltam két helyen. Mivel már többször volt szerencsém hallani pro mozis rendszert, hol hosszabb, hol rövidebb ideig, illetve Krisztiánnál megtapasztaltam a KCS C118-A tudását, így már nem elsősorban azért mentem, hogy megtudjam milyen a pro. Mert azt már többé kevésbé letisztáztam. Viszont volt néhány pont, amire kifejezetten kíváncsi voltam.
Felmerült többször, hogy egy ilyen rendszer nem jó zenére. Lejátszottunk jeleneteket néhány koncert/zenés filmből. Ezen kívül még megkértem Cutlert, hogy szedjen le nekem egy Carnival Row részt. Ez az amazon egyik sorozata, ami pár hónapja jött ki. Lehet vitatkozni azon, hogy maga a sorozat jó, vagy nem jó (nekem tetszett, a filmajánlók topikban írtam is róla), de az vitán felül áll szerintem, hogy a zenés részek és az intro/outro zenék nagyon nagyon jól sikerültek. Én annyit szűrtem le, hogy bizony lehet rajtuk zenét hallgatni. Gyönyörű szépen átjött a Carnival Row stáblista alatt a hegedűs-vonós zene hangulata, kifejezetten kellemes volt hallgatni és egyáltalán nem mosta össze a részleteket sem. Ahogy a Star is born jeleneteibe se nagyon tudtam belekötni. Persze elismerem, ennyiből nem lehet 100% pontos verdiktet alkotni. De az lejött ennyiből is, hogy aki zenét szeretne hallgatni, az bizony meg tudja tenni. A userek döntő többsége simán tudna elmélyülten és élvezettel zenét hallgatni. Hogy sztereóra kihegyezett rendszer jobban szól-e zenén? Nyilván. Hogy jobban szól-e, mint itthon a sztatikus Logan? Nyilván nem. De ez már azért nem a belépő kategória. Szóval kissé túlzónak írtam, mikor ilyeneket olvasok, hogy nem lehet rajtuk zenét hallgatni.
A másik amire kíváncsi voltam, az a center hang. Ami ugye ugyanaz az LCR hangfal (KCS S2001 a típus, ha minden igaz), mint a két front. Ezt csak az egyértelműség miatt írom le, mert a fórumot olvassák reg nélküliek és kezdők is, hogy egyértelmű legyen, hogy nem a hagyományos kis méretű fektetett centerekről van szó. Pont olyannak éreztem a center hangot, amilyennek lennie kell. Természetesnek. Az öblös férfi hang öblös férfi hangként szólalt meg, Tom Cruise pont úgy, ahogy Tom Cruise. A rekedt hangú krapek pont úgy, a huszonéves szőke cica szintén pont úgy.
Igazából a demo elején Cutler belenézett a Carnival Row-ba, hogy ez mi fán terem. Itt még nem volt feltolva a hangerő. De számomra viszont meglepő volt, mennyire potensen szólt az első részt nyitó erdőben menekülős jelenet. Sok helyen a dts hd/dd truehd anyag nem szólt így, ahogy itt a sima 640-es dolby digital plus hangsáv. Hogy ez mennyire a processzor és mennyire a hangfalak érdeme, az persze kérdéses. De az biztos, hogy a főszereplőnket és társait üldöző fenevadak léptei és morgásai pont úgy szóltak, hogy egy 80-100 kilós fenevadnak hatottak és nem egy 30-40 kilós ebnek. Az elsütött puskák pedig erőtől duzzadva, igen súlyosnak hatottak.
Pontosan ehhez hasonlót éreztem a Ready Player One alatt is. Azt mondtam Cutlernek, és ezt most is fenntartom, hogy én még az autóversenyes részt nem hallottam kifejezetten rosszul szólni sehol. De itt mégis tud újat mutatni. Nem akarom a sokat emlegetett nagy membránfelületet emlegetni, de amiben itt több volt, az pont ez. Nem feltétlen a T-Rex vagy a Gorilla zúzására gondolok, hanem a felső basszusra. A különféle méretű és erejű felpörgő motorok hangjára. Ez az, amit a kis membránok nem tudnak, az erőteljes felsőbasszus. A felpörgő motorok hangja tényleg olyan volt, mint egy képzeletbeli futurisztikus izomautóé és cseppet sem úgy szólt, mint egy kultúrált japán benzines. Bocs az autós hasonlatért.
Egyébként nagyjából 3 órát demóztunk, ennek nagy részét Cutler hangerőn. Bevallom, hozzám ez áll közelebb. A másik ami még szembe(fülbe)tűnő volt, hogy az LCR-ek nagy szórási szöge miatt szó szerint életre kel az egész vászon. Ami azért egy 3 méter széles vásznon egyáltalán nem hátrány. Sőt. Említették többen még az egységességet. Ezt meg tudom erősíteni, annyival kiegészítve, hogy a surround hangfal bizony piszok jó. Tán az eddigi legjobb surround hangfal, amit hallottam. Az effektek olyan szinten realisztikusak,hogy csak kapkodtam a fejem. Ha pedig valami becsapódik mellém, hát az becsapódott. Nem is feltétlen a JW2 végén a fegyver elsütése az, amire felugrottam, hanem sokszor a surroundól jövő effektre, hogy "baszki". Aki olvassa a hifis részét a fórumnak, az sokszor találkozott azzal a kifejezéssel, hogy jelenlét érzet. Itt pedig van bőven jelenlét érzet. Ez pedig nem feltétlen hangerő függő, de nyilván azért a mozi élmény nem a 85dB. Kíváncsiságból kipróbálnám, milyen lenne frontoldalon.
A szubról pár napja annyit írtam, miután eljöttem dhcodokitól, hogy barátságos óriás. Cutlernél volt kapásból kettő. Megint felmerült, hogy ez az egész pro vonal csak a hangerőről szól, a minőség rovására de nem. Krisztián pl. elég lightosan hajtja a rendszerét hozzá képest. És az igen nívós Martin Logan rendszeréből sem lógott ki lefelé minőségben. Viszont ez tényleg tudja azt, hogy thx referencia hangerőn az erőlködés, torzítás legkisebb jele nélkül szól. Nyilván ebben szerepe van Cutler könnyűszerkezetes faházának, ahova a mozi került, meg annak, hogy nála kettő dolgozik. Van olyan jó az akusztikája, hogy egy nívós rendszer ki tudja futni magát, és bizony itt ki is futja. Ha itt szétrobban valami, az tényleg úgy érződik. Volt Kapitány és Katona nyitó jelenet, mikor a két hajó ágyúzza egymást, Jeremy Renner féle Bourne Legacy mikor a havas hegyoldalban rommá lövik a kunyhót, Godzilla számos jelenete stb. A Godzillánál külön kiemelhető a film végi egyik jelenet. Mikor jön Godzilla a kísérettel és hallani a súlyos lépteit. Még úgy se volt terjengős a hang, hogy ezen a ponton tényleg már már falbontó hangerőn ment. Godzilla lépéseivel egy ütemben indult és állt meg a basszus. Nem volt elkenődés, lötyögés stb. Még falbontó hangerőn sem. Ezt a tulajdonságát pedig ugyanúgy megtartja kis hangerőn is.
A poén az egészben az, hogy a 17 darab hangfalat (3 lcr, 2 szub, és 12 darab surround) összesen 750 ezerért sikerült megvegye plusz némi benzinköltség. Azért 12 darab surround mert már a 9.2.6-os felállásra készül. 7.2.4 megállt volna kompletten 650 körül. Ebből újonnan egy darab 15 inches márkás házimozis szubot lehet venni. Szóval az ár/érték brutális.
Itt egy kép a kidobott, leselejtezett, lesajnált hangfalakról. Nyilván vételkor nem így néz ki, de némi törődéssel igen szépre ki lehet pofozni. Hogy kié az talán nem fontos. A tulaj majd ha akarja, leírja.
Kész is a baffle wall
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Itt egy kép a kidobott, leselejtezett, lesajnált hangfalakról. Nyilván vételkor nem így néz ki, de némi törődéssel igen szépre ki lehet pofozni. Hogy kié az talán nem fontos. A tulaj majd ha akarja, leírja.
IMG-6cace30f1d0be86dfa1cc789fb146376-V.jpg (155.16 KiB) Megtekintve 2672 alkalommal
Cutlernél meg így néztek ki a hangfalak, mielőtt berakta a vászon mögé:
"a forgalmazók sem törték magukat azért, hogy ezt megpróbálják bemutatni"
Azért ne csak az aktív fórumosok körében gondolkodj. Én nyáron vettem fel a kapcsolatot a KCS hazai forgalmazóval és őszig befutott náluk pár megrendelés. Sanszosnak tartom, hogy nem csak kereskedelmi mozik rendeltek.
Illetve ott vannak még a kisebb, nagyobb szállodák is, akik nyitnak a szórakoztatás ezen irányába.
Én abból indultam ki, amit a nagyközönség házimoziból ismer, a fórumon sem sokan ismerik az ezt a fajta felhasználást, de most már ennek a topiknak köszönhetően ezt is megismerjük.
Igen, érdekes dolog ez, hogy nálunk ez valamiért kimaradt. Szerintem jól elkütyüztünk ezidáig a többi cuccossal, a forgalmazók sem törték magukat azért, hogy ezt megpróbálják bemutatni. Ezt ha jól látom, most Hiccusz kezdi megtörni, a felhasználók is mozgolódnak, pár szoba át is alakult.
Ha Cutler nem lenne ennyire messze, oda mentem volna elsőnek fülelni. Ez tervben is van, de év végén van a legtöbb dolgom.
Azért arra mindig figyelsz, hogy a degradáló jelzők, kulcs szavak meg legyenek. Vagy lehet nem direkt, csak a tudat alatti... Kifelejtetted a ránézésre gyenge mágnest még Kinek nem túl márkás? Neked? Még szerencse, hogy az iparban a szakemberek ismerik, különben nem lenne a nem túl márkás cuccokkal tele sok spanyol, német, meg osztrák mozi. Amik x idő után kijutnak bagóért a pórnéphez.
Miért? Nem volt használt a két fórumtársunk cuccai? Úgy tudom felújítás miatt voltak eladók. Ezelőtt lehet, hogy te hallottál KCS márkáról a házimoziban, de sokunk nem, ezért írtam, hogy nem túl márkás, ellentétben a JBL proval, ami az és azt sokan ismerjük. Akkor csak igazam van "x idő után kijutnak bagóért a pórnéphez"
Megint csak a rosszindulat, ejnye!
Nem attól márkás egy cinema hangfal, hogy a házimozisok és a házimozis termékek után érdeklődőek ismerik vagy sem. A szakemberek akik telepítik, igen régóta ismerik, és ahogy hallom szeretik is. Érdekes módon nagyjából hasonló tudású termékek márkától függően nagyjából hasonló áron kaphatóak. Nyilván itt is vannak különbségek, pl. azonos méretben egy Mag cinema picit olcsóbb,mint egy JBl vagy KCS, de nem 2-3-4x különbségek vannak, mint a hifis cuccok esetén.
Én abból indultam ki, amit a nagyközönség házimoziból ismer, a fórumon sem sokan ismerik az ezt a fajta felhasználást, de most már ennek a topiknak köszönhetően ezt is megismerjük.
Sony VPL-XW5000
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
2db SVS SB5000 Szepi házimozi: https://avxforum.hu/forum/viewforum.php?f=46
Az más, hogy használt, lecserélt, nem túl márkás cuccokból aránylag olcsóbban meg lehet csinálni.
Azért arra mindig figyelsz, hogy a degradáló jelzők, kulcs szavak meg legyenek. Vagy lehet nem direkt, csak a tudat alatti... Kifelejtetted a ránézésre gyenge mágnest még Kinek nem túl márkás? Neked? Még szerencse, hogy az iparban a szakemberek ismerik, különben nem lenne a nem túl márkás cuccokkal tele sok spanyol, német, meg osztrák mozi. Amik x idő után kijutnak bagóért a pórnéphez.
Miért? Nem volt használt a két fórumtársunk cuccai? Úgy tudom felújítás miatt voltak eladók. Ezelőtt lehet, hogy te hallottál KCS márkáról a házimoziban, de sokunk nem, ezért írtam, hogy nem túl márkás, ellentétben a JBL proval, ami az és azt sokan ismerjük. Akkor csak igazam van "x idő után kijutnak bagóért a pórnéphez"
Nem attól márkás egy cinema hangfal, hogy a házimozisok és a házimozis termékek után érdeklődőek ismerik vagy sem. A szakemberek akik telepítik, igen régóta ismerik, és ahogy hallom szeretik is. Érdekes módon nagyjából hasonló tudású termékek márkától függően nagyjából hasonló áron kaphatóak. Nyilván itt is vannak különbségek, pl. azonos méretben egy Mag cinema picit olcsóbb,mint egy JBl vagy KCS, de nem 2-3-4x különbségek vannak, mint a hifis cuccok esetén.
Nekem ez tetszik legjobban
Pár hónap alatt, amióta létrejött ez a topik, eljutottál oda, hogy a masszív lesajnálásból és fikázódásból, átváltottál elfogadóvá, hogy ebből is bizniszt csinálj.
Undormány :) ilyet nem csináltam, esetleg kételkedtem a házimozis felhasználásával kapcsolatban.
(a cég régebb óta foglalkozik kihangosítással, mint ahogy én idekerültem, így ebből már nem lesz új biznisz)
Sony VPL-XW5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
Tapasztalatom, hogy márkásság, minőség és ismertség nem járnak kéz a kézben. Pont az ipari cuccoknál igaz, hogy ami jó, arról lehet, hogy sosem hallottál. Dolgoznak nálam gipszkartonozók, de amikor mondtam a green-glue hézagtömítőjét akkor csak pislogtak. Pedig az egyik legismertebb mára hangszigetelés terén.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Nekem ez tetszik legjobban
Pár hónap alatt, amióta létrejött ez a topik, eljutottál oda, hogy a masszív lesajnálásból és fikázódásból, átváltottál elfogadóvá, hogy ebből is bizniszt csinálj.
Semmi egymásnak feszülés nincs.
Lemmy9 fórumos barátom, nem értem, hogy most mit akar pontosan, de írhat akármit, nem hiszem, hogy egymásnak feszülnénk.
Szepit szintén kedvelem, egyelőre lesajnálja a pro vonalat és régi konfliktusok jönnek elő. Ezért néha elég durva beírásai vannak.
Az más, hogy használt, lecserélt, nem túl márkás cuccokból aránylag olcsóbban meg lehet csinálni.
Sony VPL-XW5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
45 centis membrán. Ha megkapja a megfelelő jeleket, megáll 50 Hz-nél? Nem tudja valamiért lesugározni? Nem mozog a membrán 50 alatt? Ha nem, miért?
Én azért megpróbálnék normálisan válaszolni.
Korábban már volt szó erről, de a "diszkós" suboknál nem elvárás a 20-30 Hz lesugárzása, ezért dolgoznak csak 40-50 Hz fölött. Ezekben a hangszóró és annak kiválasztása is arra lett optimalizálva, hogy az 50 Hz fölötti hangokat tudja nagy hangnyomással és általában DSP alkalmazása ajánlott a passzívaknál, mert alacsonyabb frekiknél könnyen elszállhat. Nem áll meg 50 Hz-nél, természetesen alatta is fog szólni, ha nincs szűrővel vágva, de nem igazán szereti.
A Sólyom végveszélyben Irénkés jelenetet próbáltad már otthon? Ott pl. minden subban mozog a membrán, mint állat, de nem hallasz semmit.
És általam személyesen normálisnak ítélt tagok feszülnek egymásnak mert játsszák itt az értetlent. (Sok beírás van, ami tuti nem hozzám szól, de én is úgy látom, hogy kóstolásra megy)
Semmi egymásnak feszülés nincs.
Lemmy9 fórumos barátom, nem értem, hogy most mit akar pontosan, de írhat akármit, nem hiszem, hogy egymásnak feszülnénk.
Szepit szintén kedvelem, egyelőre lesajnálja a pro vonalat és régi konfliktusok jönnek elő. Ezért néha elég durva beírásai vannak.
Kicsit olyan érzesem van peldául ezzel a topikkal is kapcsolatban hogy egyesek nem értik miért nem osztjak a véleményüket a többiek (még akár igaza is lehet az illetőnek). Csupán azt nem figyelik hova toppanak be.
Kb. mintha egy ateista a vasárnapi misére betévedne a Szent Pál székesegyházba és kifejtené véleményét Istenről meg úgy ámblokk a vallásról. Ezek után meglenne lepődve hogy kissebbségben volna a templomban a nézeteivel....
El kell fogadni hogy az adott topik fan-jai azt preferálják. Nem a Szent gráll valószínű de nekik mindenképp.