Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
EL84 csöves erősitő eladó
- Rotox
- Beköltözött

- Értékelés: 1489
Re: EL84 csöves erősitő eladó
Nem erőszak a disznótor... 
Egy kis adalék a töprengőknek:
Az erősítő nálam volt meghallgatáson, amikor a fenti feszültség-különbség problémára fény derült. A hangján semmit, de semmit nem lehetett észrevenni, csak sötétben az egyik oldal halványabb volt kicsit.Kértem Rotox kollégát, hogy értesítsen, ha megvan a javítással, mert annyira tetszik a hangja. Sajna ezalatt közbejött egy kihagyhatatlan ajánlat, így tárgytalanná vált az adásvétel.
DE!
1.) Ez egy meglepően jó hangú, nagyon eleven, nagyon zenei erősítő!
2.) Nagyon olcsó!
3.) A brummra Rotox kolléga hívta fel a figyelmet már a hirdetés elején, saját tapasztalataim szerint ez információ nélkül nem nagyon zavarna senkit, annyira jelentéktelen.
Ajánlom mindenkinek, ahogyan az eladót is!
Az erősítő nálam volt meghallgatáson, amikor a fenti feszültség-különbség problémára fény derült. A hangján semmit, de semmit nem lehetett észrevenni, csak sötétben az egyik oldal halványabb volt kicsit.Kértem Rotox kollégát, hogy értesítsen, ha megvan a javítással, mert annyira tetszik a hangja. Sajna ezalatt közbejött egy kihagyhatatlan ajánlat, így tárgytalanná vált az adásvétel.
DE!
1.) Ez egy meglepően jó hangú, nagyon eleven, nagyon zenei erősítő!
2.) Nagyon olcsó!
3.) A brummra Rotox kolléga hívta fel a figyelmet már a hirdetés elején, saját tapasztalataim szerint ez információ nélkül nem nagyon zavarna senkit, annyira jelentéktelen.
Ajánlom mindenkinek, ahogyan az eladót is!
OFF
Szia,
Azzal semmi.
Régóta figyelem a hirdetésed, mert érdekelne az erősítő, csak hát a távolság köztünk nagyon nagy.
Viszont Okt 30-Nov 04- között Pécsen voltam, szerettem volna megfülelni vételi szándékkal, erre mit látok? zárva a hirdetés.
Azt hittem elkelt.
Nov 05.-én nézegetem a hirdetéseket, hátha meglátok valami érdekeset, erre azt látom:
Kérésre megnyitva.
Ez az én formám.
Ezért vertem a fejem a falba.
ON
- Rotox
- Beköltözött

Konklúzióm: az én AI erősítőm jobb állapotban volt, mint a tied, ellenben az általam hallott Pointe-k valamivel rosszabb állapotban voltak a tiednél.
Komolyra fordítva a szót; szerintem még számos további tényező is bejátszhat: hálózati feszültség, stb.. Tényleg nem akartam bántani egyik típust sem, a Sima 20 pl. a szobámban valaha hallott egyik (vagy a) legjobb hang volt - de nálam akkor is búgott kicsit, pedig ez egy forgalmazótól elhozott, vadonatúj példány volt.
De lehet, hogy ez itt kicsit off, és a főni meg fog minket szidni...
- zbiro32
- Törzsvendég

- Értékelés: 163
Nekem pontosan ellentétes a tapasztalatom:Rotox írta: ↑2019.10.06., vas. 21:24Igen, Zozoweb barátom is azt mondta, hogy valszeg egy dióda nyitófeszültségénél lehetett valami gubanc, de "nem keresgélte, hogy melyik a rossz"és mint lent írtam a tápáramkörökben - a trafón kívül - gyakorlatilag minden cserélve lett.
A javítást követően a korábbinál valamivel "zajtalanabb" lett az erősítő, de nem szeretnék senkit becsapni; teljesen azért nem brumm-mentes. (Nálam, vagy ismerősöknél egyébként az Audio Innovations Series 300 mk1 volt az egyetlen csöves erősítő, aminél - teljes csendben, rátapasztott füllel! - sem tudtam meghallani a trafóbúgást és/vagy a hangsugárzókon keresztül hallható brummot. Az ellenpélda háromféle Pointe, kétféle Dénes Péter, és kétféle DIY csöves - persze azért ezeknél sem volt a "zaj" zavaró. De tranzisztoros erősítőim közül is volt jópár, melyeknél hallható volt némi trafóbúgás/brumm.)
Korábban már vagy háromszor döntöttem úgy, hogy megtartom (és zártam a hirdetést). Most - hallgatva - megint ilyesféle érzések kavarognak bennem...![]()
Audio Innovations --kis brumm.
Pointe Sima Mk II--0 Brumm.
Mindezt azért írtam le, mert egy csöves erősítő zaja NEM gyártófüggő--sokkal inkább állapotfüggő.
Hangsugárzó: DIY Fostex 206 szélessávú
Erősítő: DIY EL 34 SE 10W
Előfok: Eversolo DMP 6 Master edition, tuning lineáris tápegység
Tápkábel: Saec AC 600, Gustard
IC: Acrolink 7N RCA
Forrás: Lenovo Thinkcentre , DIY lineáris tápegység
Hálózat: Asus ZenWifi WiFi7 MLO, Mesh
Erősítő: DIY EL 34 SE 10W
Előfok: Eversolo DMP 6 Master edition, tuning lineáris tápegység
Tápkábel: Saec AC 600, Gustard
IC: Acrolink 7N RCA
Forrás: Lenovo Thinkcentre , DIY lineáris tápegység
Hálózat: Asus ZenWifi WiFi7 MLO, Mesh
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10132
Kérésre megnyitva!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Rotox
- Beköltözött

Igen, Zozoweb barátom is azt mondta, hogy valszeg egy dióda nyitófeszültségénél lehetett valami gubanc, de "nem keresgélte, hogy melyik a rossz"
A javítást követően a korábbinál valamivel "zajtalanabb" lett az erősítő, de nem szeretnék senkit becsapni; teljesen azért nem brumm-mentes. (Nálam, vagy ismerősöknél egyébként az Audio Innovations Series 300 mk1 volt az egyetlen csöves erősítő, aminél - teljes csendben, rátapasztott füllel! - sem tudtam meghallani a trafóbúgást és/vagy a hangsugárzókon keresztül hallható brummot. Az ellenpélda háromféle Pointe, kétféle Dénes Péter, és kétféle DIY csöves - persze azért ezeknél sem volt a "zaj" zavaró. De tranzisztoros erősítőim közül is volt jópár, melyeknél hallható volt némi trafóbúgás/brumm.)
Korábban már vagy háromszor döntöttem úgy, hogy megtartom (és zártam a hirdetést). Most - hallgatva - megint ilyesféle érzések kavarognak bennem...
Akkor kiderült, ez volt a sejtés is, hogy a fűtésfesz elment vmi miatt. Kellemes brummentes lehet az erősítő, ha egyenáram van a fűtésnél is, az EL84 csövek meg nagyon jó hangúak, egyik legzeneibb cső.Rotox írta: ↑2019.10.05., szomb. 18:39Az erősítő hazatért a készítőjétől, minden pöpec.
Ha esetleg valakit a "líra" is érdekel: noha valószínűleg csak egy dióda gyengélkedett, ennek ellenére - nagyvonalú megoldásként- mindkét oldalon (az erősítő dual mono felépítésű) cserélve lett a(z egyenáramú) fűtés Graetz-hídjának 4-4 db diódája az 1-1 db puffer elektrolitkondenzátorral, valamint az RC szűrő 1-1 db ellenállásával együtt.
A javítást követően mindkét oldalon stabil 6,3 V a fűtőfeszültség.
Sikeres eladást!
- Rotox
- Beköltözött

Az erősítő hazatért a készítőjétől, minden pöpec. 
Ha esetleg valakit a "líra" is érdekel: noha valószínűleg csak egy dióda gyengélkedett, ennek ellenére - nagyvonalú megoldásként
- mindkét oldalon (az erősítő dual mono felépítésű) cserélve lett a(z egyenáramú) fűtés Graetz-hídjának 4-4 db diódája az 1-1 db puffer elektrolitkondenzátorral, valamint az RC szűrő 1-1 db ellenállásával együtt.
Ha esetleg valakit a "líra" is érdekel: noha valószínűleg csak egy dióda gyengélkedett, ennek ellenére - nagyvonalú megoldásként
Pont ezt írtam előbb, csak most néztem hogy te is írtál, nem tekertem eléggé le.dragonweed írta: ↑2019.09.15., vas. 21:00Remélhetőleg nem az anódlemez "világít" fényesebben, ha igen az az EL84-esnél már régen rossz...![]()
Valószínűleg külön fűtése van a két oldalnak, és lehet az egyik kisebb feszültségű, ezért az egyik fűtőszál halványabb. Remélhetőleg... (a képen nem EL84-es van, de ha az ehhez hasonlóan néz ki, az nem egészséges)
Akkor egyértelmű, mivel az egy oldalon lévő csöveknek közös valszin a fűtése, 6,3V-os, itt történhetett vmi, magasabb lehet a feszültség, vagy az is lehet hogy a másik oldal csökkent le, és az sötétebb, relatív minden, de ezeket kell fesz ügyileg megnézni. Addig nem ajánlom az üzemeltetést, mert a csöveket hosszabb távon rongálhatja a nem megfelelő fűtőfeszültség.Rotox írta: ↑2019.09.15., vas. 21:45Először is köszönöm mindegyikőtöknek a segítőkészséget.
@Attila: amit javasoltál - ahogy írtam is ("Itthon oldalanként cseréltem a csöveket, sőt másik csövekkel is kipróbáltam, valóban mindig fényesebb a jobb oldal.") - már megtettem, biztosan nem a csövek különbözőségével függ össze. (Amúgy a csövek természetesen párban vannak.)
@Gabesz80: nem az anódlemez izzik jobban a jobb oldalon (az anódlemezek mindkét oldalon "sötétek"), hanem a fűtőszál(ak), mind az előfok-, mind a végcsövek esetében.
@András: Amennyire értek hozzá, igen, külön fűtése van a két oldalnak: "Dual mono felépítés, oldalanként külön trafó és táp áramkör..."
Előbb-utóbb elviszem a készítőhöz, jó messze lakik tőlem, van vagy 15 km, csak hát a lustaságom...
- Rotox
- Beköltözött

Először is köszönöm mindegyikőtöknek a segítőkészséget. 
@Attila: amit javasoltál - ahogy írtam is ("Itthon oldalanként cseréltem a csöveket, sőt másik csövekkel is kipróbáltam, valóban mindig fényesebb a jobb oldal.") - már megtettem, biztosan nem a csövek különbözőségével függ össze. (Amúgy a csövek természetesen párban vannak.)
@Gabesz80: nem az anódlemez izzik jobban a jobb oldalon (az anódlemezek mindkét oldalon "sötétek"), hanem a fűtőszál(ak), mind az előfok-, mind a végcsövek esetében.
@András: Amennyire értek hozzá, igen, külön fűtése van a két oldalnak: "Dual mono felépítés, oldalanként külön trafó és táp áramkör..."
Előbb-utóbb elviszem a készítőhöz, jó messze lakik tőlem, van vagy 15 km
, csak hát a lustaságom...
Előbb-utóbb elviszem a készítőhöz, jó messze lakik tőlem, van vagy 15 km
Mi világít jobban a másik oldalon, az anódlemez, vagy a a fűtés-fűtőszál izzik erősebben?Rotox írta: ↑2019.09.15., vas. 14:30Gondolkodtam egy kicsit, hogy beírjam-e ide, de végül is miért ne...
Szóval, az erősítő meghallgatáson volt egy fórumtársnál, akinek nagyon tetszett a hangja, viszont észrevette, hogy a bal oldalon az előfok- és a végcső is halványabban világít, ezért - bár hangban semmi különbség nem észlelhető a két oldal között - egyelőre? visszalépett a vásárlástól. (Itthon oldalanként cseréltem a csöveket, sőt másik csövekkel is kipróbáltam, valóban mindig fényesebb a jobb oldal).
Ha lesz kedvem / időm, meg fogom kérdezni a készítő véleményét erről (addig is szívesen veszem az ötleteket, véleményeket
), de most nem érek rá, mert jár a kezem-lábam a St. Luis Blues-ra a Benkó Dixieland Band 1982-es Budapest Sportcsarnokbeli koncertfelvételéről.
![]()
(Lenco PTP, L75 karral by SzLali, Nagaoka MP-110 hangszedő, Palotás F. féle csöves phono és Rega RS3 társaságában. Ez utóbbi - hasonlóan az erősítőhöz - szintén nem kell itt senkinek. Bocs, hogy ezt mondom; de tényleg nem értelek Benneteket...)
- Rotox
- Beköltözött

Gondolkodtam egy kicsit, hogy beírjam-e ide, de végül is miért ne... 
Szóval, az erősítő meghallgatáson volt egy fórumtársnál, akinek nagyon tetszett a hangja, viszont észrevette, hogy a bal oldalon az előfok- és a végcső is halványabban világít, ezért - bár hangban semmi különbség nem észlelhető a két oldal között - egyelőre? visszalépett a vásárlástól. (Itthon oldalanként cseréltem a csöveket, sőt másik csövekkel is kipróbáltam, valóban mindig fényesebb a jobb oldal).
Ha lesz kedvem / időm
, meg fogom kérdezni a készítő véleményét erről (addig is szívesen veszem az ötleteket, véleményeket
), de most nem érek rá, mert jár a kezem-lábam a St. Luis Blues-ra a Benkó Dixieland Band 1982-es Budapest Sportcsarnokbeli koncertfelvételéről.
(Lenco PTP, L75 karral by SzLali, Nagaoka MP-110 hangszedő, Palotás F. féle csöves phono és Rega RS3 társaságában. Ez utóbbi - hasonlóan az erősítőhöz - szintén nem kell itt senkinek. Bocs, hogy ezt mondom; de tényleg nem értelek Benneteket...
)
Ha lesz kedvem / időm
(Lenco PTP, L75 karral by SzLali, Nagaoka MP-110 hangszedő, Palotás F. féle csöves phono és Rega RS3 társaságában. Ez utóbbi - hasonlóan az erősítőhöz - szintén nem kell itt senkinek. Bocs, hogy ezt mondom; de tényleg nem értelek Benneteket...
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Kérdezzétek az építőt, itt van a fórumon.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
- Rotox
- Beköltözött

Sajnos ezekre a kérdésekre nem tudok válaszolni, de - ha meg tudjuk szervezni - szívesen lehetőséget adok a mérések elvégzésére. (Pécsi vagyok, a postázást kizárom, viszont kb. havonta járok Bp.-en.)
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2939
- Kapcsolat:
Azt lehet tudni, hogy mérve mit tud? Hol vannak a savszelek, honnantol lefele kezd el rondulni a szinusz legalabb ranezesre? Esetleg vasmag méret?
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu