Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2286

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

Néhány napja nagy szócsata volt az Általában a hifiről topikban a hálózati kábelekről, árak is szóba kerültek. Egy kábel árának egy részét a csatlakozók ára teszi ki. De vajon mennyit érdemes költeni a csatlakozókra? Van-e különbség és mekkora a párezres és a több tízezres csatik hangja között? Ma Pestlőrincen leteszteltük ezt, gondolom az eredmény közérdekű és érdemes itt közzé tenni. Két teljesen azonos kábelre rátettünk 1 ezres és 20 ezres csatlakozókat. Várható volt, hogy lesz különbség a két hangzás között, de hogy ekkora lesz a különbség azt nem gondoltam volna, végül is csak egy kábel csatlakozói voltak másfajták.

Neotech_teszt.jpg
Neotech_teszt.jpg (211.75 KiB) Megtekintve 2573 alkalommal

kukulec
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: kukulec »

migabi24 írta:
2019.11.21., csüt. 13:11
kukulec írta:
2019.11.20., szer. 22:49
hali, Isotek EVO3 PREMIER-rel kapcsolatban mi a véleményetek?
Nálam ez volt az első tápkábel ami egyérteműen hallható pozitív változást hozott, egyébként ha nem jön be az eggyik legkönnyebben eladható kábel, szóval nagy rizikót nem vállalsz vele
köszi, akkor veszek egyet.
Primare I22; Elac FS 147; Pro-Ject Dac Box S2; Vertere Pulse-Xmini

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5992

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

lehoako írta:
2019.11.21., csüt. 17:38
PLUSZ, ha a kábel másik végére almás telcsi van dugva (más nem tud lenni), akkor az abban lévő infok a gépről lelophatók. Pl hitelkártyaadatok, felhőhozzáférés, +minden content.
Ahammm, és ezt milyen információból következtetted ki?
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

robi20064 írta:
2019.11.21., csüt. 17:31
lehoako írta:
2019.11.21., csüt. 15:50
robi20064 írta:
2019.11.21., csüt. 15:25

Itt nagyon sok mindent rosszul latsz. Az almas mar egyaltalan nem a menoseg szimboluma annyira amennyire egy evtizede volt. Az arazas sem az, nezd meg az aktualis Huawei vagy Samsung csucs telefonokat es latni fogod. Az mas kerdes hogy ez reszben az Apple miatt alakult igy, felhuztak a szintjukre a tobbieket mind ar mind minoseg teren.

Nem erdekli oket a bovites, megveszik a 64 vagy 128 GB-os telot es elvannak vele. Ha kell vesznek hozza iCloud-ot es rendszeresen szinkronizalnak oda, meg csak nem is lassu wifi-n.

Majd egyszer probalj meg csinalni egy teljes mentest egy gyari (nem TWRP-t hasznalo) Androidos telefonrol meg egy akarmilyen 5 eves iPhone-rol a gepen keresztul. Aztan gyaluld le a telefonokat es allitsd vissza. Aztan esetleg meglepodsz hogy mi az eredmeny (es mielott kerdezned, nincs iPhone-om, csak tisztaban vagyok mindket oldal elonyevel es hatranyaval).

A Lightning kabeles dolgot inkabb nem viszem tovabb, ott is erdekes elkepzeleseid vannak arrol hogy ez hogyan is mukodik a valosagban. Aszpirin mar jol osszefoglalta a lenyeget, felesleges lenne tulreagalni a kabel altal jelentett valos veszelyt egy atlagember szempontjabol.
Nem arról beszélek, h minek volt a szimbóluma micsoda egy évtizede. Az merült fel, hogy almás a menő szupermenek cucca, akik magasan a senkik felett állnak, és külsőségnek rájuk sózzák, pont a nárcizmusuk miatt a szuperexkluzív almás cuccot. (Őtőlük érdemesebb lopni, mint a csóróktól, írta AVL2.) Ők meg bekajálják, mert akármikor előveszik, máris kamaraképes a villantás. Nem irigykedek, ha akarnám, lehetne még az alsógatyám is almás, de zsigeri idegenkedés van bennem a veretés és a kamu-menőség irányában. Kénytelen vagyok military grade DELL laptoppal nyomni, ami, ha leesik, összetöri maga alatt az aszfaltot. Más az életformám :-)

Nem kell továbbvinni semmit, spongya rá, nekem világos, hogy nem Samsungról fognak Lightning csatis perifériával adatot lopni, tudom, h csak almásba lehet bedugni, és onnantól, h a telcsi és a gép kommunikál és Te uralod a gépet, sztem kizárólag bölcsődések előtt nem világos, hogy uralod a telefont is.
Akos, neked fix ideaid vannak fogalmakrol, termekekrol, cegekrol. Jelen esetben Apple=veretes, kamu menoseg. Eleg valoszinunek tartom hogy sem hosszabb sem rovidebb ideig nem eltel egyutt akar csak egy iPhone-al, nem hogy egy iPhone/Watch/Macbook komboval, sem munka sem szorakozas celjabol, es azt sem tudod hogy kik vasaroljak vilag szinten. Fogalmad sincs mi a jo vagy rossz tulajdonsaguk, ez hogyan viszonyul a konkurenciajukhoz, es ugy altalaban egy idejetmult sztereotipiat tolsz veluk kapcsolatban, mert konkret velemenyed az van, mint ahogy nagyjabol mindenrol (is) ami itt a forumon elhangzik. Minden bizonnyal konnyebb ugy elni ha az embernek megvannak a megfelelo dobozai az elet minden teruletere es nem kell azzal bajlodni hogy a vilag nem fekete/feher hanem kismillio szurke arnyalatu.

Nem, tovabbra sem erted a lenyeget. Nem minden felsovezeto es politikus hasznal almas cuccot a vilagon, de akik igen azoknak sem egy ilyen kabellel fogjak lelopni az adatot a gepukrol/telefonjukrol es kontra, ket honap mulva majd kaphato lesz ugyanez USB mini/mikro/C kivitelben is, igeny szerint. Maga a kabel egy altalanos(abb) problemara hivja fel a figyelmet.

Ha nagyon unatkozol, inkabb olvasgass.

https://www.theregister.co.uk/2018/10/0 ... bloomberg/
OK, lépjünk tovább... minden kioktatásból sokat tanulok, köszi. :smile32:

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Aszpirin írta:
2019.11.21., csüt. 17:16
lehoako írta:
Nem kell továbbvinni semmit, spongya rá, nekem világos, hogy nem Samsungról fognak Lightning csatis perifériával adatot lopni, tudom, h csak almásba lehet bedugni, és onnantól, h a telcsi és a gép kommunikál és Te uralod a gépet, sztem kizárólag bölcsődések előtt nem világos, hogy uralod a telefont is.
1. Ugye felfogtad, hogy ez a kábel akkor is "működik" (ellátja hekker funkcióját), ha történetesen nincs semmi rácsatlakoztatva a Lightning-os végére, csak az USB-A vége van bedugva egy akármilyen gépbe?
2. Írja még valamit okosságot, lsz. csak hogy tiéd legyen az utolsó szó.
Persze, h felfogtam, ez sose volt vita kérdése. Ez a gép lehet PC vagy almás, lopható minden. Ezen rég túl vagyunk.
PLUSZ, ha a kábel másik végére almás telcsi van dugva (más nem tud lenni), akkor az abban lévő infok a gépről lelophatók. Pl hitelkártyaadatok, felhőhozzáférés, +minden content. Ezen is túl vagyunk, sztem téma kimerült.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

lehoako írta:
1. Ugye felfogtad, hogy ez a kábel akkor is "működik" (ellátja hekker funkcióját), ha történetesen nincs semmi rácsatlakoztatva a Lightning-os végére, csak az USB-A vége van bedugva egy akármilyen gépbe?
2. Írja még valamit okosságot, lsz. csak hogy tiéd legyen az utolsó szó.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

robi20064 írta:
2019.11.21., csüt. 15:25
lehoako írta:
2019.11.21., csüt. 14:56
avl2 írta:
2019.11.21., csüt. 14:10
Szerintem itt az a lenyeg, hogy kabelnek kinezö targy , nem csak kabel

Lehetne masik fajta telefon, külsö HDD,...akarmik közötti drotot ugyanigy kialakitani, nincs almanak szerepe
(esetleg annyi, hogy azert arra van mutatva/elöször [?], mert menöknek az van inkabb es nem menöktöl kevesbe erdekes/haszonnal kecsegtetö lopni. ceges telefon nekem is almás, semmi mas almasom nincs)
Almának itt annyi a szerepe, hogy a Lightning csati ahhoz való. Mást LEHETETLEN rádugni a Lightningra. Tehát MINDENKÉPPEN almás telcsihez fogják használni. Mindegy. Sokan nem értik. Igen, jól látod, a menőknek van almás, és a menőknek szól a minden gyanút elaltató ideológia, hogy amennyire menő vagy és amennyire földi halandókat soxorosan felülmúló árat fizetsz, ezért cserébe vírusmentességet kapsz, lophatatlanságot kapsz, érinthetetlenséget és biztonságot kapsz. Azoknak az embereknek meg nagyon hatékonyan lehet hízelegni, akik erre a látszatra hajtanak. Csak azt felejtik el, hogy almásat nem bővíted belső micro SDvel, időnként le kell róla menteni ezt-azt. És azt egyszerűbb kábelen, mint 16 GB-ot felsugározni a felhőbe wifin.

Céges telefonról előfordulhat, hogy céges adatot másolsz Lightnongos kábelen akármilyen gépre?
Itt nagyon sok mindent rosszul latsz. Az almas mar egyaltalan nem a menoseg szimboluma annyira amennyire egy evtizede volt. Az arazas sem az, nezd meg az aktualis Huawei vagy Samsung csucs telefonokat es latni fogod. Az mas kerdes hogy ez reszben az Apple miatt alakult igy, felhuztak a szintjukre a tobbieket mind ar mind minoseg teren.

Nem erdekli oket a bovites, megveszik a 64 vagy 128 GB-os telot es elvannak vele. Ha kell vesznek hozza iCloud-ot es rendszeresen szinkronizalnak oda, meg csak nem is lassu wifi-n.

Majd egyszer probalj meg csinalni egy teljes mentest egy gyari (nem TWRP-t hasznalo) Androidos telefonrol meg egy akarmilyen 5 eves iPhone-rol a gepen keresztul. Aztan gyaluld le a telefonokat es allitsd vissza. Aztan esetleg meglepodsz hogy mi az eredmeny (es mielott kerdezned, nincs iPhone-om, csak tisztaban vagyok mindket oldal elonyevel es hatranyaval).

A Lightning kabeles dolgot inkabb nem viszem tovabb, ott is erdekes elkepzeleseid vannak arrol hogy ez hogyan is mukodik a valosagban. Aszpirin mar jol osszefoglalta a lenyeget, felesleges lenne tulreagalni a kabel altal jelentett valos veszelyt egy atlagember szempontjabol.
Nem arról beszélek, h minek volt a szimbóluma micsoda egy évtizede. Az merült fel, hogy almás a menő szupermenek cucca, akik magasan a senkik felett állnak, és külsőségnek rájuk sózzák, pont a nárcizmusuk miatt a szuperexkluzív almás cuccot. (Őtőlük érdemesebb lopni, mint a csóróktól, írta AVL2.) Ők meg bekajálják, mert akármikor előveszik, máris kamaraképes a villantás. Nem irigykedek, ha akarnám, lehetne még az alsógatyám is almás, de zsigeri idegenkedés van bennem a veretés és a kamu-menőség irányában. Kénytelen vagyok military grade DELL laptoppal nyomni, ami, ha leesik, összetöri maga alatt az aszfaltot. Más az életformám :-)

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

lehoako írta:
2019.11.21., csüt. 14:56
... a Lightning csati ahhoz való
...

persze; de barmilyen mas csatlakozoval is megcsinalhato es lehet is olyan

nem gondolom, hogy almas jobb/ biztonsagosabb lenne (nemzetközi „multi“ ceg; siman csak almas lehet es kesz; elhitetik velük, hogy biztonsagosabb ...nagyon esetleg: eredetileg lehet ugy volt, de a menöseg miatt biztos jobban megeri arra fokuszalni a „megfelelö“ embereknek, lasd ilyen drot csinalni es oda az esetleges elöny)

ceges cucc semmivel sem dughato össze, nem olvas a gep idegen usb-s cuccot, ceges usb-s eszköz (telo, usb stick, külsö HDD) mas gepen esetleg több jelszo utan, IT-töl remote watch beavatkozas, engedelyezes utan latott - es komolyan is veszik...en meg szivok miatta; bitlocker stb

Teny: nehany eve 2 kinai utam utan virus miatt ujra kellett a gepet telepiteni ( allitolag szallodakban figyelik: ki van reggelizni es addig az alalulat dolgozik a gep adatlopasan; nem vicc ...en csak sima normalis polgari ipari fejlesztömernök vagyok)

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

avl2 írta:
2019.11.21., csüt. 14:10

Lehetne masik fajta telefon, külsö HDD,...akarmik közötti drotot ugyanigy kialakitani, nincs almanak szerepe
(esetleg annyi, hogy azert arra van mutatva/elöször [?], mert menöknek az van inkabb es nem menöktöl kevesbe erdekes/haszonnal kecsegtetö lopni. ceges telefon nekem is almás, semmi mas almasom nincs)
Almának itt annyi a szerepe, hogy a Lightning csati ahhoz való. Mást LEHETETLEN rádugni a Lightningra. Tehát MINDENKÉPPEN almás telcsihez fogják használni. Mindegy. Sokan nem értik. Igen, jól látod, a menőknek van almás, és a menőknek szól a minden gyanút elaltató ideológia, hogy amennyire menő vagy és amennyire földi halandókat soxorosan felülmúló árat fizetsz, ezért cserébe vírusmentességet kapsz, lophatatlanságot kapsz, érinthetetlenséget és biztonságot kapsz. Azoknak az embereknek meg nagyon hatékonyan lehet hízelegni, akik erre a látszatra hajtanak. Csak azt felejtik el, hogy almásat nem bővíted belső micro SDvel, időnként le kell róla menteni ezt-azt. És azt egyszerűbb kábelen, mint 16 GB-ot felsugározni a felhőbe wifin.

Céges telefonról előfordulhat, hogy céges adatot másolsz Lightnongos kábelen akármilyen gépre?

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Aszpirin írta:
2019.11.21., csüt. 13:23
lehoako írta:
2019.11.21., csüt. 11:18

Gondold át, Aspro. A Lightning az Apple szabványcsatija. Igen, azért ilyen, mert almáskultusz miatt mindenki azt hiszi, hogy az mindenben IS jobb.

Vagy induljunk akkor messzebbről, Szted vesz valaki Lightningos kábelt, ha nincs almás telcsije, amit ezzel dug a gépre?
Bocs, de szokásod szerint terelsz, olyan irányba viszed a kommunikációt, aminek köze nincs ahhoz, amit írtam. Olvasd el még egyszer amit írtam, mert többször nem lesz kedvem Neked válaszolni. Semmi kedvem egy almás hitvitába beleszállni, nem is erről szólt.
Segítek: attól, hogy valakinel "almás telcsije" van, nem feltétlenül almás a gépe. Sőt, a környezetemben nagyon sok embert ismerek, akinek iPhone-ja van, és windows-os gépe. De ha otthon Mac-je is van, akkor is, a munkahelyre ugyanúgy beviszi a telefonját, és lehet, hogy rádugja a munkahelyi gépére. Vagy épp a telefon a kezében azért "almás", mert a munkájához azt kapott a cégtől. És ez a kábel nem a telefont támadja, sőt a telefonnak nincs semmilyen szerepe benne. Ha sima USB-C lenne a másik végén, ugyanúgy működne (ide a bökőt, hogy ki fog jönni a z USB-C változata), tehát nem az "almás cucc teszi szét a lábát".

Ez egy penetration testing eszköz, és ha valaki tudja, hogy hogyan zajlik egy penetration testing (bocs, hogy én véletlenóül - a szakmámból kifolyólag tudom, mert nem egyet éltam már át), akkor tudod azt is, hogy miért fantasztikusan jó penetration testing eszköz ez a kábel.

A figyelemfelhívás volt a lényeg, és az, hogy nem csak "almás cuccokkal" eshet ez meg. A tanulság: semmit nem bedugni a gépedbe (bármilyen gép legyen az), aminek ismeretlen az eredete.

És itt pont. Részemről itt és ebből ennyi, mert nem szeretek sajtreszelővel kefélni.
Feleslegesen vagy a plafonon folyamatosan, egyél egy Magnéziumot! Ezzel a kábellel lehetővé van téve, hogy tökéletesen tudjanak adatot lopni akár PCről, akár Almás gépről. (Eddig érted.) Amire perifériaként rá vagy csatlakoztatva a Lightning csatin az almás telcsi. Tehát egy gép különböző meghajtóiként jelentkeznek a lopó oldalon az összes összekötött eszközök.

A sajtreszelővel kefélés várjon egy picit, eddig érted?

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

lehoako írta:
2019.11.21., csüt. 11:18

Gondold át, Aspro. A Lightning az Apple szabványcsatija. Igen, azért ilyen, mert almáskultusz miatt mindenki azt hiszi, hogy az mindenben IS jobb.

Vagy induljunk akkor messzebbről, Szted vesz valaki Lightningos kábelt, ha nincs almás telcsije, amit ezzel dug a gépre?
Bocs, de szokásod szerint terelsz, olyan irányba viszed a kommunikációt, aminek köze nincs ahhoz, amit írtam. Olvasd el még egyszer amit írtam, mert többször nem lesz kedvem Neked válaszolni. Semmi kedvem egy almás hitvitába beleszállni, nem is erről szólt.
Segítek: attól, hogy valakinel "almás telcsije" van, nem feltétlenül almás a gépe. Sőt, a környezetemben nagyon sok embert ismerek, akinek iPhone-ja van, és windows-os gépe. De ha otthon Mac-je is van, akkor is, a munkahelyre ugyanúgy beviszi a telefonját, és lehet, hogy rádugja a munkahelyi gépére. Vagy épp a telefon a kezében azért "almás", mert a munkájához azt kapott a cégtől. És ez a kábel nem a telefont támadja, sőt a telefonnak nincs semmilyen szerepe benne. Ha sima USB-C lenne a másik végén, ugyanúgy működne (ide a bökőt, hogy ki fog jönni a z USB-C változata), tehát nem az "almás cucc teszi szét a lábát".

Ez egy penetration testing eszköz, és ha valaki tudja, hogy hogyan zajlik egy penetration testing (bocs, hogy én véletlenóül - a szakmámból kifolyólag tudom, mert nem egyet éltam már át), akkor tudod azt is, hogy miért fantasztikusan jó penetration testing eszköz ez a kábel.

A figyelemfelhívás volt a lényeg, és az, hogy nem csak "almás cuccokkal" eshet ez meg. A tanulság: semmit nem bedugni a gépedbe (bármilyen gép legyen az), aminek ismeretlen az eredete.

És itt pont. Részemről itt és ebből ennyi, mert nem szeretek sajtreszelővel kefélni.

migabi24
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: migabi24 »

kukulec írta:
2019.11.20., szer. 22:49
Nálam ez volt az első tápkábel ami egyérteműen hallható pozitív változást hozott, egyébként ha nem jön be az eggyik legkönnyebben eladható kábel, szóval nagy rizikót nem vállalsz vele

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 438

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

mgus írta:
2019.11.21., csüt. 08:57
Kábel készítés, elég jól elmagyarázza a lényeget. :D

youtu.be/qlQXmQlBaVA
Na ez inkább elrettentő példa. :D

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Aszpirin írta:
2019.11.19., kedd 21:22
lehoako írta:
2019.11.19., kedd 17:20
Srácok, ez fontos!!!

https://hvg.hu/tudomany/20191119_hacker ... bel_iphone

Almás cucc szétteszi a lábát.
Attól tartok, az utolsó mondatod tévedésen alapul. Nem az almás cucc teszi szét a lábát, hanem bármilyen számítógép, amelynek az USB portjára rádugják ezt a kábelt. Nem a rákötött iphone-t hekkeli meg, hanem az USB-A oldalon lévő gépet. Azért épp Lightning kábel, mert erről gondolnák a legkevesebben, hogy ártalmas eszköz.
A készítője azt akarta bemutatni, hogy nem csak egy mezei USB-stick lehet veszélyes, hanem bármi, még egy ilyen, jól ismert kábelnek kinéző izé is. A megvalósítás alighanem az, hogy a kábel USB-A csatlakozófeje egyúttal egy ún. wifi- vagy bluetooth- dongle is, ami az USB-protokollon saját drivereként juttatja be az általa tartalmazott speciális hekkerkódot, miközben a kábel többi része sima lightning-usb kábelként működik, de a rádiókapcsolaton külső hozzáférést tesz lehetővé a gép erőforrásaihoz. A lightning-es végre kötött telefonnak vagy tabletnek semmi szerepe nincs a hekkelés folyamatában.
És ez szériagyártásba is került, mint (teljesen legális) ún. penetration test segédeszköz.

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

Kábel készítés, elég jól elmagyarázza a lényeget. :D

youtu.be/qlQXmQlBaVA
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

kukulec
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: kukulec »

Primare I22; Elac FS 147; Pro-Ject Dac Box S2; Vertere Pulse-Xmini

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 438

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

ThorSteinar írta:
2019.11.19., kedd 15:23
Tudnátok ajánlani valamilyen jó ár/érték arányú RCA összekötő kábelt, amelyből 3 párat kellene vennem.
A medialejátszómat szeretném összekötni egy régebbi Arcam házimozi erősítővel (analóg bemeneten keresztül) és ahhoz kellene a 6 db összekötő kábel (5.1 miatt). Tehát nem a szokásos hi-fi, hanem házimozi célra lenne.

Esetleg mi jöhetne szóba Audioquest-ből, mert várhatóan lesz rá nemsokára 35-40% körüli kedvezmény Black Friday-kor.
Attól, hogy valami olcsóbb, még nem lesz jobb. Csak az érzés... :rolleyes:

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

lehoako írta:
2019.11.19., kedd 17:20
Srácok, ez fontos!!!

Attól tartok, az utolsó mondatod tévedésen alapul. Nem az almás cucc teszi szét a lábát, hanem bármilyen számítógép, amelynek az USB portjára rádugják ezt a kábelt. Nem a rákötött iphone-t hekkeli meg, hanem az USB-A oldalon lévő gépet. Azért épp Lightning kábel, mert erről gondolnák a legkevesebben, hogy ártalmas eszköz.
A készítője azt akarta bemutatni, hogy nem csak egy mezei USB-stick lehet veszélyes, hanem bármi, még egy ilyen, jól ismert kábelnek kinéző izé is. A megvalósítás alighanem az, hogy a kábel USB-A csatlakozófeje egyúttal egy ún. wifi- vagy bluetooth- dongle is, ami az USB-protokollon saját drivereként juttatja be az általa tartalmazott speciális hekkerkódot, miközben a kábel többi része sima lightning-usb kábelként működik, de a rádiókapcsolaton külső hozzáférést tesz lehetővé a gép erőforrásaihoz. A lightning-es végre kötött telefonnak vagy tabletnek semmi szerepe nincs a hekkelés folyamatában.
És ez szériagyártásba is került, mint (teljesen legális) ún. penetration test segédeszköz.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2493

Hozzászólás Szerző: supravox »

ThorSteinar írta:
Tudnátok ajánlani valamilyen jó ár/érték arányú RCA összekötő kábelt, amelyből 3 párat kellene vennem.
A medialejátszómat szeretném összekötni egy régebbi Arcam házimozi erősítővel (analóg bemeneten keresztül) és ahhoz kellene a 6 db összekötő kábel (5.1 miatt). Tehát nem a szokásos hi-fi, hanem házimozi célra lenne.

Esetleg mi jöhetne szóba Audioquest-ből, mert várhatóan lesz rá nemsokára 35-40% körüli kedvezmény Black Friday-kor.
Fapaci Luxor Gold
Szerintem messze a legjobb "olcsó" kábel
Én nagyon sokáig használtam xlr összekötőket.
Csak sokszoros árú drótok bírkózták le..
Abból is egyfajta..
Legalábbis az én "világomban"
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Srácok, ez fontos!!!

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

ThorSteinar írta:

A legolcsóbb Quest Tower vagy Evergreen, teljesen megfelel erre a célra szerintem, egyébként 3 pár elég. :D
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

ThorSteinar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 25

Hozzászólás Szerző: ThorSteinar »

Core Audio Daido Barebone Entry alapú PC|SOtM sMS-200ultra,Plixir Elite BDC mkII|Etherregen,sPS-500|Ayre QX-5 Twenty|Ayre KX-5 Twenty|ATC SCM150 ASLT|Isotek EVO3 Titan, GII Sigmas,
LessLoss C-MARC/Reference,ValhallA Aurora V1 XLR,LessLoss Homage to Time XLR,Curious USB,Audioquest Vodka ethernet

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

phyton71 írta:
2019.11.02., szomb. 10:22
és ha ehez éppen egy jobb kábel miatt van,hát hagyom magm elcsábItani. :D :napsut:
Igen, és ezt a kábelgyártók is jól tudják, illetve ki is használják, kínálva többmillióért is kábeleket, sugallva, hogy csak azon lehet igazán jól zenét hallgatni. :D

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

phyton71 írta:
2019.11.02., szomb. 10:22
Már nem tudtam szerkeszteni sjnos,de fontosnak tartom leirni.

Én úgy élem meg a szeretett hobbinkat "hifi",zenehallgatás,hogy az életem nélkülözhetetlen eleme,és ezért úgy gondolom,hogy miért ne élvezzem 100%-osan amit tudnak sugározni felém,és ha ehez éppen egy jobb kábel miatt van,hát hagyom magm elcsábItani. :D :napsut:
"I can resist everything except temptation." Vagyis ugye, mindennek ellen tudok állni, kivéve a kissertést. :-)))

(Oscar Fingal O'Flahertie Wills Wilde: Lady Windermere legyezője, 1. felv.)

Én is pont ugyanígy vagyok vele. :D És látod, nemcsak ketten vagyunk, hanem már legalább hárman. :D :D

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”