MrCollector írta: ↑2019.10.28., hétf. 16:25
Általánosságban mindenkinek az a jó amelyik a saját rendszerében közelebb hozza őt a vágyott eredményhez. Szerintem pedig minél inkább elhiteti velünk a rendszer, hogy "élő" zenét hallgatunk, annál jobb. A
lecsengések, a finom részletek azok melyek még élvezhetőbbé teszik a zenehallgatást. Sok esetben a laikus hallgató ezt csak érzi, megfogalmazni nehezebben tudja. Sajnos nagyon sokan csak olvasnak ezekről a dolgokról, de saját tapasztalat alapján mondom, ezt elképzelni lehetetlen. Nevetnek (esetenként joggal) a tesztekben leírt fellengzős megállapításokon, szuperlatívuszokon. Persze nagyon sok esetben igazolódik a valóságban is és akkor kerül az ember "nehéz" helyzetbe.

Én a saját dolgaimban, mindig tapasztalom a változást, pedig több kategóriát is birtoklok, főleg a fejhallgatózás területén. Nyilvánvaló, minél jobb a rendszer, annál tapasztalhatóbbak ez említett finomságok (meg persze a hibák is).
Nagyon igaz.
Sokan a finom lecsengéseket, az elhalkulásokat, megindulásokat, meg úgy egyáltalán a zene hangerőbeni változását dinamikának is hívják, erről tudjuk, hogy élő-e a zene, vagy
konzervbe van megpróbálva élet verve (emiatt köszönöm a magyar nyelvi Nobel-díjat :-))) ) egy rendszerrel. Utcára, nyitott ablakon kihallatszó zene esetében akárki simán meg tudja különböztetni a kettőt, legyen szó egy görbült nyakú gitárról vagy Al Di Meola összes szuperművéről egy szuperrendszeren. Szuperrendszer elmehet mazsoláért a kripli gitár hangja mellett.
A rendszer, mely elhiteti velünk, hogy élő zenét hallgatunk (mert el akarjuk hinni), bizony, kábelek frontján is csúcson kell, hogy legyen. Nem elsősorban árban a cél a csúcs, de sajna a jóhangú, nem torzító kábelekért sokan sokat adnak és erre a sunyi gyártók is rájöttek, emiatt megkérik az árát egy-két potensebb darabnak.
Köszönöm, hogy a "finom"-kifejezést többször is leírtad, igen, a hobbinknak ez a célja, bár sokan egyre inkább kilóra mérnék a boldogságot és decibelre a hangminőséget, én köszönöm és örülök, hogy Te a "finomságra" hajtasz.