trane írta: ↑2019.10.26., szomb. 20:10
nem szeretnék én sem meggyőzni senkit, de pl.
asebestyén kolléga (is) anno igencsak lelkes volt a piros/kék maZZagok hálózati kábel-verziója okán
is...

nopersze azóta fölszállhatott a köd, de azért ha
valóban érdekel bárkit a téma,
szvsz érdemes kísérletezni

- és én azt mondom, a 100eFt alatti kategóriában is.
Rudibá'nak abban igaza van, válogatni kell a tápkábelt - ami persze igaz az összes létező fajtájú (
i.e. IC, hangfalkábel) vezetékre -, és igenis
minden elektronika (beleérte akár a TV-t vagy a lemezjátszót) érzékeny rájuk

. az persze egy másik kérdés, tud/akar-e nyitott maradni az ember, vagy lezár
Nos, bevallom férfiasan, tényleg nem járt nálam még 200ezer forintos tápkábel, sőt 100ezres sem. És ami engem illet, ha valaki ad nekem kölcsönbe, szívesen kipróbálom, de ennyi pénzt előreláthatólag az elkövetkező 20 évben nem fogok kifizetni tápmadzagra, mert meg kellene szorozzam 6-tal (annyi tápmadzag van nálam most, mellesleg Viborg csatis LappÖlflex-ek, meg Titanex-ek, szóval valóban "prosztó" kábelek) és annyira nem ment el a józan eszem, hogy csak tápmadzagra annyit költsek (nehogy félreértsetek, ez csak rám vonatkozik, az én anyagi helyzetemre, tehát ezzel NEM azt mondom, hogy aki ennyit költ tápkábelre annak elment az esze). Bocs, de ez vagyok én. Tudom, ez az "ruppótlan anyagias" hozzálállás nem menő itt, de majdnem biztos vagyok benne, hogy én képviselem a többséget, még itt a fórumon is, akkor is, ha a többség nem vallja be, hogy nem szeretne 100-200ezres tápkábeleket.
Viszont: egyrészt hallottam már rohadtdrága szinte karvastagságú tápkábelekkel hajtott cuccot (jól szólt, de nem hiszem, hogy elsősorban a tápkábel miatt), másrészt jártam már olyan helyen, fórumtársnál, ahol kínai Oyaide-klón csatikkal ellátott, méterre vett 3x4mm2-es LappÖlflex tápkábelekkel betápolt rendszerből jön a csoda, és higyjétek el, AZ az igazi nagybetűs CSODA, bár a rendszer többi része sem soktízmilliós. Ja, ha már wittao mester itt kérdezősködött, ő is írt egy cikket nem is olyan rég, amiben ájuldozott, és én ugyan még nem a Quad-okkal hallottam (még) azt a rendszert, csak Yamaha NS1000M-mel meg egyéb vintidzs cuccokkal (pl. Spendorokkal), de annál nagyobb csoda nekem már tuti nem kellene, pláne nem sokszázezres tápkábelek árán, esetleg ha megütném a lottófőnyereményt, akkor elgondolkodnék.
Ja, itt van wittao cikke, ugyanott jártam én is, nézzétek meg mit ír a hangról, és figyeljétek meg, milyen kábelek vannak ott:
viewtopic.php?f=104&t=114636#p2424566
Na egy ilyen tapasztalat relativizálni tudja a tápkábelek csodatevő voltát, és ezért írtam le azt az erős sejtést, amit.
SZERINTEM.
Ettől még persze normális árú kábelekkel próbálkozom és fogok is, de a csodatevő sokszázezres tápkábeleket jó ideig kihagyom. Ha bezárkózás ez, hát legyen, felvállalom. Annyit nekem nem ér meg a HiFi-mánia.