Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
Olvasva a hozzászólásokat kiderül, hogy nem feltétlen a drágább tápkábel a jobb egy adott rendszerbe. Van akinél a készülékhez járó mezei kábel bizonyult a legjobbnak akár drága kábelek ellen is?
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Nem engem kérdeztél ugyan, mégis próbálok segíteni, mert látom hogy tényleg őszintén kíváncsi vagy, mi is van itt a nagy káoszban.Aszpirin írta: ↑2019.10.26., szomb. 22:411. a tápösvény példa volt. 2. neked minden tápkábeled 200 ezer forintos?
Ki mondta, hogy nem kell tápkábel, de biztos, hogy a méregdrga tápkábel a leghatékonyabb megoldás?
No, azt hiszem én is kiszálltam. Vedd ezeketköltői kérdésnek, nem kell megválaszolnod, de persze nem is tilosÉn mindenesetre már nem fogok többé ehhez a témához hozzászólni. Mindenki azt csinál a pénzével, ami neki jólesik.
![]()
Úgy próbáld elképzelni, hogy minden összekötő, és tápkábel, külön teljes értékű komponens! Nem csak úgy összeköt két elektronikát, vagy vezeti a 230-at, hanem egy önálló alkotó eleme a láncnak. Két erősítő közti kicsi vagy akár hatalmas különbségben sem kételkedsz gondolom, hogy a 2 milliós sokkal jobban fog szólni, (jó esetben :)) mint a 100eft-os. Na ugyan ez van kábel szinten is. Egy jó kábel sokkal kevesebb torzítás, sokkal több részlet, valósabb, stb.. Persze rögtön hozzáteszem, hogy jól érzed a prioritást, legfontosabb a hangsugárzó (+szoba), aztán az elektronikák, aztán a kábelek. És egy ésszerű szinten maradva lehetsz boldog nélküle is, csak ha nem állsz meg ott, akkor egy szint után sajnos megkerülhetetlen lesz minden egyes gyenge láncszem, így a kábel is. Remélem tudtam segíteni!
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
- mgus
- Törzsvendég
- Értékelés: 377
Bocs, de én nem javasoltam méregdrága kábelt.Aszpirin írta: ↑2019.10.26., szomb. 22:411. a tápösvény példa volt. 2. neked minden tápkábeled 200 ezer forintos?
Ki mondta, hogy nem kell tápkábel, de biztos, hogy a méregdrga tápkábel a leghatékonyabb megoldás?
No, azt hiszem én is kiszálltam. Vedd ezeketköltői kérdésnek, nem kell megválaszolnod, de persze nem is tilosÉn mindenesetre már nem fogok többé ehhez a témához hozzászólni. Mindenki azt csinál a pénzével, ami neki jólesik.
![]()
2. Ez jó lesz? ,van több is.

- Csatolmányok
-
- 20190302_155658.jpg (3.42 MiB) Megtekintve 2303 alkalommal
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
No, azt hiszem én is kiszálltam. Vedd ezeketköltői kérdésnek, nem kell megválaszolnod, de persze nem is tilos
Én mindenesetre már nem fogok többé ehhez a témához hozzászólni. Mindenki azt csinál a pénzével, ami neki jólesik.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5998
1. a tápösvény példa volt. 2. neked minden tápkábeled 200 ezer forintos?
No, azt hiszem én is kiszálltam. Vedd ezeketköltői kérdésnek, nem kell megválaszolnod, de persze nem is tilos

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- mgus
- Törzsvendég
Sajnos a tápösvény után vagy végén még mindig kellenek tápkábelek, csak ennyi.

- gyongyhalas
- Fórumlakó
- Értékelés: 326
Sziasztok!
Talán még egy érdekesség ,hogy nem elég a gatyamadzag legyen akár több százezerért is...
Megnéztem jó pár bemutató termet ...nagy részüknél ott lapul a tápfesz szűrő tápfesz reg (ps..niag... ) stb.
Pedig több pénz fekszik a gatyamadzagban mint jó párunk egész hifi jében...
Na akkor kell ezen még rágódni .
Csak beleugattam a vitába bocsánat...ennyi volt részemről lehet tovább vitatkozni.
Üdv
Talán még egy érdekesség ,hogy nem elég a gatyamadzag legyen akár több százezerért is...
Megnéztem jó pár bemutató termet ...nagy részüknél ott lapul a tápfesz szűrő tápfesz reg (ps..niag... ) stb.
Pedig több pénz fekszik a gatyamadzagban mint jó párunk egész hifi jében...
Na akkor kell ezen még rágódni .
Csak beleugattam a vitába bocsánat...ennyi volt részemről lehet tovább vitatkozni.

Üdv
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Igen, igaz lehet, éppen ezért, ha így fejti ki a hatását (művel csodát) a piszokdrága tápkábel, hogy hálózati problémákat orvosol, akkor visszaértünk ahhoz a hozzászólásomhoz, ami a vitát kiváltotta, hadd idézzem megint:
Tehát hol volt a hiba a gondolatmenetemben?Aszpirin írta: ↑2019.10.26., szomb. 11:26Nekem meg van egy olyan igen erős sejtésem (az itthoni tapasztalataim alapján is), hogy ahol egy tápkábel a konnektor után csodát művel hanggal, ott már eleve vannak kisebb-nagyobb problémák a konnektor előtt a táphálózatban. Ha ez a helyzet, akkor elég valószínű, hogy sokkal célszerűbb kevesebb pénzből ezekre a problémákra koncentrálni és javítani rajtuk (ld pl. audio tápösvény), mint minden készüléket 200+ ezres tápkábellel felszerelni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2019.10.26., szomb. 22:32-kor.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

[/quote]
Azt mindenki hite és píztárcája szerint kompenzálja
A jó tápkábel sokat tud lendíteni az ugye nem kérdés.
Aki a miértekbe belegabalyodik az ne hifizzen
Ez nem neked szól
az a 'baj', hogy akár még igaz is lehet a dolog...

[/quote]
Azt mindenki hite és píztárcája szerint kompenzálja
A jó tápkábel sokat tud lendíteni az ugye nem kérdés.
Aki a miértekbe belegabalyodik az ne hifizzen
Ez nem neked szól
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- mgus
- Törzsvendég
Lehet hogy kajára gondolt.

- Csatolmányok
-
- szenapellet-400x300.jpg (50.57 KiB) Megtekintve 2298 alkalommal
Komolyan a p..cs kivan ezzel a kód beírással
Már 3 hozzászólásom szállt el..
Már 3 hozzászólásom szállt el..
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
- gyongyhalas
- Fórumlakó
- Értékelés: 326
Sziasztok !
Jó tápkábel...igen az is kell...jó ösvény az órától az is kell...Megvolt nekem !
Mégis betettem az Eskei féle tápfeszreget és lehidaltam .
Vagyis lehet minden kell és jobb lett.
üdv
Jó tápkábel...igen az is kell...jó ösvény az órától az is kell...Megvolt nekem !
Mégis betettem az Eskei féle tápfeszreget és lehidaltam .
Vagyis lehet minden kell és jobb lett.
üdv
De akkor is segíts..
Lehet a 2016-os Kolonics olaszrizling gátolja az elmémet
Dede
De akkor is segíts..
Lehet a 2016-os Kolonics olaszrizling gátolja az elmémet
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Ezt elhiszem Neked, de ugye nem azt akarod sejttetni, hogy cserében százezres tápkábelek fogják orvosolni a hálózati problémákat? Vagy mégis? Mert innen indult az egész. Hogy hol érdemes kezdeni.supravox írta: ↑2019.10.26., szomb. 21:48Kedves Aszpirin..Aszpirin írta: ↑2019.10.26., szomb. 21:13persze hogy érdekel annyira, és meg is fogadom a tanácsodattrane írta: ↑2019.10.26., szomb. 20:56kérdés már csak az, tényleg érdekel-e annyira a dolog- mert ha igen, szvsz megéri rápróbálni. s bár a csoda (is) relatív, de van azért, ami miatt - annak ellenére, hogy inkább a ZENÉKre költöm (én is) a pénzt - érdemes a hálózati kábelre is pénz kiadni, tud(hat) annyit hozni, mint egy IC/hangfal-kábel - sőt...
![]()
. Nálam most egyelőre biztosan a konnektor előtt van a nagyobb probléma (amit sajnos több dologból is tudok, de az egyik közülük, hogy semmi nem hozott még akkora áttörést nálam tápfronton, mint egy mezei Vibavoice Omega 500 a forráskészülékek betápja elé, na az tényleg nagyon hallható), ezért egyelőre arra koncentrálok, ha az megvan, akkor majd jöhetnek a jobb tápkábelek, ha még szükség lesz rájuk.
Ne legyenek hamis illúzióid de a Vibavoice bigyó teljesen alkalmatlan cucc orvosolni a hálózat problémáit
Először.olyan mintha..meg hú ez tényleg jó.
Ha úgy érzed megszoktad vedd ki a rendszerből...
Öö mi van?trane írta: ↑2019.10.26., szomb. 20:37akkor a fapaci tápok csak véletlenül-észre-nem-vétetettségük okán figyelnek a rendszerleírásodbansupravox írta: ↑2019.10.26., szomb. 20:26Úgy van.asebestyen írta: ↑2019.10.26., szomb. 19:08
Én ezt annyival egészíteném ki, hogy ahol egy tápkábel csodát tud csinálni, ott nem csak a konnektor előtt, hanem a konnektor után is baj van.![]()
Ne legyenek hamis illúzióid de a Vibavoice bigyó teljesen alkalmatlan cucc orvosolni a hálózat problémáit
Kedves Aszpirin..Aszpirin írta: ↑2019.10.26., szomb. 21:13persze hogy érdekel annyira, és meg is fogadom a tanácsodattrane írta: ↑2019.10.26., szomb. 20:56kérdés már csak az, tényleg érdekel-e annyira a dolog- mert ha igen, szvsz megéri rápróbálni. s bár a csoda (is) relatív, de van azért, ami miatt - annak ellenére, hogy inkább a ZENÉKre költöm (én is) a pénzt - érdemes a hálózati kábelre is pénz kiadni, tud(hat) annyit hozni, mint egy IC/hangfal-kábel - sőt...
![]()
. Nálam most egyelőre biztosan a konnektor előtt van a nagyobb probléma (amit sajnos több dologból is tudok, de az egyik közülük, hogy semmi nem hozott még akkora áttörést nálam tápfronton, mint egy mezei Vibavoice Omega 500 a forráskészülékek betápja elé, na az tényleg nagyon hallható), ezért egyelőre arra koncentrálok, ha az megvan, akkor majd jöhetnek a jobb tápkábelek, ha még szükség lesz rájuk.
- mgus
- Törzsvendég
Általában a forrás oldalt lehet a legjobban észrevenni, mert az van elől. A Vibavoice Omegát meg megtáplálnád egy mezei Audioquest-el lehet történne valami újabb meglepetés. A LappÖlflex -től meg ne várjál csodát, mezei táp kábel csak árnyékolva vagyon. Az Omegába meg tennék egy Eska kerámia biztosítékot, ha jó látom 4A kell bele, villanyos boltban kapható 120Ft/db tétel.Aszpirin írta: ↑2019.10.26., szomb. 21:13persze hogy érdekel annyira, és meg is fogadom a tanácsodattrane írta: ↑2019.10.26., szomb. 20:56kérdés már csak az, tényleg érdekel-e annyira a dolog- mert ha igen, szvsz megéri rápróbálni. s bár a csoda (is) relatív, de van azért, ami miatt - annak ellenére, hogy inkább a ZENÉKre költöm (én is) a pénzt - érdemes a hálózati kábelre is pénz kiadni, tud(hat) annyit hozni, mint egy IC/hangfal-kábel - sőt...
![]()
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
persze hogy érdekel annyira, és meg is fogadom a tanácsodattrane írta: ↑2019.10.26., szomb. 20:56kérdés már csak az, tényleg érdekel-e annyira a dolog- mert ha igen, szvsz megéri rápróbálni. s bár a csoda (is) relatív, de van azért, ami miatt - annak ellenére, hogy inkább a ZENÉKre költöm (én is) a pénzt - érdemes a hálózati kábelre is pénz kiadni, tud(hat) annyit hozni, mint egy IC/hangfal-kábel - sőt...
![]()

-
- Beköltözött
- Értékelés: 440
Nem volt az nyakatekert, de igen. Én benne vagyok egy tesztben, ha érdekel.cat7505 írta: ↑2019.10.26., szomb. 10:03Azt írod -kissé nyakatekert módon- hogy van jobb kábeled (is) és olcsóbban, mint egy +200 ezres...MrCollector írta: ↑2019.10.26., szomb. 06:18Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy van nálam egy azonos árkategóriájú tápkábel. Hihetetlen amit a hanggal tesz. Ez egyébként a gyártó legkisebb modellje. Én régebben nem hittem a tápkábelek "varázsában", de amióta személyesen is megtapasztaltam azóta egyre "nehezebb" az életem.A saját kábeleim ennek az árnak kb. a fele, harmada, mégis a múltkoriban egy teszten kivéreztettek egy szintén + 200 ezres tápkábelt. A különbség hallhatóan drasztikus volt. Jóformán hallgatathatatlan volt a zene a drágábbikkal! Persze kell hozzá egy olyan rendszer (vagy komponens) amiben ez meg tud mutatkozni. Gyártókat direkt nem írtam, nem akarom reklám-antireklám érzetét kelteni senkiben. Szerintem aki megteheti az nyugodtan ballagjon el egy bemutatóterembe és vigye magával a kábelét egy összehasonlításra. Mondjuk ennek jó esetben csak akkor van értelme, ha a vágyott kábel ára a zsebében van, mert óriási hiányérzet tud az emberben maradni.
Nincs lehetőségem tesztelni ilyet, de sanszos hogy szintén nem lenne jó reklám (és nincs gyári kábelem).
Viszont: egyrészt hallottam már rohadtdrága szinte karvastagságú tápkábelekkel hajtott cuccot (jól szólt, de nem hiszem, hogy elsősorban a tápkábel miatt), másrészt jártam már olyan helyen, fórumtársnál, ahol kínai Oyaide-klón csatikkal ellátott, méterre vett 3x4mm2-es LappÖlflex tápkábelekkel betápolt rendszerből jön a csoda, és higyjétek el, AZ az igazi nagybetűs CSODA, bár a rendszer többi része sem soktízmilliós. Ja, ha már wittao mester itt kérdezősködött, ő is írt egy cikket nem is olyan rég, amiben ájuldozott, és én ugyan még nem a Quad-okkal hallottam (még) azt a rendszert, csak Yamaha NS1000M-mel meg egyéb vintidzs cuccokkal (pl. Spendorokkal), de annál nagyobb csoda nekem már tuti nem kellene, pláne nem sokszázezres tápkábelek árán, esetleg ha megütném a lottófőnyereményt, akkor elgondolkodnék.
Ja, itt van wittao cikke, ugyanott jártam én is, nézzétek meg mit ír a hangról, és figyeljétek meg, milyen kábelek vannak ott: viewtopic.php?f=104&t=114636#p2424566
Na egy ilyen tapasztalat relativizálni tudja a tápkábelek csodatevő voltát, és ezért írtam le azt az erős sejtést, amit.
SZERINTEM.
Ettől még persze normális árú kábelekkel próbálkozom és fogok is, de a csodatevő sokszázezres tápkábeleket jó ideig kihagyom. Ha bezárkózás ez, hát legyen, felvállalom. Annyit nekem nem ér meg a HiFi-mánia.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Nos, bevallom férfiasan, tényleg nem járt nálam még 200ezer forintos tápkábel, sőt 100ezres sem. És ami engem illet, ha valaki ad nekem kölcsönbe, szívesen kipróbálom, de ennyi pénzt előreláthatólag az elkövetkező 20 évben nem fogok kifizetni tápmadzagra, mert meg kellene szorozzam 6-tal (annyi tápmadzag van nálam most, mellesleg Viborg csatis LappÖlflex-ek, meg Titanex-ek, szóval valóban "prosztó" kábelek) és annyira nem ment el a józan eszem, hogy csak tápmadzagra annyit költsek (nehogy félreértsetek, ez csak rám vonatkozik, az én anyagi helyzetemre, tehát ezzel NEM azt mondom, hogy aki ennyit költ tápkábelre annak elment az esze). Bocs, de ez vagyok én. Tudom, ez az "ruppótlan anyagias" hozzálállás nem menő itt, de majdnem biztos vagyok benne, hogy én képviselem a többséget, még itt a fórumon is, akkor is, ha a többség nem vallja be, hogy nem szeretne 100-200ezres tápkábeleket.trane írta: ↑2019.10.26., szomb. 20:10nem szeretnék én sem meggyőzni senkit, de pl. asebestyén kolléga (is) anno igencsak lelkes volt a piros/kék maZZagok hálózati kábel-verziója okán is...nopersze azóta fölszállhatott a köd, de azért ha valóban érdekel bárkit a téma, szvsz érdemes kísérletezni
- és én azt mondom, a 100eFt alatti kategóriában is. Rudibá'nak abban igaza van, válogatni kell a tápkábelt - ami persze igaz az összes létező fajtájú (i.e. IC, hangfalkábel) vezetékre -, és igenis minden elektronika (beleérte akár a TV-t vagy a lemezjátszót) érzékeny rájuk
. az persze egy másik kérdés, tud/akar-e nyitott maradni az ember, vagy lezár
![]()
Viszont: egyrészt hallottam már rohadtdrága szinte karvastagságú tápkábelekkel hajtott cuccot (jól szólt, de nem hiszem, hogy elsősorban a tápkábel miatt), másrészt jártam már olyan helyen, fórumtársnál, ahol kínai Oyaide-klón csatikkal ellátott, méterre vett 3x4mm2-es LappÖlflex tápkábelekkel betápolt rendszerből jön a csoda, és higyjétek el, AZ az igazi nagybetűs CSODA, bár a rendszer többi része sem soktízmilliós. Ja, ha már wittao mester itt kérdezősködött, ő is írt egy cikket nem is olyan rég, amiben ájuldozott, és én ugyan még nem a Quad-okkal hallottam (még) azt a rendszert, csak Yamaha NS1000M-mel meg egyéb vintidzs cuccokkal (pl. Spendorokkal), de annál nagyobb csoda nekem már tuti nem kellene, pláne nem sokszázezres tápkábelek árán, esetleg ha megütném a lottófőnyereményt, akkor elgondolkodnék.
Ja, itt van wittao cikke, ugyanott jártam én is, nézzétek meg mit ír a hangról, és figyeljétek meg, milyen kábelek vannak ott: viewtopic.php?f=104&t=114636#p2424566
Na egy ilyen tapasztalat relativizálni tudja a tápkábelek csodatevő voltát, és ezért írtam le azt az erős sejtést, amit.
SZERINTEM.
Ettől még persze normális árú kábelekkel próbálkozom és fogok is, de a csodatevő sokszázezres tápkábeleket jó ideig kihagyom. Ha bezárkózás ez, hát legyen, felvállalom. Annyit nekem nem ér meg a HiFi-mánia.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2019.10.26., szomb. 20:59-kor.
Úgy van.asebestyen írta: ↑2019.10.26., szomb. 19:08Én ezt annyival egészíteném ki, hogy ahol egy tápkábel csodát tud csinálni, ott nem csak a konnektor előtt, hanem a konnektor után is baj van.
Ezek szerint tehát a csoda már méterre is kapható?
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7573
Bár nem írtam oda, de természetesen a szerintem odaértendő, és a tévedés jogát is fenntartom. Velem már fordult elő.
Ezek szerint tehát a csoda már méterre is kapható?
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Én meg csak arra tudok gondolni, hogy valószínűleg nem próbáltatok még ki igazán nívós tápkábelt. Nálam külön ösvény ( vidéki családi ház) a végén PS Audio P10, és mégis igenis csodát tud tenni egy pl. Stealth V16 szintű tápkábel. Az más kérdés, hogy esetleg sajnálom rá, és nem fizetem ki :) de ez van, ez meg az én tapasztalatom. Én inkább fordítva tapasztalom, ha valakinél egy ilyen szintű tápkábel nem csinál semmit (amit amúgy nehezen tudok elképzelni,) akkor valószínűleg akkora a baj, hogy már ez sem segít. Bocsánat senkit nem szeretnék megsérteni, és szerintem nálatok is inkább az első verzió lehet, hogy csak ilyen olyan hangtologató tápkábelek jártak nálatok, sajnos kb. 100 eft alatti tápkábelek ezt tudják. Hát ez nagyon fellengzős beírásnak tűnik, pedig szimplán ez a gyakorlati tapasztalatom.asebestyen írta: ↑2019.10.26., szomb. 19:08Én ezt annyival egészíteném ki, hogy ahol egy tápkábel csodát tud csinálni, ott nem csak a konnektor előtt, hanem a konnektor után is baj van.
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
hát, azt hiszem akkor most egy ünnepélyes szepukkut hajtok végre magamon

- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
miért, az "igen erős sejtésem" számodra mit jelent? Nem azt, hogy szerintem?trane írta: ↑2019.10.26., szomb. 19:15én meg annyival, hogy szerintetekasebestyen írta: ↑2019.10.26., szomb. 19:08Én ezt annyival egészíteném ki, hogy ahol egy tápkábel csodát tud csinálni, ott nem csak a konnektor előtt, hanem a konnektor után is baj van.![]()
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2722
A jó tápkábel nem rossz.

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."