Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7571

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

trane írta:
2019.10.26., szomb. 19:49

de leborulok.gif - csak épp' szerintem meg nem úgy van :yingyang:

p.s.: asebestyén kolléga pedig ex cathedra jelentette ki a magáét a témában... gondolkodik.gif
Bár nem írtam oda, de természetesen a szerintem odaértendő, és a tévedés jogát is fenntartom. Velem már fordult elő.
Ezek szerint tehát a csoda már méterre is kapható?
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Hozzászólás Szerző: viri »

asebestyen írta:
2019.10.26., szomb. 19:08
Aszpirin írta:
2019.10.26., szomb. 11:26
Nekem meg van egy olyan igen erős sejtésem (az itthoni tapasztalataim alapján is), hogy ahol egy tápkábel a konnektor után csodát művel hanggal, ott már eleve vannak kisebb-nagyobb problémák a konnektor előtt a táphálózatban.
Én ezt annyival egészíteném ki, hogy ahol egy tápkábel csodát tud csinálni, ott nem csak a konnektor előtt, hanem a konnektor után is baj van.
Én meg csak arra tudok gondolni, hogy valószínűleg nem próbáltatok még ki igazán nívós tápkábelt. Nálam külön ösvény ( vidéki családi ház) a végén PS Audio P10, és mégis igenis csodát tud tenni egy pl. Stealth V16 szintű tápkábel. Az más kérdés, hogy esetleg sajnálom rá, és nem fizetem ki :) de ez van, ez meg az én tapasztalatom. Én inkább fordítva tapasztalom, ha valakinél egy ilyen szintű tápkábel nem csinál semmit (amit amúgy nehezen tudok elképzelni,) akkor valószínűleg akkora a baj, hogy már ez sem segít. Bocsánat senkit nem szeretnék megsérteni, és szerintem nálatok is inkább az első verzió lehet, hogy csak ilyen olyan hangtologató tápkábelek jártak nálatok, sajnos kb. 100 eft alatti tápkábelek ezt tudják. Hát ez nagyon fellengzős beírásnak tűnik, pedig szimplán ez a gyakorlati tapasztalatom.
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5995

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

trane írta:
2019.10.26., szomb. 19:49
Aszpirin írta:
2019.10.26., szomb. 19:39
miért, az "igen erős sejtésem" számodra mit jelent? Nem azt, hogy szerintem?
de leborulok.gif - csak épp' szerintem meg nem úgy van :yingyang:
hát, azt hiszem akkor most egy ünnepélyes szepukkut hajtok végre magamon
;peace;
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

trane írta:
2019.10.26., szomb. 19:15
asebestyen írta:
2019.10.26., szomb. 19:08
Aszpirin írta:
Nekem meg van egy olyan igen erős sejtésem (az itthoni tapasztalataim alapján is), hogy ahol egy tápkábel a konnektor után csodát művel hanggal, ott már eleve vannak kisebb-nagyobb problémák a konnektor előtt a táphálózatban.
Én ezt annyival egészíteném ki, hogy ahol egy tápkábel csodát tud csinálni, ott nem csak a konnektor előtt, hanem a konnektor után is baj van.
én meg annyival, hogy szerintetek leborulok.gif
miért, az "igen erős sejtésem" számodra mit jelent? Nem azt, hogy szerintem?
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2721

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

A jó tápkábel nem rossz. ;) :D
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

cables írta:
2019.10.26., szomb. 19:03
Kár túl sokat okoskodni a tápkábelek viselkedésén. A tápkábelek közötti hatalmas hangi különbség abból ered, hogy a villamos zaj szempontjából a tápkábel egy illesztés az adott készülék és a hálózat között. Ha éppen jól illeszt zajt, akkor gyenge lesz a hang, ha rossz illesztő, akkor szárnyalhat a készülék hangja. Mivel itt ide-oda zajról van szó, a hálózatról is jön a zaj, meg a készülék is termel zajt, ami megy a hálózat - és így a többi készülékünk - felé, nagyon sok ismeretlenes a dolog.
Tápkábelt készülékhez kell válogatni, ez a lényeg. És nagyon érdemes válogatni.
Az egyetemen,főiskolákon ilyeneket tanítanak, még jó hogy nem jártam egyikbe se. :D
Először azt hittem hogy valami gépi google fordítás, zaj ide zaj oda, akkor hol megy a delej?
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7571

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Aszpirin írta:
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2292

Hozzászólás Szerző: cables »

Kár túl sokat okoskodni a tápkábelek viselkedésén. A tápkábelek közötti hatalmas hangi különbség abból ered, hogy a villamos zaj szempontjából a tápkábel egy illesztés az adott készülék és a hálózat között. Ha éppen jól illeszt zajt, akkor gyenge lesz a hang, ha rossz illesztő, akkor szárnyalhat a készülék hangja. Mivel itt ide-oda zajról van szó, a hálózatról is jön a zaj, meg a készülék is termel zajt, ami megy a hálózat - és így a többi készülékünk - felé, nagyon sok ismeretlenes a dolog.
Tápkábelt készülékhez kell válogatni, ez a lényeg. És nagyon érdemes válogatni.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2504

Hozzászólás Szerző: supravox »

Aszpirin írta:
Nekem meg van egy olyan igen erős sejtésem (az itthoni tapasztalataim alapján is), hogy ahol egy tápkábel a konnektor után csodát művel hanggal, ott már eleve vannak kisebb-nagyobb problémák a konnektor előtt a táphálózatban. Ha ez a helyzet, akkor elég valószínű, hogy sokkal célszerűbb kevesebb pénzből ezekre a problémákra koncentrálni és javítani rajtuk (ld pl. audio tápösvény), mint minden készüléket 200+ ezres tápkábellel felszerelni.
Ezt sajnos a saját tapasztalatom nem támasztja alá.
Vadiúj az ELMŰ kábel a fogyasztásmérőig.
Vadiúj teljesen különálló ösvèny a 2x1.6kW leválasztó trafóig
Onnan ösvény kütyükig.
Mégis baromira hallani mit használok tápkábelnek.
Szomorú de ez van.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

wittao írta:
2019.10.26., szomb. 13:11
Aszpirin írta:
2019.10.26., szomb. 12:56
wittao írta:
2019.10.26., szomb. 12:49

Ha valakinek egy keszulekenkenti 10.000€ rendszere van+ egy 50.000€ doboza, milyen arfekvesu kabelezest javasolnal neki?
Bocsánat, de lehet, hogy nem értem a kérdést. Tápkábelekről volt szó, hogy jön ehhez az, hogy mennyibe kerül a készülék vagy a doboz? Akinek korlátlan a pénze, arra költ, amire akar, és annyit, amennyit akar, természetesen. De ha piszkos a víz a hálózatban, a méregdrága arany fürdőszobai csapjaiból nem fog tiszta víz folyni a színarany kagylóba és kádba, ha nem a víz tisztításával kezdi.
Milyen tapkabeleket javasolnal ebbe a rendszerbe, amit leirtam?
2 forraskeszulek, 1 dac, 1 elofok, 2 monoblokk, 1 eloszto
Neked TARALABS-okat :D

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

wittao írta:
2019.10.26., szomb. 12:49
Aszpirin írta:
Nekem meg van egy olyan igen erős sejtésem (az itthoni tapasztalataim alapján is), hogy ahol egy tápkábel a konnektor után csodát művel hanggal, ott már eleve vannak kisebb-nagyobb problémák a konnektor előtt a táphálózatban. Ha ez a helyzet, akkor elég valószínű, hogy sokkal célszerűbb kevesebb pénzből ezekre a problémákra koncentrálni és javítani rajtuk (ld pl. audio tápösvény), mint minden készüléket 200+ ezres tápkábellel felszerelni.
Ha valakinek egy keszulekenkenti 10.000€ rendszere van+ egy 50.000€ doboza, milyen arfekvesu kabelezest javasolnal neki?
Bocsánat, de lehet, hogy nem értem a kérdést. Tápkábelekről volt szó, hogy jön ehhez az, hogy mennyibe kerül a készülék vagy a doboz? Akinek korlátlan a pénze, arra költ, amire akar, és annyit, amennyit akar, természetesen. De ha piszkos a víz a hálózatban, a méregdrága arany fürdőszobai csapjaiból nem fog tiszta víz folyni a színarany kagylóba és kádba, ha nem a víz tisztításával kezdi.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

cat7505
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: cat7505 »

MrCollector írta:
2019.10.26., szomb. 06:18
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy van nálam egy azonos árkategóriájú tápkábel. Hihetetlen amit a hanggal tesz. Ez egyébként a gyártó legkisebb modellje. Én régebben nem hittem a tápkábelek "varázsában", de amióta személyesen is megtapasztaltam azóta egyre "nehezebb" az életem. :rolleyes: A saját kábeleim ennek az árnak kb. a fele, harmada, mégis a múltkoriban egy teszten kivéreztettek egy szintén + 200 ezres tápkábelt. A különbség hallhatóan drasztikus volt. Jóformán hallgatathatatlan volt a zene a drágábbikkal! Persze kell hozzá egy olyan rendszer (vagy komponens) amiben ez meg tud mutatkozni. Gyártókat direkt nem írtam, nem akarom reklám-antireklám érzetét kelteni senkiben. Szerintem aki megteheti az nyugodtan ballagjon el egy bemutatóterembe és vigye magával a kábelét egy összehasonlításra. Mondjuk ennek jó esetben csak akkor van értelme, ha a vágyott kábel ára a zsebében van, mert óriási hiányérzet tud az emberben maradni.
Azt írod -kissé nyakatekert módon- hogy van jobb kábeled (is) és olcsóbban, mint egy +200 ezres...
Nincs lehetőségem tesztelni ilyet, de sanszos hogy szintén nem lenne jó reklám (és nincs gyári kábelem).
Intuitív és autodidakta alkotó (DIY-er), középsúlyú pákaforgató,
holisztikus szemléletű gondolkodó, spirituális anyag suttogó…
mellesleg nem vagyok százas, sosem voltam olyan gyenge IQ-ra

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég

denesdr írta:
2019.10.26., szomb. 08:07
mgus írta:
2019.10.26., szomb. 07:28
A mérés mélyebb szinteken nem ér semmit, mert nincs olyan drága műszered amivel mérhetnél.
Viszont másnak van drága műszere hozzá, de mégsem tudnak semmi érdemleges különbséget felmutatni különböző tápkábelek között, legalábbis én még nem láttam. Aúgy meg érdekes ez "mélyebben" dolog, mert van olyan különbség ami meg könnyedén mérhető akár otthoni körülmények között is és mégsem lehet kihallani.
Nem tudom mire gondolsz, vagy milyen szinten vagy benne a mérésekben, de nem hiszem hogy van otthon spektrum analizátor, nekem sincsen. Elvileg mindent tudnak mérni akár a fény sebességét, is csak tudni kell mit akarsz mérni.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

mgus írta:
2019.10.26., szomb. 07:28
A mérés mélyebb szinteken nem ér semmit, mert nincs olyan drága műszered amivel mérhetnél.
Viszont másnak van drága műszere hozzá, de mégsem tudnak semmi érdemleges különbséget felmutatni különböző tápkábelek között, legalábbis én még nem láttam. Aúgy meg érdekes ez "mélyebben" dolog, mert van olyan különbség ami meg könnyedén mérhető akár otthoni körülmények között is és mégsem lehet kihallani.

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég

denesdr írta:
2019.10.26., szomb. 07:03
Még a végén kiderül, hogy a legfontosabb elem a láncban, a tápkábel.
Jó lenne valami kézzel fogható/mérhető dolog, ha tényleg ilyen "drámai" különbségek vannak.
Ebbe beletrafáltál, de egyébként nem csak az fontos, hanem a hifi minden eleme beleszól a hangba. Ha egy kicsit mélyebben beleásod magad akkor rájössz. A mérés mélyebb szinteken nem ér semmit, mert nincs olyan drága műszered amivel mérhetnél.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

MrCollector írta:
2019.10.26., szomb. 07:09
Akkor nekem minden készülékem gázos lehet! :D
Ezt nem elméletben kell magyarázni. Meg kell hallgatni! Aki nem hallja boldog ember.
Biztos meg van az okuk, hogy miért mondják azt amit mondanak, de az is igaz, hogy ettől még nem kell elzárkózni egy meghallgatástól.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

"Objektivisták azt mondják, hogy amelyik készüléknél kihallatszik egy egzotikus tápkábel használata, ott a készülék felépítésénél komoly "gondok" vannak."
Akkor nekem minden készülékem gázos lehet! :D
Ezt nem elméletben kell magyarázni. Meg kell hallgatni! Aki nem hallja boldog ember.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

Még a végén kiderül, hogy a legfontosabb elem a láncban, a tápkábel. Objektivisták azt mondják, hogy amelyik készüléknél kihallatszik egy egzotikus tápkábel használata, ott a készülék felépítésénél komoly "gondok" vannak. A másik oldal meg a legnagyobb változásokat említi.
Én nem tartozom sem az objektív táborba, mert nincs elég elektronikai tudásom, sem a szubjektív táborba mivel még nem volt alkalmam közvetlenül összehasonlítani több különböző árkategóriájú tápkábelt, de valahogy azért ki fogom próbálni, max egy kis időm rámegy.
Jó lenne valami kézzel fogható/mérhető dolog, ha tényleg ilyen "drámai" különbségek vannak.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy van nálam egy azonos árkategóriájú tápkábel. Hihetetlen amit a hanggal tesz. Ez egyébként a gyártó legkisebb modellje. Én régebben nem hittem a tápkábelek "varázsában", de amióta személyesen is megtapasztaltam azóta egyre "nehezebb" az életem. :rolleyes: A saját kábeleim ennek az árnak kb. a fele, harmada, mégis a múltkoriban egy teszten kivéreztettek egy szintén + 200 ezres tápkábelt. A különbség hallhatóan drasztikus volt. Jóformán hallgatathatatlan volt a zene a drágábbikkal! Persze kell hozzá egy olyan rendszer (vagy komponens) amiben ez meg tud mutatkozni. Gyártókat direkt nem írtam, nem akarom reklám-antireklám érzetét kelteni senkiben. Szerintem aki megteheti az nyugodtan ballagjon el egy bemutatóterembe és vigye magával a kábelét egy összehasonlításra. Mondjuk ennek jó esetben csak akkor van értelme, ha a vágyott kábel ára a zsebében van, mert óriási hiányérzet tud az emberben maradni.

cat7505
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: cat7505 »

"Drámai dinamika, tér és pontosság, hatalmas sztereótér"
-világos a süketszobás felvételből is Carnegie Hall lesz...
"Drámai" ez a Bullshit generátor szöveg :P
Intuitív és autodidakta alkotó (DIY-er), középsúlyú pákaforgató,
holisztikus szemléletű gondolkodó, spirituális anyag suttogó…
mellesleg nem vagyok százas, sosem voltam olyan gyenge IQ-ra

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég

denesdr írta:
2019.10.25., pén. 23:37
mgus írta:
2019.10.25., pén. 22:58
200e/m Ofc réz tényleg nagyon jó áron dolgoznak, és van aki el is hiszi hogy jó mert jó drágán adják. :smile51:
Egyébként jónak biztos jó, mivel valószínűleg ellátja a feladatát, bár nem hinném, hogy akár egy színezűst kábel bármivel is jobban teljesítene ilyen feladat esetén.
De ez az összeg akkor is vérlázító :D
Kiváncsi lennék, hogy a forgalmazó/eladó vállaálna-e vaktesztet ha a leendő vevő azt kérné.
Nem kell ahhoz vakteszt a jobb az jobb ,vezetőképesebb az ezüst a réznél. Mondjuk ha csak ezüst kábelek lennének akkor nem lenne mihez jobbat keresni, de addig míg rájönnek erre addig rongyosra keresik magukat a rézen. A minap egy ismerősnél jártam vittem az új réz kábeleket erre azt mondja ezüst, majdnem dobtam egy hátast.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

mgus írta:
2019.10.25., pén. 22:58
200e/m Ofc réz tényleg nagyon jó áron dolgoznak, és van aki el is hiszi hogy jó mert jó drágán adják. :smile51:
Egyébként jónak biztos jó, mivel valószínűleg ellátja a feladatát, bár nem hinném, hogy akár egy színezűst kábel bármivel is jobban teljesítene ilyen feladat esetén.
De ez az összeg akkor is vérlázító :D
Kiváncsi lennék, hogy a forgalmazó/eladó vállaálna-e vaktesztet ha a leendő vevő azt kérné.

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég

denesdr írta:
2019.10.25., pén. 13:06
Sziasztok!
Újabb tápkábelteszt itthonról, a Nordost Norse 2 szériájából.
Az én rendszeremhez a "jobbik" modellből 3200000Ft, azaz hárommilló-kettőszázer Ft-ból megúsznám a dolgot. :smile28: Persze valakinek ez nem sok pénz, meg a gyengébbik modellel kevesebb mint fele ennyi lenne, na de khm... :rolleyes:
Tényleg ilyen jók?

https://www.av-online.hu/egyeb/nordost- ... szt_2900/2

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

... :smile29:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”