Bár nem írtam oda, de természetesen a szerintem odaértendő, és a tévedés jogát is fenntartom. Velem már fordult elő.
Ezek szerint tehát a csoda már méterre is kapható?
Bár nem írtam oda, de természetesen a szerintem odaértendő, és a tévedés jogát is fenntartom. Velem már fordult elő.
Én meg csak arra tudok gondolni, hogy valószínűleg nem próbáltatok még ki igazán nívós tápkábelt. Nálam külön ösvény ( vidéki családi ház) a végén PS Audio P10, és mégis igenis csodát tud tenni egy pl. Stealth V16 szintű tápkábel. Az más kérdés, hogy esetleg sajnálom rá, és nem fizetem ki :) de ez van, ez meg az én tapasztalatom. Én inkább fordítva tapasztalom, ha valakinél egy ilyen szintű tápkábel nem csinál semmit (amit amúgy nehezen tudok elképzelni,) akkor valószínűleg akkora a baj, hogy már ez sem segít. Bocsánat senkit nem szeretnék megsérteni, és szerintem nálatok is inkább az első verzió lehet, hogy csak ilyen olyan hangtologató tápkábelek jártak nálatok, sajnos kb. 100 eft alatti tápkábelek ezt tudják. Hát ez nagyon fellengzős beírásnak tűnik, pedig szimplán ez a gyakorlati tapasztalatom.asebestyen írta: ↑2019.10.26., szomb. 19:08Én ezt annyival egészíteném ki, hogy ahol egy tápkábel csodát tud csinálni, ott nem csak a konnektor előtt, hanem a konnektor után is baj van.
hát, azt hiszem akkor most egy ünnepélyes szepukkut hajtok végre magamon
miért, az "igen erős sejtésem" számodra mit jelent? Nem azt, hogy szerintem?trane írta: ↑2019.10.26., szomb. 19:15én meg annyival, hogy szerintetekasebestyen írta: ↑2019.10.26., szomb. 19:08Én ezt annyival egészíteném ki, hogy ahol egy tápkábel csodát tud csinálni, ott nem csak a konnektor előtt, hanem a konnektor után is baj van.![]()
Az egyetemen,főiskolákon ilyeneket tanítanak, még jó hogy nem jártam egyikbe se.cables írta: ↑2019.10.26., szomb. 19:03Kár túl sokat okoskodni a tápkábelek viselkedésén. A tápkábelek közötti hatalmas hangi különbség abból ered, hogy a villamos zaj szempontjából a tápkábel egy illesztés az adott készülék és a hálózat között. Ha éppen jól illeszt zajt, akkor gyenge lesz a hang, ha rossz illesztő, akkor szárnyalhat a készülék hangja. Mivel itt ide-oda zajról van szó, a hálózatról is jön a zaj, meg a készülék is termel zajt, ami megy a hálózat - és így a többi készülékünk - felé, nagyon sok ismeretlenes a dolog.
Tápkábelt készülékhez kell válogatni, ez a lényeg. És nagyon érdemes válogatni.
Én ezt annyival egészíteném ki, hogy ahol egy tápkábel csodát tud csinálni, ott nem csak a konnektor előtt, hanem a konnektor után is baj van.
Ezt sajnos a saját tapasztalatom nem támasztja alá.Aszpirin írta: ↑2019.10.26., szomb. 11:26Nekem meg van egy olyan igen erős sejtésem (az itthoni tapasztalataim alapján is), hogy ahol egy tápkábel a konnektor után csodát művel hanggal, ott már eleve vannak kisebb-nagyobb problémák a konnektor előtt a táphálózatban. Ha ez a helyzet, akkor elég valószínű, hogy sokkal célszerűbb kevesebb pénzből ezekre a problémákra koncentrálni és javítani rajtuk (ld pl. audio tápösvény), mint minden készüléket 200+ ezres tápkábellel felszerelni.
Neked TARALABS-okatwittao írta: ↑2019.10.26., szomb. 13:11Milyen tapkabeleket javasolnal ebbe a rendszerbe, amit leirtam?Aszpirin írta: ↑2019.10.26., szomb. 12:56Bocsánat, de lehet, hogy nem értem a kérdést. Tápkábelekről volt szó, hogy jön ehhez az, hogy mennyibe kerül a készülék vagy a doboz? Akinek korlátlan a pénze, arra költ, amire akar, és annyit, amennyit akar, természetesen. De ha piszkos a víz a hálózatban, a méregdrága arany fürdőszobai csapjaiból nem fog tiszta víz folyni a színarany kagylóba és kádba, ha nem a víz tisztításával kezdi.
2 forraskeszulek, 1 dac, 1 elofok, 2 monoblokk, 1 eloszto
Bocsánat, de lehet, hogy nem értem a kérdést. Tápkábelekről volt szó, hogy jön ehhez az, hogy mennyibe kerül a készülék vagy a doboz? Akinek korlátlan a pénze, arra költ, amire akar, és annyit, amennyit akar, természetesen. De ha piszkos a víz a hálózatban, a méregdrága arany fürdőszobai csapjaiból nem fog tiszta víz folyni a színarany kagylóba és kádba, ha nem a víz tisztításával kezdi.wittao írta: ↑2019.10.26., szomb. 12:49Ha valakinek egy keszulekenkenti 10.000€ rendszere van+ egy 50.000€ doboza, milyen arfekvesu kabelezest javasolnal neki?Aszpirin írta: ↑2019.10.26., szomb. 11:26Nekem meg van egy olyan igen erős sejtésem (az itthoni tapasztalataim alapján is), hogy ahol egy tápkábel a konnektor után csodát művel hanggal, ott már eleve vannak kisebb-nagyobb problémák a konnektor előtt a táphálózatban. Ha ez a helyzet, akkor elég valószínű, hogy sokkal célszerűbb kevesebb pénzből ezekre a problémákra koncentrálni és javítani rajtuk (ld pl. audio tápösvény), mint minden készüléket 200+ ezres tápkábellel felszerelni.
Azt írod -kissé nyakatekert módon- hogy van jobb kábeled (is) és olcsóbban, mint egy +200 ezres...MrCollector írta: ↑2019.10.26., szomb. 06:18Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy van nálam egy azonos árkategóriájú tápkábel. Hihetetlen amit a hanggal tesz. Ez egyébként a gyártó legkisebb modellje. Én régebben nem hittem a tápkábelek "varázsában", de amióta személyesen is megtapasztaltam azóta egyre "nehezebb" az életem.A saját kábeleim ennek az árnak kb. a fele, harmada, mégis a múltkoriban egy teszten kivéreztettek egy szintén + 200 ezres tápkábelt. A különbség hallhatóan drasztikus volt. Jóformán hallgatathatatlan volt a zene a drágábbikkal! Persze kell hozzá egy olyan rendszer (vagy komponens) amiben ez meg tud mutatkozni. Gyártókat direkt nem írtam, nem akarom reklám-antireklám érzetét kelteni senkiben. Szerintem aki megteheti az nyugodtan ballagjon el egy bemutatóterembe és vigye magával a kábelét egy összehasonlításra. Mondjuk ennek jó esetben csak akkor van értelme, ha a vágyott kábel ára a zsebében van, mert óriási hiányérzet tud az emberben maradni.
Nem tudom mire gondolsz, vagy milyen szinten vagy benne a mérésekben, de nem hiszem hogy van otthon spektrum analizátor, nekem sincsen. Elvileg mindent tudnak mérni akár a fény sebességét, is csak tudni kell mit akarsz mérni.denesdr írta: ↑2019.10.26., szomb. 08:07Viszont másnak van drága műszere hozzá, de mégsem tudnak semmi érdemleges különbséget felmutatni különböző tápkábelek között, legalábbis én még nem láttam. Aúgy meg érdekes ez "mélyebben" dolog, mert van olyan különbség ami meg könnyedén mérhető akár otthoni körülmények között is és mégsem lehet kihallani.
Viszont másnak van drága műszere hozzá, de mégsem tudnak semmi érdemleges különbséget felmutatni különböző tápkábelek között, legalábbis én még nem láttam. Aúgy meg érdekes ez "mélyebben" dolog, mert van olyan különbség ami meg könnyedén mérhető akár otthoni körülmények között is és mégsem lehet kihallani.
Ebbe beletrafáltál, de egyébként nem csak az fontos, hanem a hifi minden eleme beleszól a hangba. Ha egy kicsit mélyebben beleásod magad akkor rájössz. A mérés mélyebb szinteken nem ér semmit, mert nincs olyan drága műszered amivel mérhetnél.
Biztos meg van az okuk, hogy miért mondják azt amit mondanak, de az is igaz, hogy ettől még nem kell elzárkózni egy meghallgatástól.MrCollector írta: ↑2019.10.26., szomb. 07:09Akkor nekem minden készülékem gázos lehet!![]()
Ezt nem elméletben kell magyarázni. Meg kell hallgatni! Aki nem hallja boldog ember.
"Drámai dinamika, tér és pontosság, hatalmas sztereótér"
Nem kell ahhoz vakteszt a jobb az jobb ,vezetőképesebb az ezüst a réznél. Mondjuk ha csak ezüst kábelek lennének akkor nem lenne mihez jobbat keresni, de addig míg rájönnek erre addig rongyosra keresik magukat a rézen. A minap egy ismerősnél jártam vittem az új réz kábeleket erre azt mondja ezüst, majdnem dobtam egy hátast.denesdr írta: ↑2019.10.25., pén. 23:37Egyébként jónak biztos jó, mivel valószínűleg ellátja a feladatát, bár nem hinném, hogy akár egy színezűst kábel bármivel is jobban teljesítene ilyen feladat esetén.
De ez az összeg akkor is vérlázító![]()
Kiváncsi lennék, hogy a forgalmazó/eladó vállaálna-e vaktesztet ha a leendő vevő azt kérné.
Egyébként jónak biztos jó, mivel valószínűleg ellátja a feladatát, bár nem hinném, hogy akár egy színezűst kábel bármivel is jobban teljesítene ilyen feladat esetén.
200e/m Ofc réz tényleg nagyon jó áron dolgoznak, és van aki el is hiszi hogy jó mert jó drágán adják.denesdr írta: ↑2019.10.25., pén. 13:06Sziasztok!
Újabb tápkábelteszt itthonról, a Nordost Norse 2 szériájából.
Az én rendszeremhez a "jobbik" modellből 3200000Ft, azaz hárommilló-kettőszázer Ft-ból megúsznám a dolgot.Persze valakinek ez nem sok pénz, meg a gyengébbik modellel kevesebb mint fele ennyi lenne, na de khm...
![]()
Tényleg ilyen jók?
https://www.av-online.hu/egyeb/nordost- ... szt_2900/2