Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fish mozinappalija

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Re: Fish mozinappalija

Hozzászólás Szerző: Fish »

Nagyon küzdöttem ma a melóhelyen,hogy elteljen a nap ,alig vártam,hogy 17h legyen,de sajnos majdnem fél 6-ig bent kellett maradjak, fenébe..szóval verdába be, és száguldottam át a városon ,hogy oda érjek időben 18h ra,felejtős lesz gondoltam.. 13.-ker ből haza érd..csúcsidőben.. jaj, de valahogy ma megkegyelmezett mindenki , pontban 18.00-ra haza értem,csoda volt.. Mikor álltam be ,akkor ért ide a szállítmány is,pontos időzítés,imádom.. :D Becigeltük a 2db hatalmas dobozt,nagy nehezen, kb 40kg/ db csomagolva
Hogy rövid legyek:

Elsőre 1-et bontottunk ,vadonat új ,sosem használt db mind kettő, így rám hárúl a bejáratás hihetetlen "fáradságos" feladata, Micsoda kín ez.. Robosztus ,nagy dög ez kérem, egy hatalmas membránnal az elején,középen, 36kg nem apró tömeggel és nekem tetsző kinézettel ,de még is letisztult ,egyszerű és szép is egyben!
Mértünk, a malaccal, bemértük hangnyomásmérővel is az egész rendszert,malac egész jól tudja ezt, picit kellett csak igazítani a háttereken.. szóval zenéltünk, és mozidemoztunk, elkezdtük járatni, kiismerni, tologattuk ide oda,mire kb oda került ahova szokott minden sub.. de megbeszéltük, rászánunk majd egy napot amikor is valóban megfogjuk nézni a szobában hol a legjobb helye a subnak és majd kitalálom akkor mi lesz és azt hogyna oldom meg.. Most biztosan marad itt,itt már megszoktam és járatásig bőven jó helye lesz ott ,illetve szeretem ,ha ott figyel.. :D

Az első 15 percben kiderül ,hogy nem kell 2db, Attila kérdezte,hogy azért kibontsuk a másikat,de mondtam ,hogy felesleges,ebben persze egyet is értettünk pláne amikor már túl voltunk kb 5-10 demo jeleneten..

Ez egy vadállat ,szó szerint remeg a levegő a szobában,a 12m -rel hátrébb lévő ajtó ha ki van nyitva ,táncot jár a kezemben, a még 5 méterrel arébb lévő kis wc-ben a bejárathoz közel remegnek a polcon lévő mososzeres flakonok ,, mozog minden a házban és ezt nem kitalálom,egyszerűen félemetes egy dög :D Ha valaki lesz olyxan kíváncsi és eljön ,ezt majd demonstrálom szívesen! olyan elemi erővel dönget ,hogy az valami félelmetes,nem is mertem volna kipróbálni a 2db-t!

Szóval az első találkozás nagyon jól sikerült, járatom sokat és mepróbálom belőni majd a végső hangerőt is a seggén, most fél alatt van 1 rublikável, de valószínű vissza kell majd venni belőle..

Ami nekem nagyon fontos,hogy most már tudom elég 1 láda és nem kell iszonyat pénzmagot tolnom 2re,ez egy baromi jó hír számomra, illetve nagyon tetszik amit nyújt,szóval még barátkozunk, izlelem és ráérek dönteni később is.. HMS azt mondta ha kell 1-2 hétig is maradhat és ráérek eldönteni,hogy viszem vagy sem.. Szívem szerint már ma megvenném :D de várok a döntéssel,még kell pici lenyugvás,megszokás ,sok sok demo jelenet és kiértékelés..

Iván javaslatára lenyomtam a ready player one autos jelenetét,azt mondta ha azt bírja akkor mindent bír!3x néztem újra :D bitang állat.. nagyon durva..

Megfogadtam,hogy ha jó lesz ,akkor sem fogom ajnározni,de egyszerűen,ezt hozta most ki belőlem,bocsánat... hogy tökéletes lenne? ,nem hiszem! ,hogy jobb lenne egy anthem,vagy arcam procival? valószínű igen! De szerelmes lettem belé,ha ennél jobbak amiket Iván linkelt,vagy amit én néztem ki elsőre,akkor azt kell mondjam eddig csak bohóckodtam sub terén, iszonyat jó cucc ez..érdemes bárkinek egy próbára,ha ilyesmiben gondolkozik!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2102

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Megjöttek a faékek? :fekverohog:
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Fish írta:
2019.10.07., hétf. 21:44
És megjöttek estére a vendégek! :D

IMG_20191007_201055.jpg
Akkor indul a járatás, szólhat a zene egész nap, esténként meg a filmek.
:inbox: : :drum: :guitar: :smile54:

Fish
V.I.P.
V.I.P.

És megjöttek estére a vendégek! :D
IMG_20191007_201055.jpg
IMG_20191007_201055.jpg (219.52 KiB) Megtekintve 824 alkalommal
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Ivánnal ,telefonon megdumáltuk a dolgokat :D Volt egy kis félreértés részemről, és elvittem rossz irányba a dolgot, elnézést érte, itt is! :smile53:

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

MGMART írta:
2019.10.06., vas. 21:19
A csöves erősítők mérési eredménye torzítás tekintetében általában finoman szólva sem acélos és mégis.....Hangsugárzókkal azért már más a helyzet.A torzítást adom, az nem tréfadolog.Viszont a frekvenciagörbe lehet nyílegyenes és mégse szól úgy mint egy mérve közelében sem lévő hangsugárzó.

A REL-nél az említett megoldás egy spec. xlr kábel amivel az erősítő hangsugárzó kimenetéről veszik le a jelet és ezt továbbítja egy High Level input xlr bemenetre.
A fentiek házimozi és a szóban forgó mélynyomó szempontjából irrelevánsak. Nem szokás csöves erősítőkből Atmos rendszert építeni, vagy high level outputot vinni mélynyomóra. A Predator, szerintem helyesen, nincs is utóbbira felkészítve.

És itt visszajutunk oda, hogy tervezés és mérés nélkül házimozit csinálni a lábon lövés kategóriája, mert több száz méter kábelt kicserélni egy Atmos rendszerben hátha az jobban szól, azért bizony nem örömóda.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 501

Hozzászólás Szerző: MGMART »

Quetz írta:
2019.10.06., vas. 19:50
A 30 éves múlt tapasztalatát szeretném kiegészíteni azzal, hogy a jó hangzás szükséges de nem elégséges feltétele a jó mérési eredmény. Mert az, ami rossz számokat produkál, az soha nem fog szépen szólni, semmilyen szobában.
MGMART írta:
2019.10.06., vas. 19:39
Még annyit, hogy azon kevés cég közé tartozik a REL aki speciálisan alkalmaz olyan elektronikát és bemenetet amivel bármilyen sztereó rendszerbe besimul úgy hogy nem él külön életet a subtartomány.Nagyon sok igen komoly sztereó láncba használják ezeket a ládákat az alsó oktáv lesugárzására.
Mi ez a speciális bemenet? A szabványos RCA vagy XLR csatlakozók?
A csöves erősítők mérési eredménye torzítás tekintetében általában finoman szólva sem acélos és mégis.....Hangsugárzókkal azért már más a helyzet.A torzítást adom, az nem tréfadolog.Viszont a frekvenciagörbe lehet nyílegyenes és mégse szól úgy mint egy mérve közelében sem lévő hangsugárzó.

A REL-nél az említett megoldás egy spec. xlr kábel amivel az erősítő hangsugárzó kimenetéről veszik le a jelet és ezt továbbítja egy High Level input xlr bemenetre.

Fish
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
2019.10.06., vas. 20:34
A "Sanyitól" én segítség helyett egy jó nagy kioktatást kaptam egészen elképesztő gúnyos és nagyképű stílusban korábban.
Szerencséd van!

Tőle semmit sem vásárolnék.
Ellenben Hiccusz és Szepi mondjuk a fórumról egészen mások.
Ne értsd félre a segítséget! Ez most valóban tűnhetett itt kioktatásnak, de biztos vagyok benne, hogy nem annak szánta Iván!
:smile32:
Rosz élménye bárkinek lehet,bárkivel szemben,bárkinek lehet rossz napja, neki és neked is, ilyen az élet.. volt hogy veled is vitatkoztunk össze itt a fórumon, még is beszélünk ,sőt vettem már tőled eszközt is.. lehet te is félreértetted azt a szitut, mindegy..nekem nem szerencsém van ,hanem huszonéves barátság,de mindegy is, nem idevágó ez a téma.. Iván jó fej,bírom, sokat beszélgettünk már,többször volt nálam ,tudom ,hogy segítőkész és volt ,hogy hajnal 1-ig ott voltunk náluk a DC-ban! Itt a kirohanást nem értettem ,no meg azt ,hogy diy cuccot vegyek ,amikor nem akarok, és PA-t sem szeretnék.. ezekeet el kell fogadni,de sosem szídnám a másikat ,pláne ha kereskedő volnék, és másik márkájáról sem írnék szar dolgokat..ezek elég szarul jönnek le sztem.. többször említ mást is ,más kereskedőt ,akit szintén megsért lépten-nyomon és nem értem mire jó ez.. de mindegy én letojom csak engem nem keverjenek bele, és ne hozzanak szar helyzetbe azelőtt aki önzetlenül segít nekem.. ennyi..tisztelettel kéne lenni egymás felé és nem lenne ennyi sértő ,durva megjegyzés és ellenségeskedés ezen a kib.. fórumon!

Na... gondolkodik.gif

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

Fish írta:
2019.10.06., vas. 20:43
Szar az itthoni helyzet sajnos.. sad.gif :angry:
Igazad van, nem először merült már fel bennem, hogy rossz országban élünk HT szempontjából. Az USA-ban ugyanebből a pénzből gazdálkodva kategóriákkal jobb minőséget lehetne összerakni, már csak a manufakturális gyártok miatt.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

-KP- írta:
2019.10.06., vas. 20:28
A high level speakon bemenetre gondol, amit mellékesen a BK Electronics talált fel a Rel meg megvette tőlük.
Értem. Nos az speciel pont nincs a szóban forgó eszközön:
INPUT CONNECTORS: Low Level stereo RCA, LFE RCA, LFE XLR

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Itt most nem kell fényezni a REL-t sztem, nem ma kezdték ezt tudjuk jól mindannyian.. REL-em még sosem volt,és bevallom a felső ligát kivéve(G1,G2,G1Mk2 ,No.25 stb..),nekem nem is tetszettek.. ez már olyan kategória amiért nagyon sokat kell melózni ,hogy legyen 1 otthon belőle,realista lévén,mostanában nem tervezek ilyen beruházást sub ügyben.. :D
A HT széria amit most fogok próbálni, teljesen más mint a többi , ezért is kaptam fel a fejem,hogy egy próbát megérne, ha nem ez lesz amit keresek, lesz más, de azt nem tudom majd kipróbálni sajnos.... Szar az itthoni helyzet sajnos.. sad.gif :angry:

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1684

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Quetz írta:
2019.10.06., vas. 19:50
A 30 éves múlt tapasztalatát szeretném kiegészíteni azzal, hogy a jó hangzás szükséges de nem elégséges feltétele a jó mérési eredmény. Mert az, ami rossz számokat produkál, az soha nem fog szépen szólni, semmilyen szobában.
MGMART írta:
Még annyit, hogy azon kevés cég közé tartozik a REL aki speciálisan alkalmaz olyan elektronikát és bemenetet amivel bármilyen sztereó rendszerbe besimul úgy hogy nem él külön életet a subtartomány.Nagyon sok igen komoly sztereó láncba használják ezeket a ládákat az alsó oktáv lesugárzására.
A high level speakon bemenetre gondol, amit mellékesen a BK Electronics talált fel a Rel meg megvette tőlük.

Fish
V.I.P.
V.I.P.

De hát pont ezért írtam, kipróbálom, mert hülye lennék ,ha nem tenném, bár kipróbálhatnám a többit amit javasoltál.. volt már itt REL ,de még sem vettem meg , szóval semmit sem tervezek amíg nem próbáltam! És nagyot tévedsz Sanyi semmit sem ajánlott fel, én hívtam fel,hogy ki szeretném próbálni.. ő ennyit felelt hajrá,hétfőn odavisszük hozzád..nem kérdezte meg ,hogy meg akarom e venni ,sőt még az áráról sem beszéltünk.. Bár minden forgalmazó így tenne kishazánkban, sokkal jobb lenne a helyzet!

Szóval sokadszorra, míg nem tudom milyen a REL ,nem tervezem megvenni! Hogy szeretnék e mást is kipróbálni, naná.. lesz rá lehetőségem, nem,esélytelen,szóval ha a REL nem az lesz, amit keresek, akkor mást nem tudok tenni vennem kell,sőt rendelnem kell,várnom heteket, mert kishazánkban egyikből sem tart senki raktáron..

Kereskedő féle lennék én is, úgy 24-25 éve ,csak kicsit más piacon(server(IT)), ha nem lenne készletem, szart sem adnék el..persze tudom ,sok 100 termékből nem lehet tartani ,nálunk inkább sok 1000,de legalább intézek demo lehetőséget az ügyfeleknek, és oda adom akár hetekre,hogy agyon tesztelhesse,és utána lehet nem azt veszi, de a lehetőséget megadom nekik.A házimozi világában itthon 1-2 cég kivételével ,le vagy szarva, utazzál egy demoért külföldre, vagy fizess előre, néha sok milliós eszköznél is max egy pdf-t kapsz azt is a gyártó oldalán..Döntsd el te mit akarsz és baszhatod ha rosszul választottál.. Nem jó ez így.. Több 100e ft ért készülök valamit venni és nem tudok semmit sem róluk,még a kereskedőnél sem tudom megnézni, vagy meghallgatni! sad.gif komolyan az a legjobb tipp ,hogy válasszam ki magam 7-8db linkből? Tudom,hogy jót akartál, de evvel xart sem érek sajnos..már megbocsás.. és akkor jössz és leszarozod a terméket,amit ki tudok pórbálni ,majd ekézed azt aki megteszi amit más itt szinte senki sem.. ezért vagyok sértett ,vagy dühös, nem azért mert segíteni próbáltál! Ebben az országban hihetetlen a hozzáállás ,pláne ha anyagi érdekeltségek is közrejátszanak.. mondom szar érzés ide irogatni bármiről is mert azt gondolnám sok embert érdekelné ez a láda ,hogy milyen, de úgy látszik semmi értelme ,mert csak a fikázás és rosszindulat megy 1000-el! sad.gif

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1421

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Fish írta:
2019.10.06., vas. 17:58
Kipróbálni nem kerül semmibe sem.. ha tetszik ,akkor király, ha nem akkor, nem veszem meg! Senki sem kényszerít rá semmire sem,ezért jó ez a lehetőség és ha nemleges a válasz,sértődés sincs belőle,máshol ez szinte sehol sem megoldható,sőt vérig lennének sértve, ha nem venném meg! De szerintem maga az ötlet és felháborító lenne számukra,ha ilyet kérnék!
A többi felsorolt cucc zsákba macska és ki kell fizetni úgy,hogy fogalmam sincs ,hogy jó lesz e vagy sem..he mellényúlok ,adhatom el nagy buktával és kezdhetem előről.. szerezzen valaki paradigm vagy ml itthoni meghallgatási lehetőséget és már is érdekelni fog.. nagyon jók a mérések és tökre jók az ajánlások, csak pont lufaszt sem érek vele,ha nálam szarul fog szólni vagy elhelyezhetetlen lesz éppen.. Bírom,hogy ekézni azonnal tud mindenki mindent, de pld. a dreamcinema behoz nekem paradigm defiance x15 t vagy dynamo 1600x-et úgy ,hogy lehet nem veszem meg,mert nem fog tetszeni az itthoni produkciója ? Kellő kedvezményt is kapok ezek ellenére? Van ilyen lehetőség bárhol az országban,úgy ,hogy 1-2 hétre is megkaphatom? Várom a lehetőségek tárházát,kíváncsi leszek, mennyi tippet kapok, vagy konkrét ajánlatot.. gondolkodik.gif :D

HMM??
Pici sértődött felhangot vélek soraidban felfedezni, pedig hidd el, csak a jószándék vezérelt. Hogy őszinte voltam? Igen. Ez baj? Neked itt most úgy tűnik, az. A Monolithen kívül mindegyiket hallottam, de az igaz, hogy a REL-t nem. Így benne van a pakliban, tévedek. Amúgy meg senkire semmit nem szeretnék ráoktrojálni. Csupán kigyűjtöttem neked azokat, amelyekről azt gondolom, érdemes lenne elgondolkodnod. De ha nem, hát nem! :tutiok: Mindenki tudja, jó viszonyt ápolsz a Házimozi Stúdióval, amelyet én olyannyira respektálok, hogy eszembe sem jutott felajánlani neked a Paradigm/Logan szubok otthoni kipróbálását. Sem akkor, amikor még csak a Paradigm-ot nézegetted és linkelgetted, sem most. Az, aki ilyen esetben azonnal klimpírozni kezdi ajánlatát privátban, nem én vagyok. Nézzük reálisan! 1,5x annyiba kerülnek, s nem életszerű, hogy azokat választanád. Gondolom, megérted, árnyékra (vagy összekötözött lábbal versenyt) futni nem szeret az ember.

Az elhelyezés nálad amúgy elég egyszerű, hisz - kis túlzással - oda raknád le akármelyiket, ahol a mostani/legutóbbi is volt. Max. 30-40 cm-rel arrébb, nem? S mivel egyik szub kedvéért sem ülnél máshova, akusztikai szempontból nézve TELJESEN indifferens, mit próbálsz ki. Nyilván az egyik nagyobbat, a másik kisebbet fog szólni. Megint másik mélyebbre menne, a negyedik meg szebben nézne ki, az ötödik meg nehezebb lenne, stb. Ha valaki a soraid között (is) olvas, láthatja, te ezt már abban a pillanatban eldöntötted, hogy Sanyi felajánlotta neked a REL-t. S hidd el, ezzel sincs az ég világon semmi gond. leborulok.gif Legfeljebb e posztom itt marad mementónak, s talán majd egyszer valaki hasznát veszi. Szép estét!

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

MGMART írta:

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó

Amúgy itt a mozis részen a REL mint subwoofer márka eléggé mellőzött, holott a cég soha nem készített mást csak és kizárólag mélynyomókat.Én a múlt évezred 90-es éveinek végén találkoztam a először a márkával.Az akkori mozi rendszerembe vittem haza egy Storm MKI-est meghallgatásra.Akkor értettem meg mit jelent a kottázható alsó oktáv.Az akkori mélynyomó felhozatal a kanyarba sem volt a REL-ekhez.Akkor annyiba kerültek, hogy esélyem nem volt a vásárlásra.Most sem :D .A rendszerből kivéve utána minden más szarnak minősült,ezért a szükség szülte egy saját mélynyomó elkészítését.Lekoppintva a REL konstrukcióját ( padlóra néző hangszóró, padlóra néző reflexcső ami kis átmérőjű és nagyon hosszú ) épült először egy próbaverzió amit teszteltünk és itt-ott korrigáltunk majd véglegesítettünk.Vagy szerencsénk volt vagy tudtunk valamit :D mert a végeredmény olyannyira sikerült, hogy a környék házimozisainak jó pár darabot gyártottunk belőle.Nem érte utol a REL-t de az akkori megfizethető kínálat elmaradt tőle.A mai napig megvan a rendszerembe és nem olyan régen lőttem egy használt Storm MKI-est mellé.Ami késik nem múlik :D

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

MGMART írta:
2019.10.06., vas. 18:03
Hiccusz írta:
2019.10.06., vas. 17:26
Ez a REL egy faék. Én tuti tovább nézegetnék/hallgatóznék és/vagy hazavinnék más márkákat is, mert ha nem teszed, 1) nem lesz (elfogulatlan) összehasonlítási alapod 2) ebből eredően (lehet, hogy) elhibázott döntést fogsz hozni 3) sosem fogod megtudni, más, mit kínál kb. ezért a pénzért 4) azt sem fogod látni, mennyivel többet kéne a jobb és több szolgáltatást nyújtó szubokért fizetni. A -6dB-s 22Hz (ezen a szinten) nem hangzik nagy durranásnak, nincs bemérő rendszere, a 850W csak kimondva sok, de egy zártnak nem az, 7 cm-es ExMax tekintélyes, de félek, ennek is megvan a böjtje. Csak engem zavar, hogy semmilyen mérés, grafikon nem érhető el a működéséről?

Az alábbiak közül talán egyiket sem tudod otthon meghallgatni, de ha utánaolvasol, s végigböngészed a mérési eredményeket, review-kat, lehet, nem is lenne szükséges. Ezek bármelyike az égbe lövi ki ezt a REL-t. A PSA olcsóbb és jobb, HSU ugyanazért a pénzért 2 db 38-ast ad, a Rythmik szub ugyanazért a pénzért erősebb és profibb, a JTR picit drágább, de jobbnak is tűnik, a Monoprice kb. ugyanazért a pénzért szintén jobb, a Paradigm és a Martin Logan drágább, de szerintem jobb. A - hiteles forrás /Audioholics/ által készített - mérési adatok alapján feltétlenül!

PSA S1510
JTR Captivator 118HT
Monolith M-15S
Rythmik Audio F25
HSU ULS-15 MK2
Paradigm Defiance X15
Martin Logan Dynamo 1600x
Minden tiszteletem mellett, annyit saját részről hozzáfűznék, hogy 30 éves hifi múlttal a hátam mögött biztosan állíthatom,hogy a hang végső megítélése szempontjából a mérési eredmények számítanak a legkevésbé. Annál sokkal előrébbvaló például, hogy az adott akusztikai környezetben és rendszerben mit produkál a hangsugárzó.Én mérési adatok alapján biztos nem vennék semmit, még akkor sem ha etalon számadatokat tolnak a készülék mellé.
Ha egy Home Theater Reviews, egy Audioholics vagy egy Databass ír és mér valamit, azt (akár meghallgatás) nélkül (is) elfogadom, mert ismerem őket, tudom, hogy értenek hozzá. Más kérdés, hogy ehhez valóban ismerni kell az ő munkásságukat, tesztelési eszközeiket, módszereiket.

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Csak ,hogy egy kicsit az igazam, igazoljam :D :
A velo dd18-at így vettem meg, elfutottom érte ,mert kizárt dolognak tartottam volna,hogy a világ egyik legjobb ládája nem vállna be,no meg szemérmetlenül olcsó is volt.. de szemrebbenés nélkül fizettem ki és rohantam vele haza.. majd jött a csalódás, nem volt jó ,hozzá kell tegyem nálam nem volt jó, bár most nem nevezném meg,hogy ki az ,de máshol sem lett jó mint kiderült mert aki megvette tőlem ő is tovább passzolta.. Szar lenne a dd18 ,nem, dehogy, továbbra is úgy gondolom a világ egyik legjobb cucca, de nem vennék itthonra mert akkor sem jött be és most se jönne ,valószínű..
Szóval olyan tanácsot adni a legkönnyebb ,hogy vegyél ezt vagy amazt ,úgy ,hogy sosem hallottad, hiszen más pénzével a legkönnyebb játszani.. Szóval marad a jó öreg szimat és ott ahol lehet az otthoni meghallgatás lehetősége.. :smile29:

Fish
V.I.P.
V.I.P.

MGMART írta:
2019.10.06., vas. 18:03
Én mérési adatok alapján biztos nem vennék semmit, még akkor sem ha etalon számadatokat tolnak a készülék mellé.
Ennyi! :smile32:

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó

Hiccusz írta:
2019.10.06., vas. 17:26
Ez a REL egy faék. Én tuti tovább nézegetnék/hallgatóznék és/vagy hazavinnék más márkákat is, mert ha nem teszed, 1) nem lesz (elfogulatlan) összehasonlítási alapod 2) ebből eredően (lehet, hogy) elhibázott döntést fogsz hozni 3) sosem fogod megtudni, más, mit kínál kb. ezért a pénzért 4) azt sem fogod látni, mennyivel többet kéne a jobb és több szolgáltatást nyújtó szubokért fizetni. A -6dB-s 22Hz (ezen a szinten) nem hangzik nagy durranásnak, nincs bemérő rendszere, a 850W csak kimondva sok, de egy zártnak nem az, 7 cm-es ExMax tekintélyes, de félek, ennek is megvan a böjtje. Csak engem zavar, hogy semmilyen mérés, grafikon nem érhető el a működéséről?

Az alábbiak közül talán egyiket sem tudod otthon meghallgatni, de ha utánaolvasol, s végigböngészed a mérési eredményeket, review-kat, lehet, nem is lenne szükséges. Ezek bármelyike az égbe lövi ki ezt a REL-t. A PSA olcsóbb és jobb, HSU ugyanazért a pénzért 2 db 38-ast ad, a Rythmik szub ugyanazért a pénzért erősebb és profibb, a JTR picit drágább, de jobbnak is tűnik, a Monoprice kb. ugyanazért a pénzért szintén jobb, a Paradigm és a Martin Logan drágább, de szerintem jobb. A - hiteles forrás /Audioholics/ által készített - mérési adatok alapján feltétlenül!

PSA S1510
JTR Captivator 118HT
Monolith M-15S
Rythmik Audio F25
HSU ULS-15 MK2
Paradigm Defiance X15
Minden tiszteletem mellett, annyit saját részről hozzáfűznék, hogy 30 éves hifi múlttal a hátam mögött biztosan állíthatom,hogy a hang végső megítélése szempontjából a mérési eredmények számítanak a legkevésbé. Annál sokkal előrébbvaló például, hogy az adott akusztikai környezetben és rendszerben mit produkál a hangsugárzó.Én mérési adatok alapján biztos nem vennék semmit, még akkor sem ha etalon számadatokat tolnak a készülék mellé.

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Kipróbálni nem kerül semmibe sem.. ha tetszik ,akkor király, ha nem akkor, nem veszem meg! Senki sem kényszerít rá semmire sem,ezért jó ez a lehetőség és ha nemleges a válasz,sértődés sincs belőle,máshol ez szinte sehol sem megoldható,sőt vérig lennének sértve, ha nem venném meg! De szerintem maga az ötlet és felháborító lenne számukra,ha ilyet kérnék!
A többi felsorolt cucc zsákba macska és ki kell fizetni úgy,hogy fogalmam sincs ,hogy jó lesz e vagy sem..he mellényúlok ,adhatom el nagy buktával és kezdhetem előről.. szerezzen valaki paradigm vagy ml itthoni meghallgatási lehetőséget és már is érdekelni fog.. nagyon jók a mérések és tökre jók az ajánlások, csak pont lufaszt sem érek vele,ha nálam szarul fog szólni vagy elhelyezhetetlen lesz éppen.. Bírom,hogy ekézni azonnal tud mindenki mindent, de pld. a dreamcinema behoz nekem paradigm defiance x15 t vagy dynamo 1600x-et úgy ,hogy lehet nem veszem meg,mert nem fog tetszeni az itthoni produkciója ? Kellő kedvezményt is kapok ezek ellenére? Van ilyen lehetőség bárhol az országban,úgy ,hogy 1-2 hétre is megkaphatom? Várom a lehetőségek tárházát,kíváncsi leszek, mennyi tippet kapok, vagy konkrét ajánlatot.. gondolkodik.gif :D

HMM??

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

PSA S1510
JTR Captivator 118HT
Monolith M-15S
Rythmik Audio F25
HSU ULS-15 MK2
Paradigm Defiance X15

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Kiderül ,viszonylag hamar, mivel vadonat újjak ,még járatnom is kell valószínű, de remélem a lényeg lejön elég gyorsan..

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 782

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Kíváncsi leszek rá én is,hogy mit hoz hangban a nagyobb menbránfelület.Ami biztos,hogy lazán kis torzítással,gyors,precíz basszust kapsz cserébe,szerintem jó választás lesz,de idővel kelleni fog a 2db.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Várom nagyon a találkozást már :D Azért szimpi mert buta faék, nagy tányér ,és sok erő..és megfizehthető az ár..no meg nem elhanyagolható, hogy kipróbálhatom,úgy hogy nem kell kifezteni előre,szóval nincs zsákbamacska érzet..(Házimozistudió :smile53: )

Titkon remélem, hogy 1 is elég lesz az igényeimnek.. :D

Lezárt

Vissza: “Házimozi”