Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Univerzális (tanítható) távirányítók

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Minden PDA használható távirgányítóként?Kell rá valami spéci szoftver?
Vagy, bármelyik jó?
Aki tudja részletesebben hogy müxik ez írjon légyszi róla!

Egy ilyet találtam:
Katt!

Ez a szoftver alapból rajta van, állítólag néhány gépen.

Ezek nagyon jó kérdések, engem is érdekelnének a válaszok!!!

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

A PDA nem rossz gondolat, csak általában kicsi az infrájának a hatósugara. Nekem nagyon szinpatikus lenne, mert akkor a nézett film borítóit is be lehetne rakni, meg egyéb nyalánságokat. Ha esetleg az infrát ki lehetne valahogy cserélni én sem gondolkodnék tovább.
Minden PDA használható távirgányítóként?
Kell rá valami spéci szoftver?
Vagy, bármelyik jó?
Aki tudja részletesebben hogy müxik ez írjon légyszi róla!

Egy ilyet találtam:
Katt!

Ez a szoftver alapból rajta van, állítólag néhány gépen.

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: cosmo »

A PDA nem rossz gondolat, csak általában kicsi az infrájának a hatósugara. Nekem nagyon szinpatikus lenne, mert akkor a nézett film borítóit is be lehetne rakni, meg egyéb nyalánságokat. Ha esetleg az infrát ki lehetne valahogy cserélni én sem gondolkodnék tovább.

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

Valaki mar irta, de akinek jok az lcd-s taviranyitok, miert nem vesz 10-20eft-ert egy palmtopot?
Lehet láma kérdés:
Egy palmptopot hogyan lehet távirányítóként használni?
És mennyire testreszabható?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

A Roc740-en sem latok ilyesmiket. Ott nem furcsa? 
Egyebkent ha erdekel, a logitech oldalan meg lehet nezni taviranyito nelkul is a programozasat. Mielott megvettem en is megneztem.

A ROC 740-en van 10 olyan gomb, ami csak tévére van kiosztva (az 5 színes és az 5 alsó, ez tévén a teletextet vezérli), az összes felvevő, lejátszó és erősítő készülék 10-10 funkciójára pluszban kiosztható amellett, hogy megmaradnak a számgombok, felvevő/lejátszó gombok, menüben való mozgás gombjai, program/track +/- (ezek minden felvevőhöz és lejátszóhoz kellenek, tehát nem érdemes rájuk más funkciókat kiosztani) és hangerő +/- (ez is mindig kell, akár a tévén, akár erősítőn keresztül hallgatod a műsort). Az 1 (v. 2) csoportba foglalt plusz 10 gomb hiányzik nekem a Logitechről, hiába van rajta több gomb; készülékenként 1-2 olyan gomb van elszórva (mindegyik készüléknél máshol), amihez nincs funkció hozzárendelve ezért szabadon programozható. A ROC shiftjéről nem is beszéltünk, ami szintén shift lock szerűen működik.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A számokhoz vagy a lejátszó gombjaihoz más funkciókat rendelni valamilyen shift-es megoldással kissé fura lehet.
Nem shift, hanem shift-lock szeru funkcio.

Továbbá mire lehet programozni a számlálók nullázását, a lemez v. kazi kidobását, az indexkeresést, a hangsáv váltást, a felirat váltást, az erősítő sok funkcióját, (pl. a bemenetválasztást, az üzemmódokat), stb.
A Roc740-en sem latok ilyesmiket. Ott nem furcsa?

Egyebkent ha erdekel, a logitech oldalan meg lehet nezni taviranyito nelkul is a programozasat. Mielott megvettem en is megneztem.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

A gombokon levo kepek, sajnos nem valtoztathatoak. Nem tudom, hogy minden gombot lehet-e programozni, de azt hiszem max nehany vezerlo gomb kivetelevel mindet. Ez minimum 40 gomb keszulekenkent, de van egy picture es es sound gomb, ha azt megnyomod ujabb 40-40 gomb keszulekenkent ez mar 120db + amiket nem tudsz ezen elhelyezni, az a kijelzon lapozhato modon megjelenik, laponkent 6 ujabb gomb, aminek valoszinuleg csak a memoria szab hatart. Valahol azt olvastam, hogy 2MB memoriaja van.A sok ido a beallitasahoz, amit irtam, pont amiatt kell, mert annyi dolgot lehet beallitani, hogy a tokeletes beallitas rengeteg idot vesz igenybe. Egy atlag taviranyito beallitasahoz hasonlo szintet, mondjuk 10 vezerelt keszulekkel, ha mar be vagy jelentkezve a logitech oldalara, akkor 10 perc alatt el lehet erni.
En meg kozel sem vegeztem, de 3-4 oram mar biztos, hogy rament.

A 40 gomb nagy része a számgombok és a lejátszás/felvétel gombjaiból meg a menükezelésből állnak. A számokhoz vagy a lejátszó gombjaihoz más funkciókat rendelni valamilyen shift-es megoldással kissé fura lehet.
Na de mindegy, kár ezen vitatkozni; ízlés kérdése, hogy kinek mi tetszik.

Vendég

A gombokon levo kepek, sajnos nem valtoztathatoak. Nem tudom, hogy minden gombot lehet-e programozni, de azt hiszem max nehany vezerlo gomb kivetelevel mindet. Ez minimum 40 gomb keszulekenkent, de van egy picture es es sound gomb, ha azt megnyomod ujabb 40-40 gomb keszulekenkent ez mar 120db + amiket nem tudsz ezen elhelyezni, az a kijelzon lapozhato modon megjelenik, laponkent 6 ujabb gomb, aminek valoszinuleg csak a memoria szab hatart. Valahol azt olvastam, hogy 2MB memoriaja van.
A sok ido a beallitasahoz, amit irtam, pont amiatt kell, mert annyi dolgot lehet beallitani, hogy a tokeletes beallitas rengeteg idot vesz igenybe. Egy atlag taviranyito beallitasahoz hasonlo szintet, mondjuk 10 vezerelt keszulekkel, ha mar be vagy jelentkezve a logitech oldalara, akkor 10 perc alatt el lehet erni.
En meg kozel sem vegeztem, de 3-4 oram mar biztos, hogy rament.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Ha megnezed, en nem a gombok szamat kritizaltam, hanem az egesz taviranyito meretet. Egyebkent, ha megszamolod, az a nagyon sok gomb 52db es ebben mar a vilagitas is benne van. A logitech-en 56db-t szamoltam, pedig kicsivel rovideb es sokkal keskenyebb.

Igen, megnéztem a Harmony-t, jobb a kijelzője, de nagyon össze vannak préselve (egymásba érnek) a gombok. Kíváncsi vagyok, hogy oldották meg pl. a teletext vezérlését (üzemódok, stop, info, rejtett szöveg, stb.) Ezekre nem látok gombokat. Továbbá mire lehet programozni a számlálók nullázását, a lemez v. kazi kidobását, az indexkeresést, a hangsáv váltást, a felirat váltást, az erősítő sok funkcióját, (pl. a bemenetválasztást, az üzemmódokat), stb. Nekem ezek ROC740-en 8.990,- Ft-ból meg vannak oldva.

Vendég

A ROC 740 azért nagy, mert jó sok programozható gombot tettek rá. Egyébként van rajta gombvilágítás is, ha még nem tűnt volna fel... wink.gif

Ha megnezed, en nem a gombok szamat kritizaltam, hanem az egesz taviranyito meretet. Egyebkent, ha megszamolod, az a nagyon sok gomb 52db es ebben mar a vilagitas is benne van.
A logitech-en 56db-t szamoltam, pedig kicsivel rovideb es sokkal keskenyebb.

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Logitech Harmony 885 dokkolóval
50e Ft itthon. hmm....

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

En is regota keresek hasznalhato taviranyitot, es tobbet kiprobaltam. 
Global8: nagyon regi, a kodtara erossen elavult, de kicsi, jol hasznalhato

thomson roc740: szerintem tul nagy meretu, inkabb az elozot hasznaltam

sunwave src3810: ez mar erintos lcd-s. nekem az lcd nem jott be, mert nem erzem a gombokat, 3-4honap alatt fogyaszt el 4db markas aaa elemet. A hibai: a kijelzo egy egy "gombjan" 4-5 fele , de fix kep lehet. Mielott hasznalni tudom be kell kapcsolni, a bekapcsolas vagy lcd-re bokessel, vagy nemelyik (NEM MIND) hard gombbal mukodik. Ami jo: Nagyon konnyen tanithato , konfiguralhato, jo az ejszakai uzemmod.

logitech harmony 688: kenyelmesen, egy kezzel hasznalhato, joval kisebb, mint a roc740. A gombjait lehet hasznalni sotetben is, bar van hattervilagitasi funkcio is, azt csak az elso hetekben hasznaltam. Az tv ujsag funkcio nalunk sajnos nem mukodik, interneten keresztul lehet csak tanitani allitgani. Kenyelmes, jonak tunik, de NAGYON SOK ido beallitani.

Egyebkent a roc740 es az src3810 elado.

Valaki mar irta, de akinek jok az lcd-s taviranyitok, miert nem vesz 10-20eft-ert egy palmtopot?

A ROC 740 azért nagy, mert jó sok programozható gombot tettek rá. Egyébként van rajta gombvilágítás is, ha még nem tűnt volna fel...

Vendég

En is regota keresek hasznalhato taviranyitot, es tobbet kiprobaltam.

Global8: nagyon regi, a kodtara erossen elavult, de kicsi, jol hasznalhato

thomson roc740: szerintem tul nagy meretu, inkabb az elozot hasznaltam

sunwave src3810: ez mar erintos lcd-s. nekem az lcd nem jott be, mert nem erzem a gombokat, 3-4honap alatt fogyaszt el 4db markas aaa elemet. A hibai: a kijelzo egy egy "gombjan" 4-5 fele , de fix kep lehet. Mielott hasznalni tudom be kell kapcsolni, a bekapcsolas vagy lcd-re bokessel, vagy nemelyik (NEM MIND) hard gombbal mukodik. Ami jo: Nagyon konnyen tanithato , konfiguralhato, jo az ejszakai uzemmod.

logitech harmony 688: kenyelmesen, egy kezzel hasznalhato, joval kisebb, mint a roc740. A gombjait lehet hasznalni sotetben is, bar van hattervilagitasi funkcio is, azt csak az elso hetekben hasznaltam. Az tv ujsag funkcio nalunk sajnos nem mukodik, interneten keresztul lehet csak tanitani allitgani. Kenyelmes, jonak tunik, de NAGYON SOK ido beallitani.

Egyebkent a roc740 es az src3810 elado.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Videjónk nincs hálistennek, a tv-t meg már kiutáltam a nappaliból
OFF
Hát nekem ez még nem sikerült sajnos.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Hozzászólás Szerző: tsc »

De bizonyára használsz dvd lejátszót is ahol néha feliratot kell állítani és menüben navigálni vagy vhs magnón beprogramozni a a tv felvétel időpontjait vagy tv-n benyom a teletext gombot és navigálni stb.
Na jó... Néha tényleg megnyomom a Play gombot a dvd-n... Videjónk nincs hálistennek, a tv-t meg már kiutáltam a nappaliból (azóta feleségem kénytelen a konyhába vagy a hálószobába menni ha agybomlasztó tvműsorokat akar nézni..) :smile19: :smile19:

Én is szemezgetek ilyen távirányítókkal, de 50-60e ft-ot képtelen lennék rá kiadni (+megmagyarázni otthon, hogy ez "megérte")

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Mennyire más problémáink vannak!  
Nekem pl. az a problémám, hogy az erősítőm (vagyis inkább a Luna előfok) összesen 2 db gombot használ a távirányítójából (hangerő fel és le), és mit kezdjek a többi néggyel (program plusz/minusz, és mute, és standby)

De bizonyára használsz dvd lejátszót is ahol néha feliratot kell állítani és menüben navigálni vagy vhs magnón beprogramozni a a tv felvétel időpontjait vagy tv-n benyom a teletext gombot és navigálni stb.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Hozzászólás Szerző: tsc »

Mennyire más problémáink vannak!

Nekem pl. az a problémám, hogy az erősítőm (vagyis inkább a Luna előfok) összesen 2 db gombot használ a távirányítójából (hangerő fel és le), és mit kezdjek a többi néggyel (program plusz/minusz, és mute, és standby)

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

És a Pronto Neo mennyit tesz?
szvsz az is 50-60 körül van... tán több is. (Az ebayen 180 Euro)

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: Skipper »

És a Pronto Neo mennyit tesz?
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

Ez nem LCD. Van rajta pár "hard" gomb is: csatorna fel/le, hangerő fel/le, a 4 irány + OK gomb, és a 4 színes gomb az alján. 
115€ + posta volt az ára

Utóbb eszembejutott nekem is, de végül is a lényeg az egészben az, hogy nem tetszett a megoldás ahogyan működik.

Az ára viszont a legolcsóbb szerintem az alant felsoroltak közül.

tangerine
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: tangerine »

Nekem ilyen van. 
Kameleon 10 in 1

Igen, ez is felmerült bennem, néhány hónappal ezelőtt, de aztán azért tettem le róla, mert ha már csak LCD, akkor szeretném én meghatározni, hogy melyik gomb hol legyen és milyen formájú legyen.

Ez nem LCD. Van rajta pár "hard" gomb is: csatorna fel/le, hangerő fel/le, a 4 irány + OK gomb, és a 4 színes gomb az alján.

115€ + posta volt az ára

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Ezek mennyit kóstálnak pontosan?
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

Nekem ilyen van. 
Kameleon 10 in 1

Igen, ez is felmerült bennem, néhány hónappal ezelőtt, de aztán azért tettem le róla, mert ha már csak LCD, akkor szeretném én meghatározni, hogy melyik gomb hol legyen és milyen formájú legyen.

tangerine
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: tangerine »

Nekem ilyen van.

Kameleon 10 in 1

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

Pronto Neo
Ez se az az egykezes fajta.. legalábbis így ránézésre. Viszont valóban előny, hogy méár ezen is én mondom meg, hogy milyen gombok hol legyenek rajta.

Amúgy nem olyan vészesek ezek a kétkezes gépek se. nekem anno egy régebbi Sony LCD-s távom volt, amin ráadásul se a gombok helyét, se a feliratát nem lehetett megváltoztatni, mégis hozzá lehetett szokni egy idő után és tök jól kezelhető volt vele az egész rendszer.

Nekem amúgy azért szimpatikus az árán kívül - jól rémlik, hogy 50e környéke? - a Logitech, mert valahogy én szeretem ha az alapfunkciók rendes nyomógombbal elérhetőek, mert ezeket legalább mindig megtalálom anélkül, hogy ránézzek. Persze ahhoz, hogy a valóságban mennyire használható a logitech nagyban függ a súlyától, a súly elosztástól, mert ez erősen befolyásolja azt, hogy az alján levő gombok mennyire kezelhetőek..

Az idén - vagy a köv. év elején - amúgy én is venni akarok valami univerzális távot, mert most van az asztalon vagy 6 (dvd, dvd író, proci, sztereó erősítő, cd, TV) és ehhez jön még majd előbb - utóbb a projektor is. Szóval mindenképp kell egy tuti távirányító.

A progamozhatóság és talán az ár szempontjából is az általad kinézett neo lenne a megfelelő, de jó lenne ezt egyszer kézbevenni előtte... van pesten olyan hely, ahol ez megfodosható esetleg?

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”