Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
Re: Házimozi erősítők,processzorok
Üdv!
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok,hogy melyik processzor adna jobb hangot mozira,egy Marantz AV 8003-as vagy egy Anthem Mrx 500-as AVR,csak processzornak használva?
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok,hogy melyik processzor adna jobb hangot mozira,egy Marantz AV 8003-as vagy egy Anthem Mrx 500-as AVR,csak processzornak használva?
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
Szerintem nem egyváltozós dolog ez, hiszen van egy bemeneti impedanciája is a végfoknak. Nyilván kOhm-os tartományokban mozog, de azért nagyon nem mindegy, hogy az előfok a preout-ján 10 kOhm-ot vagy 47kOhm-ot “lát”. Igazából azt sehol nem adják meg, hogy a preout max torzítatlan jelszint milyen impedanciához tartozó erték. Még az is lehet, hogy csak feszültséget mérnek, és nem is terhelik meg a preout-ot... Szóval ezeket az értékeket pont olyan fenntartással kezelném, mint az AVR-ekre ráírt wattokat...Quetz írta: ↑2019.09.20., pén. 18:35Azt tegyük hozzá, hogy a 8-10Vrms pre-out értékek inkább csak marketing célokat szolgálnak. A lényeg, hogy a pre-out nem klippelt kimeneti jelszintje elérje vagy meghaladja a végfok "input-sensitivity" értékét. Anthem eszközöknél maradva, például az MCA 525 esetén ez:geza123 írta: ↑2019.09.20., pén. 10:12Hát még a procijuk:
Maximum Output (<0.1% THD) 8.4 Vrms, subwoofer channel 9.9 Vrms
És vannak olyan processzorok, ahol ez 10 Vrrms feletti érték. Úgyhogy elég jelentős különbség van egy AVR végfokozása és egy direkt ilyen célra készített eszköz használata között (persze, az első verzió is adhat jobb eredményt, mint önmagában az AVR).
Természetesen ezek az értékek, csak az XLR csatlakoztatásra érvényesek, RCA esetén jelentősen alacsonyabbak.Azaz elegendő másfél voltot kitolni a processzorból/AVRből, hogy a végfok a maximális teljesítményét leadja. A Crown XLS és tudtommal a pro-audio végfokok esetén ez 1.4V.Input Sensitivity, 225 W into 8 Ω 1.5 Vrms
Egy Oppo is ki tud vezérelni 1V/2V-ot RCA-n/XLR-en, aztán mégsem szól úgy, ahogy kellene, ha direktben vegfokra van kötve.
Quetz írta: ↑2019.09.20., pén. 18:35Azt tegyük hozzá, hogy a 8-10Vrms pre-out értékek inkább csak marketing célokat szolgálnak. A lényeg, hogy a pre-out nem klippelt kimeneti jelszintje elérje vagy meghaladja a végfok "input-sensitivity" értékét. Anthem eszközöknél maradva, például az MCA 525 esetén ez:geza123 írta: ↑2019.09.20., pén. 10:12Hát még a procijuk:
És vannak olyan processzorok, ahol ez 10 Vrrms feletti érték. Úgyhogy elég jelentős különbség van egy AVR végfokozása és egy direkt ilyen célra készített eszköz használata között (persze, az első verzió is adhat jobb eredményt, mint önmagában az AVR).
Természetesen ezek az értékek, csak az XLR csatlakoztatásra érvényesek, RCA esetén jelentősen alacsonyabbak.Azaz elegendő másfél voltot kitolni a processzorból/AVRből, hogy a végfok a maximális teljesítményét leadja. A Crown XLS és tudtommal a pro-audio végfokok esetén ez 1.4V.Input Sensitivity, 225 W into 8 Ω 1.5 Vrms
Nálam is STX van zenere, egy Parasound vegfokkal. Szerintem igen komoly hangra képes, főleg ha az árát is figyelembe vesszük. Mozira is kivalo a kiegészitő kartyával. De aki tud várni, hamarosan jön az Atmos képes STX 3. Előrelathatólag 130-140 ezer körüli ára lesz.
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
Ráadásul a Crown átállítható 0.775V-ra is, hogy az extrém alacsony kimeneti feszültséggel megáldott vasakkal is kompatibilis legyen.Quetz írta: ↑2019.09.20., pén. 18:35Azt tegyük hozzá, hogy a 8-10Vrms pre-out értékek inkább csak marketing célokat szolgálnak. A lényeg, hogy a pre-out nem klippelt kimeneti jelszintje elérje vagy meghaladja a végfok "input-sensitivity" értékét. Anthem eszközöknél maradva, például az MCA 525 esetén ez:geza123 írta: ↑2019.09.20., pén. 10:12Hát még a procijuk:
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Azt tegyük hozzá, hogy a 8-10Vrms pre-out értékek inkább csak marketing célokat szolgálnak. A lényeg, hogy a pre-out nem klippelt kimeneti jelszintje elérje vagy meghaladja a végfok "input-sensitivity" értékét. Anthem eszközöknél maradva, például az MCA 525 esetén ez:geza123 írta: ↑2019.09.20., pén. 10:12Hát még a procijuk:
Természetesen ezek az értékek, csak az XLR csatlakoztatásra érvényesek, RCA esetén jelentősen alacsonyabbak.
Azaz elegendő másfél voltot kitolni a processzorból/AVRből, hogy a végfok a maximális teljesítményét leadja. A Crown XLS és tudtommal a pro-audio végfokok esetén ez 1.4V.Input Sensitivity, 225 W into 8 Ω 1.5 Vrms
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Nálam is sokat hozott az xlr. bazi jó lett a cucc, pedig csak a kábelt cseréltem és még a 2 kábel is ugyanaz volt aq mackenzie csak cseréltem rca-ról xlr-re.. valóban érdemes rászánni azt a kevéske difit! 

proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Anno volt Denon 7200 készülékem után kötöttem Primare 30.7 végfokot amit jelen pillanatba most árulok.Rendesen érezhető volt a jótékony hatása. 

Hát még a procijuk:
Természetesen ezek az értékek, csak az XLR csatlakoztatásra érvényesek, RCA esetén jelentősen alacsonyabbak.
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond
Igen, ezt mondtam én is, hogy egy Rotellel is jobb lett a hang, de az igazán markáns különbséghez azért kell a nagyobb teljesítmény.-KP- írta: ↑2019.09.20., pén. 10:00Hát ha megnézed az MRX700 mérési eredményeit, 7 csatorna egyszerre terhelve ilyen 50 Wattokat ad le. Szóval szerintem egy valós 7*100W végfoknak is javítania kellene szerintem jócskán. Nyilván egy 5 csatornás Emo XPA, Parasound lenne az ideális, csak elég ritkán van belőlük aprón.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1684
Hát ha megnézed az MRX700 mérési eredményeit, 7 csatorna egyszerre terhelve ilyen 50 Wattokat ad le. Szóval szerintem egy valós 7*100W végfoknak is javítania kellene szerintem jócskán. Nyilván egy 5 csatornás Emo XPA, Parasound lenne az ideális, csak elég ritkán van belőlük aprón.
Nekem az a tapasztalatom, hogy egy AVR is lehet jó processzorként, de az tény, hogy kell az erős végfokozás mögé. Nekem Mrx-710 volt, ami ugye a legerősebb az mrx sorozatban. De még egy Rotel-1075-ös végfok jótékony hatását is észre lehetett venni. Főleg akkor, ha valami zúzósabb jelenet volt és minden csatorna kapott terhelést.
Amikor a DIY 3 csatornás végfokomat kötöttem be, na akkor viszont tényleg megtáltosodott a rendszer. Igaz az 200W/cs teljesítményt tudott, monoblokkos felépítéssel. Érdekességképp megjegyzem, hogy ez a DIY végfok azóta is kiválóan teszi a dolgát egy fórumtársnál, 310-es Anthem mögé kötve.
Az is tény, hogy az Avm-60-al még dinamikusabb lett a hang, de hát egy processzornak ez is a dolga.
Szóval véleményem szerint, aki kevesebb pénzből szeretne jót kihozni, az nyugodtan mehet az avr+végfokozás irányába, csak ne 80-120W-os végfokoktól várja a csodát. Inkább a 200-300W-os teljesítményűek között keresgéljen.
Amikor a DIY 3 csatornás végfokomat kötöttem be, na akkor viszont tényleg megtáltosodott a rendszer. Igaz az 200W/cs teljesítményt tudott, monoblokkos felépítéssel. Érdekességképp megjegyzem, hogy ez a DIY végfok azóta is kiválóan teszi a dolgát egy fórumtársnál, 310-es Anthem mögé kötve.
Az is tény, hogy az Avm-60-al még dinamikusabb lett a hang, de hát egy processzornak ez is a dolga.
Szóval véleményem szerint, aki kevesebb pénzből szeretne jót kihozni, az nyugodtan mehet az avr+végfokozás irányába, csak ne 80-120W-os végfokoktól várja a csodát. Inkább a 200-300W-os teljesítményűek között keresgéljen.
- -KP-
- V.I.P.
Az Anthem se szarozik ilyen szempontból:
Maximum output: 4.9 Vrms, subwoofer channel: 7.2V Rms
Maximum output: 4.9 Vrms, subwoofer channel: 7.2V Rms
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Ez leginkább annak a függvénye, hogy mekkora feszültséget tud leadni az AVR a preout-on.
Denon AVR-X3300W Preamplifier Measurements
One thing I really love about Denon receivers is they NEVER skimp on their preamp out circuits. Like past models, the AVR-X3300W had an ample amount of drive. I measured a whopping 4.5Vrms unclipped output, which is more than double the voltage needed to make virtually any amplifier reach full rated power. Yamaha please pay attention and step your game up particularly with your AV receivers in this price range that clip above 1.6Vrms. A preamp output of less than 2Vrms is unacceptable in my book.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Azt már sokan mondták, hogy az avr-ek nem igen tudják jól meghajtani a végfokokat , bár az említett primare nem egy erőbajnok 120w, ott lehet ez volt a gond,hogy azt a + picit már nem igen tudta kihasználni az avr.. de persze ezek csak feltételezések részemről... ki kell próbálni mert lehet nem jársz jól ,és inkább ha végfok akkor valami combosabb ,mert azt szinte elég 1x megvenni ,aztán jöhet a proci végül mellé! 

proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Szerintem az AVR preout miatt lehet, de ez csak tipp. Pl: H/K760 után kötve a Lexicon LX-7 rengeteg pluszt adott, de Pio LX-83-ra kötve semmit.
Viszont ezek után jött Rotel RSP-1570, aztán RSP-1572, Onkyo 5507, Onkyo 5509, Marantz AV8003, Marantz AV8801, Marantz AV7703, Anthem AVM60.
A procik egytől-egyig jobbak voltak mindenben, mint bármelyik AVR előfokként.
Mondjuk az Anthem-nél nagy előny az ARC.
Szerintem az jó út, hogy veszel vegfokot mögé, de majd később mindenképp valami procit kene elétenni (AVM60).
- -KP-
- V.I.P.
Az elérhető torzítatlan max. teljesítmény/hangerő között fura lenne, ha nem lenne különbség az avr-es és a végfokos felállás között. Dinamikában szintén illene pluszt adjon a végfokos felállás.
Előtte mindenképp próbáld ki végfokkal.-KP- írta: ↑2019.09.19., csüt. 09:19Fish-nek és Deloreannek is igazat adok most. Mondjuk két hete tértem át 7.1-re és több embernek is írtam, hogy kissé csalódás az 5.1-hez képest, mert nagyon keveset használják a filmek a két hátsó csatornát. Pedig szinte minden, ami otthon csücsül a vinyón, 4k uhd + dolby atmos verzió. Szóval nem hiszem, hogy sűrűn kapna akár folyamatos 40-50W teljesítményt egyszerre az összes surround. A hanganyag döntő része még mindig nagy részt előlről jön.
Egyébként az MRX710 már jobb ebből a szempontból is. Gondolom a 720 pedig még ettől is jobb. De ez csak feltételezés.
Two channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 118.5 watts
1% distortion at 138.2 watts
Five channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 102.4 watts
1% distortion at 114.8 watts
Seven channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 75.2 watts
1% distortion at 90.1 watts
Read more at https://www.soundandvision.com/content/ ... test-bench
De még mindig úgy vagyok vele, hogy én a saját mrx500-ra inkább végfokot fogok tenni. Teljesítményben mondjuk majdnem pont elég nekem 20nm-re. A loganekkel hatalmasat szól, érdekes módon sokkal nagyobbat, mint a korábbi Goldenear szettem. De azért mikor a hangerőskála tetejéhez kezdek érni, azért kezd hallhatóvá válni, hogy mikor kezd elfogyni az ereje. Illetve a két ESL azért beindítja a ventilátorát is még zenehallgatás alatt is. Gyönyörűen szól vele, lehet hajtani is, csak a venti az megy közbe. A korábbi Goldenear szettemmel csak akkor kapcsolt be a ventije, ha tényleg olyan hangerőn toltam, amit már a járdán lehetett hallani csukott ablak és lehúzott redőny mellett is.
Ha találok egy jó fajta Emo, Para végfokot szerintem bőven elég lesz ez nekem sokáig, addig biztos, amíg nincs Atmos. De most képben van egy Audiolab 8000x7 is.
MRX510-et hallottam Primare A30.5 végfokkal és anélkül is. Az ég adta világon semmi különbséget nem hallottam a két setup között...
- -KP-
- V.I.P.
Fish-nek és Deloreannek is igazat adok most. Mondjuk két hete tértem át 7.1-re és több embernek is írtam, hogy kissé csalódás az 5.1-hez képest, mert nagyon keveset használják a filmek a két hátsó csatornát. Pedig szinte minden, ami otthon csücsül a vinyón, 4k uhd + dolby atmos verzió. Szóval nem hiszem, hogy sűrűn kapna akár folyamatos 40-50W teljesítményt egyszerre az összes surround. A hanganyag döntő része még mindig nagy részt előlről jön.
Egyébként az MRX710 már jobb ebből a szempontból is. Gondolom a 720 pedig még ettől is jobb. De ez csak feltételezés.
De még mindig úgy vagyok vele, hogy én a saját mrx500-ra inkább végfokot fogok tenni. Teljesítményben mondjuk majdnem pont elég nekem 20nm-re. A loganekkel hatalmasat szól, érdekes módon sokkal nagyobbat, mint a korábbi Goldenear szettem. De azért mikor a hangerőskála tetejéhez kezdek érni, azért kezd hallhatóvá válni, hogy mikor kezd elfogyni az ereje. Illetve a két ESL azért beindítja a ventilátorát is még zenehallgatás alatt is. Gyönyörűen szól vele, lehet hajtani is, csak a venti az megy közbe. A korábbi Goldenear szettemmel csak akkor kapcsolt be a ventije, ha tényleg olyan hangerőn toltam, amit már a járdán lehetett hallani csukott ablak és lehúzott redőny mellett is.
Ha találok egy jó fajta Emo, Para végfokot szerintem bőven elég lesz ez nekem sokáig, addig biztos, amíg nincs Atmos. De most képben van egy Audiolab 8000x7 is.
G osztály, majd kiderül hogy mit tud ez az erősítő fajta, mikor kerül végfokokba. Bár ha az Arcam ezzel jött ki biztosan nem vall szégyent!
Viszonyításként pld. egy végfok az anthem mca50 mérése: (szóval valóban nem mindegy ,hogy avr vagy +végfok)
All channels driven into 8-ohm loads: 0.1% distortion at 193.3 watts 1% distortion at 222.8 watts
Frequency response: -0.04 dB at 10 Hz; -0.01 dB at 20 Hz +0.03 dB at 20 kHz; -0.94 dB at 50 kHz
This graph shows that the MCA 50's left amplifier channel, with two channels driving 8-ohm loads, reaches 0.1% distortion at 199.9 watts and 1% distortion at 232.3 watts. Into 4 ohms, the amplifier reaches 0.1% distortion at 344.5 watts and 1% distortion at 378.1 watts.
https://www.soundandvision.com/content/ ... em-ht-labs
All channels driven into 8-ohm loads: 0.1% distortion at 193.3 watts 1% distortion at 222.8 watts
Frequency response: -0.04 dB at 10 Hz; -0.01 dB at 20 Hz +0.03 dB at 20 kHz; -0.94 dB at 50 kHz
This graph shows that the MCA 50's left amplifier channel, with two channels driving 8-ohm loads, reaches 0.1% distortion at 199.9 watts and 1% distortion at 232.3 watts. Into 4 ohms, the amplifier reaches 0.1% distortion at 344.5 watts and 1% distortion at 378.1 watts.
https://www.soundandvision.com/content/ ... em-ht-labs
8ohm 5cs 90w körüli teljesítmény sztem kiváló.. persze nem félszekrény méretű hangfalak hajtására 100nm-en.. de még mindig jobb mint pár gyártó aki 200w körüli avr-eket kínál, aztán a valós jó ha 50-60w..
- kpykpy
- Nincs visszaút
- Értékelés: 33
- Kapcsolat:
Az hogy a 500as vagy a 700as széria szól-e jobban, az (mint minden más esetben is) függ a szoba akusztikájától. Alapból a 700as széria jobb táppal rendelkezik, de ez mit sem ér önmagában ha kicsi a szoba vagy rossz az akusztika.
Én a saját nappaliban próbáltam 510es anthem-et, 710-es anthemet és denon x6400-at és a 710-es anthem maradt végül.
Írták itt a kisebbik modell végfokozását. Sok fórumban is írták már és itt avx-en is, h hajszálnyi előny származott csak az anthem végfokozásból...
Sok erősítőt kipróbáltam és az anthem hozta azt a feelinget, amit anno az apple telefonok hoztak, mikor "betörtek" hazánkba.
Bekapcsolod és működik, nem kell semmit állítgatni, frissítgetni, csak használja az ember és örül neki. (bocs attól aki nem volt régen iphone fan :) )
(off: kb 2 hét múlva eladó lesz a 710-es anthem avr-em, mert érkezik egy av60-as proci)
Én a saját nappaliban próbáltam 510es anthem-et, 710-es anthemet és denon x6400-at és a 710-es anthem maradt végül.
Írták itt a kisebbik modell végfokozását. Sok fórumban is írták már és itt avx-en is, h hajszálnyi előny származott csak az anthem végfokozásból...
Sok erősítőt kipróbáltam és az anthem hozta azt a feelinget, amit anno az apple telefonok hoztak, mikor "betörtek" hazánkba.
Bekapcsolod és működik, nem kell semmit állítgatni, frissítgetni, csak használja az ember és örül neki. (bocs attól aki nem volt régen iphone fan :) )
(off: kb 2 hét múlva eladó lesz a 710-es anthem avr-em, mert érkezik egy av60-as proci)
Samsung 65Q9FN
Anthem AVM60
ApollonAudio NCMP6200/NC500DualMono
Adam Audio GTC77/88/ANF10, Svs sb-2000
AQ forest, Inakustik Silver Premium, Supra
i5 6600k/Fatal1ty Z170/32Gb ddr4/MSI 3080Ti/Acer predator X35
Beyer DT990+Steinberg UR12
Psx,Ps2-3-4-5,Xbox360,XboxOneX,Wiiu,Switch
Anthem AVM60
ApollonAudio NCMP6200/NC500DualMono
Adam Audio GTC77/88/ANF10, Svs sb-2000
AQ forest, Inakustik Silver Premium, Supra
i5 6600k/Fatal1ty Z170/32Gb ddr4/MSI 3080Ti/Acer predator X35
Beyer DT990+Steinberg UR12
Psx,Ps2-3-4-5,Xbox360,XboxOneX,Wiiu,Switch
- Robertó77
- V.I.P.
- Értékelés: 440
Nekem volt 700-as és 510-is. Nekem a 700 jobb volt mint az 510. Lehet ez furcsa vagy csak hülye vagyok, de nekem a tér sokkal jobban tetszett mint az 510-nél.