Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- bitrograde
- Beköltözött
- Értékelés: 1817
Re: Kábelezzünk
Egyszer hallottam egy föld betápkábelből készült HF-kábellel bekötött rendszert egy pécsi barátomnál. Nem a HF-kábel volt a rendszer szűk keresztmetszete, mondhatnám. 

Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
Szerencsére enélkül sincs gondom...
De ha már így összejöttünk. Valami nagyon fájt a múltkor. Valamelyik topikba beírtam olyasmit, hogy az elektronok az egyenes és keskeny utat szeretik. Lett ebből nagy felháborodás meg gúnyolódás. Jó azt nem tettem hozzá, hogy a hangrekvenciát vivő elektronok ilyen válogatósak. De mindegy is... aki érti érti, aki nem, az nem. Na ők írjanak Yang úrnak :)
angolul is lehet, de a kínai nyelv jobban megy neki
请拿电缆...
De ha már így összejöttünk. Valami nagyon fájt a múltkor. Valamelyik topikba beírtam olyasmit, hogy az elektronok az egyenes és keskeny utat szeretik. Lett ebből nagy felháborodás meg gúnyolódás. Jó azt nem tettem hozzá, hogy a hangrekvenciát vivő elektronok ilyen válogatósak. De mindegy is... aki érti érti, aki nem, az nem. Na ők írjanak Yang úrnak :)
angolul is lehet, de a kínai nyelv jobban megy neki
请拿电缆...
Pár perce kaptam egy kéretlen mailt. Engem nem érdekel, de tudom sokan szeretik a vastag hangfal meg tápkábeleket. Esetleg írjanak Yang úrnak...
A Habiát nem lesz nehéz kipróbálni, mert abból készült az összekötőm, tetszene is, csak a zavar érzékenységével van a baj... -Ezért szeretnék inkább valami árnyékolt megoldást helyette, mert volt egy autóhifis árnyékolt kábelem, az teljesen zajmentes volt, a semmiből pattantak elő a hangok, de itt egy minimális zaj van, amikor a lejátszó felismerte a zenét, és elkezdi játszani.
RPI4B-Allo BOSS V1.2, TPA3255, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee épülőfélben
Ez esetben a Habiát érdemes még meghallgatnod, nemrég került is fel az apróba.
Ha akár magadnak is elkészíted, tudok adni Gore vékony, egyeres kábelt, ez baráti körben többeknek bejött. Ezüstözött, tömör, orvoisi műszerekben, repülőgépekben stb. használják talán, véletlenül bukkantam rá. Őszinte kábel, nem ken el semmit. Van egy kiszerelt példányom próbára, de gagyi dugókkal, talán ismerkedésnek jó.
(Ja, nem árulom, de szívesen adom.)
Ha akár magadnak is elkészíted, tudok adni Gore vékony, egyeres kábelt, ez baráti körben többeknek bejött. Ezüstözött, tömör, orvoisi műszerekben, repülőgépekben stb. használják talán, véletlenül bukkantam rá. Őszinte kábel, nem ken el semmit. Van egy kiszerelt példányom próbára, de gagyi dugókkal, talán ismerkedésnek jó.
(Ja, nem árulom, de szívesen adom.)
wittao írta: ↑2019.09.28., szomb. 22:04A következő cuccaim vannak: Onkyo TX8130, mint lejátszó és hangerőszabályzó, végfokként egy KD Mester féle BlackFater meghajtás+ B100 buffer, mindez egy Canton LE600-at hajt meg a saját, beépített 40 éves rézkábeleivel (a vezetőjének még a színe is más, mint a mostani réznek nevezett fémeké). A hang így is nagyon jó, csak annyi a gondom, hogy a jelenlegi árnyékolatlan kábeleimmel kicsit búg (ezeket a drótokat még Bodnár Zsolt barátomtól kaptam, egy szálas, teflon szigetelésű, ónozott réz vezetékek). Ha mód van rá, kicsit élénkebb hangú vezetékek érdekelnének.feket663 írta: ↑2019.09.28., szomb. 22:00Üdvözlök mindenkit! Érdeklődni szeretnék, hogy van mostanában valami jól bevált olcsó, párezres interconnect kábel? Fontos lenne, hogy nálunk is kapható legyen...
[/quo
Ha pár 1000 Ft/m áron keresel, akkor pl. Klotz nekem tetszett. Neotech nekem annyira nem, de van akinek meg igen.
Érdemes szétnézned az apróban is, ott meg szokott fordulni 5000-10000 Ft-os kategóriában is IC-kábel.
Milyen eszközöket szeretnél összekötni?
-
- Beköltözött
- Értékelés: 446
Klotz mc5000, v AC 110 ( ezt forgalmazzák Rega Couple ként Neutrik profi dugókkal), Cordial, v Monster 300 as, ha Bp környéki vagy bármelyiket oda tudom adni, akár együtt is összehallgatni, mindegyik más karakter, de nagyobb hibák nélkül, azonban olcsó, 5e ftból bármelyik kijön.
Van Damme, ha szereted a direkt, közvetlen hangot, Belden 8212 hasonlóan semleges, mint az mc5000.
Igen sommásan hirtelen ennyi jutott eszembe.
Üdvözlök mindenkit! Érdeklődni szeretnék, hogy van mostanában valami jól bevált olcsó, párezres interconnect kábel? Fontos lenne, hogy nálunk is kapható legyen...
-
- Beköltözött
- Értékelés: 446
Nagyon egyszerű. El kell hívni az írót egy meghallgatásra, ahol nagy különbséggel bíró hangfalkábeleket hallgathat meg. Persze nem árt egy "hallásvizsgálat" sem előtte, mondjuk egy frekvenciateszttel. Mert ott egyből kiderül hall-e annyit, mint a többiek. Ez sok embernél probléma és a végeredményt erősen befolyásolhatja.skiraly írta: ↑2019.09.28., szomb. 13:57http://www.tonestack.hu/cikkek/hangszor ... b4oE9hlXP4
Mi a véleményetek?![]()
Csak ACZ-t hallottam tápnak, de az SPz ugyanaz az anyagmennyiség, nem? (öszvisz 80 db szál)SoundMania írta: ↑2019.09.14., szomb. 13:29Van személyes tapasztalata valakinek arról, hogy a KSL ACZ jobb-e mint a KSL SPz , hálózati kábelnek?
Sztem bármelyik tökéletes.
- Hifimad
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 20
Kösz szépen akvapark!
- Hifimad
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 20
Üdv mindenkinek!
A segítségeteket kérném. Tudtok ajánlani valakit, aki hazánkban hangkarok átkábelezésében kompetens?
Köszi
A segítségeteket kérném. Tudtok ajánlani valakit, aki hazánkban hangkarok átkábelezésében kompetens?
Köszi
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1225
Van személyes tapasztalata valakinek arról, hogy a KSL ACZ jobb-e mint a KSL SPz , hálózati kábelnek?
van az az "iskola" is, hogy a NYAK nem jo, labtol labig forrasztas legyen. nem ? ...node az alkatresz lába ? azokbol is van több centis is.
kihasználatlan potenciál hegyek
es gondolom NYAK es NYAK sem egyforma.

es gondolom NYAK es NYAK sem egyforma.
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1723
A marketingesek mai "keresd a hibát" feladványa:
Az erősítő akkor jó, ha nincs benne kábel. A hangváltó meg akkor jó, ha nincs benne nyák.
Az erősítő akkor jó, ha nincs benne kábel. A hangváltó meg akkor jó, ha nincs benne nyák.

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
forraszanyagnak köszönhetően.
Néháy forrasztás viszont elég rossz állapotban van, kezd az alkatrész lába körül elválni. Valószinűleg az ólommentesLIMAR írta: ↑2019.09.01., vas. 20:32Hát, áramvezető nélküli elektronikát még nem találtak ki.
Azért ebben törekedtek a jelutak minimalizálására. De hogy a nyák csak minimálisan befolyásolja a jelterjedést, az alapanyaga a ma már nem létező arlon (a teflon egy speciális változata), a jelutak a létező legminimálisabbak és a réz fólia arannyal bevont. Tényleg "ott van". A hangja is.
forraszanyagnak köszönhetően.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Ok, de mondjuk nem mindegy azért, hogy mi volt a tiédben előtte. Lehet, hogy a semmit nem ront kijelentéssel túllőttem egy kicsit a célon.

Ez egy nagyon nagy tévedés. Én a saját gym. erősítőmet használom legalább 30 éve. Pár éve áthuzaloztam hatalmasat javult a hangja.
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Hát, áramvezető nélküli elektronikát még nem találtak ki.
Azért ebben törekedtek a jelutak minimalizálására. De hogy a nyák csak minimálisan befolyásolja a jelterjedést, az alapanyaga a ma már nem létező arlon (a teflon egy speciális változata), a jelutak a létező legminimálisabbak és a réz fólia arannyal bevont. Tényleg "ott van". A hangja is.
- Csatolmányok
-
- 532 input board.jpg (421.81 KiB) Megtekintve 3565 alkalommal
Ez ott van tényleg, bár én nem kábelezést írtam (csak, hogy kicsit kötekedjek