"Az is fejlődésnek tekinthető, hogy órákig hallgathatsz zenét anélkül, hogy rettegnél az őskövület cd lejátszód olvasási hibáitól...

"
Lehet a kicsit későbbi korai készülékek már tönkrementek, de a cd100 nem. abszolút nem találkozni olvasási hibával, írott cd-k esetében sem.
"Századjára is csak ajánlani tudom, azoknak akik a "digitális technikát" és annak fejlődését azonosítják egy 40 éves cd játszóval és annak analóg modifikációjával"
Hogy pontosítsak, nem csak analóg modifikációról van szó, a jFet es tuning a komplett tda1540/1541 chip áramköri működéseit állítja helyre illetve emeli egy jóval magasabb szintre, és ebben a digitális működés is benne foglaltatik.
Gyakorlatilag az összes ilyen típusú chipekkel kijött készülék ugyan arra a gyári kapcsolási/működési elvre épül, ergo mindegyikben ott van ez a kiaknázatlan lehetőség amivel nagyon nagyot lehet emelni a hangminőségen. Most hogy erre rájött valaki, érdemes kipróbálni, meghallgatni mit is jelent ez. Mindenkinek aki teheti.
"A mai kommersz készülékeket nem érdemes a 40 évvel ezelőtti, akkor zászlóshajónak számító Philipshez hasonlítani.
Mást jelent a kommersz most és mást jelentett akkor."
Ha mindenki szerint akkora fejlődésen esett át azóta a digitális technika akkor miért nem??
"A mai zászlóshajó digitális lejátszó rendszerek az említett 2X HD és más magas mintavételezésű és igényes hasonló felvételekkel hozzák a mesterszalag minőségét nagyon jó közelítéssel. Talán még jobb közelítéssel, mint egy analóg szalagmásolat az autentikus mesterszalagról. Szerintem."
Érdekességként lehet mutogatni ezt, de ez csak egy nagyon kis szelete a digitalizált zeneirodalomnak. A valóság az hogy zenerajongóként a kedvenc zenéidet a legritkább esetben vagy egyáltalán nem tudod beszerezni nagy felbontásban, se a régieket, se az újakat, se a mainstreemet se a kevésbé ismert zenéket. Pl az én digitális formában lévő zenéim min 90 % a cd felbontású. A kérdés az hogy a piac hogy alakul, a kiadóknak zenészeknek mi éri meg jobban, mennyire lehet majd megvásárolni az albumokat letöltés formájában, illetve esetleg a nagy felbontást mennyire hagyják meg kizárólagosan a streamer szolgáltatók részére. Jelenleg pl egy ismert előadó frissen megjelenő albuma cd-n, LP-n, stramer szolgáltatóknál (nem tudni előre milyen felbontásban) és letöltési lehetőségként a siralmas mp3 formátumban várható.
Én azt állítom és ehhez tartom is magam addig amíg valaki rá nem tud cáfolni hogy 3.000.000 Ft keretig nem tudsz összerakni olyan file alapú lejátszó rendszert ami jobb és tartalmasabb zenei élményt ad mint egy tuningolt CD100.
Tapasztalatból mondom.
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)