Aszpirin írta: ↑2019.08.08., csüt. 16:50Na várj, "picit több mint 600€" és 1750 font (+Oppo ára) között van egy icike-picike különbség...suminator968 írta: ↑2019.08.08., csüt. 16:33Az előd audio pc-s rendszerem front-end része volt használt áron cirka 6e €, az oppo picit több mint 600€-ért érkezett használtan.
Az én rendszeremben, az én fülem szerint most jobb a hang, 10-ed áron. :)Előbbiért talán én is bevállalnám, én is keresek épp egy rendesebb futóművet...
Semmi alapom nincs azt mondani, hogy nem szól jól, sőt, meg vagyok győződve, hogy eszméletlen jó.
De akkor is, aki ezt 1750 fontért csinálja, ha ő szedte ki az analóg szekciót a tuning részeként - végezhetett volna szemnek kevésbé gányul kinéző munkát is. A Tiéd is így néz ki?
Az Oppo-val ugye a jövőbeli szoftver-támogatás nem kérdés![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
- suminator968
- V.I.P.

- Értékelés: 1082
Re: Hálózati audio lejátszók
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Előbbiért talán én is bevállalnám, én is keresek épp egy rendesebb futóművet...
Semmi alapom nincs azt mondani, hogy nem szól jól, sőt, meg vagyok győződve, hogy eszméletlen jó.
De akkor is, aki ezt 1750 fontért csinálja, ha ő szedte ki az analóg szekciót a tuning részeként - végezhetett volna szemnek kevésbé gányul kinéző munkát is. A Tiéd is így néz ki?
Az Oppo-val ugye a jövőbeli szoftver-támogatás nem kérdés
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6383
Na várj, "picit több mint 600€" és 1750 font (+Oppo ára) között van egy icike-picike különbség...suminator968 írta: ↑2019.08.08., csüt. 16:33Az előd audio pc-s rendszerem front-end része volt használt áron cirka 6e €, az oppo picit több mint 600€-ért érkezett használtan.
Az én rendszeremben, az én fülem szerint most jobb a hang, 10-ed áron. :)
Az Oppo-val ugye a jövőbeli szoftver-támogatás nem kérdés
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- suminator968
- V.I.P.

Pont ezt gondoltam én is, amíg be nem kapcsoltam! :)Aszpirin írta: ↑2019.08.08., csüt. 16:05Khm... milyen Oppo az? Mert ami a képen van, az egy 103-asnak tűnik ránézésre, annak az eredeti bolti árának is valószínűleg a duplája a tuning 1750 fontos ára... és minden fontját megéri egy ilyen Oppo-tuning? Az összes analóg kimenet "kigyepálása" is beletartozik a "tuningba"? Ráadásul ilyen sufnituning kinézetű - elnézést - gány stílusban? Én biztos, hogy inkább egy komolyabb futóművet vennék akkor már, egy 103-asra plusz a tuningra és a postaköltségre elköltött pénzből. De persze nem értek hozzá eléggé.suminator968 írta: ↑2019.08.08., csüt. 15:28Á nem hazai, ha jól sejtem angol,legalább is az ára erre utal, onnét is érkezett . 1750 font a tuning ára, az durva, hál istennek nem én fizettem. Viszont azt kell mondjam , minden fontját megérte!
F54129E6-A51B-44FF-B891-C0C45B7AD21C.jpeg
Just my two pence.
Igen, 103-as, kövezzetek meg, de nekem kell a youtoube integráció. :)
Az előd audio pc-s rendszerem front-end része volt használt áron cirka 6e €, az oppo picit több mint 600€-ért érkezett használtan.
Az én rendszeremben, az én fülem szerint most jobb a hang, 10-ed áron. :)
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Just my two pence.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6383
Khm... milyen Oppo az? Mert ami a képen van, az egy 103-asnak tűnik ránézésre, annak az eredeti bolti árának is valószínűleg a duplája a tuning 1750 fontos ára... és minden fontját megéri egy ilyen Oppo-tuning? Az összes analóg kimenet "kigyepálása" is beletartozik a "tuningba"? Ráadásul ilyen sufnituning kinézetű - elnézést - gány stílusban? Én biztos, hogy inkább egy komolyabb futóművet vennék akkor már, egy 103-asra plusz a tuningra és a postaköltségre elköltött pénzből. De persze nem értek hozzá eléggé.suminator968 írta: ↑2019.08.08., csüt. 15:28Á nem hazai, ha jól sejtem angol,legalább is az ára erre utal, onnét is érkezett . 1750 font a tuning ára, az durva, hál istennek nem én fizettem. Viszont azt kell mondjam , minden fontját megérte!
F54129E6-A51B-44FF-B891-C0C45B7AD21C.jpeg
Just my two pence.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- suminator968
- V.I.P.

Á nem hazai, ha jól sejtem angol,legalább is az ára erre utal, onnét is érkezett . 1750 font a tuning ára, az durva, hál istennek nem én fizettem. Viszont azt kell mondjam , minden fontját megérte!audioline írta: ↑2019.08.08., csüt. 14:13Mennyi a tuning költség? Hazai produkció?suminator968 írta: ↑2019.08.08., csüt. 11:06A Bluesoundot nem ismerem, de hasonlókat tapasztaltam én is egy audio tuningos Oppoval. Érthetetlenül komoly hang a pc-hez képest tized áron. :)
Talán megvetendő dolog, de az Ohm számra sosem adtam.. Amúgy is annyira hektikus egy névlegesen 8 Ohmos doboz impedanciamenete, hogy a wattokkal egyenértékű semmitmondó adat számomra. Szól minden mindennel, csak a terheléssel kell vigyázni és nem hülyegyerek módjára hajtani - ez az én ars poeticám
Ha jól látom 4 Ohm-os dobozokhoz nem jöhet szóba.
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
Nem, nincs rajta semmilyen digitális kimenet (analóg sem, csak SW out). Komplett rendszerként véleményezem.
Ellenben volt kétszer is Node 2-m, mint futómű. Azt szerettem, (ár)kategórián belül kimagasló, de nem versenyezhetett egy komolyabb CD-játszóval, vagy audió PC-vel.
Az erősítővel integrált Powernode viszont olyan harmonikus lett, hogy komolyan kipróbálásra javaslom másoknak is, akik viszonylag kicsit pénzből szeretnék megoldani a hifit.
Mennyi a tuning költség? Hazai produkció?suminator968 írta: ↑2019.08.08., csüt. 11:06A Bluesoundot nem ismerem, de hasonlókat tapasztaltam én is egy audio tuningos Oppoval. Érthetetlenül komoly hang a pc-hez képest tized áron. :)
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
Futóműként próbáltad?
Félreértés ne essék, jól hallható kontúr van a nagy rendszer és ennek a hangja között. Hogy is ne lenne.. De nem hallgathatatlan, sőt, kifejezetten szórakoztató, kellemes, kerek a produkció. Meglepett, hogy újonnan 250eFt-ért, ekkora méretben és esztétika mellett micsoda hangot kap ma az ember.
(Komoly PC, DAC/előfok, végfok és nagyon jó kábelek ellen, tényleg minden a jó hangra és szinergiára optimalizálva, milliós értékben.)
Valahogy hozzá vagyok szokva, hogy kapásból azt mondjuk: "áááá, agyonintegrált, olcsó alkatrészekből felépített IC-rengeteg, semmi köze a zenéhez.. bezzeg a régi cuccok.. manapság egyre olcsóbb és silányabb minden.." Na ehhez képest kerekedett szemem, szám!
Ma csomagolom ki a Lumin M1-et, majd beszámolok, mit hallok - hátha az is jobbat hoz a vártnál
(Komoly PC, DAC/előfok, végfok és nagyon jó kábelek ellen, tényleg minden a jó hangra és szinergiára optimalizálva, milliós értékben.)
Valahogy hozzá vagyok szokva, hogy kapásból azt mondjuk: "áááá, agyonintegrált, olcsó alkatrészekből felépített IC-rengeteg, semmi köze a zenéhez.. bezzeg a régi cuccok.. manapság egyre olcsóbb és silányabb minden.." Na ehhez képest kerekedett szemem, szám!
Ma csomagolom ki a Lumin M1-et, majd beszámolok, mit hallok - hátha az is jobbat hoz a vártnál
suminator968 írta: ↑2019.08.08., csüt. 11:06A Bluesoundot nem ismerem, de hasonlókat tapasztaltam én is egy audio tuningos Oppoval. Érthetetlenül komoly hang a pc-hez képest tized áron. :)
- suminator968
- V.I.P.

A Bluesoundot nem ismerem, de hasonlókat tapasztaltam én is egy audio tuningos Oppoval. Érthetetlenül komoly hang a pc-hez képest tized áron. :)
- tomrider
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 112
Ez mar nekem is megfordult a fejemben, nagyon jokat olvastam, hallottam errol a kutyurol. Sajnos meg nem hallottam, de kivancsi vagyok ra.
Auralic Aries LE - Beresford TC7510 - Nuforce IA7 V3 - Magneplanar MG12
Pár hete erősen downgrade-eltem, azóta nálam van a komoly audió PC-s rendszer helyett egy Bluesound Powernode 2.
Hallotta már valaki? Mert én marha jónak hallom, amin csodálkozok
Hallotta már valaki? Mert én marha jónak hallom, amin csodálkozok
https://www.allo.com/sparky/digione-sig ... layer.html
Ha:
- elég a coax digit kimenet,
- nem használnál USB eszközt rajta (közös sávszélességgel gazdálkodik a LAN és az USB)
- a Volumio MPD megfelel a streamer szerepre és
- az Mconnect HD program megfelel a kezelésre,
akkor érdemes az említett árkategóriában megfontolni, bár saját tapasztalatom nincs vele.
https://darko.audio/2018/11/a-short-fil ... signature/
Audio Linux | NAD S500i | Pink Faun DAC 2.32 | T+A PA 3000HV | Sonics Allegra | Synergistic Research | Gigawatt
Azt nem tudom kijelenteni, hogy egy Lumin, Linn, stb márka esetén ez nem fordulhat elő, de a Lumin esetében biztosan kicsi a valószínűsége (a Tidal előbb fog megszűnni akkor már, erről többet hallani).
Konkrétan ha írsz saját tapasztalatból valami bugot a Lumin felé levélben vagy fórumon, az elég sűrűn megjelenő frissítésekbe beleteszik amennyiben nem helyi hálózati hiba vagy hasonló. Egy nagyon régi Ipad Minivel vezérlem a Lumin készülékemet, fórumon jeleztem a frissítés utáni applikációs és hasonló problémákat, másnap letölthető volt egy javítás. Ez pl a Lumin topik, ahol vezető fejlesztők vannak jelen (wklie) és nagyon aktívak, gyakorlatilag azonnali a válaszadás: https://audiophilestyle.com/forums/topi ... /#comments
Köszi! Itt hangminőségtől tartok :). De úgy látom több helyen meghallgatható, feljegyeztem.
- Retrofuturista
- Fórumlakó

- Értékelés: 343
Nekem van Aries Minim és volt Chord Mojom is (sőt iPadem is van, igaz csak Air2).
Az iPhone és iPad elég zajos jelű, tőlük mérföldekkel szebb zene lesz Aries Minivel vagy Chord Polyval. Egy többfunkciós táblagép nem fog tudni versenyezni egy zenére épített futóművel, amiben a jitter- és a zajcsökkentés, és az egész kialakítás a hangminőséget szolgálja.
Vegyél a Kácsában egy Jitterbugot, és tedd a Mojo és az iPad közé, ha mindenképp iPad. Meg fogsz döbbenni, hogy mennyit hoz. (Azaz az iPad mennyit levesz)
Az iPhone és iPad elég zajos jelű, tőlük mérföldekkel szebb zene lesz Aries Minivel vagy Chord Polyval. Egy többfunkciós táblagép nem fog tudni versenyezni egy zenére épített futóművel, amiben a jitter- és a zajcsökkentés, és az egész kialakítás a hangminőséget szolgálja.
Vegyél a Kácsában egy Jitterbugot, és tedd a Mojo és az iPad közé, ha mindenképp iPad. Meg fogsz döbbenni, hogy mennyit hoz. (Azaz az iPad mennyit levesz)
- Retrofuturista hifista blog szerzője - Szubjektív barangolás a hifi és a zene világában
https://retrofuturistahifista.blog.hu
https://retrofuturistahifista.blog.hu
"Köszi, de számomra pont részben DAC kiváltás miatt kéne, szóval úgy látom, akkor is első körben egy DAC-ra lesz szükségem. (Jelenlegi erősítőbe megy a TV is, meg a telefon is főleg Spotify-al. Alapvetően az erősítőt szeretném min. egy kategóriával nagyobbra váltani, de azokban már rádió nem nagyon van, ráadásul DAC-osak se annyira sokan vannak, ezért gondoltam erősítő+streamerre, de úgy látom, lényegi spórolás ebből nem lesz, tehát első körben a DAC+erősítő életszerűbb)."
https://www.arukereso.hu/erosito-c3646/ ... 1XEALw_wcB
https://www.arukereso.hu/erosito-c3646/ ... 1XEALw_wcB
Köszi, de számomra pont részben DAC kiváltás miatt kéne, szóval úgy látom, akkor is első körben egy DAC-ra lesz szükségem. (Jelenlegi erősítőbe megy a TV is, meg a telefon is főleg Spotify-al. Alapvetően az erősítőt szeretném min. egy kategóriával nagyobbra váltani, de azokban már rádió nem nagyon van, ráadásul DAC-osak se annyira sokan vannak, ezért gondoltam erősítő+streamerre, de úgy látom, lényegi spórolás ebből nem lesz, tehát első körben a DAC+erősítő életszerűbb).
- tomrider
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 112
Csodalkozom, hogy nem irta senki a az Onkyo NS6170 vagy a kisteso 6130-at. Tokeletesen tavvezerelheto telefonrol, jar hozza taviranyito, es mindent tud amit egy halozati lejatszonak kell. En a kistesot hasznalom kulso dac-al, meg nem gondolkoztam a feljebb lepesen. A nagyteso kintrol beszerezheto 500 euro (!) alatt, itthon 230e a legolcsobb helyen.
Auralic Aries LE - Beresford TC7510 - Nuforce IA7 V3 - Magneplanar MG12
Köszi, ez elég meggyőző, hogy ne az olcsó kategóriában keresgéljek, akkor marad a dac+erősítő, akár külön, akár egyben :).
- Gulka.
- Fórumlakó

- Értékelés: 434
Plusz a Pioneer amit ControlApp-al művel az utóbbi időben az felfoghatatlan, nevetséges...Ebri írta: ↑2019.08.02., pén. 22:14Sziasztok! Nézegetem a hálózati lejátszókat, alapvetően vmi olyasmit szeretnék, ami azért már szépen szól, rá tudom kötni a tévét is optikai bemeneten, viszont nem túl drága. Mivel ez jelent egy normális DAC-ot, meg normális lejátszót, azt nem tudom, mennyi a nem túl drága ilyen elvárásokkal. (Pio jónak tűnt, míg nem olvastam a támogatásról szóló szösszeneteket.) 400 Ft. új ár felett biztos nem szeretnék ilyenre költeni, de lehet, már 300e-t se, akkor inkább vmi jóféle használt DAC elég lesz, aztán majd egyszer.
Marad az n30 a fejhallgatós rendszerembe az tuti, de én is új lejátszóra (véletlenül se pioneer) kezdek gyűjteni a támogatás mellőzése miatt..
TCL 65C728 + Pro-Ject DAC Box + Kenwood KT-5020 + Lindemann Limetree Network + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Sennheiser HD-650 + Zu Audio Libtec/Birth + HiDiamond D3.
Sziasztok! Nézegetem a hálózati lejátszókat, alapvetően vmi olyasmit szeretnék, ami azért már szépen szól, rá tudom kötni a tévét is optikai bemeneten, viszont nem túl drága. Mivel ez jelent egy normális DAC-ot, meg normális lejátszót, azt nem tudom, mennyi a nem túl drága ilyen elvárásokkal. (Pio jónak tűnt, míg nem olvastam a támogatásról szóló szösszeneteket.) 400 Ft. új ár felett biztos nem szeretnék ilyenre költeni, de lehet, már 300e-t se, akkor inkább vmi jóféle használt DAC elég lesz, aztán majd egyszer.