A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Egy kábel hangja nem a huzal anyagától függ igazán, hanem a huzal átmérőjétől, a huzalok elrendezésétől, a szigeteléstől, a csatlakozótól. Én nagyon régen csináltam egy alu kábelt, semmi különös nem volt a hangjában, emlékezetem szerint jellegtelen, tompa volt.
Itt azért sztem elég jól ellentmondtál magadnak a hozzászólásodon belül.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
Egy kábel hangja nem a huzal anyagától függ igazán, hanem a huzal átmérőjétől, a huzalok elrendezésétől, a szigeteléstől, a csatlakozótól. Én nagyon régen csináltam egy alu kábelt, semmi különös nem volt a hangjában, emlékezetem szerint jellegtelen, tompa volt.
Igen, azt tudom, hogy közel lehetetlen forrasztani. Viszont valami aranyozott rezet talan ra lehetne preselni. Milyen hangja van egyebkent, hogyan lehet jellemezni?
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
Probalt mar valaki aluminium kabelt jel/hangszoro/tapkabelnek? Vegulis a nagyja utcai vezetekezes abbol van. Megvan az a jo tulajdonsaga, hogy egy vekony oxidreteg utan nem oxidalodik tovabb. A hangra gyakorolt hatasa ketseges.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
rézhez aranyozót illik míg ezüstözötthöz rhodiumozot
erre nem tudom a jó választ:
táp vezeték -csak rezet használok,
dugók -majdnem mind aranyozott, de jelenleg még van köztük klón is.
...ha már színt színhez, akkor ott vannak a ezüstözött dugók is
Intuitív és autodidakta alkotó (DIY-er), középsúlyú pákaforgató,
holisztikus szemléletű gondolkodó, spirituális anyag suttogó… mellesleg nem vagyok százas, sosem voltam olyan gyenge IQ-ra
Kérdeznék még. Tápkábelnél ami sima réz meg ami ezüstözött.
Mennyire állja meg a helyét az az állítás hogy rézhez aranyozót illik míg ezüstözötthöz rhodiumozot.
Ami elvileg a vezeték tulajdonságát kiemeli vagyis nem butitcsa le.
Nem tudom érthető e a fogalmazásom. Tehát inkább szint a színhez elven dugózunk
Ilyen csatlakozók vannak a dobozokon és sajna a banán nem valami szoros bennük. Oldal irányban szorul, de fel-le simán tudom mozgatni. Mi ilyenkor a teendő? Maradjon csupasz a kábel és szorítsam inkább be?
B3B96302-B0CD-4EDD-8D95-5386C0713717.jpeg
Vagy villa. De lehet érdemes lenne lecserélni, ha a hangfal megérdemli.
Ilyen csatlakozók vannak a dobozokon és sajna a banán nem valami szoros bennük. Oldal irányban szorul, de fel-le simán tudom mozgatni. Mi ilyenkor a teendő? Maradjon csupasz a kábel és szorítsam inkább be?
B3B96302-B0CD-4EDD-8D95-5386C0713717.jpeg (89.81 KiB) Megtekintve 3082 alkalommal
Sziasztok!
Forrasztásos kötésnek mennyi a bejáratódási ideje ki mit mondana?
Hideg préselés vs. forrasztás
Kinek milyen tapasztalatai vannak mélyk a jobb vagy változó lehet?
Ez egy nagyon jó kérés, forrasztása és préselése válogatja, mit, mivel és hogyan...
de alapjában: szerkezeti deformáció vs. más fémek "közbeiktatása"
azért az idézőjel mert a két forrasztott felületnek illene kövezetlenül, és fémesen (is) érintkeznie
Ha csak a "taknyoláson" át vezet az nem való zenélésre.
Én azt mondanám hogy a kettő közül a forrasztást könnyebb laikus füllel (is) kiszúrni, (különösen a rosszat),
de péresedés hatása "gyógyul meg" hosszabb távon.
Intuitív és autodidakta alkotó (DIY-er), középsúlyú pákaforgató,
holisztikus szemléletű gondolkodó, spirituális anyag suttogó… mellesleg nem vagyok százas, sosem voltam olyan gyenge IQ-ra
Sziasztok!
Forrasztásos kötésnek mennyi a bejáratódási ideje ki mit mondana?
Hideg préselés vs. forrasztás
Kinek milyen tapasztalatai vannak mélyk a jobb vagy változó lehet?
Gyári jel kábel helyett (stereo 2.5 jack az egyik vége, stereo 3.5 jack a másik) jobb kellene Bose QC35 II fejhallgatóhoz. Hasznos tanácsokat előre is köszönöm!
3 pólusúak a csatlakozók?
Ilyen a gyári kábel:
A 2.5-ös megy a fülesbe, a 3.5 pedig a jelforrásba. Szét nem szedtem a kábelt. Szerintem sima aszimmetrikus, lehet benne 3 vezeték, amiből 2 azonos pólusú.
A Kácsa Audio-nál láttam Neotech NECH-3001 kábelt, ami nem tudom milyen hangú:
És Furutech Ródiumozott csatlakozókat:
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus
Nem biztos, hogy tisztában vagy pár dologgal:
- 12k egy fejes kábelért az minden, csak nem highend
- ennél NAGYON SOK jobb gyári fejes kábel van a piacon
- Mr.Collector segítő szándékkal mutatott valamit, és mindenféle meghallgatás nélkül mondtál róla véleményt. Én hallottam is az általa mutatott kábelt, össze is hasonlítottam mással és meg vettem is belőle. Igaz, 12k-ból nem jött ki.
Nem megbántani akarlak, de nem biztos, hogy képben vagy a piac áraival és szolgáltatásaival kapcsolatosan és erős kijelentéseket teszel. Én sem hányhatom a szemedre teljes nyugalommal, mert ugyanezen a fázison átestem magam is :)
Le mered írni milyen kábellel hasonlítottad össze?
Gyári jel kábel helyett (stereo 2.5 jack az egyik vége, stereo 3.5 jack a másik) jobb kellene Bose QC35 II fejhallgatóhoz. Hasznos tanácsokat előre is köszönöm!
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus
...
De igen 12k bol kijön egy 1 méteres highend fejes kábel.
...
Ennél jobb gyári fejes kábel nem igen van most a piacon.
Nem biztos, hogy tisztában vagy pár dologgal:
- 12k egy fejes kábelért az minden, csak nem highend
- ennél NAGYON SOK jobb gyári fejes kábel van a piacon
- Mr.Collector segítő szándékkal mutatott valamit, és mindenféle meghallgatás nélkül mondtál róla véleményt. Én hallottam is az általa mutatott kábelt, össze is hasonlítottam mással és meg vettem is belőle. Igaz, 12k-ból nem jött ki.
Nem megbántani akarlak, de nem biztos, hogy képben vagy a piac áraival és szolgáltatásaival kapcsolatosan és erős kijelentéseket teszel. Én sem hányhatom a szemedre teljes nyugalommal, mert ugyanezen a fázison átestem magam is :)
Le mered írni milyen kábellel hasonlítottad össze?