tessék ezt megnézni, miközben szól a gyönyörű zene, -azért valami történt 3-400 év alatt, nem?
youtu.be/w2vLEQno9Ks

Mondd, hogy csak tesztelsz, hogy meghallgatjuk-e? És persze beetettél az egyetlen “nem-annyira-hardcore” darabbal a lemezről...

Nem találtam meg sajnos Tidalon, de keresgélés közben beleakadtam egy másikba, ami nekem egészen tetszett (még ha nem is olyan virtuóz és "ütős", mint az átalad belinkelt), és jól is szól:

bitrograde írta: ↑2019.07.24., szer. 12:10Júl 31. (szerda)
NAGYHARSÁNY - TEMPLOM
14:00 Régizene furulyára és csembalóra - Bagi Flóra koncertje
A lenyűgöző tehetségű 13 éves Bagi Flóra többek közt Händel, Bach, van Eyck és Castello műveket játszik nekünk barokk furulyán. Csemballón kísér: Radnai Tamás
youtu.be/F00Xdynalik

chord írta: ↑2019.07.26., pén. 08:43A két koncert nagyon szép példa volt arra, hogy az 'egyszerű'-nek és a 'bonyolult'-nak nevezett zenék, a belsejükben, a történetükben. ahol az igazi erejük lakik, mekkora szakadéknyi különbséggel bírhatnak.
Mindkettőnek megvan a kedvelői rétege, itt is, meg az élőkoncert közönségének soraiban is; az jó érzés volt, hogy az utóbbinál a létszám/tetszés/taps-milyen-volt/stb.. nagyon erősen a francia balladákat favorizálta.
Pedig kiderült, nekem utólag, hogy az a pár Boccherini darab, amely elhangzott, ahol Bruno néhol annyira felső fekvésben akrobatikázott, hogy a fogólapról már lejött az ujja, féltem, hogy mindjárt levágja a vonóval, a hangot képzeljétek mellé, szóval, ezek annyira komplikáltak, hogy nagyon kevés csellista volt képes lejátszani akkoriban, - ma sem sokan tudják - Bruno pedig excellent módon elő tudta adni, ez tény.

Idézem:chord írta: ↑2019.07.22., hétf. 13:28
Egy hétig, minden este koncert.
júl. 22. Orlando énekegyüttes: A Vég és a Kezdet
júl. 23. Recercare Régizenei Műhely: Sire Roi, c’est ma fémme"Francia balladák kora
júl. 24. Les Basses Réunies: D. Scarlatti - Boccherini: Conversationes intimes
júl. 25. Csalog Benedek - Pétery Dóra: J. S. Bach fuvolaszonátái
júl. 26. Virág Mátyás - Nagy - Szokos: Csellószvitek, gambaszonáták
júl. 27. Cserményi Zsombor: J. S. Bach szólókantáták
Részemről, az ajánlat, amely zeneileg messze-messze a legérdekesebb lesz, az a keddi koncert.
Sire Roi, c’est ma fémme" - Francia balladák kora
Emlékeztek?
Amikor lovagolnak, és a Király megkérdi a Márkit, hogy ki(é) az a szép nő amott?, és a Márki válaszol, hogy Sire Roi, c’est ma fémme, és hogy ezzel mekkora bonyodalom veszi a kezdetét...
A Le Poeme Harmonique így meséli:
youtu.be/RfJZu_Bz6Yo
A Recercare együttes kicsit máshogyan - kedden, annak, aki ott lez,
Mekkora lehet az esélye, hogy oda-autózom, és nem jutok be? Bocs a "lámer" kérdésért.A koncertek este 7-kor kezdődnek. A belépő egységesen 1500 Ft, kivéve a Le Basses Réunies koncertet, amelyre 3000 Ft a jegy ára. A jegyek a helyszínen, előadás előtt kaphatók.