Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Monitor Audio hangsugárzók
- Adamskyy
- Törzsvendég
- Értékelés: 435
Re: Monitor Audio hangsugárzók
Üdv a táborban. Kb átérzem a helyzeted.
A Gs széria volt az ami felülmúlta a Silver szériát, nem véletlen kspta a Gold nevet.
A Gs széria volt az ami felülmúlta a Silver szériát, nem véletlen kspta a Gold nevet.
- Zolika69
- Fórumlakó
- Értékelés: 67
Sziasztok
Hozzájutottam egy Monitor Audio Silver RX8 pároshoz nagyon jó áron!
Soha nem volt ez a márka nekem, így fel is tettem hirdetésbe egyből, mert nem vártam sok mindent tőle
Bevallom tévedtem, mert 2 nap folyamatos tesztelést követően úgy döntöttem megtartom, mivel közel 50 év hifizés után kellett rádöbbenjek ,hogy eddig mennyire sz@r hangfalaim voltak
Ez valami eszméletlen szépen és részletesen szól, új értelmet nyertek a zenéim komolyan! Olyan részletek jelentek meg amit eddig más hangfalnál soha nem hallottam
Én oda meg vissza vagyok most ettől! Biztos van ennél is komolyabb, de mivel nem vagyok milliomos nekem ez untig sok is
Lenne egy kérdésem, hogy esetleg Bp-n belül tud valaki egy hangfal javítót,mert az egyik oldala lekaristolódott és szeretném megcsináltatni! Teszek fel fotót miről lenne szó! Ha valaki tud ilyet akár privibe egy telefonos elérhetőséget megköszönök
Hozzájutottam egy Monitor Audio Silver RX8 pároshoz nagyon jó áron!
Soha nem volt ez a márka nekem, így fel is tettem hirdetésbe egyből, mert nem vártam sok mindent tőle

Bevallom tévedtem, mert 2 nap folyamatos tesztelést követően úgy döntöttem megtartom, mivel közel 50 év hifizés után kellett rádöbbenjek ,hogy eddig mennyire sz@r hangfalaim voltak

Ez valami eszméletlen szépen és részletesen szól, új értelmet nyertek a zenéim komolyan! Olyan részletek jelentek meg amit eddig más hangfalnál soha nem hallottam

Én oda meg vissza vagyok most ettől! Biztos van ennél is komolyabb, de mivel nem vagyok milliomos nekem ez untig sok is

Lenne egy kérdésem, hogy esetleg Bp-n belül tud valaki egy hangfal javítót,mert az egyik oldala lekaristolódott és szeretném megcsináltatni! Teszek fel fotót miről lenne szó! Ha valaki tud ilyet akár privibe egy telefonos elérhetőséget megköszönök

MA RX6 kulcstartóval lepett meg kedves feleségem :) Ez az igazi WAF!
- Csatolmányok
-
- rx6.jpg (115.86 KiB) Megtekintve 3024 alkalommal
KEF Q350, Wiim Amp, AKG K371, ATH-CKR9LTD, 1MORE Sonoflow
Köszönöm a tanácsokat
, fontolóra veszem őket ,mondjuk a Cav A12 egy igazán impozáns darab. Még barátkozom az RS 8-al . mindenesetre az érdekes számomra, hogy előtte nagy dobozaim voltak - JBL ES 90 valamint Klipsch r 28 f - mégis mennyivel többet ad a Monitor Audio , természetesen a mérete és megjelenése miatt a feleségem kedvence is lett.

- Smart845
- V.I.P.
- Értékelés: 206
Szerintem ki lehetne próbálni egy Creek-kel.Imi 007 írta: ↑2019.07.12., pén. 20:41Sziasztok !
Tudna valaki segíteni , a - frissen vásárolt- montor audio silver rs 8-as hangfalaimhoz , milyen sztereó erősítőt párosítsak.
Jelenleg marantz sr 6007-es van használatban, amivel igazából elégedett is vagyok, de gondolom egy igazi szteróval lenne az igazi. Zenében szinte mindenevő vagyok , melegebb teltebb hangzást részesítem előnyben. Üdv. Imi 007
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 830
Van az apróban egy Cav A12, nos én azzal nagyon meghallgatnám ezt a MA párost. 

Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Szia ! Szia köszi a választ , valami hasonlóban gondolkodom mint cx 60-as , vagy van itt a fórumon Nad 356 -os is eladó. természetesen van anyagi határa a vásárlásnak, azért a hangfal értékének a kétszeresét nem akarom erősítőre költeni. Bár igazából azt sem tudom, hogy elégedetlenség vagy kíváncsiság gondolkodtatott el a cserén.
- Gtaati
- Nincs visszaút
- Értékelés: 4
Helló!
Én nyugodt szívvel ajánlanám a Cambridge Audio CXA60/80-t vagy még ettől is jobb a Primare sztereó erősítői, kérdés mit enged a pénztárca.... De majd jönnek a tapasztaltabb szakik és ajánlanak vasat hozzájuk!!
Én nyugodt szívvel ajánlanám a Cambridge Audio CXA60/80-t vagy még ettől is jobb a Primare sztereó erősítői, kérdés mit enged a pénztárca.... De majd jönnek a tapasztaltabb szakik és ajánlanak vasat hozzájuk!!

Cambridge Audio CXR 200, Cambridge Audio CXUHD, Monitor Audio Silver 8, Monitor Audio Silver Center, Monitor Audio Silver FX, Monitor Audio RSW12:)
Sziasztok !
Tudna valaki segíteni , a - frissen vásárolt- montor audio silver rs 8-as hangfalaimhoz , milyen sztereó erősítőt párosítsak.
Jelenleg marantz sr 6007-es van használatban, amivel igazából elégedett is vagyok, de gondolom egy igazi szteróval lenne az igazi. Zenében szinte mindenevő vagyok , melegebb teltebb hangzást részesítem előnyben. Üdv. Imi 007
- Adamskyy
- Törzsvendég
- Értékelés: 435
Dolby Atmos in progress by Monitor Audio Gs series "in Ceiling".
Sikerült találnom a Gs széria plafonba építhető verziójából 2db-ot. Hamarosan beépítésre kerül, így van módom kipróbálni az Atmos hangzást.
Sikerült találnom a Gs széria plafonba építhető verziójából 2db-ot. Hamarosan beépítésre kerül, így van módom kipróbálni az Atmos hangzást.
- Gtaati
- Nincs visszaút
Köszönöm szépen a válaszokat, ellenőrizni fogom!!

Cambridge Audio CXR 200, Cambridge Audio CXUHD, Monitor Audio Silver 8, Monitor Audio Silver Center, Monitor Audio Silver FX, Monitor Audio RSW12:)
Az Usher hangsugárzók csavarjai is hajlamosak a kilazulásra és ez nem egyedi eset,mert járt nálam jó pár ilyen doboz az olcsó kategóriától a drágábbakig bezárólag.
- Smart845
- V.I.P.
Szerintem ezt nem csak M.A. dobozoknál érdemes megcsinálni.Linner írta: ↑2019.05.25., szomb. 09:57Üdv!Gtaati írta: ↑2019.05.22., szer. 22:08Helló!
Köszönöm szépen a választ! Nem áll szándékomban a gyári állapotú dobozokat megbontani és piszkálni... :) Imbusz kulcs meg azért furcsa, mert a centerhez és az fx-hez nincs talp és mindkét dobozban volt kulcs, ami csak a hangszóró befogató csavarokhoz jó.
Nekem gx200-al volt olyan tapasztalatom, hogy megvétel után pár évvel a csavarok lelazultak. Bár gyári ajánlást nem találtam, de a kereskedő javaslatára a kulcsal meghúztam feszesre. Nem tudtam sírjak-e vagy nevessek, hogy korábban nem vettem észre, hirtelen helyreállt a hangkép.
Valamelyik külföldi fórumon olvastam hasonló tapasztalatokról, ahol arra jutottak, hogy az álló verziók hajlamosabbak lelazítani a csavarokat.
Amióta meghúztam őket, néha rájuk nézek, párszor kicsit húztam utána de teljesen nem voltak lelazulva.
Javaslom mindenkinek ellenőrizze a sajátját!
Az Usher hangsugárzók csavarjai is hajlamosak a kilazulásra és ez nem egyedi eset,mert járt nálam jó pár ilyen doboz az olcsó kategóriától a drágábbakig bezárólag.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
Üdv!Gtaati írta: ↑2019.05.22., szer. 22:08Helló!
Köszönöm szépen a választ! Nem áll szándékomban a gyári állapotú dobozokat megbontani és piszkálni... :) Imbusz kulcs meg azért furcsa, mert a centerhez és az fx-hez nincs talp és mindkét dobozban volt kulcs, ami csak a hangszóró befogató csavarokhoz jó.
Nekem gx200-al volt olyan tapasztalatom, hogy megvétel után pár évvel a csavarok lelazultak. Bár gyári ajánlást nem találtam, de a kereskedő javaslatára a kulcsal meghúztam feszesre. Nem tudtam sírjak-e vagy nevessek, hogy korábban nem vettem észre, hirtelen helyreállt a hangkép.
Valamelyik külföldi fórumon olvastam hasonló tapasztalatokról, ahol arra jutottak, hogy az álló verziók hajlamosabbak lelazítani a csavarokat.
Amióta meghúztam őket, néha rájuk nézek, párszor kicsit húztam utána de teljesen nem voltak lelazulva.
Javaslom mindenkinek ellenőrizze a sajátját!
Linn LP12 Sondek, Origin Live Encounter, Benz-Micro Ace S H; Pink Triangle, Acos Lustre, Denon DL103
Moon 390, Moon 760a, ValhallA Aura Ref, Draco Ref
PMC Twenty5 26, ValhallA AgPtVIII/III
Moon 390, Moon 760a, ValhallA Aura Ref, Draco Ref
PMC Twenty5 26, ValhallA AgPtVIII/III
- Gtaati
- Nincs visszaút
Helló!
- Smart845
- V.I.P.
Én nem bántanám a gyári kábelezést hiszen akkor oda a gyári állapot.Különben is ezek a mostani M.A. dobozok nagyon meg vannak csinálva(másod rendszerben egy Bronze 2-est használok).Az imbusz kulcsot a gyári talpak felszereléséhez adják.
- Gtaati
- Nincs visszaút
Helló Mindenki!
Korábbi Heco Music Style 5.0 szettemet sikerült lecserélnem egy régi vágyamra, a Monitor Audio Silver 5G szettre. Egész pontosan Silver 8 frontok, Silver center, Silver FX hátterek és Silver RSW12 mélyládára. Egy Cambridge Audio CXR200-al használom őket. A tapasztaltabb MA tulajdonosoktól, illetve mindenki mástól is kérdezni szeretném, hogy milyen hangfalkábeleket ajánlanátok ehhez a szetthez? Én a Qed XT40-el szimpatizálok, de személyes tapasztalatom nincs még vele.. És ha már kábelezés, itt korábbi hozzászólásokban láttam, hogy Gold szériánál volt aki cserélte a belső kábelezést is és volt pozitív hozadéka, Silver szettemnél lenne ennek értelme? Még egy kérdés, a hangszórókat a házba hosszú imbusz csavarral rögzítik be, és a gyári tartozékokhoz mellékelnek hozzá való imbusz kulcsot, ezt miért adják? Ha minden rendben van akkor alapvetően a tulaj nem szeretné szétszedni bolygatni:)? Ennek mi lehet a gyakorlati oka?
Köszönöm szépen előre is a segítő válaszokat!
Korábbi Heco Music Style 5.0 szettemet sikerült lecserélnem egy régi vágyamra, a Monitor Audio Silver 5G szettre. Egész pontosan Silver 8 frontok, Silver center, Silver FX hátterek és Silver RSW12 mélyládára. Egy Cambridge Audio CXR200-al használom őket. A tapasztaltabb MA tulajdonosoktól, illetve mindenki mástól is kérdezni szeretném, hogy milyen hangfalkábeleket ajánlanátok ehhez a szetthez? Én a Qed XT40-el szimpatizálok, de személyes tapasztalatom nincs még vele.. És ha már kábelezés, itt korábbi hozzászólásokban láttam, hogy Gold szériánál volt aki cserélte a belső kábelezést is és volt pozitív hozadéka, Silver szettemnél lenne ennek értelme? Még egy kérdés, a hangszórókat a házba hosszú imbusz csavarral rögzítik be, és a gyári tartozékokhoz mellékelnek hozzá való imbusz kulcsot, ezt miért adják? Ha minden rendben van akkor alapvetően a tulaj nem szeretné szétszedni bolygatni:)? Ennek mi lehet a gyakorlati oka?
Köszönöm szépen előre is a segítő válaszokat!
- magicvoice
- V.I.P.
- Értékelés: 57
Monitor Audio Studio újabb videó, most egy McIntosh MA5200 társaságában: https://www.youtube.com/watch?v=SBwkCrCDEtI
nekem frontként üzemel és maximálisan meg vagyok elégedve vele, olyannyira, hogy (bocs a megbotránkoztatásért) ha olyan frontsugárzóim lennének amik mögött ennek háttérbe kéne szorulnia, inkább ezeket tartanám meg, és a frontok eladásából befolyó összeget másra költeném :)
ugyanitt, én meg erősítőt vennék hozzá, így érdekelne azok véleménye, akik már több összeállításban is használták, hogy melyikekkel teszett nekik a legjobban.
a nadokról olvastam hogy remekül érzik magukat vele, jelenleg ca hajtja, így a csere inkább csak kíváncsiság, mint konkrét elégedetlenség. pont ezért nem is szánnék rá százezreket :)
ugyanitt, én meg erősítőt vennék hozzá, így érdekelne azok véleménye, akik már több összeállításban is használták, hogy melyikekkel teszett nekik a legjobban.
a nadokról olvastam hogy remekül érzik magukat vele, jelenleg ca hajtja, így a csere inkább csak kíváncsiság, mint konkrét elégedetlenség. pont ezért nem is szánnék rá százezreket :)
komancs írta: ↑2018.12.09., vas. 17:20Sziasztok!Egy kis segítségre lenne szükségem Monitor audio rs1 hangsugárzó párost vásárolnék háttérsugárzónak kinek milyen tapasztalata van hangzásáról?Ehhez a szetthez lenne.Heco argon 30 Castle állványon frontként Heco argon center és Magnat beta 30sub.Sajnos Heco argon 30-t hosszú hónapok óta nem találok eladót háttérnek.Gondolom így lenne igazi a szett.Válszokat előre is kös
Sziasztok!Egy kis segítségre lenne szükségem Monitor audio rs1 hangsugárzó párost vásárolnék háttérsugárzónak kinek milyen tapasztalata van hangzásáról?Ehhez a szetthez lenne.Heco argon 30 Castle állványon frontként Heco argon center és Magnat beta 30sub.Sajnos Heco argon 30-t hosszú hónapok óta nem találok eladót háttérnek.Gondolom így lenne igazi a szett.Válszokat előre is kös
Nekem RX6 van egy NAD D3020-szal (kicsi D osztályú, 2x30W). Ennek inkább melegebb hangja van, így jól passzol a picit neutrálisabb Monitor Audioval, nagyon szép zenei az összkép. Voltak korábban rosszabb párosításaim is, ezzel most nagyon elégedett vagyok. Külön jó pont a D3020-ban, hogy van beépített DAC is benne, meg normális fejes erősítő, kb. mindre igaz ez a melegebb NAD karakter.
KEF Q350, Wiim Amp, AKG K371, ATH-CKR9LTD, 1MORE Sonoflow
- dondusfi
- Fórumlakó
- Értékelés: 305
Az Extreme Audio-nál:
Valamint minden Hi-Fi Show részvevőnek a kiállítás ideje alatt 25% kedvezményt adunk az alábbi termékekre:
Monitor Audio Gold széria
Monitor Audio Silver széria
Musical Fidelity minden termék
Az ajánlat a kiállítás két napján érvényes, személyes és online vásárlás esetén is!
Valamint minden Hi-Fi Show részvevőnek a kiállítás ideje alatt 25% kedvezményt adunk az alábbi termékekre:
Monitor Audio Gold széria
Monitor Audio Silver széria
Musical Fidelity minden termék
Az ajánlat a kiállítás két napján érvényes, személyes és online vásárlás esetén is!
Média:
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Logitech Harmony 300, 900, One
Synology DS212j
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Logitech Harmony 300, 900, One
Synology DS212j
- magicvoice
- V.I.P.
- Értékelés: 57
Monitor Audio Studio bemutató: https://www.youtube.com/watch?v=HjdGbMBQ_IM
Monitor Audio hangsugárzók nagyon jó áron az AV STREAM oldalán ! http://www.avstream.hu/
Köszi, ez elég bíztató. :) Tervezek egy ilyen összeállítást (MA bronze2 +316bee+ 516bee). Esetleg ha lesz Silver2 használtan, akkor azt. Szimpatikus egyébként a Bowers 685S2 is, de egy ismerősöm szerint a MA-ban szebb a magas és jobb a középtartomány, viszont kevesebb a mélye.
- svan
- Fórumlakó
- Értékelés: 185
A Nad C320 és C326 szerintem nagyon jól kijön a Monitor Audio BX2-vel (Bronze 2 korábbi változata) és a GS10-zel is.

Sztereó: TMP Ant LE Dac | Jadis DA 60 | JMlab Utopia Mini
Sztereó 2: TMP Quantic F50 | Dynaudio Confidence C1
Sztereó 2: TMP Quantic F50 | Dynaudio Confidence C1