Olyanok írják ezeket a "teszteket", akik "véletlenül" árulják is őket.MGMART írta: ↑2019.07.29., hétf. 17:07Sub kábel teszt, mert, hogy ilyen is van![]()
Ebben is az nf214-et favorizálták.
https://av-magazin.hu/a-melyseghez-veze ... k-tesztje/
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi hangsugárzók és subwooferek
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1732
Re: Házimozi hangsugárzók és subwooferek
Nem, csak úgy általánosságban azoknak, akik a pofátlanul drága kiegészítőktől várják a Nirvanat.
20ezer/db golyós hangfaltüske pl.
Sub kábel teszt, mert, hogy ilyen is van
- Speter
- Törzsvendég

- Értékelés: 268
Szeretnéd, hogy megmérjem? Nem fogom az időmet, ilyen dolgokra pazarolni, a fülemnek hiszek.
Ugye csak viccelsz?
A fülemre hallgattam és nem vagyok egyedül, más is cserélt erre (QED, AQ, DIY és egyéb kábelekről) és nem bánta meg, nyersen, bejáratás nélkül is jobb volt mindenkinél, mint az AQ kábelek...
Nem szeretnék sem vitát, sem f..sz méregetést, vegyen az drága kábelt, aki akar, de nekem ez megfelel, úgy a 6. szubkábel után, ezt találtam a legjobbnak és árban nevetséges a többihez képest.
Lexicon MC-10; HTPC-Intel-Nvidia; AudioSquare-SB Acoustics-DIY MZ/X-Kalmi aktív 5.0; SB Acoustics-DIY center; Rythmik Audio F15SE-MZ/X mod; Samsung 77" S90C OLED; ValhallA Draco Reference V3/2 XLR 2,1m, AgPt RFX V2 HC-Aura Reference V2/2; AudioQuest; Siltech; IsoTek; Synergistic; Isoacoustic
- -KP-
- V.I.P.

Nálam a kisebbik Rythmik F12 semmilyen hiányérzetet nem adott egy Gotham kábellel.
- Speter
- Törzsvendég

Remélem ezt nem nekem írtad...
Lexicon MC-10; HTPC-Intel-Nvidia; AudioSquare-SB Acoustics-DIY MZ/X-Kalmi aktív 5.0; SB Acoustics-DIY center; Rythmik Audio F15SE-MZ/X mod; Samsung 77" S90C OLED; ValhallA Draco Reference V3/2 XLR 2,1m, AgPt RFX V2 HC-Aura Reference V2/2; AudioQuest; Siltech; IsoTek; Synergistic; Isoacoustic
Grafikon is kell hozzá?
"Az igazi barát szemből támad."
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 741
Amíg nem írtad meg a típust, nem is volt mit minősíteni
Én arra lennék kíváncsi, hogy hány Hz-el ment mélyebbre, illetve hány dB hangnyomás különbséget tapasztaltál az AQ kábelekkel szemben.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Vagy esetleg olyan szubot kell venni, amelyik a különféle csoda összekötők, tápkábelek, alátétek, vodoo kövek nélkül is jó.
Persze felőlem mindenki arra költi a pénzét, amire csak jólesik
Persze felőlem mindenki arra költi a pénzét, amire csak jólesik
- Speter
- Törzsvendég

Ne tedd, ha még nem vetted meg![]()
Tudok olyan alternatívát, ami a Husky és a Wolf között van, de a Boxernél is olcsóbb, sőt!![]()
Oehlbach NF 214, amíg nem próbálta valaki, addig ne minősítse...Házi feladat, 10 elküldetlen idézés, amíg jól nem sikerül![]()
Inkább írd le a nagyközönségnek a tuti tippet :)
Volt Wolfom és Boxerem is, de ez mélyebbre megy és kihozza az igazi vadat a mélyekből, dinamikus is és brutális, ár/érték bajnok!
- -KP-
- V.I.P.

- Speter
- Törzsvendég

Ne tedd, ha még nem vetted meg
Tudok olyan alternatívát, ami a Husky és a Wolf között van, de a Boxernél is olcsóbb, sőt!
- -KP-
- V.I.P.

Paradigm Defiance X15 teszt:
https://hometheaterreview.com/paradigm- ... -reviewed/

Még kezelhető méretben, de akkorát tud szólni 20-50hz között, mint egy valódi mozis pro szub. Ami persze azt is jelenti, hogy 20hz-en azért egy picit gyengébb, mint egyes szubok, de 30hz-től felfelé igen impozánsak az értékek.
Maximum Output
2M RMS
20 Hz : 102.4 dB (third harmonic)
25 Hz : 109.6 dB (second harmonic)
31.5 Hz : 115.3 dB (eighth harmonic)
40 Hz : 119.8 dB L
50 Hz : 121.0 dB L
63 Hz : 121.2 dB L
80 Hz : 120.5 dB L
https://hometheaterreview.com/paradigm- ... -reviewed/
Még kezelhető méretben, de akkorát tud szólni 20-50hz között, mint egy valódi mozis pro szub. Ami persze azt is jelenti, hogy 20hz-en azért egy picit gyengébb, mint egyes szubok, de 30hz-től felfelé igen impozánsak az értékek.
Maximum Output
2M RMS
20 Hz : 102.4 dB (third harmonic)
25 Hz : 109.6 dB (second harmonic)
31.5 Hz : 115.3 dB (eighth harmonic)
40 Hz : 119.8 dB L
50 Hz : 121.0 dB L
63 Hz : 121.2 dB L
80 Hz : 120.5 dB L
Fireman Gyulikának van két ilyen subja. SB13-at szeretett volna, de az nem jött össze neki. D7 szettje van, az nagyon tetszett, mint lcr, de a subokat nem hallottam.
Sony VPL-XW5000
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
2db SVS SB5000
Szepi házimozi: https://avxforum.hu/forum/viewforum.php?f=46
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
2db SVS SB5000
Szepi házimozi: https://avxforum.hu/forum/viewforum.php?f=46
Én csak a Jamo D600 THX subwoofert szeretném megvenni, ha tetszeni fog a dinamikája!-KP- írta: ↑2019.07.28., vas. 08:34Szerintem köztudott, hogy nagyon nem vagyok oda a Jamo márkáért. De ez a D600 szett nem tűnik rossznak. De azért kétségeim vannak... 2 darab 7,5 centis középsugárzóval és egy tök alap textildómmal referencia hangerőzni? Nem kizárt,hogy tényleg tudja, de vajon mekkora torzítás mellett?
Amúgy JBL Studio 280 szettem van, és Yamaha RX-A2080 erősítővel hajtom. A Jamo D600 subwooferhez AUDIOQUEST BOXER SUB kábelt használnék, nem olcsó, de tán nagyon sokat lendít a hangzásán!
A többi hozzászólásoknak is nagyon örülök, akár negatív, vagy pozitív véleményük is volt róla, és tényleg az lesz az igazi tapasztalat, amint meghallgattam a Jamo subwoofert. Kinézetre tényleg ronda, de a hangzása, dinamikája érdekel!
- -KP-
- V.I.P.

Szerintem köztudott, hogy nagyon nem vagyok oda a Jamo márkáért. De ez a D600 szett nem tűnik rossznak. De azért kétségeim vannak... 2 darab 7,5 centis középsugárzóval és egy tök alap textildómmal referencia hangerőzni? Nem kizárt,hogy tényleg tudja, de vajon mekkora torzítás mellett?
A THX az én értelmezésemben leginkább a mérhető paraméterek alapján tud minősítést adni (pl. Torzítás stb) illetve az adott sugárzónak el kell tudnia érnie a közepes méretű szobában (2000 köbláb - 60 m3) referencia szintű hangnyomást. Nem tudom viszont, hogy a reakció időre ("pontosságra" - akkor és csak addig szóljon a sugárzó ameddig kell) milyen határérték van - illetve van-e egyáltalán!
Ez pedig egy sub-nál fontos paraméter lenne.
Namost a hangsugárzóknak van "mérhetetlen" - szubjektív megitélése is - Neked mennyire tetszik az a produkció amit a sugárzó nyújt.
A linkben található THX Logitech rendszer elgondolkodtat, mennyire lehet megalapozott az a minősítés egyes esetekben.
http://www.expert.hu/termekek/7363/Spea ... W_RMS.html
Van ugyanakkor pozitív példa is - volt szerencsém meghallgatni Emotiva fórumtársnál a szintén THX minősitésű Jamo D500 szettet - nagyon kellemes meglepetést okozott és meggyőző volt a produkció és nekem szubjektív is tetszett.
Ezért írtam én is, hogy meg kell hallgatni a kiszemeltet - NEKED hogyan tetszik amit nyújt a termék.
Barco Optix Cinemascope * Seymour CenterStage XD 120" 2.35:1 * Dune HD Pro 4K II * StormAudio ISP Core 16 * Emotiva xpa3 * LabGruppen PDX3000 * IMG Stageline STA2000D * Crown XLS1502 * 7.3.4 * JBL 3677 * JBL 8330 * Beckersound b1000x2, JBL4645B * Synology ds418j
Hát nem tudom, hogy a tesztek mennyire mérvadóak.
Nekem pl az SVS-el vannak ezirányú negatív tapasztalataim.
A tesztek az egekbe magasztalták őket, nekem meg több rendszer meghallgatása után is az a véleményem, hogy közel sem annyira jók.
Persze ez a vélemény a régebbi 30-as reflexes és a 13-as zárt Ultrára vonatkoznak.
Lehet az újabb modelek már jók.
Szóval inkább a füledre hallgass, mint a fizetett netes hírdetésekre
Az volt okoska ...
Gondolom nem poénból kapta a Jamo D600 a THX2 minősítést, vagy a tesztekben sem lehet megbízni?
Ezer éve volt jamo subbom ( kb 19 éve ), inkább kihagynám . Aki itt egy kicsit is mozizni akar az szét néz a piacon és ennyi zsetonért veszek használtan sokkal jobbat
Köszönöm a segítséget!Avglas írta: ↑2019.07.26., pén. 06:57Szia!Leon73 írta: ↑2019.07.25., csüt. 23:13
Tud valaki JAMO D 600 SUB THX mélyládáról véleményt, tapasztalatot megosztani a képességeiről, a megbízhatóságáról?
Lenne egy amatőr kérdésem is, mégpedig a Yamaha RX-A2080 erősítőm a JBL studio 280 hangrendszeremmel 8 ohmosra van beállítva, viszont ha a Jamo D600 subot választanám hozzá, az pedig csak 6 ohmos, így akkor hogyan lehetne beállítanom az erősítőt a tökéletes működéshez?
Elnézést a tudatlanságomért, és köszönöm előre is a válaszokat!
Jamo esetében - amenyiben internetes vásárlás útján szerzed be - kvázi 14 napos testidőszakot nyersz, ilyen netes vásárlások esetében ugyanis 14 napon belül indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól.
Az SVS pedig a honlapjuk szerint 45 napos próba lehetőségével kecsegtet. (Lehet Szepi mint kereskedő is ki tud találni neked vmit az SVS-re)
Az ellenállás ilyenkor nem számít(hiszen a subnak saját beépített erősítője van és vonalszintű jelet kap), fontos lesz viszont a helyes vágási frekvencia és fázisbeállítása a HM erősítőn illetve a szobakorrekció lefuttatása.
Üdv A.
Úgy tűnik, nem nagyon van a fórumon Jamo D600 THX subwoofer szimpatizáns!
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6558
Én a gyári gumitalpak helyett a szintén gyári tüskéket raktam be, és a tüskék alá itt a fórumon vásárolt gumiperemes alumínium alátéteket tettem. Hozni nem hozott semmi egetverőt nálam (ha nagyon erőlködni akarok, akkor talán kicsit feszesebb), de legalább a tüskék nem szúrják át a szalagparkettát, és jobban is néz ki ígyMGMART írta: ↑2019.07.22., hétf. 11:02Subwoofer alatt gránit, márvány vagy más lapot használók véleménye tapasztalata érdekelne.Mennyit hoz ha simán a parketta helyett ilyenre kerül a mélynyomó? Padlóra sugárzó típusról van szó.Illetve kérdés, hogy a kőlapra tüskével vagy simán a lábán jobb az elhelyezés?
Tapasztalatokat, válaszokat előre is köszönöm!
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Szia!Leon73 írta: ↑2019.07.25., csüt. 23:13
Tud valaki JAMO D 600 SUB THX mélyládáról véleményt, tapasztalatot megosztani a képességeiről, a megbízhatóságáról?
Lenne egy amatőr kérdésem is, mégpedig a Yamaha RX-A2080 erősítőm a JBL studio 280 hangrendszeremmel 8 ohmosra van beállítva, viszont ha a Jamo D600 subot választanám hozzá, az pedig csak 6 ohmos, így akkor hogyan lehetne beállítanom az erősítőt a tökéletes működéshez?
Elnézést a tudatlanságomért, és köszönöm előre is a válaszokat!
Jamo esetében - amenyiben internetes vásárlás útján szerzed be - kvázi 14 napos testidőszakot nyersz, ilyen netes vásárlások esetében ugyanis 14 napon belül indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól.
Az SVS pedig a honlapjuk szerint 45 napos próba lehetőségével kecsegtet. (Lehet Szepi mint kereskedő is ki tud találni neked vmit az SVS-re)
Ezektől függetlenül figyelmedbe ajánlanám az apróban hirdetett Paradigm subokat (Zozi hirdeti) - azt akár meg is hallgathatod. (Zozit nem ismerem, érdekem sem fűződik a tranzakció megvalósulásához)
Az ellenállás ilyenkor nem számít(hiszen a subnak saját beépített erősítője van és vonalszintű jelet kap), fontos lesz viszont a helyes vágási frekvencia és fázisbeállítása a HM erősítőn illetve a szobakorrekció lefuttatása.
Üdv A.
Barco Optix Cinemascope * Seymour CenterStage XD 120" 2.35:1 * Dune HD Pro 4K II * StormAudio ISP Core 16 * Emotiva xpa3 * LabGruppen PDX3000 * IMG Stageline STA2000D * Crown XLS1502 * 7.3.4 * JBL 3677 * JBL 8330 * Beckersound b1000x2, JBL4645B * Synology ds418j