Hááát... izé... nem pont ilyen eredeti ötletre gondoltam...Quetz írta: ↑2019.08.04., vas. 14:47Kellett neked kérdezned![]()
Wachowski produces and co-writes “Work in Progress,” she also co-created it with the show’s star Abby McEnany and director Tim Mason. That series, which follows 45-year-old self-identified “fat, queer” woman whose misfortune and despair unexpectedly lead her to a vibrantly transformative relationship, premieres December 8th.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6536
Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 741
Kellett neked kérdezned
Wachowski produces and co-writes “Work in Progress,” she also co-created it with the show’s star Abby McEnany and director Tim Mason. That series, which follows 45-year-old self-identified “fat, queer” woman whose misfortune and despair unexpectedly lead her to a vibrantly transformative relationship, premieres December 8th.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Ha a világ ilyen egyszerű lenne, semmi szükség nem lenne dokumentumfilmekre. De hogy a kérdésedre válaszolják: igen, van szó benne rossz döntésekről, dezinformációkról, hatalmi manipulációkról, még sok minden másról is.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
Az is benne van a dokufilmben, hogy az amcsik kamu jelentések alapján robbantották ki a háborút? Mint ahogy sok más esetben is manipulálták a döntéshozók elé kerülő jelentéseket.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6536
Ez a baj egy halom sorozattal: van egy jó ötlet, de az egyetlen minisorozatra elég, és pont úgy jó. Aztán s sikeren felbuzdulva MUSZÁJ folytatniuk, lesz egy szar második évad, de nem, nem tudják, hol kell abbahagyni.scaurus írta: ↑2019.08.03., szomb. 17:3413 Reasons Why 3. évad előzetes:
Hátha a gyöngébb 2. évad után ez egy élvezhető tinikrimi lesz.
A recept hasonló, mint az 1. évadban: rögtön tudjuk, hogy valaki meghalt, csak azt nem, hogy pontosan miért.
Valami filmes oldalon azt is olvastam, hogy egyidejűleg talán bejelentette a Netflix, hogy a 4. évaddal végleg befejeződik a sorozat.
A 13 Reasons Why második évadját még a tinik sem élvezték, akármelyiküket kérdeztem. Legalábbis nálunk. Erre lesz harmadik, meg negyedik is. No, meglátjuk. Jobban örülnék valami hasonlóan ötletes, de egészen más sorozatnak. Az új ötlet a lényeg. Na, az nagyon ritka.
Ami már ki van lőve:
- Asperger-szindrómás főszereplő, aki azért fantasztikusan boldogul az életben, és minden néző együttérez vele (volt már gyerek, tini, felnőtt: doki, nyomozó, stb.)
- vámpírok, vérfarkasok, boszorkányok es egyéb misztikus erőkkel felvértezett embernek kinéző lények tini és felnőtt kiadásban, gimnázimuban, egyetemen és fantasztikus környezetben
- speciális képességekkel rendelkező szuperhősök, mutánsok, antiszuperhősök (most épp ez a nagydivat moziban is, tehát adja magát, hogy lesz is még jópár sorozat is)
- börtönsorozat férfi és női főszereplőkkel
- családi eposzok, keleti parti család nyugati partra költözik, vidéki család városba költözik, városi család vidékre költözik, beilleszkedési nehézségek és problémák.
- meg nem élrtett problémás tinik szenvedései gimiben, gimis intrikák, barátságok, jó stréberek és gonosz menőcsávók, menőcsajok
... és még sorolhatnám.
Vajon mikor jön ismét egy eredeti ötlet?
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- bitrograde
- Beköltözött

Elég ritkán szerepelnek itt dokumentumfilmes ajánlók, pedig talán érdemes lenne néha oda is elkalandozni a fikció világából. Én most egy tizennyolc órás, vietnami háborúról szólót ajánlanék. Az előzetes közhelyparádéja ne tévesszen meg senkit. Ken Burns és Linn Novick 2017-ben megjelent munkája, ami a végtelenül egyszerű, A vietnami háború címet viseli, nagyon alapos, mélységében tárja fel a történetet, mutatja be a történelmi személyiségeket és a történetben betöltött szerepüket, a történelembe belekeveredett magánemberek sorsát, és mindemellett hihetetlenül jól használja az archív anyagokat. Lebilincselő alkotás arról a korszakról, mely alapvetően megváltoztatta az Egyesült Államokat és az amerikai politikát.
youtu.be/3j-3Xi5BcKs
youtu.be/3j-3Xi5BcKs
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
13 Reasons Why 3. évad előzetes:
youtu.be/Pws-LN_-riM
A recept hasonló, mint az 1. évadban: rögtön tudjuk, hogy valaki meghalt, csak azt nem, hogy pontosan miért.
Valami filmes oldalon azt is olvastam, hogy egyidejűleg talán bejelentette a Netflix, hogy a 4. évaddal végleg befejeződik a sorozat.
youtu.be/Pws-LN_-riM
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
Hú basszus, akkor ezt nagyon benéztem!geza123 írta: ↑2019.07.31., szer. 10:43Aránylag könnyen ellenőrizheted, hiszen egy több, mint 4 éves filmről van szó.fcsfelix írta: ↑2019.07.31., szer. 10:31Sziasztok!
A Rendíthetetlen.
... emlékezetes mozi is lehet belőle.![]()
https://youtu.be/gJwrZ-xut6w![]()
A fiam küldte át, hogy most akadt rá és ezt ne hagyjuk ki. Amúgy totál ismeretlen volt számomra. Ennyire bukás lett? Nem találkoztam vele a kölcsönzőben sem anno.
NAD 787 v3: Dirac + Atmos.
KEF R900 + R300 + R600c
4x Arendal 1723 1V Avalanche 800 sub + Mini DSP HD
Dune Max Vision + Hisense XR10 RGB lézer proji
Stewart Studio Reference fix vászon 117"
És egy remek kis család, akikkel mindezt élvezem közösen. :-)
KEF R900 + R300 + R600c
Mindhunter 2. évad 2019.08.16-án a Netflixen.
Előzetes:
youtu.be/wIazdDw4tao
Az 1. évad nem nyűgözött le, de a színészek jók voltak és volt egy sajátos hangulata.
Még mélázom, hogy a 2. évadba belevágjak-e (majd valamikor, még a Stranger Things 3. évadát sem sikerült megnéznem...).
Előzetes:
youtu.be/wIazdDw4tao
Az 1. évad nem nyűgözött le, de a színészek jók voltak és volt egy sajátos hangulata.
Még mélázom, hogy a 2. évadba belevágjak-e (majd valamikor, még a Stranger Things 3. évadát sem sikerült megnéznem...).
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
Forbrydelsen 3 évad:
Sajnos csalódás. Túlnyújtott, főleg az 1. évad(az első 10-12 rész lazán felesleges, de a 2. és 3. évadban is az első 5-6 rész), + ostobaságokkal teli, politikai szállal vagyis sok értelmetlen baromsággal telepakolt valami => unalmas.
Évadonként az utolsó 4-5 rész, ami valóban érdekes és fenntartja a figyelmet.
Jó is lehetett volna, de több részlet is félrement.
Szerintem.
Sajnos csalódás. Túlnyújtott, főleg az 1. évad(az első 10-12 rész lazán felesleges, de a 2. és 3. évadban is az első 5-6 rész), + ostobaságokkal teli, politikai szállal vagyis sok értelmetlen baromsággal telepakolt valami => unalmas.
Évadonként az utolsó 4-5 rész, ami valóban érdekes és fenntartja a figyelmet.
Jó is lehetett volna, de több részlet is félrement.
Szerintem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kargidje 2019.07.31., szer. 11:43-kor.
- giotto14
- Beköltözött

- Értékelés: 465
De legalább elolvastam, hogy ki volt Louis Zamperini - nem semmi
https://www.origo.hu/sport/egyeni/20150 ... elete.html
https://www.origo.hu/sport/egyeni/20150 ... elete.html
"Ma az emberek tudják mindennek az árát, de nem tudják semminek az értékét." /Oscar Wilde - Dorian Gray arcképe/
Aránylag könnyen ellenőrizheted, hiszen egy több, mint 4 éves filmről van szó.fcsfelix írta: ↑2019.07.31., szer. 10:31Sziasztok!
A Rendíthetetlen.
... emlékezetes mozi is lehet belőle.![]()
https://youtu.be/gJwrZ-xut6w
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond
Sziasztok!
A Rendíthetetlen.
Most futottam bele ebbe az előzetesbe. Elsőre nagyon tetszik, bízzunk benne, hogy nem fog átmenni túlzott szirupos ömlengésbe az az önzelten önfeláldozós rész. Az alapötlet jónak tűnik, akár egy kellemes, emlékezetes mozi is lehet belőle.
A Rendíthetetlen.
Most futottam bele ebbe az előzetesbe. Elsőre nagyon tetszik, bízzunk benne, hogy nem fog átmenni túlzott szirupos ömlengésbe az az önzelten önfeláldozós rész. Az alapötlet jónak tűnik, akár egy kellemes, emlékezetes mozi is lehet belőle.
NAD 787 v3: Dirac + Atmos.
KEF R900 + R300 + R600c
KEF R900 + R300 + R600c
- Firekiller
- V.I.P.

- Értékelés: 355
Jelentem bepróbáltam, és lecsúszott az egész évad.
[/quote]
Sajnos nem találtam magyar feliratot hozzá még...
[/quote]
Sajnos nem találtam magyar feliratot hozzá még...
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1731
Jelentem bepróbáltam, és lecsúszott az egész évad. Gondolom az se véletlen, hogy mivel a Preachert finoman szólva is kedvelem, ez is bejött. Ezt a sorit nyugodtan megnézheti bárki, aki hozzám hasonlóan nincs túlságosan oda a DC-Marvel jelmezes bohóckodásaitól...
Remélem a Watchmen is hozni fogja a szintet. Ugyanis lesz Watchmen sorozat is.
Megtekinteztem Terry Gilliam Az ember, aki megölte Don Quixote-t /The Man Who Killed Don Quixote/ régen (kb. 29 éve!) várt opuszát.
Nem volt jó, nem érte meg rá várni.
Az alapötlet jó, a színészek jók, a karakterek jók, összességében a képi világ, a hangulat rendben.
Csak, ugye, nem lett volna baj, ha valaki írt volna valami forgatókönyv féleséget, mert a történet, a karakterfejlődés kissé elnagyolt és összecsapott volt.
Bizonyára nem volt rá elég idő...
Nem volt jó, nem érte meg rá várni.
Az alapötlet jó, a színészek jók, a karakterek jók, összességében a képi világ, a hangulat rendben.
Csak, ugye, nem lett volna baj, ha valaki írt volna valami forgatókönyv féleséget, mert a történet, a karakterfejlődés kissé elnagyolt és összecsapott volt.
Bizonyára nem volt rá elég idő...
- Quetz
- Beköltözött

The Boys
youtu.be/i05Yy9EmcXw
Megnéztem az első epizódot, és nagyon üt. Véres, vicces, drámai... mindezt egyszerre (Az alkotók jegízik a Preacher-t is). Karl Urban lubickol a szerepben. Ha valaki már megcsömörlött a Marvel/DC eresztéstől, akkor érdemes egy próbát tenni vele.
youtu.be/i05Yy9EmcXw
Megnéztem az első epizódot, és nagyon üt. Véres, vicces, drámai... mindezt egyszerre (Az alkotók jegízik a Preacher-t is). Karl Urban lubickol a szerepben. Ha valaki már megcsömörlött a Marvel/DC eresztéstől, akkor érdemes egy próbát tenni vele.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Quetz
- Beköltözött

- bitrograde
- Beköltözött

Egy újabb klasszikus fantasy jön, ezúttal sorozatban tesznek kísérletet a mozgóképesítésére.
youtu.be/1yuIE1OYnVI
youtu.be/1yuIE1OYnVI
Lehet, hogy elértettem.Ha a Forbrydelsen-ről írtad akkor stornó, az nem láttam 
Te biztos ugyan azt a sorozatot nézted mint mi?kargidje írta: ↑2019.07.20., szomb. 10:46Lemmy9 írta: ↑2019.07.16., kedd 23:07Jó lesz az is. Nem nagyon nyúlnaak mellé a skandinávok.kargidje írta: ↑2019.07.16., kedd 21:12Bron/Broen lepörgetve.
Sofia Helin zseniális + aki összehozta a szereppel. Lazán Oscar díjas alakítás, csak hát ott ugye ...Francokat, annál sokkal-sokkal jobb!!!
Maradtak még elvarratlan szálak, szóval lehetne még 4-5 évad ...kár, hogy nincs
![]()
Következik a Forbrydelsen, remélem ez is jó lesz.
Imádjuk a filmjeiket, sorazataikat.
1.évad sajnos gyenge, sok a bénázás a rendőrség részéről + az első 10 rész értelmetlen és felesleges.![]()
Nem derült ki szinte semmi...![]()
Remélem továbbfolyik a szál a következő évadra.
Lemmy9 írta: ↑2019.07.16., kedd 23:07Jó lesz az is. Nem nagyon nyúlnaak mellé a skandinávok.kargidje írta: ↑2019.07.16., kedd 21:12Bron/Broen lepörgetve.
Sofia Helin zseniális + aki összehozta a szereppel. Lazán Oscar díjas alakítás, csak hát ott ugye ...Francokat, annál sokkal-sokkal jobb!!!
Maradtak még elvarratlan szálak, szóval lehetne még 4-5 évad ...kár, hogy nincs
![]()
Következik a Forbrydelsen, remélem ez is jó lesz.
Imádjuk a filmjeiket, sorazataikat.
1.évad sajnos gyenge, sok a bénázás a rendőrség részéről + az első 10 rész értelmetlen és felesleges.
Nem derült ki szinte semmi...
Remélem továbbfolyik a szál a következő évadra.
Már magyar nyelvű előzetest is kapott az új Top Gun
https://index.hu/kultur/cinematrix/2019/07/18/top_gun_elozetes_trailer/
Egy előzetesből nem sok minden szűrhető le, de azért van itt motorozás, félmeztelen röplabdázás, bárban éneklés és temetés.
Kissé ismerősnek tűnk, lehet, az Ébredő erő kreatívjaival konzultáltak...
https://index.hu/kultur/cinematrix/2019/07/18/top_gun_elozetes_trailer/
Egy előzetesből nem sok minden szűrhető le, de azért van itt motorozás, félmeztelen röplabdázás, bárban éneklés és temetés.
Kissé ismerősnek tűnk, lehet, az Ébredő erő kreatívjaival konzultáltak...
A streaming árnyoldala:
Két év után cenzúrázta saját sorozata egy jelenetét a Netflix
https://index.hu/kultur/media/2019/07/1 ... okom_volt/
Két év után cenzúrázta saját sorozata egy jelenetét a Netflix
https://index.hu/kultur/media/2019/07/1 ... okom_volt/
- bitrograde
- Beköltözött

A tó tükre második évadát nézzük. Ajánlottam korábban az elsőt, nagyon, de akkor még nem volt elérhető számomra a második. Ami állítólag gyengébb, mint az első. De attól még nem tudjuk levenni róla a szemünk.
Vigyázat, művészfilmes rendezőnő krimi-kreálmánya, a bűnnek nem egyetlen elkövetője van.
Vigyázat, művészfilmes rendezőnő krimi-kreálmánya, a bűnnek nem egyetlen elkövetője van.