Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

dpeti1970
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 103

Re: Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: dpeti1970 »

Köszi! Próbálkozom vele! Azért annyit nem egészen értek, hogy ezt hogy gondolják, ugyanis a szoftver frissítéseket is neten kapja az erősítő, jelen pillanatban nincs kapcsolat a routerrel, magyarul azért is fizetnem kell hogy frissüljön a szoftver. (Teljesen függetlenül az összeg nagyságától!)

Folaci
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 169

Hozzászólás Szerző: Folaci »

Az oldal a www.yradio.vtuner.com ide belépsz valami netet tudó készülékkel, és itt kell végigvinni amit kér.
Get access code-t megkeresed az erősítőd netrádió kijelzett felületén, a Bookmarks-al kezdődő lista utolsó sorában.
Runco LS5, Bydium HD motoros 92", Panasonic G10 46"
AV: Yamaha RX-A3040, Primare A30.5, Pioneer BDP-320,Zidoo Z3000 Pro, Swans Diva 4.2F Tüű mod, Fapaci Luxor kábel, Swans Diva 6.3C Tüű mod, Swans D3.2 háttér, Sub: Velodyne CHT-10R, Fapaci sub kábel,KE-7, T3, RCA összekötők.

dpeti1970
Fórumlakó
Fórumlakó

Nekem csak ez az üzenet van, semmi egyéb, oldalt nem kér, legalábbis én nem vettem még észre, hol keressem ezt oldal dolgot, az összeg meg tényleg emlitésre sem méltó!

Folaci
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

...lemaradt hogy, így is úgy is fizetünk mindenért, legalább ez nem egy nagy összeg.
AV: Yamaha RX-A3040, Primare A30.5, Pioneer BDP-320,Zidoo Z3000 Pro, Swans Diva 4.2F Tüű mod, Fapaci Luxor kábel, Swans Diva 6.3C Tüű mod, Swans D3.2 háttér, Sub: Velodyne CHT-10R, Fapaci sub kábel,KE-7, T3, RCA összekötők.

Folaci
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

dpeti1970 írta:
2019.07.17., szer. 21:40
UraK! Yami a 3030 netradionál accsess Error üzenetet küld bármit csinálok vele, Tudja-e valaki hogy lehetne egy factory resetet összehozni rajta, hátha az segít.
Most találkoztam ugyanezzel a problémával, RX A810 erősítővel, menj el arra az oldalra amit kér, be kell írni a Yami kódját, fizetni 3 dollárt, azonnal elindul és egy évig megint lesz netrádiód. Itt is elkezdték, semmi nincs ingyen, de lehet hogy nem is baj....

dpeti1970
Fórumlakó
Fórumlakó

Köszi, sajna nem vàltozott!

Swordfish76
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 374

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »

dpeti1970 írta:
2019.07.17., szer. 21:40
UraK! Yami a 3030 netradionál accsess Error üzenetet küld bármit csinálok vele, Tudja-e valaki hogy lehetne egy factory resetet összehozni rajta, hátha az segít.
Szia!
Itt vannak az instrukciók, remélem megoldja a problémád:
https://usa.yamaha.com/support/faq/audi ... /7957.html

csacsumicsa
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: csacsumicsa »

Azt még számold bele, hogy ez Áfa nélküli ár, ha jól emlékszem.
[/quote]

Nord és apollon is nettó árakat ír ki. Szóval 19% még rájön.
[/quote]

Kivéve ha cégnévre veszed mert akkor csak nettó árat kell fizetned. ;)

dpeti1970
Fórumlakó
Fórumlakó

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Quetz írta:
2019.07.16., kedd 09:08
traumraise írta:
2019.07.16., kedd 08:29
Köszönöm a segítséget. Akkor marqd a 7013 egyelőre. leborulok.gif

Ez a Nord Acoustics szimpatikus amugy és árban sincs elszállva. 5 csatornas 250w-os vegfok 1350 font.
Nord és apollon is nettó árakat ír ki. Szóval 19% még rájön.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

traumraise írta:
2019.07.16., kedd 08:29

Ez a Nord Acoustics szimpatikus amugy és árban sincs elszállva. 5 csatornas 250w-os vegfok 1350 font.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

traumraise
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 88

Hozzászólás Szerző: traumraise »

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

traumraise írta:
2019.07.16., kedd 07:26
A kérdésem hogy milyen változásra számíthatok egy ilyen végfoktól...van e értelme? Köszönöm
Üresebbnek éreznéd a pénztárcádat. :D

Marantz MM7055 Amplifier

Five channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 107.8 watts
1% distortion at 117.8 watts

Kép

Marantz SR7011 A/V Receiver Review Test Bench

Five channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 104.9 watts
1% distortion at 117.0 watts

Kép

Gyakorlatilag ugyanazt a hangot kapnád, csak elköltöttél egy csomó pénzt mellette. Ha már pre-pro. akkor vegyél egy komolyabb végfokot, ami 2-300W teljesítményt képes torzítás mellett leadni. Én Hypex alapu megoldásokat néznék, Nord Acoustics, Apollon Audio vagy NAD, ATI...
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

A 7055 el ne bajlodj,sajnos a marantz vegfokai nem tul jok! Nincs bennuk ero! A masik,hogy egy avr ritkan jo procinak! Ha ennel jobbat szeretnel akkor proci es jo vegfok es xlr osszekottetes. Pld egy 7703+ valami combosabb vegfok magasan jobb hangot produkalna! De keruld a marantz vegfokait sztem! Persze lehet kiserletezni de csak penzpazarlas!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

traumraise
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: traumraise »

Sziasztok

Van rgy marantz 7013 avr-em Quadral platinum m40 5.0 és svs pb2000 mélyláda. Azon agyalok hogy megerősítsem a rendszert egy marantz 7055 végfokkal.
Nem is a hangerő miatt hanem hogy tisztább, dinamikusabb legyen a hang. (Korábban volt egy primare spa23 avr-em...na valami olyasmi hangot várnék el)

A kérdésem hogy milyen változásra számíthatok egy ilyen végfoktól...van e értelme? Köszönöm

(Az avx-en hirdetett 10-20 éves végfokokba nem ugranék bele mert félnék hogy meghibásodik)

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

Már volt szó Hypex végfokokról, most vettem észre, hogy kijött róla egy teszt az ASR-en: Review and Measurements of Nord One NC500 Amp

Ami még sokakat érdekelhet, az az összesített SINAD táblázat az eddig tesztelt végfokokról:
Kép

lezu
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 49

Hozzászólás Szerző: lezu »

Sziasztok!
A yamaha rxv 775 AV -ra hogy tudom visszavarázsolni az internet rádió hozzáférést? Van erre egyáltalán lehetőség? sad.gif
"Az élet útja mindig rögös, de, ha felérünk a csúcsra, állati szép a kilátás."

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Az értékvesztésen nem kell csodálkozni. A nagy tömegeket mindig is az újdonságok, meg a feature-ök mozgatják. Ez van.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Tóni írta:
2019.07.10., szer. 16:53
denesdr írta:
2019.07.10., szer. 12:05
Egy másik topicban vetődött fel, de inkább ide posztolnám ezt a régebbi teszteredményt akkori felsőkategóriás erősítőkről.
Ha valakit érdekel, viszont szerintem a hang pontszám stereo/surround/HD-nál fordított sorrendben lett feltüntetve:
Elég furcsák nekem a torzítás-göbék, a Stereophile-ben jó pár tranzisztoros erősítőét megnéztem és mindegyik ( akár A, AB vagy D osztályú) ellenkező irányban lejt, vagyis egy bizonyos teljesítményig csökken a torzítás a teljesítmény növelésével.
Az ábrák alapján a NAD-nak brutál szar hangjának kellene lennie, mivel erősebbek a páratlan felharmonikusak, mint a párosak, aztán a hang-pontszámban mégis ugyanannyi pontot kapott mindegyik.

Egyébként nem semmi, hogy hogyan vesztik az árukat a házimozi erősítők.
A 7 éve What Hi-Fi-ben "év erősítőjének" választott, akkor 2200GBP/2700EUR árú Pioneer SC-LX 86 legutóbb 170eFt-ért volt hirdetve.
Aztán lehet, hogy tényleg nem hallunk semmit ezekből a torzításokból, mert olyan alacsony szintűek.
Az viszont biztos, hogy szinte bármilyen hangsugárzó torzítási szintje ezen értékeket jócskán meghaladja (nem a jobbik irányba) akármilyen hangerőnél.

Ez az értékvesztés tényleg érdekes, bár nincs Atmos meg UHD támogatás, de az egyik legjobb hangú erősítőről beszélünk, ami a teszt alapján igencsak combosnak is mondható.

Tóni
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 69

Hozzászólás Szerző: Tóni »

denesdr írta:
2019.07.10., szer. 12:05
Egy másik topicban vetődött fel, de inkább ide posztolnám ezt a régebbi teszteredményt akkori felsőkategóriás erősítőkről.
Ha valakit érdekel, viszont szerintem a hang pontszám stereo/surround/HD-nál fordított sorrendben lett feltüntetve:
Elég furcsák nekem a torzítás-göbék, a Stereophile-ben jó pár tranzisztoros erősítőét megnéztem és mindegyik ( akár A, AB vagy D osztályú) ellenkező irányban lejt, vagyis egy bizonyos teljesítményig csökken a torzítás a teljesítmény növelésével.
Az ábrák alapján a NAD-nak brutál szar hangjának kellene lennie, mivel erősebbek a páratlan felharmonikusak, mint a párosak, aztán a hang-pontszámban mégis ugyanannyi pontot kapott mindegyik.

Egyébként nem semmi, hogy hogyan vesztik az árukat a házimozi erősítők.
A 7 éve What Hi-Fi-ben "év erősítőjének" választott, akkor 2200GBP/2700EUR árú Pioneer SC-LX 86 legutóbb 170eFt-ért volt hirdetve.
Long Live Rock 'n' Roll !

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

AV-Receivers_Test_2013-2.jpg
AV-Receivers_Test_2013-2.jpg (352.45 KiB) Megtekintve 3420 alkalommal

Gabesz26
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Gabesz26 »

Jó az elképzelés amit írtál, csak kicsit bonyolultan fogalmaztad meg :). Mozizásnál a HM erősítő HDMI-n keresztül kapja a jelet az OPPO-ból. A HM erősítő front left és right pre out kimeneteire kösd rá a Krellt HT bypass-ra állítva. Ha használsz szobakorrekciót (ARC, Dirac, Audyssey stb.), akkor azt nyilván a Krell bekötése után újra kell mérni, de legalább a front csatornák szintjeit újra be kell állítani (a többivel azonos, általában 75 dB-es szintre).

(az általad is leírt módszerrel a legegyszerűbb a külön HM és sztereó rendszert összeházasítani).

venator
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 40

Hozzászólás Szerző: venator »

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni a fórum olvasóitól, hogy egy akármilyen (de feltételezem 7.1 analog RCA csatlakozással rendelkező) HM receivert hogyan tudnék egy Krell sztereó erősítővel HT bypass-sal összeházasítani? Elképzelésem, hogy a Krell-t, (ami tudja a HT bypass-t), úgy kötöm össze a HM erősítővel, hogy a Krell egy RCA inputját RCA-val összekötöm a HM Main RCA pre out-kimenetével. A többi hangcsatornát (surround, center) át tudom küldeni HDMI-n a lejátszóból (Oppo) a HM-ra?

Ez lenne a setup:

Videó jel Oppóból ki TV-re (csak kép)
Másik HDMI-n hang ki a HM vashoz (center és surrond csatornák)
RCA pre out ki sztereó erősítőhöz, utóbbi bypass-ra állítva. Így szólna a mozi.

Ha csak sztereóznék, akkor Oppo-ból ki XLR Krell-hez, s semmi más.

Természetesen front hangfala Krell-hez kötve.

Ez így helyes? Mielőtt összevissza dugdosnék, s vennék kábeleket...

Vagy csak úgy megy a dolog, hogy a center/surround csatornákat is RCA kábelekkel kötözgetem össze a HM és a lejátszó között (5.1 analog összekötés)? Mert akkor egy valag kábel kell.

Köszönöm a segítségeteket, szép napot mindenkinek!

L.
SF Grand Piano Home, SF Concertino Home, Krell KAV 400xi, Lumin T2, Oppo UDP 203, AQ Gibraltar, AQ Fire, Lessloss Reference, Isotek GII Sigmas; MZ/X switch és PSU, Synology DS 918+

Avglas
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 131

Hozzászólás Szerző: Avglas »

svan írta:
2019.07.07., vas. 14:33
Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy az Onkyo TX-NR807 erősítőhöz, hol tudnék eredeti távirányítót rendelni?
Fél évvel ezelőtt 2 helyre küldtem emailt, de választ nem kaptam. Akkor letudtam azzal, hogy rendeltem ebay-ről egy gagyi 2e ft-os utángyártottat, de az egy kalap.. A gyári táv pontos típusa Onkyo RC-745M.
Szia!
Sajnos pontos választ nem tudok a kérdésre.
Viszont kérdezem: Nem létezik az eredeti táv vagy nem működik megfelelően? Utóbbi esetben lehet a javítással is próbálkozni. Bp.-en úgy rémlik a Totel és a Sekon szervíz végez ilyen tevékenységet - lehetne egy próbát tenni.
Illetve ha nem létezik az eredeti akkor egy tanítható - pl Logitech - táv lehet a megoldás. Így egy távirányítóval több eszközt is irányíthatsz.
Üdv A.
Barco Optix Cinemascope * Seymour CenterStage XD 120" 2.35:1 * Dune HD Pro 4K II * Anthem AVM60 * Emotiva xpa3 * LabGruppen PDX3000 * IMG Stageline STA2000D * Crown XLS1502 * 7.3.4 * JBL 3677 * JBL 8330 * Beckersound b1000x2, JBL4645B * Synology ds418j

svan
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 185

Hozzászólás Szerző: svan »

Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy az Onkyo TX-NR807 erősítőhöz, hol tudnék eredeti távirányítót rendelni?
Fél évvel ezelőtt 2 helyre küldtem emailt, de választ nem kaptam. Akkor letudtam azzal, hogy rendeltem ebay-ről egy gagyi 2e ft-os utángyártottat, de az egy kalap.. A gyári táv pontos típusa Onkyo RC-745M.
Sztereó: TMP Ant LE Dac | Jadis DA 60 | JMlab Utopia Mini
Sztereó 2: TMP Quantic F50 | Dynaudio Confidence C1

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”