Elengedtem. Engem nem érdekel a továbbiakban. Csak fura, hogy diplomával sem megy az értő olvasás, és a kérés tiszteletben tartása. Nah nem folytatom, inkább eszek valamit.

Elengedtem. Engem nem érdekel a továbbiakban. Csak fura, hogy diplomával sem megy az értő olvasás, és a kérés tiszteletben tartása. Nah nem folytatom, inkább eszek valamit.
Ha nem vetted volna észre én zenéről is írtam, márpedig lényeges dolgokat. Persze, ha neked így? Egyébként sem én tereltem el a témát .. de ez általános .. nem?Vinkler írta: ↑2019.07.18., csüt. 12:34![]()
Végül is nem neked kell dolgozni vele! Ez nem a tetszésről szól, hanem, hogy nekünk kell kitakarítani a topicot, ami a saját szabadidőnkből megy el a saját munkánk van benne, nem a tiéd!
Ez a téma totál off. Nem igaz, hogy nem lehet tiszteletben tartani a kérésünket. Amikor emberi hangvételben próbálunk megkérni titeket valamire, az miért nem jó? Miért kell drasztikus lépés tenni, hogy foganatja legyen, aztán meg jön az értetlenkedés, meg a vinnyogás. Ezt egyszerűen nem értem...![]()
fokozzuk a feszültsége(?),bitrograde írta: ↑2019.07.18., csüt. 09:50Az jutott az eszembe (részben ezt a vitát is olvasgatva), hogy vajon ki mennyi csöndet hall(gat) az itt lévők közül?
Hm?
Jópofa kérdés! csak azt nem tudom szándékosan akartad-e így, mondjuk az alábbi fokozatokkal:bitrograde írta: ↑2019.07.18., csüt. 09:50Az jutott az eszembe (részben ezt a vitát is olvasgatva), hogy vajon ki mennyi csöndet hall(gat) az itt lévők közül?
Hm?
fapaci írta: ↑2019.07.18., csüt. 10:43Nyomós okunk van rá, miért úgy élünk, ahogy. Ezen nyilván nem fog változtatni, hogy valaki másként csinálja, sőt engem igazából nem is érdekel, kinél mik a szempontok. Ha ős is, én is révbe érünk, akkor már van miről beszélgetni, hiszen az út vége felé vélhetően mindannyian rájövünk, hogy az eszköz teljesen lényegtelen.
Jogos az állításod, a beszerzés nehézségei valóban emelhetik a portéka értékét, ám szerintem van az a "szint", amikor ez már nem játszik. Ha egy gyönyörű verset sok ezer példányban kiadunk, akkor attól értéktelenebbé válik? Ha egy zenemű kizárólag egyetlen példányban jelenik meg, akkor az már különlegesen magas értéket képvisel? Én ezekben nem hiszek, az ilyen fajta értékítéletet meghagyom a műkereskedőknek, műgyűjtőknek, akik nem nézegetik a festményeiket, hanem titkos széfekbe zárják azokat. Én a zenét hallgatni szeretem, nem birtokolni.chord írta: ↑2019.07.18., csüt. 09:12Könnyen-hozzáférhetőség, meg az 'értéktelen', bizonyos szempontból van közös metszet. Az az LP, amiért b..tt sok pénzt fizettél régen, kis túlzással, inkább nem ettél, áztál-fagytál-sorbanálltál, és amikor otthon feltetted, az valószínűleg más érzet volt, mint ma, amikor kettőt kattintasz ugyanezért.
OFFkaef2 írta: ↑2019.07.18., csüt. 09:31Miskolcon a gépészmérnöki karon végeztem 1988-ban gépgyártástechnológia szakirányban.
A saját gyerekeim is vezető beosztásokban, nagy felelősséggel dolgoznak (25 és 28 évesen), az MTV egykori első un newsroom rendszerét 1998-ban én terveztem, építettem és ennek 20 év múlva idén tavasszal az eddigi legnagyobb upgrade-jét már a fiam csinálta. Szülő nem lehetne büszkébb a gyerekeire, mint amilyen én vagyok ..
Miskolcon a gépészmérnöki karon végeztem 1988-ban gépgyártástechnológia szakirányban. A diplomamunkám egy film volt a csavargyártásról, különös tekintettel az imbusz csavarokra. Nálam a bulizás az volt, hogy 1983-tól egyetemi tévét csináltunk pár hozzám hasonlóan elvetemülttel, rendszeres hetente többször jelentkező műsorral, VHS magnóval vágva, Umatic hordozható magnóval és Sony egy csöves kamerával és 7 kollégiumból egy kamerával egyetemi napos közvetítéseket csinálva. A miskolci városi tévé is onnan indult, első pár műsora a E/6 kollégium szinházterméből ment, amikor felköltöztek az avasra az első stúdiójukba, ott is dolgoztam rendszeresen. Ja és persze Vass Andrási Gyurival egyetemi hifi klubot csináltunk, és politikai klubot a filozófia tanszék segítségével, beszélgetéseket is szerveztem sokféle akkor még nem teljesen rendszerkompatibilis meghívottal vagy 3 éven keresztül. Igazán intenzív időszak volt. Nyaranta meg diszkózás az itt táborozó NDK-s és orosz (leginkább hölgy)vendégeknek és a kollégiumokat üdülőként használó hazai vendégeknek. Nagyon intenzív és izgalmas időszak volt és vágóként óránként 2500 Ft-ért dolgozhattam az egyetemi 4D nevű videóstúdióban, aminek kitalálója, alapítója és műszaki vezetője lehettem, amikor kezdő mérnökként a Hungaluban havi 6000 Ft volt a fizetésem illetve egyetemi tanársegédként a szervezés tanszéken kb ugyanennyi.istvan01 írta: ↑2019.07.18., csüt. 08:23akár tetszik adminoknak, akár nem, régen, buli, egyetem.
Esetemben, 1975-80 között BME villamos kari koleszben várban laktam, aki emlékszik rá ott működött a város talán legszínvonalasabb buli helye, akkor még nem bulizásnak hívták az ilyen eseményeket. A lényeg, az ott lakó koleszosoknak ingyenes volt a belépő a szombatonkénti klubba, ahol állandó zenekar az Apostol volt, de LGT és akkori nagyságú zenekarok gyakran előfordultak. Volt discó is persze.
Én öt év alatt 2, azaz kettő alkalommal tévedtem be a várklubba, pedig ingyenes volt, csajok is nyüzsögtek bőven és mégis, vagyis mégsem.
Viszont volt pl kisebb helységben komolyzenei klub hétköznap délutánonként, ahol egyik évben havi egy alkalommal kezdő de már karmesterkedő Fischer Iván tartott beszélgetős zene bemutatót, vagy inkább csak beszélt művekről, hátterekről stb .... emlékezetes volt.
/külföld mászkálás helyett volt a nyári "ajánlott" építőtábor ... na az is megérne nagy meséket/
Itt csak óvatosan, mert ez szerintem lényeges.fapaci írta: ↑2019.07.17., szer. 23:51
Szerintem mindenki sorsában, életében jól kitapintható, miért fogadja könnyen, vagy éppen tiltakozik ellene, hogy a világ és benne a zenehallgatási szokások, eszközök változnak. ...............
........ Manapság meg megnyomok néhány gombot és szól a zene. Ha megszakadok, sem látok ebben negatívumot, vagy igénytelenséget.
Khhm, akkor Te nagyon fiatal vagy. Illés, előzenekar Echo!
istvan01 írta: ↑2019.07.18., csüt. 08:23akár tetszik adminoknak, akár nem, régen, buli, egyetem.
Esetemben, 1975-80 között BME villamos kari koleszben várban laktam, aki emlékszik rá ott működött a város talán legszínvonalasabb buli helye, akkor még nem bulizásnak hívták az ilyen eseményeket. A lényeg, az ott lakó koleszosoknak ingyenes volt a belépő a szombatonkénti klubba, ahol állandó zenekar az Apostol volt, de LGT és akkori nagyságú zenekarok gyakran előfordultak. Volt discó is persze.
Én öt év alatt 2, azaz kettő alkalommal tévedtem be a várklubba, pedig ingyenes volt, csajok is nyüzsögtek bőven és mégis, vagyis mégsem.
Viszont volt pl kisebb helységben komolyzenei klub hétköznap délutánonként, ahol egyik évben havi egy alkalommal kezdő de már karmesterkedő Fischer Iván tartott beszélgetős zene bemutatót, vagy inkább csak beszélt művekről, hátterekről stb .... emlékezetes volt.
/külföld mászkálás helyett volt a nyári "ajánlott" építőtábor ... na az is megérne nagy meséket/
Nem sokkal
mert régen, amikor a hifiről beszélgettünk az jobb volt?
vs
szerintem sokunkban él (en akkor siman leneztem a föiskolakat az egyetemhez kepest), hogy mas - volt ? - "a"/egy föiskola es mas a BME; objektiven nehez ezt tudni, de magam is hajlok ra: azert az akkori (es kicsit korabbi) BME-t rendesen elvegezni nem volt munka nélküli, sok bulizast megengedö. Termeszetesen akkor is voltak bulik es bulizók, es azok egy resze el is vegezte az egyetemet ...legfeljebb a szakma (?) vagy inkabb a mernöki tudomanyok ott tanitott alapjaibol keveset tud(ott) ...attol meg ervenyesülhet(ett), lehet(ett) "sikere" ...mint manager, sales, ...LIMAR írta: ↑2019.07.17., szer. 21:25...a bekerültél egy egyetemre (picikét nehezebben mint ma), nem volt időd bulizni járni Prágába és 40-50 országba. Ott, akkor teljesíteni kellett, mert jött az UV, Rektori és kivágtak mint macskát kilenckor. Az első félévben lefelezték a hallgatókat a Villamos karon, pedig a felvételin elbukott a 90% már. ...
Szerintem most kimaxoltad a témát.
Szalon írta: ↑2019.07.17., szer. 21:25Fordítva nyugodtan mondhatná a fiatal generáció, hogy szerintük, aki nem járt még 40-50 országban, az az igénytelen... persze nincs ilyen, de kb nekem ez az érzésem, mikor a nagy öregek itt igénytelennek titulálják a fiatalságot, már csak a digitális zenehallgatásuk miatt is...
Továbbá azért az is hozzátartozik, hogy egyre jobban kitolódik a családalapítás, saját lábra állás. Sokan 25 évesen még nem dolgoztak sehol, mert tanulnak... nincs kereset, nem engedhet meg magának semmilyen rendszert, meg nem is érdekli, mert nem ez a prioritás... S
Fentebb zölddel kiemeltem, hogy ez feltételezés csupán, de nincs ilyen egyáltalán a fiatalabb generációban, legalábbis én még nem találkoztam ilyennel, csupán példaként hoztam fel.LIMAR írta: ↑2019.07.17., szer. 21:25Nézd, nagyon jól hangzik ez az írás és sajnálatosan fedi is a mai valóságot.
Mindehhez csak azt tenném hozzá, hogy a fiatal, aki lenézi az öregeket, akik nem jártak még 40-50 országban, azoknak az öregeknek a pénzéből teszi mindezt. Azok az öregek tartják el őt még akár 40 évesen is.
Alapjában véve a fentiekkel egyet értek, de azt hozzátenném, hogy az ilyen esetekben a szülő is vastagon benne van ám, szerintem nevelés kérdése is... Szóval itt is kettőn áll a vásár... Miért hagyja, hogy bulizzanak a pénzén, eredmények nélkül, éveken keresztül...LIMAR írta: ↑2019.07.17., szer. 21:25Tanulnak? Tizen X évig. Szívják a szüleik vérét. És megint jön a bezzeg régen minden más volt. Igen. Akkor, ha bekerültél egy egyetemre (picikét nehezebben mint ma), nem volt időd bulizni járni Prágába és 40-50 országba. Ott, akkor teljesíteni kellett, mert jött az UV, Rektori és kivágtak mint macskát kilenckor. Az első félévben lefelezték a hallgatókat a Villamos karon, pedig a felvételin elbukott a 90% már. Apuka meg nem fizethette ki tehetségtelen gyereke tandíját, mint ma a fizetős felsőoktatási intézményekben. Jó esetben egy évismétlés és annyi. Ma meg azt látom, hogy úgy végeznek el egy egyetemet, hogy akár fél évig be sem járnak, mert éppen külföldön buliznak apuka pénzén. 10-12 évig tologatják a kredit pontjaikat, közben felélik a szüleik nehezen megszerzett javait. Elvégeznek valami fizetős alibi egyetemet, aztán csodálkoznak, hogy kitörölhetik a hátsójukat azzal a diplomával. És tovább szívják a szüleik vérét. Tisztelet a kivételnek persze. De sajnos a mai realitás ez. Csoda, ha nincs semmi jövőképük? Nincs semmi kötelesség tudatuk? Jogaik, azok vannak. De hogy azért le is kellene tenni valamit az asztalra, az már nem megy. 18 éves kor után dolgozni egyik se akar, sőt lenézik azt, aki szakmát tanult és dolgozni megy. Ma mindenki egyetemre megy és tanul 10-15 évig. Kinek jó ez? Hát a szüleiknek biztosan nem, a társadalomnak sem. Inproduktív élősködők tömegét kell eltartani. A fiúknak rettenetesen hiányzik a 9-24 hónap katonaság. Ha már otthon nem, ott legalább megtanulnák, hogy mi az a tisztelet és kötelesség. A lányok pedig mind karriert építenek, megvalósítják magukat, aztán 40 éves korban (jó esetben) szülik a sérült gyerekeiket, mert a biológiát nem lehet átírni büntetés nélkül.
Nézd, nagyon jól hangzik ez az írás és sajnálatosan fedi is a mai valóságot.Szalon írta: ↑2019.07.17., szer. 15:54A többséget folyamatosan inger gazdag környezet veszi körül, ebbe nőttünk már fel, hozzászoktunk és számunkra elképzelhetetlen már, hogy este otthon unatkozunk. Ezerféle szórakoztatási forma született. Régen közel sem volt ennyi lehetősége nem csak az öregeknek, de a fiataloknak sem. Manapság, mikor vonatjegy árban állnak halomban a fapados repjegyek, vajon ki fog 20.000Ft-os LP-ket venni, mikor oda-vissza repjegy Barcelonába olcsóbb... Simán elmegyünk (mert én is elmegyek) 2-3 napra ennyiért EU-n belül kb bárhová egy hétvégére. Vajon melyik fog több ingert kiváltani a fiatalokból? Egy prágai átmulatott hétvége, vagy 3-5 LP? ....... Ezért is jár annyi fiatal fesztiválokra, mert itt is egyszerre több inger is éri őket, van zene, de van mellette tömeg, pia, csajok, kaland... stb. .........Ettől még nem neveznék egy fiatalt sem igénytelennek, csupán megváltoztak a fogyasztási szokások, érdeklődési körök és a lehetőségek is. Sajnos zenéből nincs igazán már valós minőségre igénye a fiataloknak. Helyette viszont vannak mások, mondjuk az egyre elérhetőbb utazások. Fordítva nyugodtan mondhatná a fiatal generáció, hogy szerintük, aki nem járt még 40-50 országban, az az igénytelen... persze nincs ilyen, de kb nekem ez az érzésem, mikor a nagy öregek itt igénytelennek titulálják a fiatalságot, már csak a digitális zenehallgatásuk miatt is...
Továbbá azért az is hozzátartozik, hogy egyre jobban kitolódik a családalapítás, saját lábra állás. Sokan 25 évesen még nem dolgoztak sehol, mert tanulnak... nincs kereset, nem engedhet meg magának semmilyen rendszert, meg nem is érdekli, mert nem ez a prioritás... S