dzsonaszshred írta: ↑2019.04.10., szer. 19:49
Köszi szépen a válaszokat. Arra jutottam h bár brutál jó ez a lejátszó, ami filmet megnéztem rajta eszméletlenül jól szólt, de nekem nem elég sokoldalú vagy nem vagyok elég high end hozzá. Szóval visszaviszem :( A menüje borzasztó gagyi meg lassú össze sem lehet hasonlítani a android tvmmel. Persze ok ez egy high end lejátszó, föleg lemezekre, de ha mar tesznek bele modern tartalmat akkor az müködjön ennyi pénzért. Lemezt meg nemcsak a pénz miatt, kb 8-10 ropi per uhd lemez, de ki akar manapsag feleslegesen fizikai korongokat gyüjteni. A netflix sem az amazon prime nem az igazi megoldás vhogy éreztem h ez az atmos ott csak pvakítás. Engem mondjuk az atmos maga nem is érdekel, bár még nem hallottam de egy true hd v dts hd is elég jó. Kicsit csalódás h van egy jó tvm meg egy ok hangrendszerem és nem tudok rájuk egyszerü módon tartalmat küldeni. Megvárom h mit tud a sony x800m2 xl formátum fronton. :)
Szia!
Végre egy tapasztalatra alapuló vélemény elsőkézből a Pio legújabb csodájáról. Tényleg érdekelt, zsóval köszi!
Ha ebben az árkategóriában gondolkodsz, akkor talán mégis értelme lenne levadásznod egy 205-ös Oppót, ha még sikerül. Nekem csak egy 203-asom van (gondolkodtam a 205-ön, de az én alsó-középkategóriás rendszerembe tényleg túlzás lenne egy 205-ös, egyszerűen nem tudnám kihasználni az általa nyújtott többletet), viszont a 203-as firmware-e azonos a 205-ösével, tudtommal. Az Oppo felülete modern, szép és gyors. Abban biztos vagyok, hogy mkv-ból lejátszik bármilyen HD hangot (Atmos HD-t is) a gyári firmware-rel is, BD image-ekhez viszont az Oppónál is CFW (custom firmware) kell, ami plusz pénz, de itt a fórumban is van aktív kolléga, aki megoldaná neked.
Netflix, Amazon Prime: ezeknél az Atmost azért nem nevezném parasztvakításnak, ezek a streamerek egyszerűen (még) nem adnak semmit HD hanggal (nem csak Atmos esetén), és tény, hogy pl. ezeknél elég sok Atmos megjelölésű, de ennek ellenére lelombozó minőségű hangot hallhatsz, ugyanakkor akad egészen jól sikerült Atmos-os hang is a választékban, hirtelen erre a Jack Ryan sorozat jut eszembe az Amazonon, illetve az Altered Carbon a Netflixen. A veszteségesen tömörített hang is tud jó lenni.
Abban viszont szerény tapasztalatom szerint is igazad van, hogy akadnak olyan nem-Atos hanggal ellátott filmek, amelyek bizony - Atmos ide vagy oda - bőven odaütnek a legtöbb általam hallott Atmos-os hangnak is. Tipikusan ilyenek az általam ismer Nolan-filmek, pl. a Dunkirk vagy az Interstellar, illetve meglepő módon a Harmadik Típusú Találkozások legújabb UHD kiadása is, ezek bár “csak” DTS HD 5.1 hangot tartalmaznak, de hang-élményben agyonütik az Atmos-os hangú filmek nagyobbik részét. Ajánlom őket figyelmedbe.
Az Atmos-ban nagy lehetőségek rejlenek, de attól, hogy valami Atmos, még önmagában nem feltétlenül jobb.
Ami a Sony-t illeti: őszintén nagyon kevés esélyt (inkább úgy mondanám, hogy nulla esélyt) látok, hogy egy Sony lejátszó alapból lejátsszon BD-image-eket, és az mkv-ból HD hang lejatszása ott is érdekes kérdés lesz, szerintem.
Talán nem véletlenül olyan népszerűek az Oppók ebben a kategóriában még így is, hogy már nem gyártják őket...