Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Komolyzenei ajánló

violinist2
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 52

Re: Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: violinist2 »

Shinagawa írta:
2019.07.09., kedd 13:11
chord írta:
2019.07.08., hétf. 22:00
Új Pandolfo lemez a halódó CD korszakban.
Jó marketinggel mindent el lehet adni,ez a lemez is ezt bizonyítja.
Tudják, hogy felvesszük, kikeverjük, és minden fan élvezni fog. :smile51:

Mint ZENE kb semmi, néhány zeneiskolásoknak szánt etüd is több zenei mondandót hordoz.
A kutyám könyörgő szemekkel nézett rám, és elkezdett ugatni kb fél óra után. Állatvédő szervezetek biztosan tiltakozni fognak, de ennek ellenére végighallgattam. Azért azok, akiknek a mentális állapotával baj van, ne nagyon hallgassa, mert könnyen lesznek olyan gondolatai, melyek visszafordíthatatlan következménnyel járnak.
Félre ne értse senki, nem a korszakkal, és az előadással van bajom. Pandolfo is biztosan örült, hogy kevesebb munkáért is megkapja a gázsiját, mert azért olyan nagy virtuozitás nem szükséges ide...

Azért a kutyám viselkedése érdekes volt, mikor betöltöttem
Kép

Pandolfo Bach csellószvitek lemezét, befeküdt a hangfal elé, és nyugodtan pihen, azóta is. gondolkodik.gif
A kutyádnak természetes, veleszületett jó ízlése van. :D
Elképzelhető, hogy én némileg elfogult vagyok Bach zenéjével kapcsolatban, ezért most inkább nem magamat idézném:

"Ein schwerer Tag, an dem ich komplizierte Probleme zu lösen habe, fängt für mich an mit einer halben Stunde mit meiner Gambe. Ich spiele eine Bach-Sarabande oder ein Stück von Marin Marais, und da bekomme ich eine wahnsinnige Energie, das ist wie eine Zen-Meditationsstunde, man befreit sich von allen Problemen."

Lehet találgatni ki nyilatkozta ezt.

Az alábbi előadót egyszer már ajánlottam itt, akkor érdekes összehasonlításként Várdai Pistit is megemlítettem. Kapott is kritikát, ami szerencsére Bécsig nem jutott el, így aztán mégiscsak ő a bécsi Zeneakadémia tanszékvezető professzora.
Na de most Várdai nélkül, csak Boris Pergamenschikow másodszor:

youtu.be/QT21_licIyQ
Sanyo kazettásmagnó - Tesla táskarádió

chord
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2223

Hozzászólás Szerző: chord »

Hát, kíváncsi vagyok erősen.
Megesik, hogy a kedvencünk egy zeneileg nulla CD-t csinál.
Ilyen volt az a Telemann lemez. Vajon kinek csinálta...?? Azóta sem tudom.

Kép

Vagy megesik, hogy egy nekem nagyon üres dolgot csinál azzal a gyönyörű gambájával.
Az Improvisando a szabadságról szól, a Bach lemez a lezárásokról meg a bezárkózásról szól, egymás után nagyon gáz hallgatni, a kontraszt szinte fáj.
És ezt vajon kinek csinálta??, azt viszont tudom... a nép eszi finomul.
Mert Bach nem rossz zene.:)

Kép

Szóval, várom, aztán majd gondolok róla én is valamit; minden lehet.

ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló

Shinagawa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 359

Hozzászólás Szerző: Shinagawa »

chord írta:
2019.07.08., hétf. 22:00
Jó marketinggel mindent el lehet adni,ez a lemez is ezt bizonyítja.
Tudják, hogy felvesszük, kikeverjük, és minden fan élvezni fog. :smile51:

Mint ZENE kb semmi, néhány zeneiskolásoknak szánt etüd is több zenei mondandót hordoz.
A kutyám könyörgő szemekkel nézett rám, és elkezdett ugatni kb fél óra után. Állatvédő szervezetek biztosan tiltakozni fognak, de ennek ellenére végighallgattam. Azért azok, akiknek a mentális állapotával baj van, ne nagyon hallgassa, mert könnyen lesznek olyan gondolatai, melyek visszafordíthatatlan következménnyel járnak.
Félre ne értse senki, nem a korszakkal, és az előadással van bajom. Pandolfo is biztosan örült, hogy kevesebb munkáért is megkapja a gázsiját, mert azért olyan nagy virtuozitás nem szükséges ide...

Azért a kutyám viselkedése érdekes volt, mikor betöltöttem
Kép

Pandolfo Bach csellószvitek lemezét, befeküdt a hangfal elé, és nyugodtan pihen, azóta is. gondolkodik.gif

chord
Beköltözött
Beköltözött

Kép

chord
Beköltözött
Beköltözött

Kép

Szokásos szöveg.
SACD-n bla..bla...
De nem tehetek róla, annyira tökéletesen szól.
Ezért az egy lemezért érdemes volt kitalálni ezt az egész zsákutca-médiumot...:)

youtu.be/tcI7S1AHifw

Kicsit megnyugodtam, hogy nem csak én őrültem meg ettől a Dit le Bourguygnon-tól.
Egyik kommentelő írja, a tizensokezer megtekintésre, hogy ebből 400 bizonyosan az övé...

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1498

Hozzászólás Szerző: Rotox »

chord írta:
2019.07.07., vas. 20:05
Ez a protestáns-felhasználóbarát verzió, ez nagyon gáz.
Nem is a Youtube video művészi értéke miatt csatoltam. :rolleyes: Viszont hidd el, megfelelő helyen, időben és "közegben" lélekemelő - akár ateisták számára is.

Kodály népdal feldolgozásaival kapcsolatban - ha jól értelmezem - egyezik a véleményünk. ;)

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 465

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

...Gyorsan bedobtam a lemezt, az előzőekben tárgyalt témára hasonlít ez is, azért volt ismerős... Nem lehet, hogy egy titkos protestáns jelbeszéd része volt ez a bujkáló dallam?

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

Érdekes, hogy Bibernél, a Rózsafüzér szonátáknál is van egy tétel, ahol nekem egy ma is énekelt katolikus ének dallama jön elő, a "Krisztus feltámadt e napon..."
Hasonlót éltem át az általad egykor ajánlott Piccinini lemez kapcsán, csak most nincs időm belehallgatni. Ha tetten értem, írok.

chord
Beköltözött
Beköltözött

PgSpa írta:
2019.07.06., szomb. 17:29
Rotox írta:
2019.07.02., kedd 21:34
chord írta:
2019.07.02., kedd 17:45
Még egy kicsit erről a lemezről.
Sok dolog miatt lett ilyen híres, az egyik, az bizonyosan az 5. szám, Une jeune fillette, ahol, a filmben Sainte Colombe két lánya énekel, apu meg kíséri őket azon a bizonyos 7. húrral kibővített gambán, plusz egy archiliuto is van. Egy réges-régi francia chanson, a szerelmes lányról.
A dallam máshonnan is ismerős lehet. Református énekeskönyv 312. ének: Várj, ember szíve készen! Mert jő a Hős, az Úr.

Protestáns Istentiszteleteken viszonylag gyakran elhangzik, az énekeskönyv szerint: Erfurt, 1572.

https://www.youtube.com/watch?v=k6zPqTTQevw&t=30s
Újabb találat: ma délután bejárati ajtó csere után glettelés közben hallgattam a Himmelsmusik c. lemezt, amelyről volt itt már szó. A 7. track egy Schütz darab: Von Gott will ich nicht lassen...
Ez az igazi zenei infekció.
Beszövődik.
Ez a protestáns-felhasználóbarát verzió, ez nagyon gáz.
A Shütz, ott meg az az érzésem, mint amikor Kodály betette a népzenét a nagyzenekarba...

A lényeg persze inkább az, hogy láthatóan mozognak a dolgok.

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3047

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

Rotox írta:
2019.07.02., kedd 21:34
chord írta:
Sok dolog miatt lett ilyen híres, az egyik, az bizonyosan az 5. szám, Une jeune fillette, ahol, a filmben Sainte Colombe két lánya énekel, apu meg kíséri őket azon a bizonyos 7. húrral kibővített gambán, plusz egy archiliuto is van. Egy réges-régi francia chanson, a szerelmes lányról.
A dallam máshonnan is ismerős lehet. Református énekeskönyv 312. ének: Várj, ember szíve készen! Mert jő a Hős, az Úr.

Protestáns Istentiszteleteken viszonylag gyakran elhangzik, az énekeskönyv szerint: Erfurt, 1572.

Újabb találat: ma délután bejárati ajtó csere után glettelés közben hallgattam a Himmelsmusik c. lemezt, amelyről volt itt már szó. A 7. track egy Schütz darab: Von Gott will ich nicht lassen...

baka
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 83

Hozzászólás Szerző: baka »

Nekem az etalon ez a Pandolfo lemez. :smile32:
Zene és audiophile minőség a csúcson. ( nem SACD )
Ez valami gyönyörűségesen zseniális. A Pluhar féle Mediterraneo mellett ez pörög most a legtöbbet.
Pandolfo játékának könnyed természetessége, légies eleganciája nagyon szerethető.

chord
Beköltözött
Beköltözött

És megkérdeztem, hogy mégis, mi ez a videó, ahol, nekem, elsőre az jött, mintha egy pszichiátriai intézetből pl. egy háború alatti támadás miatt, éppen lelécelnek a bentiek...

Majdnem eltaláltam, mert épp a zombik menetelnek...

Kép

Hogy akkor miafrász ez az egész??

Ne feledjük, Roman erősen művészember, filmes is, ez a részlet is a saját készítése valamelyik akármelyik filmhez. Ugyanazt érzi, pontosan, mint én, hogy ezek a látszólag egyszerűcske dallammenetek túlontúl, indokolatlanul erősek. Mint akár egy 'törzsi' zene. És, mondja, a zombik is valamiféle (ex)humán csoportosulás.
Hát, kissé excentrikus a megközelítés, sőt, aki most nevet egy jót, akár igaza is lehet.
Mindenesetre, nekem legalábbis, a zene meg a kép, valami furcsa egységben van.
Tehát, megelőzendő a felhördülést, mondjuk azt, hogy ez egy 'video-performance'...:)

chord
Beköltözött
Beköltözött

A reggel postából, New York Cityből:

youtu.be/Osg5an68S-I

Nagyon különleges.
Főleg az, hogy egy barokk lanton, a Földgolyó átellenes felén, mekkora csíkot húz ez a moldvai dallam.
Mert valahogy azt érzem, hogy jóval többről van szó, minthogy lepengetni a hangszeren azt a nem túl bonyolult dolgot.

youtu.be/SbZgpsSUPkI

Shinagawa
V.I.P.
V.I.P.

bitrograde írta:
2019.07.04., csüt. 12:01

Biztos rosszul volt taggelve. ;)
Sokat segített, hogy Doráti be van téve a kedvenc előadók közé :tutiok: , innentől gyerekjáték volt.
Igaz, hogy ebben a dupla kiadásban, nincs fent.
Szóval jól, vagy rosszul van taggelve, fél perc volt megtalálni. ;peace;

chord
Beköltözött
Beköltözött

Addig, amíg előkerül, egy 'mikrodinamika-orientált' csembalólemez:

Kép

Nagyon jó felvétel.

youtu.be/Nx3KNYIlviQ

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Shinagawa írta:
2019.07.04., csüt. 11:54
Aszpirin írta:
2019.07.03., szer. 19:37
Tudom, hogy ajánló, de talán nem baj, ha megfordítjuk a dolgot: szóval, ismeri valaki közületek az alábbi felvételt, és ha igen, ajánlanátok-e? Szemezgetek egy példánnyal, de elég drága, és Tidalon nincs fönn, hogy meghallgathassam előre. A zenekari változat 1960-as, az zongoraváltozat 1961-es felvétel.
Külön-külön megtalálható a Tidalon. ;)
Dorátinál a zenekari, Byron Janis albumai között a zongora verzió.
Biztos rosszul volt taggelve. ;)
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Shinagawa
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2019.07.03., szer. 19:37
Tudom, hogy ajánló, de talán nem baj, ha megfordítjuk a dolgot: szóval, ismeri valaki közületek az alábbi felvételt, és ha igen, ajánlanátok-e? Szemezgetek egy példánnyal, de elég drága, és Tidalon nincs fönn, hogy meghallgathassam előre. A zenekari változat 1960-as, az zongoraváltozat 1961-es felvétel.
Külön-külön megtalálható a Tidalon. ;)
Dorátinál a zenekari, Byron Janis albumai között a zongora verzió.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6538

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

R-4588272-1369227617-5020.jpeg.jpg
R-4588272-1369227617-5020.jpeg.jpg (118.39 KiB) Megtekintve 2666 alkalommal
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

PgSpa írta:
2019.07.03., szer. 18:54
A kiadótól közvetlenül 17 Euro. 50 felett ingyenesen szállítanak, kb. 3 nap alatt FedEx-szel.
Én is így szoktam. https://www.alia-vox.com/en/catalogue/t ... -du-monde/
Ezer köszönet. leborulok.gif
Ez lesz a nyerő, az AliaVox kínálatából nem lesz gond 50 euró fölötti rendelést összerakni :D
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

A kiadótól közvetlenül 17 Euro. 50 felett ingyenesen szállítanak, kb. 3 nap alatt FedEx-szel.
Én is így szoktam. https://www.alia-vox.com/en/catalogue/t ... -du-monde/

chord
Beköltözött
Beköltözött

7800 körül emlékszem.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

chord írta:
2019.07.02., kedd 09:57
Kép

Ezt meg vegyétek.
Séta a Rózsavölgyibe, rakás zsé kipenget (q..vadrága), hazavisz.

Énszerintem jó lesz...:)
Mennyi volt az a nagyon drága, ha nem vagyok túl indiszkrét? Lira.hu-n csak normál CD-változatát találom (5ezer forintért), de az SACD kéne... Amazonon a legjobb ár úgy 22.97€ szállítással együtt az SACD-re...

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1498

Hozzászólás Szerző: Rotox »

chord írta:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rotox 2019.07.02., kedd 21:46-kor.

chord
Beköltözött
Beköltözött

Kép

youtu.be/NJ9xqBsROBQ

A két mennyeien tökéletes énekhang és a gamba uniszónóban, és a hangtér meg a gambatest rezonanciája valami speciális összezengő aurát alkot, nagyon ritkán hallani ilyet lemezről.

A valóságban két szoprán-istennő énekelt, Montserrat Figueras, nyilván, és Marie Christina Kiehr.

Kép

Kép

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”