Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Komolyzenei ajánló

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 924

Re: Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: ajkamici »

chord írta:
2019.07.02., kedd 10:41

Írtam erről 3 éve, hogy én mit gondolok arról,
[img]https://2.bp.blogspot.com/-kpsfHUqR4dE/WHs1eE-
Excalibur
Excalibur
Zseniális az írás. Újra kedvem lett a lemezt meghallgatni :smile32: Köszi chord ! :smile53:
DCS Debussy / Leben CS600 / Aurender N10 / Pro-Ject RS2T / Harbeth M40.2 Ton Trager - Entreq Olympus - Shunyata Research kábelezés -RR

chord
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2223

Hozzászólás Szerző: chord »

Nekem is.
Ráadásul, egy különösen komoly dologról van szó benne. Az improvizáció, hogy miért, meg hova tűnt a mai előadói gyakorlatból, meg hogy miért, meg hogy ők erről mit gondolnak.

Írtam erről 3 éve, hogy én mit gondolok arról, hogy ők mit gondolnak, hát, jó bonyolult lett, de minden sora áll még, a lemezt meg egyre jobban szeretem.

Kép

Excalibur

ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.

chord írta:
2019.07.02., kedd 09:48
Paolo Pandolfo azt adja.
A hangminőség a gambalemezeknél egészen kritikus, mert rendkívül sérülékeny a tónus. A Glossa ilyen téren egy kimondottan audiofil kiadó.
Nekem az etalon ez a Pandolfo lemez. :smile32:
Zene és audiophile minőség a csúcson. ( nem SACD )
Csatolmányok
paolo-pandolfo-a62c4a1e-4522-4366-ac93-9f32ae7bd30-resize-750.jpg
paolo-pandolfo-a62c4a1e-4522-4366-ac93-9f32ae7bd30-resize-750.jpg (59.42 KiB) Megtekintve 2720 alkalommal
8424562304093.jpg
8424562304093.jpg (83.2 KiB) Megtekintve 2720 alkalommal
DCS Debussy / Leben CS600 / Aurender N10 / Pro-Ject RS2T / Harbeth M40.2 Ton Trager - Entreq Olympus - Shunyata Research kábelezés -RR

chord
Beköltözött
Beköltözött

Kép

Ezt meg vegyétek.
Séta a Rózsavölgyibe, rakás zsé kipenget (q..vadrága), hazavisz.

Énszerintem jó lesz...:)

chord
Beköltözött
Beköltözött

Sainte Colombe 'felfutott', de annyira sokat kíván az előadóktól - vagyis bonyolult, de nem úgy, mint pl. Bach -, hogy számomra nagyon kevés az a felvétel, ami azt adja, amit én gondolok erről a zenéről.

Paolo Pandolfo azt adja.

Kép

A hangminőség a gambalemezeknél egészen kritikus, mert rendkívül sérülékeny a tónus. A Glossa ilyen téren egy kimondottan audiofil kiadó.

youtu.be/I9p6WSC7VkQ

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 465

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

chord írta:
2019.07.01., hétf. 17:38
Nagyon nehezen meghaladható felvétel.

youtu.be/IMoRPxLdSQ0

SACD-n különösen élvezetes.

Kép
Ez a lemez és film indította el bennem a francia barokk iránti érdeklődést. Én az első, Auvidis kiadást birtoklom 1991 óta.
Ha rendszert akarok teszteni, ez az etalon-ezzel nem értékelem le a zenei értékét. Kíváncsi lennék az SACD verzióra, mert el sem tudom képzelni, hogyn lehet rátenni erre még egy lapáttal... A filmet még valamelyik művész moziban láttam először, azóta is megnézem évente egyszer-kétszer, sőt diákoknak vetítem a barokk megértéséhez.

Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 559

Hozzászólás Szerző: Kellnerművek »

Egy érdekesség. Kezembe került Mozart A-dúr Klarinét koncertje Benny Goodman tolmácsolásában.
Egyenlőre nem tudom hova tenni, klezmer stílusban felettébb érdekes a klarinét ebben a zenei környezetben.
A nálamnál pallérozottabbak talán segíthetnek.
Minden estre egy próbát megér.
Csatolmányok
DSC_0110.JPG
DSC_0110.JPG (1.69 MiB) Megtekintve 2692 alkalommal

chord
Beköltözött
Beköltözött

Ez egy szédületes lemez.
Ez az ember, gyakorlatilag bármit csinál, mondjuk kávét iszik reggel, meg olvassa a netet, abból is jó zene lesz.

Kép

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4330

Hozzászólás Szerző: juliush »

A francia csemballó-iskola szülőszobájából (hát lehet ilyen névvel lúzer szerző valaki? :D ):

Kép

https://www.prestomusic.com/classical/p ... e-clavecin
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

chord
Beköltözött
Beköltözött

Nagyon nehezen meghaladható felvétel.

youtu.be/IMoRPxLdSQ0

SACD-n különösen élvezetes.

Kép

chord
Beköltözött
Beköltözött

[/quote]

Itt elmélyedhetsz ebben a témában.
[/quote]

Elmélyedés azért nem túl valószínű, hogy lesz; meghagyom nektek, akik tényleg szeretitek ezt a fajtát.
A két videó a zenei világ két átellenes sarka, ezért is meglepő ez a pár, kicsit nehezen kihámozható közös akkord.
De semmi több nincs, mielőtt még valaki belelovalná magát a Lou Reed - Sainte Colombe kapcsolat lehetséges szépségeibe...:)

Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 559

Hozzászólás Szerző: Kellnerművek »

chord írta:
2019.06.30., vas. 11:27
Tegnap lakáskoncert volt Tihanyban.

Kép

És elhangzott ez az 'ordinary Chaconne', ahogyan Hille Perl mondta volt.
Jó volt nagyon.
A lemez, mert ti most csak azt hallhatjátok, az fenomenális.
Savall soha nem játszotta ezt. Hogy miért?, mert van egy enyhe bizonytalanság, hogy ki is az igazi szerző.

youtu.be/_cN_JbX8ggA

Ugye, volt róla szó, hogy ezek a vándordallamok beépültek a világ zenei szövetébe, ott vannak, és a legképtelenebb helyeken felbukkannak.
Tegnap Csaba, a lantos, egy üveg legjobb bort ajánlott annak, aki kitalálja, hogy hol vannak majdhogynem pont ezek az akkordok, melyik '60-as évekbeli rock szerzeményben, aztán annyit súgott, hogy Velvet Underground-hoz köze van, és akkor valaki mögöttem lazán benyögte, hogy Perfect Day meg Lou Reed...
Hát, kicsit erőltetni kell a dolgot, de valóban.

youtu.be/QYEC4TZsy-Y
Itt elmélyedhetsz ebben a témában.
Csatolmányok
DSC_0109.JPG
DSC_0109.JPG (2.34 MiB) Megtekintve 2751 alkalommal
DSC_0108.JPG
DSC_0108.JPG (1.92 MiB) Megtekintve 2751 alkalommal

chord
Beköltözött
Beköltözött

Tegnap lakáskoncert volt Tihanyban.

Kép

És elhangzott ez az 'ordinary Chaconne', ahogyan Hille Perl mondta volt.
Jó volt nagyon.
A lemez, mert ti most csak azt hallhatjátok, az fenomenális.
Savall soha nem játszotta ezt. Hogy miért?, mert van egy enyhe bizonytalanság, hogy ki is az igazi szerző.

youtu.be/_cN_JbX8ggA

Ugye, volt róla szó, hogy ezek a vándordallamok beépültek a világ zenei szövetébe, ott vannak, és a legképtelenebb helyeken felbukkannak.
Tegnap Csaba, a lantos, egy üveg legjobb bort ajánlott annak, aki kitalálja, hogy hol vannak majdhogynem pont ezek az akkordok, melyik '60-as évekbeli rock szerzeményben, aztán annyit súgott, hogy Velvet Underground-hoz köze van, és akkor valaki mögöttem lazán benyögte, hogy Perfect Day meg Lou Reed...
Hát, kicsit erőltetni kell a dolgot, de valóban.

youtu.be/QYEC4TZsy-Y

Shinagawa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 359

Hozzászólás Szerző: Shinagawa »

Érdekes ez a "kinek mit dob a gép" kérdés.
Ritkán használom a tubust zenehallgatásra, szóval ott nem is figyelem.
Viszont a Tidal pár nappal ezelőtt valamiért előre rakta a klasszikusoknál ezt a lemezt:

Kép

És milyen jó, hogy odakeveredett valahogy...Nagy élmény volt meghallgatni!
Más a stílus, mint amit ebben a topikban, meg úgy általában megszoktunk Baráth Emőkétől, de nagyon jól csinálja ezt is.
Ha valakinek nem megy elsőre (Debussy, francia), ne adja fel! Sokat veszít.
bravo.gif

chord
Beköltözött
Beköltözött

Még egy kicsit azért nyomjuk ezt.
pl. a youtube robot ajánlói? Végeérhetetlen láncolatban nyomja a nekem címzett, személyre szabott videókat. És a világ legjobb programozóiból pár tényleg ott ül, mert tényleg 90%-a érdekelne. A neten való bolyongásainkból meg hogy melyik karaktereket nyomogatjuk, aránylag korrektül feltérképeződtek igényeink.
Meg látom, hogy feltűntek az automatikusan generált videók, komolyzenében is, sőt, a ritkaságoknál is Tehát nem emberek teszik fel. Miket megélünk.
És sokan, nagyon sokan, így hallgatnak zenét.

De elhangzott ez a 'buborék', ez fontos. Mert a személyes szabadságnak ezzel csá... a buborékon kívüli világ egyszerűen letiltódik.
Ráadásul a keresések a tömbösödött találatokat preferálják.

De tényleg fölösleges károgni ezen. Bár, az tény, hogy a metaadat nélküli helyeket előtalálni, az nem egyszerű. Én rendszeresen nem írok keresőszókat, nem 'tagelem', a saját youtube csatornán a videókat, mert nem célom a forgalom. És utána, tényleg van úgy, hogy egyszerűen nem találom keresésre, akármit is írok be.

Persze, csak-CD hallgatóként ez az egész csak mérsékelten érdekel.
Vagy mégsem? A CD-k is valamiféle 'buborékból' szivárogtak/nak be a horizontomra...

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6537

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

bitrograde írta:
2019.06.28., pén. 10:25
Azért az erős, hogy a probléma nem létezik. A metaadat, az algoritmus buborékot generál. Ebből nagyon könnyű kirekednie például a nem megfelelően cimkézett tartalmaknak. Arról nem is beszélve, hogy a katalogizálást tovább bonyolítja, hogy a felhasználónak vajmi kevés beleszólása van abba, hogy az hogyan működik. Nem tudom, jártál-e már úgy, hogy a Tidalt kedvenceidböl egyszer csak eltűnt egy album? Vagy szerzői jogi bonyodalmak miatt csak az első három számot tudtad meghallgatni? Vagy egy albumsorozat megvolt az első és harmadik darabja, de a második nem? Vagy hogy a 110-ik változatot keresed épp a kérdéses darabból, de pont azt nem találja rendszer, mert vagy nincs, vagy rosszul van tagelve?
De, jártam már így. Borzalom, Igazi világvége :D Sőt, ezért még fizetni is kell. Ez már tényleg felháborító! :smile51:

Hogy is volt a cikk címe? Fejből valami olyasmi, hogy a sztrímelős korban a klasszikus zene elvész a metaadatokban. És persze pont csak a klasszikus zene. Aham. Na neeee... :ohnoohnoohno:

Rögtön a felvetett példaproblémáról bebizonyítottam, hogy úgy ahogy van egy bagatell "first world problem". És ha így is lenne, kötelező streamingen hallgatni a klasszikus zenét? Valaki ott áll a fejednél és tartja a pisztolyt? Amazonról nagyjából mindent (is) be lehet szerezni CD-n, vagy LP-n, vagy ott vannak az orosz "kölcsönzők" ugye, stb stb stb.
De persze ezerrel reklámoz két új streaming-kereső (adatbázis) szolgáltatást a cikk, ez ugye lejött neked is? Vagyis megvan a megoldás, természetesen.

Inkább maradjunk a zene-ajánlóknál, szvsz. leborulok.gif
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

ajkamici írta:
2019.06.28., pén. 10:21
Én full old scool vagyok , csak CD ről ( meg autóban rádióról ) hallgatok zenét , igy nem zavarnak a metaadatok meg felbontás, csak hogy jól szóljon a lemez. Vitathatatlan előnyei vannak a PC alapú illetve különösen a zeneszolgáltató oldalaknak, kipróbáltam tesztüzemben én is, pl TIDAL rengeteg csodás zene, amit egyébként nem találnék meg. Korábban torrentelni lehetett még HDCD zenefájlokat is.
Két problémám van a dologgal, hogy bárki bármit mond még mindig relativ bonyolult a kezelése egy ilyen rendszernek( aki profin üzi ezt ,nyilván nem ért egyet ) és folyamatos upgradelések szükségesek ( amik aztán felborítják a jól megismert felületeket ) , a második és sokkal nagyobb gond, ( végeláthatatlan viták nyilván mennek ebben a témában ) hogy nem éri el még a CD minőséget sem. Ez hallható függetlenül a metadadatoktól. Lehet túl jó CD lejátszóm van.
A lemez , a booklet kézbefogása, egyszerűsége, megbízhatósága, problémamentes lejátszása nekem per pillanat üthetetlen.

Egy olyan kis rendszert mint pl Astell&kern lejátszó egy jó fülessel viszont zseniálisnak tartok.
Szinte minden szavaddal egyetértek. A "szinte" csak azért van, mert azért néha akad a Tidalon olyan album, ami eléri a CD minőséget. Épp a minap tegnapelőtt futottam bele egy ilyenbe, mert érdekelt, hogy egy kinézett LP-n lévő koncertanyag megérné-e a pénzét. És meglepetten tapasztaltam, hogy igen-igen jól szól Tidalon is. A szóban forgó koncertlemez épp offtopic, mert nem komolyzene, de azért megemlítem: a Yes 2017-ben kiadott koncertalbuma, a Topographic Drama. Ha a progrockot szeretitek és van Tidal-otok, érdemes belehallgatni. Szerintem az eléri a CD-minőséget a Tidal-on.
És akkor elérkeztünk oda is, hogy miért van nálam a Tidal:
Én a Tidalt főleg azért használom, hogy tudjam, mit érdemes megrendelni, és mit nem. Egyrészt ugye mielőtt megveszek valamit mondjuk az Amazonról, jó lenne a tartalmat meghallgatni egyszer. Érdemes-e épp azt megvenni. A fülem már nagyjából rááll, hogy ha így szól Tidalon, akkor hogy fog szólni CD-n (LP-n sajnos rizikósabb, mert ott sokat számít a nyomás minősége is... de bizonyos kiadók iránz már van némi bizodalmam). Amióta megvan a Tidal, jópárszor vettem már klasszikus lemezeket is hasonló módszerrel. Ami eszembe jut pl. nemrég a Charles Mackerras / English Chamber Orchestra /... - G.F.Handel: Judas Maccabaeus és Kenneth Gilbert - Rameau: Works for Harpsichord (mindkét esetben a kiadó Archiv Produktion) többlemezes LP-dobozokat vettem meg itt az AVX-en egy fórumtárstól, de előtte Tidalon meghallgattam őket. De hasonlóan választottam már AliaVox CD-kiadványt is...
Fordítva is működik a dolog, sokszor keresgélek Tidal-on (főleg az itt ajánlott lemezeket nézem/hallgatom meg, ha megvan, aztán ha olyan, megrendelem... ez is megtörtént már).
Összességében azért a Tidal elég tisztességes szolgáltatást nyújt szerintem azért a havi 3ezer forintért, amely gyakran el tudja érni a CD-színvonalat, bár ez nem általános.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Shinagawa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 359

Hozzászólás Szerző: Shinagawa »

Én sem érzem ezt ekkora problémának, pedig lassan öt éve megy a Tidal itthon.
A taggeléssel kapcsolatos teendőket, meg a streaming szolgáltatóval fennálló jogvitát rendezze le a kiadó. Mivel nem egy album saját használatra szánt verziójának tulajdonjogát veszem meg az előfizetéssel,(nem tudtam szebben megfogalmazni, bocs) ezért nem zavar, ha eltűnik egy-egy album. Viszont sokszor előfordult, hogy nagyon ritka, horror áron futó lemezeket tudtam meghallgatni, és jó érzéssel töltött el, hogy nem dobtam ki azt a pénzt az ablakon, mert szerintem a nagy hypon kívül semmit nem ért az adott anyag. Spóroltam vagy 10 évnyi streaming díjat. :D

Barátaim tavaly megjelent (kis példányszám, saját kiadás) lemeze is fent van. Nem tudom mennyit fizet nekik a szolgáltató, ha fizet egyáltalán, de az biztos , hogy jelen pillanatban akár Canberrában is hallgathatja valaki. Innentől meg csak nyernek vele.
Többször leírták már itt az AVX-en, hogy a lemezkiadás, a fizikai hordozókon kiadott anyag keresettsége igen csekély.
Persze van minden rekordot megdöntő LP reneszánsz (igaz digitálisan felvett, vissza konvertált anyag), meg az audiophile lemezekre specializálódott kis kiadók, ahol minden arany kábellel van összekötve, de ezek globálisan nagyon kis szegmens.

Én jobban örülök annak, ha egy művet gyorsan megtalálok több féle előadásban, minőség kérdés lehet ugyan, de ha jó a zene...Én a Linn mindenesemmel mindenesetre jól elvagyok vele.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Azért az erős, hogy a probléma nem létezik. A metaadat, az algoritmus buborékot generál. Ebből nagyon könnyű kirekednie például a nem megfelelően cimkézett tartalmaknak. Arról nem is beszélve, hogy a katalogizálást tovább bonyolítja, hogy a felhasználónak vajmi kevés beleszólása van abba, hogy az hogyan működik. Nem tudom, jártál-e már úgy, hogy a Tidalt kedvenceidböl egyszer csak eltűnt egy album? Vagy szerzői jogi bonyodalmak miatt csak az első három számot tudtad meghallgatni? Vagy egy albumsorozat megvolt az első és harmadik darabja, de a második nem? Vagy hogy a 110-ik változatot keresed épp a kérdéses darabból, de pont azt nem találja rendszer, mert vagy nincs, vagy rosszul van tagelve? És persze ott van még a bonyodalom, hogy mi csorog, amikor szól a zene, ld. még MQA körüli vita. Vagy - ezt személyesen is tapasztaltam - a szolgáltató egyszer csak nem támogatja a saját asztali alkalmazásában azt a bizonyos felbontást, csak erről elfelejti értesíteni a felhasználót, aki napokig csak a fejét vakarja, hogy mitől szól ilyen sz@rul a rendszer? Aztán a lejátszási lista algoritmusok, melyek ajánlóként (is) működnek, stb. Én sokkal kevésbé bízom a technikában (és a szolgáltatókban), mint te, és látok néhány problémát, melyek némelyike a komolyzenét is érinti. Na, sikerült megfejteni a felhasználónevem.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.

Én full old scool vagyok , csak CD ről ( meg autóban rádióról ) hallgatok zenét , igy nem zavarnak a metaadatok meg felbontás, csak hogy jól szóljon a lemez. Vitathatatlan előnyei vannak a PC alapú illetve különösen a zeneszolgáltató oldalaknak, kipróbáltam tesztüzemben én is, pl TIDAL rengeteg csodás zene, amit egyébként nem találnék meg. Korábban torrentelni lehetett még HDCD zenefájlokat is.
Két problémám van a dologgal, hogy bárki bármit mond még mindig relativ bonyolult a kezelése egy ilyen rendszernek( aki profin üzi ezt ,nyilván nem ért egyet ) és folyamatos upgradelések szükségesek ( amik aztán felborítják a jól megismert felületeket ) , a második és sokkal nagyobb gond, ( végeláthatatlan viták nyilván mennek ebben a témában ) hogy nem éri el még a CD minőséget sem. Ez hallható függetlenül a metadadatoktól. Lehet túl jó CD lejátszóm van.
A lemez , a booklet kézbefogása, egyszerűsége, megbízhatósága, problémamentes lejátszása nekem per pillanat üthetetlen.

Egy olyan kis rendszert mint pl Astell&kern lejátszó egy jó fülessel viszont zseniálisnak tartok.

chord
Beköltözött
Beköltözött

Az nagyon furcsa lehet nektek, hogy a letöltött fájl 'belső minőségéről' nem túl sok minden tudható.
Hogy tényleg akkora-e a felbontás pl.
Meg hogy miként került ez oda?, honnan, miről?

Nekem már hoztak ide mp3 felvételt, CD-n, amiről első körön nekem nem derült ki, hogy az eredeti info 4/5 része már nincs is meg. Egy célszoftverrel aztán valóban kijött, hogy mi az igazság, bár, 55% valószínűséget adott az mp3-nak. Hangra nem lehetett azt mondani, hogy szörnyű volt.

Ez a metaadat dolog jóval fontosabb, mint ahogyan előszörre gondoltam.
A blogon, a beállításokban egy külön szekció foglalkozik ezzel
A keresőmotorok tök bonyolult algoritmusokkal dolgoznak, pl. feltűnt nektek, hogy a Google találatokban alig-alig van totál oda nem illő dolog?, ez persze jó, mert nem süllyedünk el a baromság/szemét-halmazban, de bizonyos találatok majdhogynem örökre kiszorítódnak a komplikált szűrők miatt.
pl. nagyon ritka szerzőknél sokszor van az, hogy az engem érdeklő találatok lecsúsznak a 2., 3., vagy sokadik oldalra, ami, a mai korban, az a terület, ahová az emberek 90%-a már nem kattint.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

bitrograde írta:
2019.06.27., csüt. 18:50
Egy rövid írás a komolyzene és a streamelős zeneszolgáltatások fura kapcsolatáról. A kulcsszó: metaadat.
Nem bírtam végigolvasni, mert ez már tényleg picsogás a nemlétező problémán (esetleg egy annyira jelentéktelen "first world" problémán, hogy ezzel már tényleg rágódjon az, akinek hét anyja van).

Már az alapfelvetés gyanús: a hölgy hiába mondt az Amazon Alexának, hogy szeretné meghallgatni Beethoven "Császár" zongorahangversenyének harmadik tételét, Alexa nem tudta ezt neki szolgáltatni. (És ebből aztán kijön egy egész cikk a metaadatok szervezéséről, és hogy az mennyire nem jó a komolyzene számára.)
Na és? Alexa egy mesterséges intelligencia, még nem elég fejlett, ennyi. Ha a hölgy veszi a telefonját (vagy bármit, amivel az Alexája össze van kötve), és rákeres a tidalon arra, hogy "Beethoven Emperor", akkor onnan csak két kattintás vagy tappintás van a császárkoncert 3. tételéig.
Én kipróbáltam, íme az eredmény:
Screenshot 2019-06-27 at 20.06.44.jpg
Screenshot 2019-06-27 at 20.06.44.jpg (545.83 KiB) Megtekintve 2605 alkalommal
Screenshot 2019-06-27 at 20.07.22.jpg
Screenshot 2019-06-27 at 20.07.22.jpg (831.38 KiB) Megtekintve 2605 alkalommal
A probléma nem létezik.

(a screenshotjaimra érdemes nyomni egy jobklikket, és megnyitni új lapon, úgy jobban fognak látszani, és nagyítani is lehet őket. Érdemes azt is megfigyelni, hogy a "beethoven emperor" keresőkulcsszó-páros csak albumból 109 darabot talál. Nem tudom, mit lehet levonni a klasszikus zene és streaming szolgáltatások fura viszonyából, de ezt a 109 albumos találati listát nem terom rossznak... nincs elnyomva itt a klasszikus zene, kérem. A cikk címe pedig egy nagy hülyeség, már csak emiatt is. Csak éppen elfelejtette a Tidalt is megemlíteni, pedig ma az sem kis szolgáltató. Cserében viszont partizánreklámot folytat két egyéb streaming szolgáltatásnak)

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Egy rövid írás a komolyzene és a streamelős zeneszolgáltatások fura kapcsolatáról. A kulcsszó: metaadat.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

chord
Beköltözött
Beköltözött

Laptopról alig-alig detektálható valami.
Kiírtam CD-re.
Az 1. az sima, jó tónus, jó felvétel; az előadás is mintha kiegyensúlyozottabb lenne. De nem tudom, én nem hallgatok ilyet.
a 2. az jóval nagyobb dinamika, mintha nagyobb hangszer is lenne, beütések olyanok, hogy brutál, igen, ez a piano-forte varázslat, a tónus igen megnyerő, az előadás kicsit hisztérikusabb, ehhez a zenéhez, nekem, így kívülről jobban passzol.

Utána az 1. összenyomottnak tűnik....
Ennyit az objektivitásról.... 7 sorral feljebb, mintha mást írtam volna...:)

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5352

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Két rövid zongora felvétel ugyanarról a Rahmanyinov műről, mi a véleményetek az előadásokról, és a felvételi minőségről? A zongorák is különbözők.
https://we.tl/t-SMlwdkMs2R

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”