Excaliburchord írta: ↑2019.07.02., kedd 10:41
Írtam erről 3 éve, hogy én mit gondolok arról,
[img]https://2.bp.blogspot.com/-kpsfHUqR4dE/WHs1eE-
Excalibur
Zseniális az írás. Újra kedvem lett a lemezt meghallgatni

Excaliburchord írta: ↑2019.07.02., kedd 10:41
Írtam erről 3 éve, hogy én mit gondolok arról,
[img]https://2.bp.blogspot.com/-kpsfHUqR4dE/WHs1eE-
Excalibur

Nekem az etalon ez a Pandolfo lemez.

Ez a lemez és film indította el bennem a francia barokk iránti érdeklődést. Én az első, Auvidis kiadást birtoklom 1991 óta.chord írta: ↑2019.07.01., hétf. 17:38Nagyon nehezen meghaladható felvétel.
youtu.be/IMoRPxLdSQ0
SACD-n különösen élvezetes.
![]()

Itt elmélyedhetsz ebben a témában.chord írta: ↑2019.06.30., vas. 11:27Tegnap lakáskoncert volt Tihanyban.
És elhangzott ez az 'ordinary Chaconne', ahogyan Hille Perl mondta volt.
Jó volt nagyon.
A lemez, mert ti most csak azt hallhatjátok, az fenomenális.
Savall soha nem játszotta ezt. Hogy miért?, mert van egy enyhe bizonytalanság, hogy ki is az igazi szerző.
youtu.be/_cN_JbX8ggA
Ugye, volt róla szó, hogy ezek a vándordallamok beépültek a világ zenei szövetébe, ott vannak, és a legképtelenebb helyeken felbukkannak.
Tegnap Csaba, a lantos, egy üveg legjobb bort ajánlott annak, aki kitalálja, hogy hol vannak majdhogynem pont ezek az akkordok, melyik '60-as évekbeli rock szerzeményben, aztán annyit súgott, hogy Velvet Underground-hoz köze van, és akkor valaki mögöttem lazán benyögte, hogy Perfect Day meg Lou Reed...
Hát, kicsit erőltetni kell a dolgot, de valóban.
youtu.be/QYEC4TZsy-Y

De, jártam már így. Borzalom, Igazi világvégebitrograde írta: ↑2019.06.28., pén. 10:25Azért az erős, hogy a probléma nem létezik. A metaadat, az algoritmus buborékot generál. Ebből nagyon könnyű kirekednie például a nem megfelelően cimkézett tartalmaknak. Arról nem is beszélve, hogy a katalogizálást tovább bonyolítja, hogy a felhasználónak vajmi kevés beleszólása van abba, hogy az hogyan működik. Nem tudom, jártál-e már úgy, hogy a Tidalt kedvenceidböl egyszer csak eltűnt egy album? Vagy szerzői jogi bonyodalmak miatt csak az első három számot tudtad meghallgatni? Vagy egy albumsorozat megvolt az első és harmadik darabja, de a második nem? Vagy hogy a 110-ik változatot keresed épp a kérdéses darabból, de pont azt nem találja rendszer, mert vagy nincs, vagy rosszul van tagelve?

Szinte minden szavaddal egyetértek. A "szinte" csak azért van, mert azért néha akad a Tidalon olyan album, ami eléri a CD minőséget. Épp a minap tegnapelőtt futottam bele egy ilyenbe, mert érdekelt, hogy egy kinézett LP-n lévő koncertanyag megérné-e a pénzét. És meglepetten tapasztaltam, hogy igen-igen jól szól Tidalon is. A szóban forgó koncertlemez épp offtopic, mert nem komolyzene, de azért megemlítem: a Yes 2017-ben kiadott koncertalbuma, a Topographic Drama. Ha a progrockot szeretitek és van Tidal-otok, érdemes belehallgatni. Szerintem az eléri a CD-minőséget a Tidal-on.ajkamici írta: ↑2019.06.28., pén. 10:21Én full old scool vagyok , csak CD ről ( meg autóban rádióról ) hallgatok zenét , igy nem zavarnak a metaadatok meg felbontás, csak hogy jól szóljon a lemez. Vitathatatlan előnyei vannak a PC alapú illetve különösen a zeneszolgáltató oldalaknak, kipróbáltam tesztüzemben én is, pl TIDAL rengeteg csodás zene, amit egyébként nem találnék meg. Korábban torrentelni lehetett még HDCD zenefájlokat is.
Két problémám van a dologgal, hogy bárki bármit mond még mindig relativ bonyolult a kezelése egy ilyen rendszernek( aki profin üzi ezt ,nyilván nem ért egyet ) és folyamatos upgradelések szükségesek ( amik aztán felborítják a jól megismert felületeket ) , a második és sokkal nagyobb gond, ( végeláthatatlan viták nyilván mennek ebben a témában ) hogy nem éri el még a CD minőséget sem. Ez hallható függetlenül a metadadatoktól. Lehet túl jó CD lejátszóm van.
A lemez , a booklet kézbefogása, egyszerűsége, megbízhatósága, problémamentes lejátszása nekem per pillanat üthetetlen.
Egy olyan kis rendszert mint pl Astell&kern lejátszó egy jó fülessel viszont zseniálisnak tartok.

Nem bírtam végigolvasni, mert ez már tényleg picsogás a nemlétező problémán (esetleg egy annyira jelentéktelen "first world" problémán, hogy ezzel már tényleg rágódjon az, akinek hét anyja van).bitrograde írta: ↑2019.06.27., csüt. 18:50Egy rövid írás a komolyzene és a streamelős zeneszolgáltatások fura kapcsolatáról. A kulcsszó: metaadat.