Denononkra táblázat. A zöld konvertál, a piros nem...
Nem eq-zásról vagy csatornánkénti dsp-ről van itt szó. Az Atmos bitstream forrásnál nincs értelme csatornákról beszélni a hagyományos értelemben. Az, hogy mi hol szólal meg (milyen mértékben lesz rákeverve melyik hangkimenetre), értelmezésem szerint dinamikusan lesz kiszámolva a bitsream lejátszása közben - és ehhez szükség van a hangugárzók térbeli elhelyezkedésére is. Az Atmos ugyan felülről kompatibilis a 7.1-es Dolby TrueHD-vel, ezért elvileg dekódolni lehet 7.1-esként és akkor hozzá is lehet nyúlni, de ha ezt megteszi valami program, akkor a metaadatok elvésznek, és az eredmény semmiben nem fog különbözni attól mintha normál 7.1-es hanghoz nyúlt volna hozzá.phyton71 írta: ↑2019.07.02., kedd 18:45Rendszer szinten sem? Equalizer APO-t tudod "végtelen" csatornaszámban állÍtgatni,csak a kimeneti forrást,hardvert kell megadni,és a windows rewndszerszinten végzi az átalakÍtást.Gabo írta: ↑2019.07.02., kedd 18:29Átfutottam a cikket, és még rosszabb a helyzet mint gondoltam, kikódolni se lehet az Atmos-t (legalul 2018.01. komment):Quetz írta: ↑2019.07.01., hétf. 23:29
Megtaláltam egy régebbi Acoustic Frontiers cikket, a hogyan váltsuk ki a PrePro-t htpcvel, remélem segít:
http://www.acousticfrontiers.com/201366 ... th-a-htpc/
"You can use any HTPC as a “movie server”, by bitstreaming to an AVR or pre-pro, but you cannot decode Atmos or DTS.X etc on a HTPC"
Szóval a lényeg továbbra is az, hogy PC-n csak bitstream-elve van Atmos, azaz "belenyúlni" nem lehet.
Rendszer szinten sem? Equalizer APO-t tudod "végtelen" csatornaszámban állÍtgatni,csak a kimeneti forrást,hardvert kell megadni,és a windows rewndszerszinten végzi az átalakÍtást.Gabo írta: ↑2019.07.02., kedd 18:29Átfutottam a cikket, és még rosszabb a helyzet mint gondoltam, kikódolni se lehet az Atmos-t (legalul 2018.01. komment):Quetz írta: ↑2019.07.01., hétf. 23:29
Megtaláltam egy régebbi Acoustic Frontiers cikket, a hogyan váltsuk ki a PrePro-t htpcvel, remélem segít:
"You can use any HTPC as a “movie server”, by bitstreaming to an AVR or pre-pro, but you cannot decode Atmos or DTS.X etc on a HTPC"
Szóval a lényeg továbbra is az, hogy PC-n csak bitstream-elve van Atmos, azaz "belenyúlni" nem lehet.
Átfutottam a cikket, és még rosszabb a helyzet mint gondoltam, kikódolni se lehet az Atmos-t (legalul 2018.01. komment):Quetz írta: ↑2019.07.01., hétf. 23:29
Szeretem az egyszerű megoldásokat!
HD 7.1-ig oké vagyok,használom Így én is mint processzort,de az atmoszhoz már kevés lenne szerintem a jelenleg piacon lévő kártyák.
A megoldás "egyszerű": kell egy megfelelő csatornaszámú analóg kimenettel rendelkező hangkártya, és azon kitolni a jelet a végfokok fele. Azaz a PC-t használod teljes értékű processzorként.
Tudtommal PC-n Atmos hang csak audio bitstream-el van (HDMI összeköttetésről beszélünk). Ez kizár mindenféle PC-s "mókolást" a hanggal. Ugye ezt írtad:
Jó kérdés,de a kódolás Widowsban történik,rendszerszinten,tehát a beállÍtások maradnak,és függetlenek.Vagy másról beszélünk?
Atmos hang kimegy persze, de én arra gondolok, ha PC-n belenyúlsz, ahhoz ki kell kódolni, belenyúlás után vissza kéne kódolni. Tudtommal ez nem működik jelenleg.
Atmos?
A Genesisnél közvetve bele lehet nyúlni a görbe egyes részeibe, de ez nem egyenértékű egy PEQ-val. Ettől még persze jó, csak a kérdésben felvetett kritériumoknak nem felel meg.
Az Anthem nem tudja, a Diracos eszközök viszont igen.
Igy van,ahogy Írod,erre gondoltam.denesdr írta: ↑2019.06.29., szomb. 10:21A fix frekvenciás EQ az általában grafikus, a parametrikusnak pont az a lényege, hogy semmi nincs előre fixálva.phyton71 írta: ↑2019.06.29., szomb. 10:05Általában adottak,fixek az állÍtási lehetőségeid,gondolok itt mondjuk arra,hogy van 10-1x fix EQ csatorna amiben mozoghatsz,hogy 42Hz van-ebenne azt pont em tudom.De miért nem használsz pc-t erre a célra,ott nincs korlátozás,bármilyeen adatot mdosÍthatsz,és azt küldöd tovább.
Ha forrásként gondoltál a PC -re akkor csak Directsound-on keresztül tudsz parametrikus EQ-t használni windózban rendszerszinten vagy pedig a lejátszóprogin belül, de így meg be vagy korlátozva a lejátszóprogira, de mindkét esetben korlátozva vagy a PC re mint forrás.
Ha a parametrikus EQ értékeire gondoltál mint továbbküldést, akkor meg egy olyan erősítő/proci kell ami ezt fogadni tudja.
A Yamahanal is van ilyen lehetőséged:
Köszönöm, ilyesmire gondoltam!Aszpirin írta: ↑2019.06.29., szomb. 10:18Az újabb Marantz és Denon AVR-ek nagy részében ezt az Audyssey MultEQ Editor nevű mobil (tablet-) applikációval lehet megtenni (saját menüből nem).
Az applikáció nem ingyen van, iOS-re pl. 7000 Ft.
8F1877AC-26D1-4571-B293-12FB56D84102.jpeg
7F13ED5C-472E-4038-83DF-24D6D2285D9F.jpeg
A fix frekvenciás EQ az általában grafikus, a parametrikusnak pont az a lényege, hogy semmi nincs előre fixálva.phyton71 írta: ↑2019.06.29., szomb. 10:05Általában adottak,fixek az állÍtási lehetőségeid,gondolok itt mondjuk arra,hogy van 10-1x fix EQ csatorna amiben mozoghatsz,hogy 42Hz van-ebenne azt pont em tudom.De miért nem használsz pc-t erre a célra,ott nincs korlátozás,bármilyeen adatot mdosÍthatsz,és azt küldöd tovább.
Az újabb Marantz és Denon AVR-ek nagy részében ezt az Audyssey MultEQ Editor nevű mobil (tablet-) applikációval lehet megtenni (saját menüből nem).