Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Pc alapú audio lejátszás

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 799

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Igéretesen hangzik, én személy szerint, nem fázom ezen kártyák hangjától.Amnnyiben lehet hinni a specifikációban,de miért is ne hinnénk,dinamikában nehéz ezeket überelni,de a reprodukált dinamika igzolja is,egyből szembetűnő,ill fűllbe.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4137

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

hunhun írta:
2019.06.29., szomb. 19:43
kaef2 írta:
2019.06.29., szomb. 19:18
hunhun írta:
2019.06.29., szomb. 18:38
Nagyon érdekes lenne egy összevetés a xonar stx2-vel. Van erre esetleg lehetőséged?

Nekem van egy "szétupgradelet" verzió ami igen meglepő szintet képvisel.
Nincs és nem is szeretném :)

Van itt iFi iDac2, Merging Hapi, Holo Spring 2 KTE, Heed Abacus, meg kétféle PC és különböző lineáris meg kapcsoló üzemű tápok. Ja és különböző lejátszó és felvevő szoftverek.

Szóval nem bonyolítanám a dolgot. Ha nem nagy baj.
Ha meguntam a játszadozást, legfeljebb odaadom az AN kártyát egy-két napra.
Érthető és köszönöm, lehet élek majd a lehetőéggel. :smile53:
Rendben, nem lesz semmi akadálya. Ja és op ampokat sem vagyok hajlandó bennük cserélgetni. :)

hunhun
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 64

Hozzászólás Szerző: hunhun »

kaef2 írta:
2019.06.29., szomb. 19:18
hunhun írta:
Nagyon érdekes lenne egy összevetés a xonar stx2-vel. Van erre esetleg lehetőséged?

Van itt iFi iDac2, Merging Hapi, Holo Spring 2 KTE, Heed Abacus, meg kétféle PC és különböző lineáris meg kapcsoló üzemű tápok. Ja és különböző lejátszó és felvevő szoftverek.

Érthető és köszönöm, lehet élek majd a lehetőéggel. :smile53:

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

hunhun írta:

hunhun
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 64

Hozzászólás Szerző: hunhun »

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

phyton71 írta:
2019.06.29., szomb. 14:37
Ritkán szokott teljeskörűen beválni egy ilyen budget eszköz, általában valamelyik ujjadat meg kell harapni. Azért drukkolok, hogy ne így legyen!
[/quote]

Nem szokott csalódást okozni általában egy ilyen eszköz,volt már rá itt példa,hogy 10x drágább eszköz hangját hozta,ami testvérek között is 700e forintos készüléket feltételez.
[/quote]

Még a tévé mellé tartozékként kapott filléresnél is olcsóbb és gagyibb RCA kábellel is nagyon simán, erőteljesen szól, van a hangjában egy pici tompaság egyelőre de ez az olcsó kábel hatása lehet, majd elhelyezem úgy hogy a Bese Attila -féle RCA kábel és a Wireworld OCC ezüst rövidebb RCA is elég legyen.

Azt biztosan el lehet mondani, minden hasonlítgatás nélkül is, hogy semmi zavaró kellemetlenség nincs a hangjában a Jplay Femto lejátszó szoftvert vagy a Roon Bridge-t és a saját ASIO driverét használva. Nagyon kellemes. Élvezhető rajta a Youtube is. Hogy óriásölés tekintetében hová jutunk az meg majd kiderül a következő hetekben. A DSD lejátszás még valami miatt nem megy rajta, de majd csak rájövök. Addig is egy Brian Bromberg playlistával ismerkedek vele,

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 799

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

[/quote]
Ritkán szokott teljeskörűen beválni egy ilyen budget eszköz, általában valamelyik ujjadat meg kell harapni. Azért drukkolok, hogy ne így legyen!
[/quote]

Nem szokott csalódást okozni általában egy ilyen eszköz,volt már rá itt példa,hogy 10x drágább eszköz hangját hozta,ami testvérek között is 700e forintos készüléket feltételez.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Na bent a gépben és szól.
Még csak az operációs rendszer Wasapi driverével és youtube-bal és csak egy tvhez tartozéknak adott rca kábellel, mert szerelés közben csak ez elég hosszú. Majd szépen most már a helyére kerülnek a dolgok.
370C2668-4F9B-4D23-96E4-97B1B1A3B532.jpeg
370C2668-4F9B-4D23-96E4-97B1B1A3B532.jpeg (2.81 MiB) Megtekintve 3334 alkalommal

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

AEBEB95A-5EA6-4DE0-BD6D-FD97D513B23E.jpeg
AEBEB95A-5EA6-4DE0-BD6D-FD97D513B23E.jpeg (779.4 KiB) Megtekintve 3349 alkalommal
6E753D18-8C00-4F53-B0E0-254A7BE7FACE.jpeg
6E753D18-8C00-4F53-B0E0-254A7BE7FACE.jpeg (781.61 KiB) Megtekintve 3349 alkalommal

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9582

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

kaef2 írta:
2019.06.29., szomb. 09:12
kaef2 írta:
2019.06.06., csüt. 21:07
Jolida írta:
2019.06.06., csüt. 13:13

A HP-Z munkaállomások árai után ez komoly kihívás. :D
Nem a HP adja majd a lényegét, amit mondani akarok. leborulok.gif
Ez a HP amúgy kb 1 millió forint benne a gyári 1000W-os kapcsoló üzemű táppal. Az összes audiofil extra benne a PP v2 vagy a Pink Faun USB Bridge USB kártyák. Azokból is a legolcsóbb verzió. Ki fogom hamarosan még a JPlay Femto kártyával is és talán lesz egy OCXO opcio a TCXO-s Pink Faunhoz is. Ezek habár nem olcsóak, de nem is elképzelhetetlenül drága dolgok.

Nem szeretnék elkiabálni semmit sem, még kell egy kis idő a végső konklúziók levonásához, de elég közel állok ahhoz a konklúzióhoz, hogy bizonyos feltételek esetén nem a PC lineáris tápja a legfontosabb tényező. Talán még csak nem is a második legfontosabb.

Majd akkor írok le mindent, ha megjött az Audio Note (EVGA) PCIe kártya is, sajnos késik, de egyre kiváncsibb vagyok rá.

leborulok.gif
Megjött hosszú várakozás után a szinte beszerezhetetlen Audio Note EVGA hangkártya. Van rá némi esély hogy a hétvégén lesz módom kipróbálni. Az A/D részére talán még jobban kiváncsi leszek, mint a D/A-ra. Kb 90e Ft nettó áron, nagyon remélem hogy az évszázad üzlete lesz, jelentősek az elvárásaim.

leborulok.gif
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

kaef2 írta:
2019.06.06., csüt. 21:07
Jolida írta:
2019.06.06., csüt. 13:13
kaef2 írta:
2019.06.06., csüt. 11:08
Majd azért lehet írok bele financiálisan megterhelő dolgokat is... :)
A HP-Z munkaállomások árai után ez komoly kihívás. :D
Nem a HP adja majd a lényegét, amit mondani akarok. leborulok.gif
Ez a HP amúgy kb 1 millió forint benne a gyári 1000W-os kapcsoló üzemű táppal. Az összes audiofil extra benne a PP v2 vagy a Pink Faun USB Bridge USB kártyák. Azokból is a legolcsóbb verzió. Ki fogom hamarosan még a JPlay Femto kártyával is és talán lesz egy OCXO opcio a TCXO-s Pink Faunhoz is. Ezek habár nem olcsóak, de nem is elképzelhetetlenül drága dolgok.

Nem szeretnék elkiabálni semmit sem, még kell egy kis idő a végső konklúziók levonásához, de elég közel állok ahhoz a konklúzióhoz, hogy bizonyos feltételek esetén nem a PC lineáris tápja a legfontosabb tényező. Talán még csak nem is a második legfontosabb.

Majd akkor írok le mindent, ha megjött az Audio Note (EVGA) PCIe kártya is, sajnos késik, de egyre kiváncsibb vagyok rá.

leborulok.gif
Megjött hosszú várakozás után a szinte beszerezhetetlen Audio Note EVGA hangkártya. Van rá némi esély hogy a hétvégén lesz módom kipróbálni. Az A/D részére talán még jobban kiváncsi leszek, mint a D/A-ra. Kb 90e Ft nettó áron, nagyon remélem hogy az évszázad üzlete lesz, jelentősek az elvárásaim.

leborulok.gif

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 198

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

Sziasztok!

Ahogy ígértem, jöttem még kérdezni pár dolgot. :D

Megjött a Bodor Audio PC, W10+Fidelizer Pro+jRiver (vagy Foobar) mellé tettem egy Manjaro Deepin Linuxot+Deadbeef lejátszót+Alsa kimenetet beállítva.

Írták itt régebben, hogy valami Jack kimenetet is lehet állítani, ami még jobb, mint az Alsa. Esetleg erről tudna írni valaki, aki ilyet használ? Vagy jó így minden, ahogy van?

Én úgy tapasztalom, hogy a Linux kellemesebb hangot ad, mint a W10.

Köszönöm! :smile53:
1. Philips CD 820 - Cen.Grand DSDAC 1.0 DE - Bryston 4B-ST - Vandersteen 2CE Signature

2. Mini PC - TMP Ant - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Braun L710

3. PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2

(Komplett Schmidt Ferenc kábelezés)

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Akkor a "Ma pénzért, holnap ingyen" tábla mellé kitehetjük a "Ma csak vicc, holnap a tények" táblát :D
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 328

Hozzászólás Szerző: Jester »

wittao írta:
2019.06.13., csüt. 23:21
Jester írta:
2019.06.13., csüt. 23:13
Sólyom írta:
2019.06.13., csüt. 21:44

Így van!
Mától ez a kedvenc két mondatom, és holnap utánra megtanulom! ;peace;
Attól függetlenül, hogy nem érted, még így működik. ;peace;
Attol fuggetlenul, hogy nem erted a viccet, meg van aki igen ;)
Elnézést, igazad van, hatalmas poén volt.
Mától ez a kedvenc viccem, és én már holnapra megtanulom :)
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 328

Hozzászólás Szerző: Jester »

Sólyom írta:
2019.06.13., csüt. 21:44
juliush írta:
2019.06.12., szer. 18:57
Én nem hoznám összefüggésbe a csomagkapcsolt hálózati protokoll fizikai rétegében alkalmazott időzítéseket biztosító órák pontosságát a csomagokba erőteljes kódolással darabolt és non-lineáris úton továbbított, digitalizált audió információ (PCM, DSD) helyreállításánál és digitális-analóg átalakítás felé történő továbbításánál alkalmazott órajelekkel!!! Ebben a folyamatban egyszerűen nincs a hálózati órajelekből rekonstruálandó időzítési információ (reclocking), az audió folyamatot leíró információ új időzítéssel lesz ellátva, teljesen független órajel-generátor által.
Így van!
Attól függetlenül, hogy nem érted, még így működik. ;peace;
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

Sólyom
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 182

Hozzászólás Szerző: Sólyom »

juliush írta:
2019.06.12., szer. 18:57
Én nem hoznám összefüggésbe a csomagkapcsolt hálózati protokoll fizikai rétegében alkalmazott időzítéseket biztosító órák pontosságát a csomagokba erőteljes kódolással darabolt és non-lineáris úton továbbított, digitalizált audió információ (PCM, DSD) helyreállításánál és digitális-analóg átalakítás felé történő továbbításánál alkalmazott órajelekkel!!! Ebben a folyamatban egyszerűen nincs a hálózati órajelekből rekonstruálandó időzítési információ (reclocking), az audió folyamatot leíró információ új időzítéssel lesz ellátva, teljesen független órajel-generátor által.
Így van!
"Véletlenek márpedig nincsenek. Minden mindennel összefügg."

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4178

Hozzászólás Szerző: juliush »

Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6232

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Csak úgy, a Tidal-os eszmecseréről jutott eszembe:
Az Audirvana új felülete szerintem nagyon pofás lett. A régi után szokni kell, mert eléggé más, főleg a beállítás rész, no meg a keresés is... de jobb így. Végre egy jó irányú fejlesztés.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

tottyi írta:
2019.06.11., kedd 08:37
Hello, probalgatom ezt a Tidal HIFI-t de valahogy nemtudok megbaratkozni vele, ugyan ugy mint a Spotify-val sem, :( Szamomra annyira kenyelmes es sokfunkcios a JRiver es ha meg azt is veszem, hogy a JPlay-el hasznalom akkor igy meg jobban is szol (nalam). A Tidal-t nem is tudtam taviranyitozni mint pl a Spotify-t de valahogy nem is erdekel mar na meg azt vettem eszre, hogy csak kapcsolgatom a zeneket es harom ora utan eszrevettem, hogy nem is hallgattam zenet. :( Nem nekem valo. :napsut: Talan mobilra jo dolog aki sokat utazik. gondolkodik.gif
Próbáld ki a Roon alatt is.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 905

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Hello, probalgatom ezt a Tidal HIFI-t de valahogy nemtudok megbaratkozni vele, ugyan ugy mint a Spotify-val sem, :( Szamomra annyira kenyelmes es sokfunkcios a JRiver es ha meg azt is veszem, hogy a JPlay-el hasznalom akkor igy meg jobban is szol (nalam). A Tidal-t nem is tudtam taviranyitozni mint pl a Spotify-t de valahogy nem is erdekel mar na meg azt vettem eszre, hogy csak kapcsolgatom a zeneket es harom ora utan eszrevettem, hogy nem is hallgattam zenet. :( Nem nekem valo. :napsut: Talan mobilra jo dolog aki sokat utazik. gondolkodik.gif
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

-KP- írta:
2019.06.07., pén. 17:28
kaef2 írta:
2019.06.06., csüt. 20:52
Pár hete azért az kiderült, hogy akik arra hivatkoztak, hogy a Tidal rosszabb, azok nem a Hifi verziós előfizetést próbáltak (FLAC).
Ez komoly? :smile51: bravo.gif 36_1_5.gif
igen....

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1715

Hozzászólás Szerző: -KP- »

kaef2 írta:
2019.06.06., csüt. 20:52
Pár hete azért az kiderült, hogy akik arra hivatkoztak, hogy a Tidal rosszabb, azok nem a Hifi verziós előfizetést próbáltak (FLAC).
Ez komoly? :smile51: bravo.gif 36_1_5.gif

study
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 47

Hozzászólás Szerző: study »

tottyi írta:
2019.06.07., pén. 14:49
A Tidal-nal ez valami akcio, hogy most csak 10 euro (3000 Ft) a Hifi elofizetes?
Évek óta ennyit fizetek.
BODOR AUDIO HTPC ,M2TECH HIFACE EVO TWO UNIVERSAL D-TO-D CONVERTER, C.E.C.CD 3800 , Audio Analogue Crescendo, Focal-JMLab Chorius 726, Sennheiser HD600,HIVOX CUPROPENIS 
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF

HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

A Tidal-nal ez valami akcio, hogy most csak 10 euro (3000 Ft) a Hifi elofizetes?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

bszab221 írta:
2019.06.07., pén. 14:23
bszab221 írta:
2019.06.06., csüt. 16:27
Sziasztok!

Milyen fejhallgató erősítőt javasolnátok egy ATH-M40x fejhallgató lehetőségének teljes kiaknázásához?
Milyen irányba induljak el? Teljesen új terület számomra. Amiben biztos vagyok, az az, hogy a forrás a PC lenne, szóval rendelkezzen USB bemenettel.
Rossz topikban járok, vagy annyira lerágott csont a téma, hogy már unalmas? :D
Az is válasz, ha azt írjátok, ehhez a fejhallgatóhoz fölösleges DAC/fejhallgató erő. ;)
Hello, itt probalkozz. viewtopic.php?f=5&t=11025

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”