Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

bszab221
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 12

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: bszab221 »

bszab221 írta:
2019.06.06., csüt. 16:27
Sziasztok!

Milyen fejhallgató erősítőt javasolnátok egy ATH-M40x fejhallgató lehetőségének teljes kiaknázásához?
Milyen irányba induljak el? Teljesen új terület számomra. Amiben biztos vagyok, az az, hogy a forrás a PC lenne, szóval rendelkezzen USB bemenettel.
Rossz topikban járok, vagy annyira lerágott csont a téma, hogy már unalmas? :D
Az is válasz, ha azt írjátok, ehhez a fejhallgatóhoz fölösleges DAC/fejhallgató erő. ;)

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4137

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Jolida írta:
2019.06.06., csüt. 13:13
kaef2 írta:
2019.06.06., csüt. 11:08
Majd azért lehet írok bele financiálisan megterhelő dolgokat is... :)
A HP-Z munkaállomások árai után ez komoly kihívás. :D
Nem a HP adja majd a lényegét, amit mondani akarok. leborulok.gif
Ez a HP amúgy kb 1 millió forint benne a gyári 1000W-os kapcsoló üzemű táppal. Az összes audiofil extra benne a PP v2 vagy a Pink Faun USB Bridge USB kártyák. Azokból is a legolcsóbb verzió. Ki fogom hamarosan még a JPlay Femto kártyával is és talán lesz egy OCXO opcio a TCXO-s Pink Faunhoz is. Ezek habár nem olcsóak, de nem is elképzelhetetlenül drága dolgok.

Nem szeretnék elkiabálni semmit sem, még kell egy kis idő a végső konklúziók levonásához, de elég közel állok ahhoz a konklúzióhoz, hogy bizonyos feltételek esetén nem a PC lineáris tápja a legfontosabb tényező. Talán még csak nem is a második legfontosabb.

Majd akkor írok le mindent, ha megjött az Audio Note (EVGA) PCIe kártya is, sajnos késik, de egyre kiváncsibb vagyok rá.

leborulok.gif
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kaef2 2019.06.06., csüt. 21:07-kor.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9587

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

kaef2 írta:
2019.06.06., csüt. 20:52
fülelek írta:
2019.06.06., csüt. 11:30
Swenson okfejtése jó(?) magyarázat lehet arra, miért van az, hogy bizonyos helyeken és időben a Tidalról hallgatott nóta (ami bitperfekt a merevlemezen meglévővel) nem pont ugyanúgy szól ugyanazon a cuccon, mint pécéről.
A zenehallgatás megelégedettsége borzasztóan szubjektív, a biztosan nem tetszik és a nagyon tetszik között mindenkinél egy elég széles hiszterézis húzódik, ami ráadásul ide-oda vándorol, elsősorban a felvételek milyensége (szándékosan nem minőséget írtam) miatt. A különféle apró változtatások ezen hiszterézis tartományban hatnak leggyakrabban, ez mozgatja egyik oldalról az audio fejlesztéseket, noha a felvételi technikák fejlesztésére, ízlésficamok csökkentésére kellene nagyobb figyelmet fordítani. (ízlésficam pl. amikor egy hangszer közeltéri hangzását durván keverik a távoltéri hangzásával.

Pár hete azért az kiderült, hogy akik arra hivatkoztak, hogy a Tidal rosszabb, azok nem a Hifi verziós előfizetést próbáltak (FLAC). Ha emlékeim nem csalnak és le is írtam akkor, hogy a nem HiFi előfizetés az veszteségesen tömörített. Nem emlékszem arram, hogy akinek HiFi előfizetése lett volan az "rosszabbnak" találta volna a helyi tárról lejátszotthoz képest.

Ahogy ez írva lett pár sorral alább, csak akkor érdemes hasonlítgatni, ha tudjuk, hogy biztosan azt hallgatjuk helyi tárról, ami a Tidalon fent van, de ebben gyakorlatilag soha nem lehetünk biztosak.

Nekem semmi bajom a Tidallal, bármit szivesen hallgatok rajta.
Én szinte csak azt. Most is az szól...
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

fülelek írta:
2019.06.06., csüt. 11:30
Swenson okfejtése jó(?) magyarázat lehet arra, miért van az, hogy bizonyos helyeken és időben a Tidalról hallgatott nóta (ami bitperfekt a merevlemezen meglévővel) nem pont ugyanúgy szól ugyanazon a cuccon, mint pécéről.
A zenehallgatás megelégedettsége borzasztóan szubjektív, a biztosan nem tetszik és a nagyon tetszik között mindenkinél egy elég széles hiszterézis húzódik, ami ráadásul ide-oda vándorol, elsősorban a felvételek milyensége (szándékosan nem minőséget írtam) miatt. A különféle apró változtatások ezen hiszterézis tartományban hatnak leggyakrabban, ez mozgatja egyik oldalról az audio fejlesztéseket, noha a felvételi technikák fejlesztésére, ízlésficamok csökkentésére kellene nagyobb figyelmet fordítani. (ízlésficam pl. amikor egy hangszer közeltéri hangzását durván keverik a távoltéri hangzásával.

Pár hete azért az kiderült, hogy akik arra hivatkoztak, hogy a Tidal rosszabb, azok nem a Hifi verziós előfizetést próbáltak (FLAC). Ha emlékeim nem csalnak és le is írtam akkor, hogy a nem HiFi előfizetés az veszteségesen tömörített. Nem emlékszem arram, hogy akinek HiFi előfizetése lett volan az "rosszabbnak" találta volna a helyi tárról lejátszotthoz képest.

Ahogy ez írva lett pár sorral alább, csak akkor érdemes hasonlítgatni, ha tudjuk, hogy biztosan azt hallgatjuk helyi tárról, ami a Tidalon fent van, de ebben gyakorlatilag soha nem lehetünk biztosak.

Nekem semmi bajom a Tidallal, bármit szivesen hallgatok rajta.

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 323
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: vlaca »

fülelek írta:
2019.06.06., csüt. 17:32
vlaca írta:
2019.06.06., csüt. 13:58
Fülelek kérdésén túl, úgy általánosságban is érdekel, hogy ki hasonlította össze ugyanazon szoftveren belül a tidal és egy offline file hangzását?

Én ezeket próbáltam:

Audirvana, belső tidal "plugin" vs offline library osx alatt.
Amarra, belső tidal plugin vs offline library(osx).
Squeezelite emuláció raspberry-pi-n vagy Sotm SMS100-on, LMS szerver osx-en natív tidal plugin, ickstream tidal plugin vs offline library.

Nálam nem jött ki egyértelműen hogy mindíg a tidal rosszabb vagy max ugyanolyan jó :)

Illetve a fenti beépülő tidal pluginok vs tidal desktop app (osx).
AP Linuxon Cantata + mpd
Ha jól értettem, és logikusnak tűnik, hogy nem szabadna semmilyen különbségnek lennie semmilyen irányban és sohasem.
És mégis van, de nem mindig.
Ahha, oks, köszi. Mpd tidal plugin vs offline file, cantana gui alól :smile53:

Igen azt én is érzékelem hogy változik a minőség, de mivel nagyjából mindíg tidal a forrás nálam, ezt a “vannak napok amikor jobban szól a hifi” számlájára írom :smile29: Külön nem hasonlítgattam össze hogy ilyenkor mizujs az offline lejátszással.(mondjuk már nem is nagyon van offline gyűjteményem, pár albumot össze szedegettem vész esetére, ha mondjuk nem lenne net)
Technikailag nem egyszerű ezekre magyarázatot találni, a tidal-t is vehetjük “offline” lejátszásnak, ha kihúzom a netet a szerverből, a kliens még simán végig játsza az adott track-et.
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5291

Hozzászólás Szerző: fülelek »

vlaca írta:
2019.06.06., csüt. 13:58
Fülelek kérdésén túl, úgy általánosságban is érdekel, hogy ki hasonlította össze ugyanazon szoftveren belül a tidal és egy offline file hangzását?

Én ezeket próbáltam:

Squeezelite emuláció raspberry-pi-n vagy Sotm SMS100-on, LMS szerver osx-en natív tidal plugin, ickstream tidal plugin vs offline library.

Nálam nem jött ki egyértelműen hogy mindíg a tidal rosszabb vagy max ugyanolyan jó :)

AP Linuxon Cantata + mpd
Ha jól értettem, és logikusnak tűnik, hogy nem szabadna semmilyen különbségnek lennie semmilyen irányban és sohasem.
És mégis van, de nem mindig.

bszab221
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: bszab221 »

Sziasztok!

Milyen fejhallgató erősítőt javasolnátok egy ATH-M40x fejhallgató lehetőségének teljes kiaknázásához?
Milyen irányba induljak el? Teljesen új terület számomra. Amiben biztos vagyok, az az, hogy a forrás a PC lenne, szóval rendelkezzen USB bemenettel.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

robi20064 írta:
2019.06.06., csüt. 13:38
a sok kulonbozo clock altal generalt "zaj"

Látom megvan a #napirettegés :D
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Kapcsolat:

Én ezeket próbáltam:

-Stax SRM1MK2PRO>SR-404

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Kapcsolat:

robi20064 írta:
2019.06.06., csüt. 13:40
vlaca írta:
2019.06.06., csüt. 13:28
fülelek írta:
2019.06.06., csüt. 13:07
Akkor mitől szól kicsit másképp az online hallgatott zene, mint ugyanarról a pécéről merevlemezről? És miért nem mindig rosszabb, viszont sosem jobb? gondolkodik.gif
Amikor ezt tapasztalod, akkor milyen szoftver vagy plugin játsza le a tidal-t illetve az offline letöltött file-t ugyanazon a pc-n?
Es ugy alapvetoen ugyan arrol a file-rol van szo vagy csak "van nekem XY-tol FLAC a vinyomon, hasonlitsuk ossze a Tidal-al".
Igen ez is egy elég nehéz kérdés. Ha ugyan annak az albumnak, ugyanazon évben kiadott cd-jérők készült másolatot hasonlítunk össze a tidal-en megtalálható verzióval, akkor sem teljesen biztos hogy nem két eltérő master különbségét halljuk.
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 328

Hozzászólás Szerző: Jester »

robi20064 írta:
2019.06.06., csüt. 13:38
Pontosan ezt a reszet szeretnem jobban erteni. Hogy jut el a sok kulonbozo clock altal generalt "zaj" a DAC analog kimeneteig es miert nem immunis erre a halozati adatatvitel (plane ha optikai).
A zaj amiről általában beszélnek, pl a jitter által keltett fáziszaj, elektromos zajok, mikrofónia, stb... Ezek juthatnak el galvanikus összeköttetésen a DAC-ig. Digitális domainben ezek a zajok vannak kiszűrve, pontosan ez a digitális adattárolás és továbbítás legnagyobb előnye és alapvetése. Ettől még az analóg zajok megjelenhetnek, de ezek mérhető és szűrhető zajok.
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Kapcsolat:

fülelek írta:
2019.06.06., csüt. 13:07
Akkor mitől szól kicsit másképp az online hallgatott zene, mint ugyanarról a pécéről merevlemezről? És miért nem mindig rosszabb, viszont sosem jobb? gondolkodik.gif
Amikor ezt tapasztalod, akkor milyen szoftver vagy plugin játsza le a tidal-t illetve az offline letöltött file-t ugyanazon a pc-n?
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

robi20064 írta:
2019.06.06., csüt. 13:02
Ebben az esetben a jelutat csak ugy tudod csokkenteni hogy nem streaming jon a Tidal szervereirol a vilag masik felerol hanem a lokalisan tarolt zeneidet jatszod le NAS-rol, streamer-re csatlakoztatott HDD-rol, Audio PC-rol. Mar tobbszor elhangzott John-tol hogy epiteni akar egy merokornyezetet ahol reszben vagy teljesen ala lehet tamasztani a mostani hipoteziseket. Egyelore azt kell felteteleznem hogy ha szerinte nem lenne erdemi tenyezo a clock phase noise akkor nem akarna foglalkozni sem a meresevel sem a minimalizalasaval.

A clock-ok egymasra gyakorolt hatasa szamomra tovabbra sem teljesen tiszta, de majd biztosan lesz aki jobban erti es esetleg megmagyarazza.
Csűröm csavarom még egy kicsit. A clockok egymásra gyakorolt hatása hogyan jelenik egy file másolása esetén a hálózaton? A merevlemezen tárolt file nem tartalmaz időzítési adatokat, kizárólag egy bitstream. Ugyanez történik akkor amikor a számítógép kiveszi a TCP csomagokból az adatot és összeállítja újra az eredetit. Az hogy te streamelsz vagy lokálisan játszol le fileokat a lejátszószoftver számára már transzparens. Ő egy bitstreamet (pl. PCM) kap ami nem tartalmaz időzítési adatokat.
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

Jolida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: Jolida »

kaef2 írta:
2019.06.06., csüt. 11:08
A HP-Z munkaállomások árai után ez komoly kihívás. :D
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

robi20064 írta:
2019.06.06., csüt. 12:20
Jester írta:
2019.06.06., csüt. 10:05
Hogy érdemben is hozzászóljak a témához fel szeretnék vetni egy kérdést, kíváncsi vagyok a véleményekre.
Mit gondoltok arról, hogy vajon romlik-e egy digitális audio file minősége másolás esetén? Tehát tegyük fel, hogy nekem van egy FLAC fileom az otthoni gépemen.
Ha én azt a filet elküldöm mondjuk a kaliforniában élő barátomnak, akkor a hanganyag minősége romlani fog-e vagy sem?
A kerdes gondolom nem veletlenul picit provokativ. En a magam neveben azt mondom hogy a file minosege nem "romlik" es nem is romolhat. Integritas szempontjabol a bitek csak bitek. A kerdes amit John es masok is feszegetnek az hogy a biteken kivul milyen mas "zaj" jatszhat szerepet ha audio szempontbol vizsgaljuk a lejatszasi folyamatot (es a DAC-ig minden bitperfect).
Nos, ha azt gondoljuk, hogy a file minősége nem romolhat másoláskor, hiszen egy integritás ellenőrzésen kiderülne hogy megegyezik a két file, akkor felmerül bennem a kérdés, hogy miért vesződnek a fejlesztők azzal, hogy a fizikai adatátviteli megoldásokat (kábelek, átviteli protokollok, zajok stb...) próbálják tökéletesíteni hatalmas pénzekért, a jelút minimálisra csökkentése helyett? Tehát olyan DAC-ot kell piacra dobni, ahová nem kell eljuttatni a digitális jelet, hiszen ő maga tárolja. Egy streaming szolgáltatás esetén pedig lementi a saját belső meghajtójára a streamet, és onnan játsza vissza.

Természetesen a fentebb leírt "elmélet" csak laikusok számára tűnhet megoldásnak, hiszen egy streaming szolgáltatás vagy hálózaton keresztül audio/video lejátszás jelenleg sem különbözik semmiben ettől, csak rejtve van a felhasználó elől. De amikor azt gondolnánk, hogy most bizony mi a Tidalról vagy a Spotifyról real timeban játszunk le zenét, az a valóságban egyáltalán nem real time lejátszás. Streaming esetén pontosan ugyanazt történik a digitális adattal mintha lemásolnánk egy FLAC filet, csak ez kevésbé látható felhasználói szemszögből. Technikailag viszont semmiben sem különbözik.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

suminator968 írta:
2019.06.06., csüt. 10:26
kaef2 írta:
2019.06.06., csüt. 10:16
wittao írta:
2019.06.06., csüt. 08:00
Előtte nem számit, mert ugye csomagok meg TCP-IP es stb., az utca végétöl meg “kifésüli” a zoptika a zavarokat az adatokról es igy én aztán be nem engedek kivülről semmilyen nem odaillő bitet, vagy módosítottat, vagy jitteresítettet! Idehaza meg brutál kapcsi táp - lineáris táp csereprogramot indítok a hálózati eszközeimen. Sőt még a gépem előtti CAT5 kábelem clock-olásán is elgondolkodtam :smile29:
Nade a viccet félretéve azért annak örülök, hogy nyit a topik ebbe az irányba és nincs minden kőtáblába vésve, lehet beszélni más elgondolásokról. Köszi Robi a linkeket a fórumról!
Lassan már lesznek megírására érdemes tapasztalataim a Xeon és nagy teljesítményű munkaállomás kipróbálás kapcsán. Talán egyfajta sorrendiséget is fel lehet állítani majd,hogy a szokásos optimalizálási lépések között milyen fontossági sorrend létezik.

Szerintem persze.

Milyen lépésekben érdemes annak gondolkodni, aki egy átlag pc felhasználóként és átlag zenehallgatóként nyitott elmével és financiálisan nem nagyon megterhelő módon, apró logikus lépésekben el szeretne mozdulni az igényesebb zenehallgatás irányába.

Ha lenne érdeklődés, akkor lehet egy hosszabb írás keretében megírnám a következő egy-két (3) hétben ahogy időm engedi.
Várjuk!
:)

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1082

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

kaef2 írta:
2019.06.06., csüt. 10:16
wittao írta:
Előtte nem számit, mert ugye csomagok meg TCP-IP es stb., az utca végétöl meg “kifésüli” a zoptika a zavarokat az adatokról es igy én aztán be nem engedek kivülről semmilyen nem odaillő bitet, vagy módosítottat, vagy jitteresítettet! Idehaza meg brutál kapcsi táp - lineáris táp csereprogramot indítok a hálózati eszközeimen. Sőt még a gépem előtti CAT5 kábelem clock-olásán is elgondolkodtam :smile29:
Nade a viccet félretéve azért annak örülök, hogy nyit a topik ebbe az irányba és nincs minden kőtáblába vésve, lehet beszélni más elgondolásokról. Köszi Robi a linkeket a fórumról!
Lassan már lesznek megírására érdemes tapasztalataim a Xeon és nagy teljesítményű munkaállomás kipróbálás kapcsán. Talán egyfajta sorrendiséget is fel lehet állítani majd,hogy a szokásos optimalizálási lépések között milyen fontossági sorrend létezik.

Szerintem persze.

Milyen lépésekben érdemes annak gondolkodni, aki egy átlag pc felhasználóként és átlag zenehallgatóként nyitott elmével és financiálisan nem nagyon megterhelő módon, apró logikus lépésekben el szeretne mozdulni az igényesebb zenehallgatás irányába.

Ha lenne érdeklődés, akkor lehet egy hosszabb írás keretében megírnám a következő egy-két (3) hétben ahogy időm engedi.
Várjuk!
:)
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:

Szerintem persze.

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

Hogy érdemben is hozzászóljak a témához fel szeretnék vetni egy kérdést, kíváncsi vagyok a véleményekre.
Mit gondoltok arról, hogy vajon romlik-e egy digitális audio file minősége másolás esetén? Tehát tegyük fel, hogy nekem van egy FLAC fileom az otthoni gépemen.
Ha én azt a filet elküldöm mondjuk a kaliforniában élő barátomnak, akkor a hanganyag minősége romlani fog-e vagy sem?

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

robi20064 írta:
2019.06.05., szer. 22:18
Az OpticalRendu megjelenese kapcsan folyik egy egyre erdekesebb eszmecsere (talan vitanak is lehetne titulalni) az egyik tervezo es elismert iparagi mernok (John Swenson) illetve az uj tulajdonosok / erdeklodok kozott. A tema a zajszures, hogy mit lehet es nem lehet jol vagy egyaltalan izolalni optikai halozattal, illetve hogy a "bitek csak bitek"-en tul ez miert fontos. Nem tudom hova fog kifutni, de egyre erdekesebb.

A ket fontosabb komment:

https://audiophilestyle.com/forums/topi ... ent=963599

https://audiophilestyle.com/forums/topi ... ent=963768

Nem mondom hogy teljes mertekben egyet tudok erteni John velemenyevel, de se vonatkozo szakkepesitesem nincs, se 30 ev tapasztalatom ezen a teruleten :D
Kicsit vicces azért ez a fórum, ott is vannak "komoly" emberek ahogy látom:

"Keep in mind also that the entire internet was never designed for audio or video. It was originally a system for the military to transmit nuclear launch codes and was later adapted for emails, reports and spreadsheets."

:smile29:

menyus2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 485

Hozzászólás Szerző: menyus2 »

Koszonjuk

Nagyon jo iras hasonloan gondolom en is ,es egybevag a fejleszteseinkel is.
„A balgatag ember úgy van az élet igazságával, mint a gyerek a káposztafejjel. Száz levelét leszaggatja, s csak mikor a kemény torzsához ér, akkor veszi észre, hogy a káposztát eldobta.”

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 198

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

bitrograde írta:
2019.05.30., csüt. 15:17
KopaszKutya írta:
2019.05.30., csüt. 11:00
...de ha valakinek van jobb ötlete, szívesen veszem. :napsut:
Vegyél egy USB DAC-ot. Tudom, nem érdekel a felkonvertálás DSD-re, de biztos nem próbáltad még. AP Linux tudja. Nem rossz az a bkercso-féle DAC, de jobbat találni sem nehéz. Olyat, mi nem ragasztja oda a hangfalhoz a zenét. Ha már rendes cuccod van... ;)
Igen, tudom, hogy van ennél jobb DAC, ahogy mindennél van jobb, csak az a nem mindegy, hogy mennyiért. Ez a DAC bőven 100eFt alatt van árát tekintve, gyanítom, hogy többszörösét rá kéne költenem, hogy jobbat kapjak (főleg amelyiken normális USB van).
Annak idején próbáltam a DSD-t egy Denon DA-300USB-vel, nem volt rossz, de nem hagyott bennem mély emlékeket.
1. Philips CD 820 - Cen.Grand DSDAC 1.0 DE - Bryston 4B-ST - Vandersteen 2CE Signature

2. Mini PC - TMP Ant - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Braun L710

3. PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2

(Komplett Schmidt Ferenc kábelezés)

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

KopaszKutya írta:
2019.05.30., csüt. 11:00
...de ha valakinek van jobb ötlete, szívesen veszem. :napsut:
Vegyél egy USB DAC-ot. Tudom, nem érdekel a felkonvertálás DSD-re, de biztos nem próbáltad még. AP Linux tudja. Nem rossz az a bkercso-féle DAC, de jobbat találni sem nehéz. Olyat, mi nem ragasztja oda a hangfalhoz a zenét. Ha már rendes cuccod van... ;)
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”