Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Segítség,kezdő vagyok!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1699

Re: Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: -KP- »

phyton71 írta:
2019.05.29., szer. 19:46
Van választék szerencsére,ha azt vesszük,hogy szubot ill surroundokat nem számoltam hozzá,ami még + lenne minimum 300+,ezzel közelítenénk 1,5 felé + egy vetítő 300e meg vászon hozzá,mindjárt nem is kevés az elköltött összeg.Ami ráadásul használt,tehát ha új lenne 3 milla lenne,számomra nem kevés,és reális a használt ár.
Konkrétan elérhető típusokat ajánlj pls árral. Ezzel így nincs kisegítve a kérdező.
wittao írta:

En anno Monitor Audio Silver 6-tal kezdtem.
Szerintem hasznalt vonalon egy Dali Ikon 6 vagy MA 8 front + center szepen megadna az alaphangot. Ide lehetne a 2-es sorozatu ELAC-okat is venni.
Végül is nem rossz, de ha nem egybe veszi meg a szettet van rá garancia, hogy ki tudja bővíteni surroundokkal később? Nem egész szettet venni használtan mindig magában hordozza ezt a rizikót.
wittao írta:
Az meg egy nagy kerdes, hogy a 40m2 teljes terjedelme ki lenne-e hasznalva. Lehet csak 20-25m2 reszre korlatozodna a mozi, a tobbi reszen lehet etkezoasztal egyebek (majd beirja a kerdezo). Ott elegek lehetnek ezek is.
Ha tenylegesen 40m2, akkor oda regebbi nagy dogok kellenek (pl. Infinity), mert mast nrm visel el a koltsegvetes ekkora meretre.
High five! Pontosan ezért írtam, hogy mielőtt nagy hévvel nekiállunk költekezni, kezdjük el a leendő felállást megtervezni.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 793

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

-KP- írta:
2019.05.29., szer. 19:27
Milyen front és center van 300 ezerből, ami 40 négyzetmétert megtölt hanggal mozin és zenén is?
Van választék szerencsére,ha azt vesszük,hogy szubot ill surroundokat nem számoltam hozzá,ami még + lenne minimum 300+,ezzel közelítenénk 1,5 felé + egy vetítő 300e meg vászon hozzá,mindjárt nem is kevés az elköltött összeg.Ami ráadásul használt,tehát ha új lenne 3 milla lenne,számomra nem kevés,és reális a használt ár.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Milyen front és center van 300 ezerből, ami 40 négyzetmétert megtölt hanggal mozin és zenén is?

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Aszpirin írta:
2019.05.29., szer. 18:56
A fő kérdés szerintem tényleg az, hogy megoldható-e egymillióból egy, a kérdező fórumtárs mércéjével minőségi zenehallgatásra ÉS számára elfogadható minőségű mozizásra is alklamas rendszer, főleg ha az összegben még a forráseszköz(ök) is benne kell legyen(ek), mindez 40 nm-en (ami nem kevés szvsz). gondolkodik.gif
Kíváncsiságból engem is érdekelne, hogy ez hogyan tudna összejönni, komponensenkénti (használt) árakkal számolva (forrás-eszköz, AVR vagy processzor+végfok, zenehallgatásra alkalmas frontok, aktív szub, center, szatellitek, HDMI és IC kábelek, hangfal-kábelezés... kihagytam valamit?).
Nem vagyok benne biztos, de attól tartok, valahol erős kompromisszumot kell kötni. gondolkodik.gif
Természetesen nem minden egyszerre,én így költenék el 1 millát az elején.
1 .Processzor 150-200e forint
2. Végfok,ez lehet tetszőleges csatornaszámú akár,de 2-300 e forintér vannak 5 csatornások is.
3. 3 db hangsugárzóval kezdenék frontok+ center ,300 ból ez is megúszható
4. Médialejátszó,HTPC 100e
5. Kábelezés
Hirtelen ez jutott eszembe.

2.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6178

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

A fő kérdés szerintem tényleg az, hogy megoldható-e egymillióból egy, a kérdező fórumtárs mércéjével minőségi zenehallgatásra ÉS számára elfogadható minőségű mozizásra is alklamas rendszer, főleg ha az összegben még a forráseszköz(ök) is benne kell legyen(ek), mindez 40 nm-en (ami nem kevés szvsz). gondolkodik.gif
Kíváncsiságból engem is érdekelne, hogy ez hogyan tudna összejönni, komponensenkénti (használt) árakkal számolva (forrás-eszköz, AVR vagy processzor+végfok, zenehallgatásra alkalmas frontok, aktív szub, center, szatellitek, HDMI és IC kábelek, hangfal-kábelezés... kihagytam valamit?).
Nem vagyok benne biztos, de attól tartok, valahol erős kompromisszumot kell kötni. gondolkodik.gif
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Házimozikérdes írta:
2019.05.29., szer. 14:32
Kedves phyton 71,

a megjelenítő egy 82”-os tv lesz. Szerintem elég lesz az 5.1, bár nyiIván nem baj, ha későbbiekben bele lehet tenni két atmos sugárzót. Minden házimozi erősítőt és végfokot vagy sztereo erősítőt és végfokot össze lehet kötni? Milyen arányban legyenek ezeknek az árfekvése? (Használt piac)
Szerintem a legelső lépés az legyen, hogy nagyjából kitaláljuk hogy fog kinézni a szoba. Nagyjából hol lenne az ülőpozíció, hangfalak helye stb. Érdemes lenni felvinni egy tool-ba a "szobát". Másik topikban említettem a GiK Acoustic toolját. Regisztrálni kell, de ingyenes, amúgy is pár másodperc kb. a regisztrálás. Ott viszonylag hamar lehet csinálni egy ilyet:

https://gikacoustics.roomle.com/app/edi ... b6jz6zosif

Ez az én saját leendő szobaelrendezésem terve, elnagyoltan. Ha ez meg van, akkor jobban látszódik hova és mi kellene. Illetve esetleg mit hogyan kellene átrendezni. Ha pedig még nincs berendezve a szoba, annál jobb, mert így legalább előre lehet látni méretarányosan mindent. Ha pedig már meg van a szoba, akkor azért is hatalmas segítség, mert látszódik rajta minden, adott eszköz befér-e a tervezett helyre, túl kicsi, túl nagy, túl messze van, túl közel van. Mindez anélkül, hogy egyetlenegy eszközt, bútort egy centit is emelgettünk vagy mozgattunk volna.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

phyton71 írta:
2019.05.29., szer. 17:44
Lemmy9 írta:
2019.05.29., szer. 17:21
Miért kell letolni a torkán a proci/végfokot?
Akár vehet egy hasztnált jobb/csúcs AVR-t.
A proci/végfok sem garancia a zeneiségre, nem a szent grál az sem mindkét igényre.
Bocs 2x ment.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemmy9 írta:
2019.05.29., szer. 17:21
Miért kell letolni a torkán a proci/végfokot?
Akár vehet egy hasztnált jobb/csúcs AVR-t.
A proci/végfok sem garancia a zeneiségre, nem a szent grál az sem mindkét igényre.
40 nm-ről beszélünk,minek venne eleve gyenge AVR-t,aminek valószínű,hogy kihajtaná a belét rövid idő alatt.Azért használtban lehet olcsóbb processzor/ végfok párost kapni.Én magam részéről,nem ajánlok AVR-t akkora helyisegbe,zenére melyik AVR-t ajánlanátok? Én még nem találkoztam olyannal.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Proci+végfok használtan se nagyon úszható meg 700-800e alatt. 1millióból szerintem ez necces...

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Házimozikérdes írta:
Kedves phyton 71,

a megjelenítő egy 82”-os tv lesz. Szerintem elég lesz az 5.1, bár nyiIván nem baj, ha későbbiekben bele lehet tenni két atmos sugárzót. Minden házimozi erősítőt és végfokot vagy sztereo erősítőt és végfokot össze lehet kötni? Milyen arányban legyenek ezeknek az árfekvése? (Használt piac)
Szerntem AVR helyett processzort kellene venned,felesleges a végfokozat az erősítőbe,mert végfokot fogsz használni,lehet már venni elég jó árfekvésben használt processzort.Másik nagyon fontos dolog,hogy milyen karakter tetszik,érdemes lenne felkeresned néhány fórumtársat,hogy tudd merre indulj,mi tetszene igazán.Sajnos hiába ajánlok én egy gyártót,ha neked karakterben nem fog tetszeni,vannak elég fárasztó hangú rendszerek,amiben nekem kín végignézni egy filmet,de lehet másnak pont más jön be.Így nehéz ajánlani,tapasztalatszerzés ebben a műfajban leglényegesebb.Az sem mindegy,hogy mennyire tolerálod a hangerő szinteket,kell-e referencia szint,vagy mérsékeltebb hangú rendszer is megteszi.

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 735

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Házimozikérdes írta:
Kedves phyton 71,

Árfekvés helyett a szükséges funkciókat kell meghatároznod első sorban, mint pl:
- 1 vagy több HDMI kimenet
- 5.1/7.1 vagy még több csatorna dekódolása
- Atmos ha kell, akkor 2 vagy 4 atmos csatorna
- Szoba korrekció minősége
- Pre-out normál csatornákra
- Streaming/multiroom/több zóna támogatás

Ha ezekre tudod a választ, akkor az is ki fog derülni, hogy kb milyen évjáratban gondolkodhatsz, ami pedig az árat fogja eldönteni.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Házimozikérdes
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Házimozikérdes »

Kedves phyton 71,

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Házimozikérdes írta:
2019.05.29., szer. 09:48
Köszönöm a válaszokat!
Ahogy egyre többet olvasok utána, rájövök, hogy a kitűzött pénz nem lesz elég a házimozira és a sztere rendszerre is. 1 m. Ft-ig tudok emenni max, de ez már kábelezéssel, mindennel együtt. Te milyen erősítőt hasznàlsz az elachoz? Lehetne konkrét típusokat megnevezni, mit milyen kombinációval lenne érdemes? Mi a különbség egy házimozi erősítő + végfok és egy házimozi erősítő + sztereo erősítő között? A 2.1 rendszer az két hangsugárzó plusz egy mélyáda vagy két hangsugárzó plusz egy centert jelent?
Nagyon köszönöm a válaszokat előre is.
Üdv
A 40 nm nem kis terület,oda valóban processzor/végfok párost javaslok.A 2.1 kialakítás,2db front és egy szubra korlátozódik,indulhatsz így is a mozinak/zenének,míg nem jön össze a többi,bár én még egy centert is betennék kezdésnek.Forrásnak nadtom javaslata teljesen jó,még azt kell eldöntened,hogy milyen felállásban szeretnél mozizni5.1,7.1 vagy az új formátumok,(atmos)megjelenítő mi lesz,akkora térhez már vetítő is jó lenne. Van még néhány nyitott kérdés.

Házimozikérdes

Köszönöm a válaszokat!
Ahogy egyre többet olvasok utána, rájövök, hogy a kitűzött pénz nem lesz elég a házimozira és a sztere rendszerre is. 1 m. Ft-ig tudok emenni max, de ez már kábelezéssel, mindennel együtt. Te milyen erősítőt hasznàlsz az elachoz? Lehetne konkrét típusokat megnevezni, mit milyen kombinációval lenne érdemes? Mi a különbség egy házimozi erősítő + végfok és egy házimozi erősítő + sztereo erősítő között? A 2.1 rendszer az két hangsugárzó plusz egy mélyáda vagy két hangsugárzó plusz egy centert jelent?
Nagyon köszönöm a válaszokat előre is.

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Re: Komlett rendszer

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Házimozikérdes írta:
2019.05.28., kedd 18:25
Tisztelt fórumtársak,

szeretnék segítséget kérni tőletek. Szeretnék házimozi rendszert kiépíteni 40 nm-es nappaliban, úgy hogy zenét is szeretnék minőségében hallgatni. Kezdő vagyok, nem tudok sokat a témáról, voltam két hifi-audiohlie szalonban és nagyon tetszett, amit hallottam, viszont nem szeretnék egy halom pénzt elkölteni eszközökre. Mi tanácsoltok, hogy induljak el? Jó audiophile hangfalpár és majd később felépítem házimozira? Gyengébb 5.1 házimozi és majd cserélem az elemeket? Jó sztereo erősítő és egy átlagos házimozi erősítő párosa egy jó hangfalpárral? Ahogy, az árakat nézem, a használt piacról kellesz válogatnom. A szalonban az elac 249 -et ajánlották, hát az valami fantasztikus volt. A régi vitage erősítők, hangfalpárok is érdekelhetnek. Kérem alázattal a fórumtársak segítségét.
Köszönöm
Szerintem először tisztázd magadban mennyi pénzt szánsz az audio/mozi rendszeredre. Én a 2:1-ben rendszert javasolnám, azaz mozi és sztereo egyben (olcsóbb es kisebb a helyigénye). Ebben az esetben célszerű HM proci + végfok párost választani, ahol a végfok a sztereo-hoz is jó, a HM proci helyett sztereo esetén lehet egy dac vagy egy HM bemenetes sztereo erősítő (vagy előerősítő). A front hangsugárzóból olyat válassz, ami tetszik sztereoban is, az Elac 249 jó választás lehet, de elfogult vagyok (nekem is ilyen van :D ).
Forrás esetén egy audio pc/htpc lehet megint egyben, vagy ha plug in play megoldást szeretnél, akkor szerintem vegyél külön lejátszót zenéhez és mozihoz.
Arra figyelj, hogy ha veszel egy jobb/dragább eszközt akkor a többi rendszelemnek is azon a szinten kell lenni (persze itt az ár nem mindig mérvadó).
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

Házimozikérdes

Kedves tonee73,

elnézést, ha sok helyre küldtem ki a kérésem. Köszönöm az intézkedésedet. Remélem lesz majd segítség. Üdv: Balázs

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6365

Re: Komlett rendszer

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Házimozikérdes írta:
2019.05.28., kedd 18:25
Tisztelt fórumtársak,

szeretnék segítséget kérni tőletek. Szeretnék házimozi rendszert kiépíteni 40 nm-es nappaliban, úgy hogy zenét is szeretnék minőségében hallgatni. Kezdő vagyok, nem tudok sokat a témáról, voltam két hifi-audiohlie szalonban és nagyon tetszett, amit hallottam, viszont nem szeretnék egy halom pénzt elkölteni eszközökre. Mi tanácsoltok, hogy induljak el? Jó audiophile hangfalpár és majd később felépítem házimozira? Gyengébb 5.1 házimozi és majd cserélem az elemeket? Jó sztereo erősítő és egy átlagos házimozi erősítő párosa egy jó hangfalpárral? Ahogy, az árakat nézem, a használt piacról kellesz válogatnom. A szalonban az elac 249 -et ajánlották, hát az valami fantasztikus volt. A régi vitage erősítők, hangfalpárok is érdekelhetnek. Kérem alázattal a fórumtársak segítségét.
Köszönöm
Üdv a fórumon!
Úgy látom sikerült a kérdéseddel rendesen megszórni a fórumot a legkülönbözőbb (nem arra való) témákban.
Az egyik hsz-edet átraktam ide a helyére, itt kaphatsz tanácsokat hogy merre indulj el, aztán ha majd tudod konkrétan, hogy mit is szeretnél vásárolni akkor kellene majd hirdetni a megfelelő adás-vétel alfórumokban.
Sok sikert.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Házimozikérdes

Komlett rendszer

Tisztelt fórumtársak,

Köszönöm

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 735

Hozzászólás Szerző: Quetz »

banfizoltan84 írta:
2019.05.26., vas. 15:02
Nem okoz gondot? 5 hangfal 6 ohm os, ezért van 6 ra állítva. Rákötnék 2 db 8 ohmosat...gondolom fontos az inpedencia figyelembevétele
A 6ohm-os opció csak az USA felügyeleti szervek miatt van az AVR-ben, nem tesz mást, mint visszafogja az eszközt, emiatt az kevésbe melegszik, viszont hamarabb kezd klippelni és könnyebben legyilkolhatja a hangfalaidat. Állitsd vissza 8ohm-ra nyugodtan.
Másrészt igazad van, fontos az impedancia figyelembe vétele, pontosan azért, hogy megfelelő végfokot választhass a hangsugárzóidnak. Azt tudnod kell, hogy az impedancia frekvencia függő, amire 6ohm-t írnak, az gyakran beesik 3-4 Ohm közé.Ez pl. egy Arendal Monitor impedancia grafikonja:
Kép
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

banfizoltan84
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: banfizoltan84 »

-KP- írta:
2019.05.26., vas. 14:53
banfizoltan84 írta:
2019.05.26., vas. 14:41
6 ohm ra van állítva az erősítőm a jbl ek miatt. A 8320 as pedig sajna 8 ohm!
és?
Nem okoz gondot? 5 hangfal 6 ohm os, ezért van 6 ra állítva. Rákötnék 2 db 8 ohmosat...gondolom fontos az inpedencia figyelembevétele

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

banfizoltan84 írta:
2019.05.26., vas. 14:41
és?

banfizoltan84
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

-KP- írta:
2019.05.26., vas. 14:20
banfizoltan84 írta:
2019.05.26., vas. 12:39
Fish írta:
2019.05.24., pén. 22:41
Szia!

már ,hogyne lenne jbl-ből.. bőséges kínálat van..

igy találsz rá in-celling de még a falba süllyeszthető variáció is tökéletes lehet in-wall

jó nézelődést:

https://www.google.com/search?q=jbl+in- ... 20&bih=937

https://www.google.com/search?rlz=1C1AV ... 9cG-ZoeDEQ
Köszönöm a linkeket! Látom van megoldás a jbl-nél is. Viszont ezeknél elég sokat kellene vésni a falat. Egyenlőre albérletbe lakunk, ( Hollandia ) és más mennyezetét nem úgy alakítja itt az ember ahogy akarja. Mindenképp teljes fadobozos kivitelben gondolkodok. Jbl control hangfalak nekem nagyon műanyagok! Vagy ne féljek tőluk? Felső polc atmosnak jók ezek is? Jbl arena, média markt ban megemelve elég könnyűnek tűntek. Jbl studio 220 vagy 230 már jobbnak tűnik, vagy a marktplaats-on elég jó dobozokat lehet venni használtan. Arra gondoltam, hogy ezekhez veszek valami dönthető, forgatható fali hangfal konzolt. Elég volna ez egy jó atmos hanképhez? Másik lehetőség, fa dobozos felső polc kivitelű hangfalpár, másik márkától, direkt dolby atmos hoz. Pl: dali alteco
JBL 8320 nem lenne jó?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

banfizoltan84 írta:
2019.05.26., vas. 12:39
Fish írta:
Szia!

igy találsz rá in-celling de még a falba süllyeszthető variáció is tökéletes lehet in-wall

jó nézelődést:

Köszönöm a linkeket! Látom van megoldás a jbl-nél is. Viszont ezeknél elég sokat kellene vésni a falat. Egyenlőre albérletbe lakunk, ( Hollandia ) és más mennyezetét nem úgy alakítja itt az ember ahogy akarja. Mindenképp teljes fadobozos kivitelben gondolkodok. Jbl control hangfalak nekem nagyon műanyagok! Vagy ne féljek tőluk? Felső polc atmosnak jók ezek is? Jbl arena, média markt ban megemelve elég könnyűnek tűntek. Jbl studio 220 vagy 230 már jobbnak tűnik, vagy a marktplaats-on elég jó dobozokat lehet venni használtan. Arra gondoltam, hogy ezekhez veszek valami dönthető, forgatható fali hangfal konzolt. Elég volna ez egy jó atmos hanképhez? Másik lehetőség, fa dobozos felső polc kivitelű hangfalpár, másik márkától, direkt dolby atmos hoz. Pl: dali alteco
JBL 8320 nem lenne jó?

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Szia!
ha úgy is csak ideiglenes ,akkor szinte mindegy mi zörög,aztán majd ha végleges megoldást keresel, akkor lehet böngészni a jobb cuccok közül.. sztem!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

banfizoltan84
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Fish írta:
Szia!

jó nézelődést:

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”