Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Segítség,kezdő vagyok!
Re: Segítség,kezdő vagyok!
Szia!
ha úgy is csak ideiglenes ,akkor szinte mindegy mi zörög,aztán majd ha végleges megoldást keresel, akkor lehet böngészni a jobb cuccok közül.. sztem!
ha úgy is csak ideiglenes ,akkor szinte mindegy mi zörög,aztán majd ha végleges megoldást keresel, akkor lehet böngészni a jobb cuccok közül.. sztem!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- banfizoltan84
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 0
Köszönöm a linkeket! Látom van megoldás a jbl-nél is. Viszont ezeknél elég sokat kellene vésni a falat. Egyenlőre albérletbe lakunk, ( Hollandia ) és más mennyezetét nem úgy alakítja itt az ember ahogy akarja. Mindenképp teljes fadobozos kivitelben gondolkodok. Jbl control hangfalak nekem nagyon műanyagok! Vagy ne féljek tőluk? Felső polc atmosnak jók ezek is? Jbl arena, média markt ban megemelve elég könnyűnek tűntek. Jbl studio 220 vagy 230 már jobbnak tűnik, vagy a marktplaats-on elég jó dobozokat lehet venni használtan. Arra gondoltam, hogy ezekhez veszek valami dönthető, forgatható fali hangfal konzolt. Elég volna ez egy jó atmos hanképhez? Másik lehetőség, fa dobozos felső polc kivitelű hangfalpár, másik márkától, direkt dolby atmos hoz. Pl: dali altecoFish írta: ↑2019.05.24., pén. 22:41Szia!
már ,hogyne lenne jbl-ből.. bőséges kínálat van..
igy találsz rá in-celling de még a falba süllyeszthető variáció is tökéletes lehet in-wall
jó nézelődést:
https://www.google.com/search?q=jbl+in- ... 20&bih=937
https://www.google.com/search?rlz=1C1AV ... 9cG-ZoeDEQ
Szia!
igy találsz rá in-celling de még a falba süllyeszthető variáció is tökéletes lehet in-wall
jó nézelődést:
jó nézelődést:
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- banfizoltan84
- Lefelé a lejtőn

Sziasztok! Meglévő jbl 590 5.0 ás rendszeremet szeretném atmos-al bővíteni. Mivel kimondottan jbl atmos hangfalat nem találni...mi volna a jobb megoldás szerintetek? Vegyek egy másik márkát ami kimondottan atmos, vagy egy pár jbl + fali dönthető konzollal?
thxfan írta: ↑2019.05.23., csüt. 10:57A DC-s bizonyítványt felesleges magyarázni.
Folytathatjuk végtelenségig a szájkaratét, de már kezdem unni. Alapvetően az első beírásomat is -amire Te reagáltál- Cutlernek címeztem...
A saját tapasztalatom írtam le eddig is, hidd el elég sok tanulópénzem bánta már a próbáld ki ez a tuti hájendmegmondás.Azért engedd meg, hogy néha mások szavára és tapasztalatára hagyatkozzak, eddig a ténylegesen hozzáértőktől - gondolom sejted, hogy ebbe nem tartozol bele- kapott tanácsoktól csak javult nálam minden.
Mondom, hogy hm guru vagy szerinted
Nem lehet veled semmilyen módon normálisan kommunikálni mert rögtön nem úgy van az című fejezet van és csak neked és neked van igazad na ebbe untam most bele de rendesen.
Részemről itt a vége
"Az igazi barát szemből támad."
- thxfan
- Beköltözött

- Értékelés: 1213
A DC-s bizonyítványt felesleges magyarázninemtomm írta: ↑2019.05.22., szer. 22:15
A tesztröl csak annyit hogy miért volt akkor nordost blue haver hdmi alapból bekötve eredetileg és nem egy noname kábel ? Na vajon miért? Mert nincs különbség? Egyébként a tesztről már leírtam már a véleményemet![]()
Mint írtam csak a saját tapasztalatod írd le ne hagyatkozz másokra![]()
Folytathatjuk végtelenségig a szájkaratét, de már kezdem unni. Alapvetően az első beírásomat is -amire Te reagáltál- Cutlernek címeztem...
A saját tapasztalatom írtam le eddig is, hidd el elég sok tanulópénzem bánta már a próbáld ki ez a tuti hájendmegmondás.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 741
A következők high-end mélynyomók, ebben talán megegyezhetünk. 20Hz környékén viszont 20+% harmonikus torzítást produkálnak magukban, egy mező közepén mérve, a süket szobát leszámítva a legjobb akusztikai körülmények közt. Ha jól értelek, az elcsatolók képesek lennének ez az értéket nullára, vagy közel nullára csökkenteni...

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- thxfan
- Beköltözött

És mi lett a mérések eredménye, mi lehet a legjobb pl. egy sub rezgéscsillapítására? Előttem már leírták, hogy elcsatolhatod a földtől a subot több emeletnyi egymásra halmozott rezgéscsillapító vacokkal, a hanghullám akkor is megrezegtet sok minden mást. Van valami, ami szintén kimaradt a képletből, én passzív subot használok és az elektronika attól teljesen elszeparáltan egy polcon helyezkedik el. Egy aktív subban benne van az elektronika, általában semmi szeparáció nincs, csak simán felcsavarozzák a hátul kivágott részre, így abban a hangszóró igen komoly rezgéseket generálhat, emiatt ismét megkérdőjelezhető a közel 100e Ft-os elcsatolás szükségessége.wittao írta: ↑2019.05.22., szer. 21:03
Onnan veszem, hogy van egy 8 csatornas komplett NI rezgesanalizator rendszerem az allvanyfejlesztesem okan. Emellett tortenetesen hasznalok tobbek kozott elasztomer anyagokat, fem tuskeket, egyeb fem elemeket. Sokmindent ki kellett probalnom es ezek kombinaciojat is.
Osszessegeben a nemtomm altal ajanlott keramiagolyos eszkozoket en is hasznalom keszulekek elcsatolasahoz. Jo darabok. Szubokra gyakorolt hatasat nem volt meg lehetosegem merni, majd ha lesz idom ra megnezem.
Visszakanyarodva arra is erdemes gondolni, hogy 18-20Hz elegendo dB-vel onmagaban is megrezgeti az IKEA polcokat, nem kell a szub sajat kasztnijanak a rezgese hozza...
Az alapvető vita amúgy abból indult ki, hogy a csodalábbal két kategóriát ugrott egy sub, amiről nem derült ki, hogy milyen. Úgy ajánl a fórumtárs 80e Ft-os kütyüt, hogy azt sem tudja, hogy mi alá lenne. Ez kb. olyan, mintha Te az állványaidról azt állítanád, hogy bármely belépő szintű elektronika McIntosh szintű hangminőséget produkál azokon, ez gondolom belőled is ezt:
10.1 Auro3D
Igen csak ha elcsatolod a sub-ot akkor torzítás mentes 20 hz hangot fogsz hallani ha lemegy annyira a sub . Ennyi a különbség. ..próbáld ki
Nekem bejött
A tesztröl csak annyit hogy miért volt akkor nordost blue haver hdmi alapból bekötve eredetileg és nem egy noname kábel ? Na vajon miért? Mert nincs különbség? Egyébként a tesztről már leírtam már a véleményemetthxfan írta: ↑2019.05.22., szer. 20:33Csak jelzem, hogy a kérdésemre nem kaptam választ. Most komolyan én erőlködök?nemtomm írta: ↑2019.05.22., szer. 19:16
Látom rettentö sok tapasztalatod van a témával kapcsolatban, csak mosolygok az erölködéseden. Csak javasolni tudom, hogy próbálj ki egy ilyen kütyüt és utána mondj egy véleményt róla. Na akkor tudnád meg a sub-od igazi tudását![]()
De ez csak egy példa volt, egyébként miért zavar téged ha valaki már kicserélt minden komponenst a lehető legjobbra magánál és nincs már nagyon feljebb csak horror áron és jobb hangot és képet szeretne magának ? Miért zavar ha leírom a saját tapasztalatomat? Hihetetlenül tudsz viselkedni, olyanról mondasz véleményt amit nem tapasztaltál meg és rögtön azt mondod, hogy vudu az egész
Veled ellentétben én a saját tapasztalatomat osztom megA kérdéseid nagy részét én is feltehetném Neked?
![]()
Azt sem értem, hogy miért nekem célzod ezeket a kérdéseket, más is leírta a véleményét, halkan jegyzem meg, hogy ugyanazt, mint én: nincs kategória ugrás ezekkel a vackokkal, tök mindegy milyen drága és miből van.
DC HDMI teszt alapján a tapasztalataiddal egy gondom van, az sokszor =
Mint írtam csak a saját tapasztalatod írd le ne hagyatkozz másokra
Na végre egy hozzáértö szakiwittao írta: ↑2019.05.22., szer. 20:26A helyzet az, hogy mindegyik masra van... attol mert meg azt gondoljuk a mosogep rezgeseit szepen megfogja egy gumiorlemeny lap, nem feltetlenul igaz ez egy sub-ra is. Ugyanez igaz a keramia-bronz-alu kombora is, teljesen mas frekvenciakon “dolgoznak”. Az is egy jo kerdes mi akarunk mitol elcsatolni.thxfan írta: ↑2019.05.21., kedd 21:17Persze, most is gumiörlemény lap van alatta, tökéletes apró pénzért.
Amennyiben az általad többször több helyen is agyon hájpolt (anélkül, hogy megkérdezted volna előbb, hogy milyen értékű cucc is kerül rá) spanod cuccára gondoltál, nem, mert egyrészt félnék, hogy megnyomorítja azt a 60 kg-os subom, másrészt leszálltam a placebo expresszről, illetve a normál térítőket sem bírom, a hifiseket meg pláne nem.![]()
A szubot akarjatok megmenteni valamitol, vagy a szubtol a tobbit?

- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 741
Épp arra gondoltam amit írtál, hogy ha egy Sub 115dB-vel hasba vág, ott mi értelme van az elcsatolásnak? Amikor behorpad az ajtó, vagy leesik a kép az emeleten, azon semmilyen elcsatolás nem segít.wittao írta: ↑2019.05.22., szer. 21:03Onnan veszem, hogy van egy 8 csatornas komplett NI rezgesanalizator rendszerem az allvanyfejlesztesem okan. Emellett tortenetesen hasznalok tobbek kozott elasztomer anyagokat, fem tuskeket, egyeb fem elemeket. Sokmindent ki kellett probalnom es ezek kombinaciojat is.
Osszessegeben a nemtomm altal ajanlott keramiagolyos eszkozoket en is hasznalom keszulekek elcsatolasahoz. Jo darabok. Szubokra gyakorolt hatasat nem volt meg lehetosegem merni, majd ha lesz idom ra megnezem.
Visszakanyarodva arra is erdemes gondolni, hogy 18-20Hz elegendo dB-vel onmagaban is megrezgeti az IKEA polcokat, nem kell a szub sajat kasztnijanak a rezgese hozza...
youtu.be/1l63PpHJ_lE
Ha pedig a kaszni rezonál, akkor az tervezési hiba, nincs kellően merevítve.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- thxfan
- Beköltözött

wittao írta: ↑2019.05.22., szer. 20:26
A helyzet az, hogy mindegyik masra van... attol mert meg azt gondoljuk a mosogep rezgeseit szepen megfogja egy gumiorlemeny lap, nem feltetlenul igaz ez egy sub-ra is. Ugyanez igaz a keramia-bronz-alu kombora is, teljesen mas frekvenciakon “dolgoznak”. Az is egy jo kerdes mi akarunk mitol elcsatolni.
A szubot akarjatok megmenteni valamitol, vagy a szubtol a tobbit?
Ezeket honnan veszed, mérted, próbáltad? Melyik milyen frekvencián dolgozik?
Egy batár nagy subot kell a padlótól elcsatolni, hogy minél kevesebb rezgést adjon át a környezetének.
10.1 Auro3D
- thxfan
- Beköltözött

Csak jelzem, hogy a kérdésemre nem kaptam választ. Most komolyan én erőlködök?nemtomm írta: ↑2019.05.22., szer. 19:16
Látom rettentö sok tapasztalatod van a témával kapcsolatban, csak mosolygok az erölködéseden. Csak javasolni tudom, hogy próbálj ki egy ilyen kütyüt és utána mondj egy véleményt róla. Na akkor tudnád meg a sub-od igazi tudását![]()
De ez csak egy példa volt, egyébként miért zavar téged ha valaki már kicserélt minden komponenst a lehető legjobbra magánál és nincs már nagyon feljebb csak horror áron és jobb hangot és képet szeretne magának ? Miért zavar ha leírom a saját tapasztalatomat? Hihetetlenül tudsz viselkedni, olyanról mondasz véleményt amit nem tapasztaltál meg és rögtön azt mondod, hogy vudu az egész
Veled ellentétben én a saját tapasztalatomat osztom meg
Azt sem értem, hogy miért nekem célzod ezeket a kérdéseket, más is leírta a véleményét, halkan jegyzem meg, hogy ugyanazt, mint én: nincs kategória ugrás ezekkel a vackokkal, tök mindegy milyen drága és miből van.
DC HDMI teszt alapján a tapasztalataiddal egy gondom van, az sokszor =
- Csatolmányok
-
- placebo-pills-tablets-peterhermesfurian.jpg (31.65 KiB) Megtekintve 2671 alkalommal
10.1 Auro3D
Látom Lemmy leragadtál egy szinten és ott is maradszLemmy9 írta: ↑2019.05.22., szer. 07:32Van aki leragadt a kütyüzés gyermeteg ragacsában, totál menthetetlen.
De még mindig nem tudjuk milyen készülékeken emel két kategóriát a kütyüláb. Hogy mivel lehet még hatalmasat spórolni, ha megveszünk egy alap szettet, és pár tízezerből felső kategóriává válik.
Valamiért nem publikálja a cuccokat, kezd gyanús lenni hogy ott bögreszett van.![]()
thxfan írta: ↑2019.05.21., kedd 22:05
Írtam én ilyet valaha is, hogy guru vagyok? Soha. Leírom én is a saját véleményem, ahogy mások.
Csak a DC-ben jártam eddig, ott nem találkoztam ilyen vodoo kütyükkel.
De szerinted korrekt bármit úgy ajánlani, hogy nem tudod mihez is lesz, csak legyen jó drága és biztosan jó lesz? Hagyjuk már a kiegészítőkkel történő több kategória ugrásokat, Te is tudod, hogy nincs ilyen, ahogy előttem más is írta max. finomítás.
Na pont ez a bajom,ez visz igazán félre másokat...
Látom rettentö sok tapasztalatod van a témával kapcsolatban, csak mosolygok az erölködéseden. Csak javasolni tudom, hogy próbálj ki egy ilyen kütyüt és utána mondj egy véleményt róla. Na akkor tudnád meg a sub-od igazi tudását
Veled ellentétben én a saját tapasztalatomat osztom meg
- banfizoltan84
- Lefelé a lejtőn

Arrafelé kezdeném a kereséstR.G. írta: ↑2019.05.21., kedd 21:09Erre gondoltam én is! De pl számítógépről lejátszva Flac minőségben Adele 21 albumáról a turning tables a régi erősítővel sercegett! Az új marantz al nem, és ha pendrive ról játszom le akkor sem hallom az eddigi hibát. Nem birtam még eldönteni, hogy a forrással van-e gond
[/quote]
A forrással van a gond. Telefon+youtube+fejhallgato...és ott is sercegés. Nem gondoltam volna, hogy az ember nem kevés pénzt ad egy gyári bontatlan cd ért, ami minőségben hitvány. Esetleg tud valaki olyan albumokat ajánlani ami tökéletes? Tesztelgetni a rendszert! Inkább napjaink előadói érdekelnek.
- thxfan
- Beköltözött

Írtam én ilyet valaha is, hogy guru vagyok? Soha. Leírom én is a saját véleményem, ahogy mások.nemtomm írta: ↑2019.05.21., kedd 21:50Akkor ezek szerint te egy tökéletes házimozi guru vagy, akkor hozzád kell menni demót nézni hallhgatozni és tanácsot kérni mozi ügyben. Mindent tudsz és nálad a legjobb minden a DC, Házimozistúdió az avmax és a többi szaküzlet feleslegesen fejleszt nem is keveset. Minek nálad van a tutti receptthxfan írta: ↑2019.05.21., kedd 21:17Persze, most is gumiörlemény lap van alatta, tökéletes apró pénzért.
Amennyiben az általad többször több helyen is agyon hájpolt (anélkül, hogy megkérdezted volna előbb, hogy milyen értékű cucc is kerül rá) spanod cuccára gondoltál, nem, mert egyrészt félnék, hogy megnyomorítja azt a 60 kg-os subom, másrészt leszálltam a placebo expresszről, illetve a normál térítőket sem bírom, a hifiseket meg pláne nem.![]()
![]()
Egyébként mi a bajod? Megbántottalak ? Minden egyes hozzászólást rögtön megcáfolsz leszólsz amit írok vajon miért még azt is amit nem tapasztaltál meg??
Rajtad kívül még sok száz felhasználó olvassa nap mint nap a fórumot és akár tévútra is vezetheted öket.
![]()
Csak a DC-ben jártam eddig, ott nem találkoztam ilyen vodoo kütyükkel.
De szerinted korrekt bármit úgy ajánlani, hogy nem tudod mihez is lesz, csak legyen jó drága és biztosan jó lesz? Hagyjuk már a kiegészítőkkel történő több kategória ugrásokat, Te is tudod, hogy nincs ilyen, ahogy előttem más is írta max. finomítás.
Na pont ez a bajom,ez visz igazán félre másokat...
10.1 Auro3D
Akkor ezek szerint te egy tökéletes házimozi guru vagy, akkor hozzád kell menni demót nézni hallhgatozni és tanácsot kérni mozi ügyben. Mindent tudsz és nálad a legjobb minden a DC, Házimozistúdió az avmax és a többi szaküzlet feleslegesen fejleszt nem is keveset. Minek nálad van a tutti receptthxfan írta: ↑2019.05.21., kedd 21:17Persze, most is gumiörlemény lap van alatta, tökéletes apró pénzért.
Egyébként mi a bajod? Megbántottalak ? Minden egyes hozzászólást rögtön megcáfolsz leszólsz amit írok vajon miért még azt is amit nem tapasztaltál meg??
Rajtad kívül még sok száz felhasználó olvassa nap mint nap a fórumot és akár tévútra is vezetheted öket.
- thxfan
- Beköltözött

Persze, most is gumiörlemény lap van alatta, tökéletes apró pénzért.
Amennyiben az általad többször több helyen is agyon hájpolt (anélkül, hogy megkérdezted volna előbb, hogy milyen értékű cucc is kerül rá) spanod cuccára gondoltál, nem, mert egyrészt félnék, hogy megnyomorítja azt a 60 kg-os subom, másrészt leszálltam a placebo expresszről, illetve a normál térítőket sem bírom, a hifiseket meg pláne nem.
10.1 Auro3D
- R.G.
- Törzsvendég

- Értékelés: 299
Erre gondoltam én is! De pl számítógépről lejátszva Flac minőségben Adele 21 albumáról a turning tables a régi erősítővel sercegett! Az új marantz al nem, és ha pendrive ról játszom le akkor sem hallom az eddigi hibát. Nem birtam még eldönteni, hogy a forrással van-e gond
[/quote]
Arrafelé kezdeném a keresést
[/quote]
Arrafelé kezdeném a keresést
Lexicon MC-10, Anthem MCA525 Gen2, Arendal 1723 THX Tower, 1723S THX, Emotiva B1, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Vention,
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1732
Csak egy kérdés nemtomm, idézni mikor tanulsz meg végre már?
thxfan írta: ↑2019.05.21., kedd 16:30Cutler írta: ↑2019.05.21., kedd 15:53
Nem érted Te ezt.Két kategóriát ugrott csak a hangfallábaktól, ha a tuning kábeleket is hozzáveszed kb. tizet fog, így elszórt vagy 250e-et, de a 100e sub úgy szól, mint egy egy millás.
![]()
Viccet félretéve pl. gumiörlemény lap is simán jó.
Csak egy kérdés kipróbáltad már ?![]()
![]()