Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Re: Sztereó erősitők
Úgy, úgy
- bitrograde
- Beköltözött
- Értékelés: 1817
Nem kételkedve a nagyzenekari és a rock műfajának "tesztértékében", a népzene is igencsak fel tudja adni a leckét egy-egy rendszernek... Ha nem a Ghymes, akkor mondjuk Lajkó...
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
Emlékeim szerint sehol sem írtam, hogy több lenne, pusztán arra próbáltam rávilágítani, amit János is írt, nem számolgatom a hangszereket, egyik műfajban sem. Nálam a klasszkus zenén, jazzen jól teljesítő komponens a leírtakban nem ugrotta meg a lécet e műfajon. Ennyi. Ezen tapasztalatok alapján ha pl valami változás következik be a rendszerben, megetetem egy kis tándersokkal, vagy megtolom vele a talicskát. ( persze a Tosca és a Ghymes sem maradhat el

Ismét nem használod a józan paraszti eszedet (ha már felhoztad a témát), mert kihagyod a legfontosabbat a sztoriból, mégpedig azt, hogy TE ízlésednek, elvárásaidnak megfelelően zseniális az említett rendszer. Másnak meg átlagosnak, vagy még annál is kevesebbnek tűnne a teljesítménye. A hifis sport már csak ilyen.vidor2009 írta: ↑2019.05.22., szer. 22:46Nem ám!dbrnsk írta: ↑2019.05.22., szer. 19:29Igen, ha józan paraszti ésszel árgondolnád a dolgot, akkor rájönnél, hogy nem csak a hangszerek mennyisége meghatározó...vidor2009 írta: ↑2019.05.22., szer. 19:08
Miért is?
A legtöbb rock zenében néhány hangszer van,elég szűk hangterjedelemben,egy romantikus nagyzenekari műben (pl. Mahler Ezrek szinfóniája) akár száz hangszer is lehet 23Hz-tőlakár 20000Hz hangterjedelemben,ezek egyike sem zavarhatja a másikat!
Józan paraszti ésszel miről is beszélünk???![]()
Mutass nekem olyan rock-ra épített rendszert,ami romantikus nagyzenekaron,vagy operán nem vérzik el!![]()
Cserében én mutatok neked olyan rendszert,ami zseniális az utóbbiban,emellett viszont bármilyen más műfajon (jazz,rock,havy metall,stb.)is ugyanolyan zseniális!!!![]()
Nem ám!dbrnsk írta: ↑2019.05.22., szer. 19:29Igen, ha józan paraszti ésszel árgondolnád a dolgot, akkor rájönnél, hogy nem csak a hangszerek mennyisége meghatározó...vidor2009 írta: ↑2019.05.22., szer. 19:08Miért is?
A legtöbb rock zenében néhány hangszer van,elég szűk hangterjedelemben,egy romantikus nagyzenekari műben (pl. Mahler Ezrek szinfóniája) akár száz hangszer is lehet 23Hz-tőlakár 20000Hz hangterjedelemben,ezek egyike sem zavarhatja a másikat!
Mutass nekem olyan rock-ra épített rendszert,ami romantikus nagyzenekaron,vagy operán nem vérzik el!

Cserében én mutatok neked olyan rendszert,ami zseniális az utóbbiban,emellett viszont bármilyen más műfajon (jazz,rock,havy metall,stb.)is ugyanolyan zseniális!!!

Igen, ha józan paraszti ésszel árgondolnád a dolgot, akkor rájönnél, hogy nem csak a hangszerek mennyisége meghatározó...vidor2009 írta: ↑2019.05.22., szer. 19:08Miért is?
Tempó, gyorsaság, azonnaliság, ritmus, ilyenek smafu?
Miért is?
Józan paraszti ésszel miről is beszélünk???

Hát, néhány éve történt már velem oly csúnya baleset, hogy a cimbimhez érdekességképpen elvittem meghallgatni a fúdejó, analógos, dupla 1540 dac-os, atomstabil cdm1 mechanikával szerelt lejátszómat és nyomattunk egy kis Gun's-t, majd az ő Denon 1500 pörgetőjével is, hazaértem, meghirdettem...
megj.: kb 1%-ban hallgatok ilyen zenét
akinél szerepel a repertoárban - v. egyszerűen csak a rendszere korlátait akarja megtapasztalni -, érdemes megfontolnia a Jani által leírtakat
megj.: kb 1%-ban hallgatok ilyen zenét
akinél szerepel a repertoárban - v. egyszerűen csak a rendszere korlátait akarja megtapasztalni -, érdemes megfontolnia a Jani által leírtakat

Lehet neked butaság, de ettől még igaz.
Rock zene a leg nehezebb feladat minden rendszernek talán.
Ezt a butaságot sokadszorra hallom!

Ezt a butaságot sokadszorra hallom!

- speeedfire
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 4
- Kapcsolat:
Sziasztok,
tudtok ajánlani bp-en megbízható jó, szakembert javításra?
Privátban írjatok pls. :)
tudtok ajánlani bp-en megbízható jó, szakembert javításra?
Privátban írjatok pls. :)
Weblapom: http://szabolcs-toth.com
Setup: PC -> Klotz usb -> Lindy LDAC Pro -> Van Damme 268-900-055 -> Audio Analogue Puccini SE + Oehlbach Powercord C 13 -> Van Dammel 268-506-000 -> Triangle Antal 202
DUAL CS505 - 3 Audiophile Concept + Audio Technica AT-95 E
Setup: PC -> Klotz usb -> Lindy LDAC Pro -> Van Damme 268-900-055 -> Audio Analogue Puccini SE + Oehlbach Powercord C 13 -> Van Dammel 268-506-000 -> Triangle Antal 202
DUAL CS505 - 3 Audiophile Concept + Audio Technica AT-95 E
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni abban nálam többet tapasztalt fórumtársaktól, hogy mik lehetnek a Pass Labs INT-150 integrált, AB félvezetős erősítő alternatívái a világ kevésbé analitikus oldaláról? (4.10V RMS szimmetrikus kimenetű DAC, újabb szériás Audio Physic hangfal)
Köszi!
Segítséget szeretnék kérni abban nálam többet tapasztalt fórumtársaktól, hogy mik lehetnek a Pass Labs INT-150 integrált, AB félvezetős erősítő alternatívái a világ kevésbé analitikus oldaláról? (4.10V RMS szimmetrikus kimenetű DAC, újabb szériás Audio Physic hangfal)

Köszi!

Lumin T1 | NAD S500i | T+A PA 3000HV | Canton | Synergistic Research | Gigawatt
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Rock zene a leg nehezebb feladat minden rendszernek talán.Kriss írta: ↑2019.05.05., vas. 12:09Pop, rock zenét hallgatok főképpen.
Az igényeimet még egyenlőre nem tudom igazán megmondani, mivel nagyon kevés a tapasztalatom. Amit jelenleg hiányolok az a tér és melegség érzet, mély van bőven még a kicsi Denon erősítővel is. De ugyan ezt érzem a Tannoy M3-al.
Próba képpen lehetne keresni egy Cambridge Audio 540A-t (jellemzően lendületes, gyors, fickós hang) vagy egy Denon PMA 1055R-t ami elég bika de kicsit lágyabb karakter.
H/K 970 ami jó középút és mondjuk a HD 970-el (a cd dac-ját használva) egy jó páros!
Egy Marantz PM 6xxx, 7xxx, 6x sorozat darabjait (jellemzően kiegyenlített hang de inkább az akusztikus zenét kedvelik).
Ezek kb beleférnek a keretedbe.
A kis Denonod úgy van megalkotva hogy fickós, lehengerlő legyen de éppen a lényegből tud kevesebbet mutatni.
Ez az én véleményem, nem mérvadó!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Naim bármelyik inetgráltja a modernebbek közül, Parasound integráltak vagy elő - és végfok kombók ideértve a pici zAmp és zPre kombót is, Primare, Quad semmiképpen, a Creek talán. De anélkül, hogy az ember tudná mekkora a szoba és mi a forrás azért nehéz ajánlásokat tenni... legalábbis felelősséggel.cécó írta: ↑2019.05.05., vas. 18:00Sziasztok Urak!
Gyors segítségre lenne szükségem:
Focal chorus 714v-hez melyik illene jobban?
- Primare i 20
- Quad Elite Integrated
- Creek evolution 2
Gőzöm sincs melyik hajtaná meg jobban és ezeket most látom az apróban.
Leginkább jazz,max közép hangerőn.
Leköteleztek,köszönöm szépen!
- bitrograde
- Beköltözött
- Értékelés: 1817
Focalhoz én YBA-t vadásznék, vagy Audio Refinementet.cécó írta: ↑2019.05.05., vas. 18:00Sziasztok Urak!
- Primare i 20
- Quad Elite Integrated
- Creek evolution 2
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3170
Primare-m volt, nagyon jó hangú erősítő, viszont a nehezen hajtható hangsugárzókkal problémái lehetnek. Kérdés, a Focal ebből a szempontból milyen? Nálam annak idején a Chario Delphinus-al nagyon nem jött ki.cécó írta: ↑2019.05.05., vas. 18:00Sziasztok Urak!
- Primare i 20
- Quad Elite Integrated
- Creek evolution 2
Creek-em is volt igaz más típus(5350se), annak a meghajtással nem volt gond, viszont nagyon puha, visszafogott hangú volt, megvolt minden a hangjában, csak valahogy olyan udvarias, öreguras hangja volt, semmi izgalom, semmi dögösség.
A Quad-ot egyszer hallottam, igaz egy idegen rendszerben, és véletlenül Chario Delphinus-al, az akkor ott nagyon tetszett, sokkal jobban mint saját rendszerben a Primare-val vagy a Creek-el.
Persze ez nem jelenti azt, hogy a Focal-hoz a Quad lenne a legjobb választás, de én mindenképpen meghallgatnâm, de ez mindegyiknél ajánlott lenne.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 100
Sziasztok Urak!
- Primare i 20
- Quad Elite Integrated
- Creek evolution 2
- Primare i 20
- Quad Elite Integrated
- Creek evolution 2
HydraSound tápellátás - Furutech e TP60E NCF - HiDiamond D3 - Naim CD5x - Naim Hi Line ic - WireWorld Platinum Electra 7 - Naim SuperNait 2 - Naim Naca5 - WireWorld Platinum 8 jumper - ProAc Response D18 - IsoAcoustics Gaia & zaZen/VibRacsi V4exex.
De voltam... 

Tér és melegségérzet rockzenéhez? :)
- Kriss
- Újonc fórumos
- Értékelés: 1
Pop, rock zenét hallgatok főképpen.
Az igényeimet még egyenlőre nem tudom igazán megmondani, mivel nagyon kevés a tapasztalatom. Amit jelenleg hiányolok az a tér és melegség érzet, mély van bőven még a kicsi Denon erősítővel is. De ugyan ezt érzem a Tannoy M3-al.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Nem tudom mik a preferált zenei műfajok.
Na meg mik az igények.
Nem tudom merre laksz de én a helyedben a közelben keresnék olyat amit letét ellenében ki tudok otthon próbálni!
Itt az apróban is rengeteg potenciális lehetőség van!
Na meg mik az igények.
Nem tudom merre laksz de én a helyedben a közelben keresnék olyat amit letét ellenében ki tudok otthon próbálni!
Itt az apróban is rengeteg potenciális lehetőség van!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Kriss
- Újonc fórumos
- Értékelés: 1
Esetleg tudnál mondani 1-2 típust az általad ajánlott márkákból.