Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1199

Re: Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig

Hozzászólás Szerző: thxfan »

szepi0808 írta:
2019.05.21., kedd 12:19

Elférnek a hangsugárzók a vászon mellett, így sem a képet, sem a hangot nem rontom vele.
Nem szoktam beléd kötni, de ez a kijelentésed úgy vicc, ahogy van - már sokadszorra.
Hány AT vászon saját rendszerben való teszteléséből/használatából szűrted ezt le?
A hangképet semmivel nem tudod úgy egységesíteni, mint az egy vonalba helyezett hangfalakkal, még M&K-val sem. Menyusnál a perforálttal is teljesen jó a hang, vagy szerinted az sem elég jó?
A vászon alatt/mellett elhelyezett hangfalakon csillogó és ide-oda verődő fény nem cseszi el a képet? A matt hangfalak felületére is bőven jut a vászonról visszavert fényből, hidd el, ha megszoknád, hogy nincs ez a jelenség utána elég zavaró lenne. ;)
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

viragok
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 41

Hozzászólás Szerző: viragok »

Szerintem jó volna tudni, hogy mekkora a szobád hossza. A 400 cm-t a vetítő lencséjétől mérted vagy ez a teljes méret? Cisco jól fogalmazott ez fontos adat.
Nem sok vetítő tud ekkora távolságról 300 cm széles képet vetíteni.
Én is gondolkoztam hangáteresztő vàszonban a nagyobb képért , de sajnos a szobám mérete miatt nem tudok nagyobbat vetíteni a jelenleginél.

Emotiva
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 62

Hozzászólás Szerző: Emotiva »

Szerintem ha elmész több forumtárshoz és megnézed a szobát meghalgatod a rendszert megkérdezed ki hogyan és miért választotta építette így, lehet hogy sokkal nagyobb tapasztalatot gyüjthetsz mint így.

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2102

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

SSDWOB írta:
2019.05.21., kedd 15:51
-KP- írta:
2019.05.21., kedd 15:32
cisco írta:
2019.05.21., kedd 14:59
Pénz

Gondoltam, igen rászánok 3 millát.
Az is járható út, hogy megkéred a kereskedőt, hogy ennyiből mit tudna neked ajánlani és összeállítani, esetleg azt meghallgatod, nézed, olvasol utána és könnyebben tudsz dönteni.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

SSDWOB írta:
2019.05.21., kedd 15:52
-KP- írta:
cisco írta:

Ez szumma: 3,6 millió - új árakkal. Ha szerencsés az ember, ebből lehet mondjuk 2,5 millió használt eszközök vásárlásakor.

szerintem... :)
Pont az egyik legfontosabbat, az akusztikai kezelést hagytad ki :)
Pénz

Gondoltam, igen rászánok 3 millát. És besétálok a boltba, és megveszek ezt azt.
Aztán taktikát váltottam. Veszek bizonyos komponenseket használtan. Mindezt azért teszem, hogy legyen tapasztalatom, és meglássam meghalljam a különbséget egy x százezres projektor, hang stb és egy x millás között.
Illetve jobb

Célom, hogy tudjam, és tudom, hangáteresztő lesz.
Ebből veszek egy újat.
Projektorból veszek használtat. Itt a fórumon sok jó projektor van.
Jól gondolkozol :smile32:
Esetleg azt tudnám tanácsolni, hogy próba vásárolgatások előtt-helyett inkább menj el hallgatózni pár helyre. Akár kereskedőkhöz, akár fórumosokhoz. Nem tudom, helyileg hol laksz, ha esetleg Pesten vagy a környékén, akkor elég sok lehetőséged lenne demókra.
De, ha utazni kellene érte, akár pár száz km-t, akkor is lehet jobban járnál, mint elképzelés nélkül vakon vásárolgatni, mégha használt is.

SSDWOB
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 53

Hozzászólás Szerző: SSDWOB »

-KP- írta:
cisco írta:

Ez szumma: 3,6 millió - új árakkal. Ha szerencsés az ember, ebből lehet mondjuk 2,5 millió használt eszközök vásárlásakor.

Pénz

Aztán taktikát váltottam. Veszek bizonyos komponenseket használtan. Mindezt azért teszem, hogy legyen tapasztalatom, és meglássam meghalljam a különbséget egy x százezres projektor, hang stb és egy x millás között.
Illetve jobb

Célom, hogy tudjam, és tudom, hangáteresztő lesz.
Ebből veszek egy újat.
Projektorból veszek használtat. Itt a fórumon sok jó projektor van.

SSDWOB
Nincs visszaút
Nincs visszaút

-KP- írta:
cisco írta:

Pénz

Aztán taktikát váltottam. Veszek bizonyos komponenseket használtan. Mindezt azért is teszem, hogy legyen tapasztalatom, és meglássam meghalljam a különbséget egy x százezres projektor, hang stb és egy x millás között. Ebbe van fejlődés is, továbbá használtan is vannak olyan jó vetítők itt a fórumon amit boltba újonnan meg se tudnék venni.
Azért akadtam le a vásznon, mert abból veszek egy újat, hangáteresztőset, és nem tervezem lecserélni, nem úgy mint egy vetítőt.
Tehát ami fix abból inkább veszek x százezerét amit nem cserélek.

Hangfalból újat szeretnék, sub-bol simán vennék egy használtat akár itt a fórumból/ról. :)

Ez az én fejlődési taktikám ami még a pénztárcámra is jó hatással van!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

cisco írta:

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

szepi0808 írta:
2019.05.21., kedd 12:58
... a center lent van, de semmivel nem lenne jobb, ha fentebb lenne 70cm-el (hallottam már ilyen felállást nem egyet) Az hogy a hangsugárzókat nem fedem le semmilyen anyaggal, azzal pedig nekem a tisztaság és a teresség nem visszafolytását segítem.
Nem értem mi ez a nagy buzulás az AT vászonnal, ahol van hely, oda nem érzem szükségét, ahol kevés hely van, oda szükséges.
Hát, ha te nem hallod, akkor valami bibi van a füleddel. Semilyen normál elhelyezésű frontoldal nem ér fel egy átersztős vászon mögé elhelyezettel.
Legyen az ML, Paradigm, Elac, Revel, Arendal, Polk, Sonus Faber, Klipsch, stb....
Normális szőtt vászonnál szinte észrevehetetlen, a tisztaság és teresség csorbulása. Szerintem erről megkérdezheted Dchodokit, aki még az AT vászon mögül is elég jónak hallotta a Fever-t🤔
Nincs itt semilyen buzulás, csak a te szemedet csípi, ha pár ember az AT vászon fele kezd inkább tendálni. Ez amúgy csak nálunk újdonság, elég ha német mozis oldalakat nézel(youtube-n pl. a grobi.tv vagy a hollywoodzuhause csatornáit) és látni fogod, hogy az akusztikai áteresztő vászon szinte mindenkinél megtalálható.
Itt a fórumon, a sok nappaliban kialkított mozi miatt ezt nem lehet megvalósítani, ezért is uralkodó a mai napig. És ez az általános szemlélet az oka, hogy több dedikált szobában is a hagyományos, vászon körüli felállást telepítették.
Ahogy én is így indultam, ahogy Hiccusz is így csinálta a régi házában, de mondhatnám Zozit is v Dchodokit.
Viszont az ember fejlődik, egyre több ismerethez tud hozzájutni a nagyvilágból egyre több helyen tud megfülelni ilyen hangáteresztős rendszereket és ez egyenes út volt, hogy többen váltottunk AT vászonra.
Többen fontolgatják, hogy átalakítják a már meglevő szobáikat és mivel már itt a fórumon egyre több szó esik erről, van aki eleve már így tervezi a leendő moziját. Ez szerintem nem buzulás, hanem egy fejlődési szint. Kb olyan, mint az avr helyetti elő-végfokos erősítés vagy az 5.1-es kiépítés helyett az atmos.
Persze nem mindenkit hat meg ez az irány. Van akinek nincs is lehetősege rá. Legyen az anyagi vagy akár a szoba korlátai miatti. Van aki nem kizárólag mozizni szeret, hanem ugyanolyan fontos számára a 2.0-ás zenehallgatás is, pl. Géza123. Az ő számára nem kivitelezhető az AT vászon.
Szóval a célok mindenkinél eltérőek.
Az viszont egyértelmű, hogy egy vérbeli mozifannak, az AT vászon a legjobb választás. Ezt nem lehet azzal az állítással lesöpörni az asztalról, hogyha van hely, akkor jó a vászon mellett, alatt is a hangfal, AT vászon meg csak a helyszűke miatt jó választás. Ez eléggé badarság.

Remélem, ha idézni szottyan kedved, akkor leszel annyira korrekt, hogy nem fogod átkölteni az írásomat, újra ;)

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 194

Hozzászólás Szerző: cisco »

Most már csak megkérdezem konkrétan, mennyi pénz lenne a mozira?

Projektor, vászon, erősítő (avr vagy processzor+végfok), hangfalak (5.0-7.0), mélynyomó (1 vagy 2db), atmos (2 vagy 4db), lejátszó, ha média lejátszó, akkor NAS, kábelek, állványok.

Rámentünk a vászonra, de azért a vetítő típusától függ hogy ágyúval verébre, vagy dárdával mamutra :)

Ha azt mondjuk 400e egy vászon, akkor ehhez érzésre a rendszer, csak arányaiban

Projektor - 1millió
Vászon - 400e
Erősítő - 500e
Hangfalak 5.0 - 700e
Sub 1db - 300e
Atmos 2db - 200e
Lejátszó - 100e
NAS - 150e
Kábelek - 150e
Állványok - eszközök, hangfalak, stb - 100e

szepi0808
Őslakos
Őslakos

SSDWOB írta:
2019.05.21., kedd 13:25
Nem értem mi ez a nagy buzulás az AT vászonnal, ahol van hely, oda nem érzem szükségét, ahol kevés hely van, oda szükséges.
[/quote]

;peace;
320 cm ről tudok nézni 250 cm széles képet, és marad 50-50 cm a vászon két oldalán, ahová tehetném a hangfalat.
De én arra gondoltam, hogy 320 cm néznék 300 cm-es képet. Ekkor már 25-25 cm így oda nem férne el.
Az alapvető kérdés felvetésem arra vonatkozik, hogy maradjon egy 250 es vászon, vagy több pénzért egy 300-as.
Mivel nincs tapasztalatom, ezért kérdezem, hogy szerintetek megér plusz x százezret vászonra, és egy esetleges keretre. Nyilván ha van pénz toljam rá, csak azt nem tudom, hogy nem e égetem a pénzem feleslegesen, mert ekkora szobába, ilyen távolságról pont ugyan az mintha két oldalt lenne a hangfal, és még olcsóbb is.

Nyilván ízlésék és pofonok.
[/quote]
320-ról lehet nézni 300-at ajánlom is és ebben az esetben kell az AT vászon. A kérdés az, hogy mennyit szánsz rá és akkor el is dőlt, hogy milyen AT vásznat veszel.
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

SSDWOB írta:
2019.05.21., kedd 13:25

De én arra gondoltam, hogy 320 cm néznék 300 cm-es képet.
Ülj le 267 cm-re a mostani 250-es vásznad elé, és mozizz úgy 1 hétig. Majd kiderül hogy tetszik-e. Jó-e ez a képnagyság/távolság arány. Ha nem változtass a távolságon.

Kiderülhet hogy túl nagy a kép és akkor egy AT vászonból elég a 250-es mert lecsökken a vetítési távolságod és a képarány miatt ez is elég...

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 618

Hozzászólás Szerző: Morph »

Az alapvető kérdés felvetésem arra vonatkozik, hogy maradjon egy 250 es vászon, vagy több pénzért egy 300-as.

Ha teheted nézz minél nagyobbat.
1 hét és azon gondolkodnál, miért nem a nagyobbat vetted, mert elférne és megszokta a szemed a kisebbet. Go BIGGER!
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

SSDWOB
Nincs visszaút
Nincs visszaút

[/quote]
[/quote]

;peace;
320 cm ről tudok nézni 250 cm széles képet, és marad 50-50 cm a vászon két oldalán, ahová tehetném a hangfalat.
De én arra gondoltam, hogy 320 cm néznék 300 cm-es képet. Ekkor már 25-25 cm így oda nem férne el.
Mivel nincs tapasztalatom, ezért kérdezem, hogy szerintetek megér plusz x százezret vászonra, és egy esetleges keretre. Nyilván ha van pénz toljam rá, csak azt nem tudom, hogy nem e égetem a pénzem feleslegesen, mert ekkora szobába, ilyen távolságról pont ugyan az mintha két oldalt lenne a hangfal, és még olcsóbb is.

Nyilván ízlésék és pofonok.

szepi0808
Őslakos
Őslakos

-KP- írta:
2019.05.21., kedd 12:41
szepi0808 írta:

Nálam nincs. Elférnek a hangsugárzók a vászon mellett, így sem a képet, sem a hangot nem rontom vele.
Ezzel az a baj, hogy kapásból fél métert veszítettél a képszélességből. Ha pedig betartasz ilyan-olyan ajánlásokat, hogy fél méter hely minimum az oldalfalaktól, és egyéb ajánlások, akkor még nagyobb a lehetséges képméret veszteség.

Azt mondod nem rontod a hangot, de a vászon mellől, meg alól szól minden, ezzel ugyanúgy rontasz rajta, csak másképp... Főleg egy magasabb 16:9-es vászon esetén.

Persze szigorúan szvsz.
Nem akarok nagyobb képméretet 5m-es falon 3m széles vászon 320-ról nézve. Hangsugárzóknak marad 1-1m a center lent van, de semmivel nem lenne jobb, ha fentebb lenne 70cm-el (hallottam már ilyen felállást nem egyet) Az hogy a hangsugárzókat nem fedem le semmilyen anyaggal, azzal pedig nekem a tisztaság és a teresség nem visszafolytását segítem.
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

A képmérettel is érdemes számolni. Ha 1:1 (vagy közel 1:1) arányban mozizunk (tehát olyan széles képet vetítünk, amilyen messze ülünk), akkor a vászon köré rakott hangsugárzók már túlságosan a perifériára esnek, s ez méginkább rontja a frontoldali hangképet. Én személy szerint ezért is váltanék hangáteresztő vászonra. Nélküle nem nagyon tudok közeledni a vászonhoz. Jelenleg 2.9m táv mellett 2.5m széles kép. Igaz a front hangsugárzók 30cmre vannak a kép szélétől.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

szepi0808 írta:

Nálam nincs. Elférnek a hangsugárzók a vászon mellett, így sem a képet, sem a hangot nem rontom vele.
Ezzel az a baj, hogy kapásból fél métert veszítettél a képszélességből. Ha pedig betartasz ilyan-olyan ajánlásokat, hogy fél méter hely minimum az oldalfalaktól, és egyéb ajánlások, akkor még nagyobb a lehetséges képméret veszteség.

Azt mondod nem rontod a hangot, de a vászon mellől, meg alól szól minden, ezzel ugyanúgy rontasz rajta, csak másképp... Főleg egy magasabb 16:9-es vászon esetén.

Persze szigorúan szvsz.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

SSDWOB írta:
2019.05.21., kedd 12:10
szepi0808 írta:
2019.05.21., kedd 09:06
-KP- írta:
2019.05.21., kedd 08:51

Én sem csinálnék előtét falat nálam, ha látnám értelmét a AT vászonnak nálam.
"ha látnám értelmét" Ezzel azt mondod, hogy felesleges a hangáteresztő vászon? Felesleges alatt azt értem, hogy nincs akkora hozzá adott értéke?
Én is azok közé tartozom, akik szeretik a jó szőtt vásznakat. A legjobb lenne, ha elmennél valahova és látnád, hallanád működés közben, hogy milyen. Ezzel nem azt akarom sugallni, hogy nincs élet nélküle, de ha van rá pénzmag, hely, én biztos meglépném a helyedben. Ja és szvsz ne a köztes megoldást keresd. Vagy egy igazi jó szőtt vászon, vagy semmilyen, akkor inkább egy jó hagyományos.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára -KP- 2019.05.21., kedd 12:42-kor.

szepi0808
Őslakos
Őslakos

SSDWOB írta:
szepi0808 írta:
-KP- írta:

"ha látnám értelmét" Ezzel azt mondod, hogy felesleges a hangáteresztő vászon? Felesleges alatt azt értem, hogy nincs akkora hozzá adott értéke?
Nálam nincs. Elférnek a hangsugárzók a vászon mellett, így sem a képet, sem a hangot nem rontom vele. Ahol nem férnek el a vászon mérete miatt a hangsugárzók, ott egyértelműen azt kell használni. De ott is vannak jó, szőtt vásznak sokért, de a kínai olcsó szőttektől jobb a Microperforált, erről beszéltem.
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

Emotiva
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 62

Hozzászólás Szerző: Emotiva »

SSDWOB írta:
szepi0808 írta:
-KP- írta:

Az igazi mozi az At vászontól lesz az.
Sokkal realisztikusabb az élmény mivel a hangok szinte onnan jönnek ahonnan kell.
Ha nincs kereted szőtt vászonra nyugodtan vehetsz mikroperforáltat.
Nekem teljesen bevált.

SSDWOB
Nincs visszaút
Nincs visszaút

szepi0808 írta:
-KP- írta:

szepi0808
Őslakos
Őslakos

-KP- írta:
cisco, hangáteresztő vászonhoz egyáltalán nem kötelező az előtétfal építés. Nyilván jó ha van, van kismillió előnye, de nem kötelező.

Pl. ez csak egy ötlet a sok közül:
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

cisco, hangáteresztő vászonhoz egyáltalán nem kötelező az előtétfal építés. Nyilván jó ha van, van kismillió előnye, de nem kötelező.

Pl. ez csak egy ötlet a sok közül:

https://www.facebook.com/anthemav/photo ... =3&theater

Kép

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 194

Hozzászólás Szerző: cisco »

Hiccusz írta:
2019.05.20., hétf. 17:51
Akár igaza is lehet Cisco-nak, bár nem teljesen értem, miért szükségszerű, hogy 30-50 cm-t eldobsz a szoba mélységéből, ha áteresztő vásznat veszel.
Arra gondoltam, hogy a sub is bekerül a falba teljesen. A 30-50 centi egy sacc per kb. Nyilván lehet 24cm és lehet 38cm is.

Ha beépíthető hangfalakat választ az ember nyilván keskenyebb kivitel is elég az előtétfalból, de ha az én pici zárt subomat veszem elő, akkor az 36cm-es kocka (svs sb-2000).

Én azt gondolom, hogy itt nem egy Mercedesz áráról beszélgetünk, így érdemesebb az alsóbb árkategóriából válogatni, ami nem egyenló az olcsó és a gagyival.

További észrevételek a kérdezőnek (minden infó egyéni vélemény, nem szentírás :) ):

Egy adott méretű vászon és ugyanazon méretű hangáteresztő vászon különbsége azért erősen megjelenik a bankszámlán - valaik 150e-t írt kb és akkor az még nem biztos, hogy ugyanazt a minőséget fogja tudni, mint a nem hangáteresztő.

Természetesen nagyon jó, amikor a képből szól a hang, de én ezért biztos nem rántanám magamra a hangáteresztős vászon+előtétfallal kapcsolatos megoldandó feladatokat. Nyilván lehet azt mondani, hogy de az semmi, viszont ahogy említették már, egy kis távolság minusz és a vetítő a) nem vetíti meg a képet, b) max zoomon, ahol esélyes az optikai rendszernek a hibáinak felbukkanása.

Lehet hogy tudod, lehet hogy nem, a vetítési távolság számításánál a készülék lencséjétől érdemes számítani (a "vetítő elejétől" - egyszerűen mondva), ezért ha egy vetítő 30cm mély vagy 50cm mély az ismét 20cm minusz. Tehát egy szoba hossza mondjuk 400cm, akkor egy 30cm mélységű projektornál a vetítési távolság 370cm, ebből újabb 30cm az előtét fal miatt már csak 340cm, ha még peched van és a vetítő hátán vannak a csatlakozók akkor a tápkábel és hdmi kábel újabb 5-7cm-t vehet el ebből. Pillanatok alatt olyan vetítési paramétereket határozol meg amihez már nehéz készüléket választani.

Ha megfogadod a korábbi hozzászóló tanácsát, akkor beszélj sok hozzáértővel. Keress fel cégeket, akár Hiccusz-t/Dreamcinema, akár mást. Érdemes megnézni a cégeket itt a fórumon és elég hamar összerakod, melyik felhasználó melyik céghez tartozik.

További tanácsokhoz nyilván érdemes meghatározni a keretet, de a tanácsok 80%-a arról fog szólni, hogy azt szorozd meg kettővel :) Ezt nem bántásból mondják, hanem mert nagyon el vannak szálva az árak, az elmúlt akár 5-7 évhez képest, és átalakult a piac, főleg projektorok tekintetében (300e-s kategória és 1 milliós kategória között "nincs készülék" újonnan, maximum használtban.)

SSDWOB
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Quetz írta:
2019.05.20., hétf. 22:45
SSDWOB írta:
2019.05.20., hétf. 22:22
Milyen "belépő" szintű szőtt vásznat ajánlanál? Gondolom szőtt és szőtt között van különbség, a kérdés, hogy hány év hány különböző házi mozi meghallgatása után tapasztanám/tapasztalja az ember... Szóval a reális keretek között ajánlasz valamit?

off:
Ez reklámozásnak számít? Ha igen akkor sry.. Nézzétek el, kezdő vok
Érdemes lehet elolvasni ezt a teszt dokumentációt: Projection Screen Material Report

Ha nem idegenkedsz a DIY keret készítéstől, akkor 2-300k a 3m széles vászon + amiből összerakod a keretet. A fenti dokumentációból a legolcsóbb ha jól tudom a centerstage sorozat amit amerikából kell behozatnod, emellett pedig van még megfizethető áron európából a dreamscreen és a lumene.
Köszi a tippet, de sajnos én nem az a DIX-es gyerek vagyok. ;)
Mindentől függetlenül természetesen elolvasom és köszönöm!

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”