Arra gondoltam, hogy a sub is bekerül a falba teljesen. A 30-50 centi egy sacc per kb. Nyilván lehet 24cm és lehet 38cm is.
Ha beépíthető hangfalakat választ az ember nyilván keskenyebb kivitel is elég az előtétfalból, de ha az én pici zárt subomat veszem elő, akkor az 36cm-es kocka (svs sb-2000).
Én azt gondolom, hogy itt nem egy Mercedesz áráról beszélgetünk, így érdemesebb az alsóbb árkategóriából válogatni, ami nem egyenló az olcsó és a gagyival.
További észrevételek a kérdezőnek (minden infó egyéni vélemény, nem szentírás :) ):
Egy adott méretű vászon és ugyanazon méretű hangáteresztő vászon különbsége azért erősen megjelenik a bankszámlán - valaik 150e-t írt kb és akkor az még nem biztos, hogy ugyanazt a minőséget fogja tudni, mint a nem hangáteresztő.
Természetesen nagyon jó, amikor a képből szól a hang, de én ezért biztos nem rántanám magamra a hangáteresztős vászon+előtétfallal kapcsolatos megoldandó feladatokat. Nyilván lehet azt mondani, hogy de az semmi, viszont ahogy említették már, egy kis távolság minusz és a vetítő a) nem vetíti meg a képet, b) max zoomon, ahol esélyes az optikai rendszernek a hibáinak felbukkanása.
Lehet hogy tudod, lehet hogy nem, a vetítési távolság számításánál a készülék lencséjétől érdemes számítani (a "vetítő elejétől" - egyszerűen mondva), ezért ha egy vetítő 30cm mély vagy 50cm mély az ismét 20cm minusz. Tehát egy szoba hossza mondjuk 400cm, akkor egy 30cm mélységű projektornál a vetítési távolság 370cm, ebből újabb 30cm az előtét fal miatt már csak 340cm, ha még peched van és a vetítő hátán vannak a csatlakozók akkor a tápkábel és hdmi kábel újabb 5-7cm-t vehet el ebből. Pillanatok alatt olyan vetítési paramétereket határozol meg amihez már nehéz készüléket választani.
Ha megfogadod a korábbi hozzászóló tanácsát, akkor beszélj sok hozzáértővel. Keress fel cégeket, akár Hiccusz-t/Dreamcinema, akár mást. Érdemes megnézni a cégeket itt a fórumon és elég hamar összerakod, melyik felhasználó melyik céghez tartozik.
További tanácsokhoz nyilván érdemes meghatározni a keretet, de a tanácsok 80%-a arról fog szólni, hogy azt szorozd meg kettővel :) Ezt nem bántásból mondják, hanem mert nagyon el vannak szálva az árak, az elmúlt akár 5-7 évhez képest, és átalakult a piac, főleg projektorok tekintetében (300e-s kategória és 1 milliós kategória között "nincs készülék" újonnan, maximum használtban.)