Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

HTPC hálózati média szerver

SzaboZE
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: SzaboZE »

Viszont javaslom, hogy a téma helyén folytassátok a beszélgetést illetve a képeket is tedd fel.
HTPC (Home Theatre PC)

Átmentem, bár szerintem a téma inkább hardver mint TV, projektor téma

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Csak zenére kell, úgyhogy ez lényegtelen.
HifiDelio topik

Vendég

Én személy szerint egy Pioneer CD lejátszó dobozába építettem be. A combo drive a régi meghajtó helyén van, a régi előlappal. A kijelző helyén egy rendes OLED kijelző van, amire bérmit kiírathatok.

Tusz esetleg róla feltenni képeket!

Még csak egy kép van, az is otthon, de hamarosan készítek párat!

Viszont javaslom, hogy a téma helyén folytassátok a beszélgetést illetve a képeket is tedd fel.
HTPC (Home Theatre PC)

SzaboZE
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Az asztali méretű kütyük, mint pl. a lentebb belinkeltek is nagyok. Igazából egy micro atx laplapnál kisebb méretű dolgot szeretnék.

Mint írtam, az enyém mini ITX-es Abból lehet egészen pici gépet építeni, de már létezik nano ITX alaplap is VIA procikkal, 12x12 cm-es változatban. Nekem nem volt fontos, hogy nagyon pici legyen, mert a hifi toronyba akartam illeszteni.

SzaboZE

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

Vannak kifejezetten HTPC-hez rendelhető házak. Nem olcsóak, de ha nem akarsz házilag készíteni, akkor nagyon igényes megoldás! 
például: http://www.digitalconnection.com/Produc ... t400_4.asp

Én személy szerint egy Pioneer CD lejátszó dobozába építettem be. A combo drive a régi meghajtó helyén van, a régi előlappal. A kijelző helyén egy rendes OLED kijelző van, amire bérmit kiírathatok.

Hangkártyával meg nem küzdök, mert minek Optikai kimenetet használok, az erősítő megoldja a hangot, így gyakorlatilag a gép zaja nincs.

SzaboZE

Sajna ezek a házak is nagyok.
A HTPC topikba jópár gyönyörű darabot linkeltem be én is.
Amikor még magamban ezen a pc-s vonulaton ötleteltem alaposan utánajártam.
Hangkártya naná hogy digit kell kiadja a jelet, nem is jack kimenetet akarok használni zenehallgatásra.
Én azért írtam külső hangkártyát, hogy még inkább elszigetelt legyen a házban keletkező zajoktól. Egy picit így minőségibb pc alapú zenehallgatás felé próbáltam tolni a hangsúlyt.
De most úgy érzem ez zsákutca, mármint a pc-s vonal.

Az asztali méretű kütyük, mint pl. a lentebb belinkeltek is nagyok. Igazából egy micro atx laplapnál kisebb méretű dolgot szeretnék.

Eddig a neuston volt a nyerő mert az tv-n is meg tudja jeleníteni a menüt és minden infót. Méretben meg még a tsc féle Roku jó, de az meg ilyet nem tud.

SzaboZE
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Még csak egy kép van, az is otthon, de hamarosan készítek párat!

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Az, hogy usb csatira kötött hdd-ről csak 32 gb kapacitást tud, rájöttem hogy nem is zavarna, hiszen semelyik másik ilyen kütyü nem tudja, így ezt egy extra pluszként tekintem. Erre a 32gb kerülne a kedvenc 30 lemezem wav formátumban és ha ezekből van kedvem hallgatózni, még pc se kell.
Annak viszont érdemes utánanézni, hogy azért 32GB, mert Fat32-es file rendszert használ? Mert innentől bukod a 4GB file méret feletti médiák lejátszását.

Csak zenére kell, úgyhogy ez lényegtelen.

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: cosmo »

SzaboZE
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Az, hogy usb csatira kötött hdd-ről csak 32 gb kapacitást tud, rájöttem hogy nem is zavarna, hiszen semelyik másik ilyen kütyü nem tudja, így ezt egy extra pluszként tekintem. Erre a 32gb kerülne a kedvenc 30 lemezem wav formátumban és ha ezekből van kedvem hallgatózni, még pc se kell.
Annak viszont érdemes utánanézni, hogy azért 32GB, mert Fat32-es file rendszert használ? Mert innentől bukod a 4GB file méret feletti médiák lejátszását.

SzaboZE
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

- bootolás. Nekem ne bootoljon, bekapcsoljon és menjen.

Nekem az asztali merevlemezes dvd-m is kb addig indul el, mint ez a gép

- zajszint. Lehet építeni halk pc-t, passzív táppal (45e ft), leburkolva mindenféle hangszigetelő anyaggal, zalman hűtők, stb... Itt 2 lehetőség van:Vagy drága lesz, de akkor tényleg halk, vagy olcsóbban kihozom de akkor egy hifi állványra ültetve úgysem lesz teljesen hangtalan, ami még így is zavaró lehet.

A gépemben M-es proci van, aminek a max disszipációja 20W, ezért egy 1000ft-os 5v-on hajtott 12v-os ventilátor is rendesen hűti. Gyakorlatilag zajtalan.

A másik szempont, hogy kicsi, dizájnos legyen, kb. mint a lentebb belinkelt kis masina, vagy egy roku.Na ekkorába pc-t nehéz építeni.

Vannak kifejezetten HTPC-hez rendelhető házak. Nem olcsóak, de ha nem akarsz házilag készíteni, akkor nagyon igényes megoldás!

például: http://www.digitalconnection.com/Produc ... t400_4.asp

Hangkártyával meg nem küzdök, mert minek Optikai kimenetet használok, az erősítő megoldja a hangot, így gyakorlatilag a gép zaja nincs.

SzaboZE

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Én építettem magamnak HTPC-t. A lelke egy 17x17 centis Mini ITX-es alaplap, 1.7Ghz-es Pentium M Dothan procival. Van benne egy TV tuner, 2 db 80GB-os noti HDD és egy combo drive. Az egész eszköz fogyaszt kb 40 wattot, a zajkibocsátása majdhogynem nulla. Ha érdekelnek a részletek, szólj. Azt előre el tudom mondani, hogy lehet építeni HTPC-t olcsón és drágán is, ehhez viszont a pontos célt meg kell határozni. Egy lejátszógépnek egy P3 szintű gép is megfelel már. Én viszont digitális videónak is használom, ezért volt szükség komoly procira. 
SzaboZE

Köszi!

Sokáig ez volt nálam az irányadó megvalósítási lehetőség.
Van egy csomó maradék cuccom, amiből egy csak zenei lejátszásra alkalmas kis gépet össze tudnék dobni.
Valami rendesebb táp kéne csak, és valami külső jobb minőségű hangártya, hogy a gépből minél kevesebb zajt szedjen össze. A digit kimenetére kötnék egy külső dacot és kész!

Ez szép és jó, de mégis elvetettem, mert:
- bootolás. Nekem ne bootoljon, bekapcsoljon és menjen.
- zajszint. Lehet építeni halk pc-t, passzív táppal (45e ft), leburkolva mindenféle hangszigetelő anyaggal, zalman hűtők, stb... Itt 2 lehetőség van:
Vagy drága lesz, de akkor tényleg halk, vagy olcsóbban kihozom de akkor egy hifi állványra ültetve úgysem lesz teljesen hangtalan, ami még így is zavaró lehet.

A másik szempont, hogy kicsi, dizájnos legyen, kb. mint a lentebb belinkelt kis masina, vagy egy roku.
Na ekkorába pc-t nehéz építeni.

Szóval több szempontból kiesett.

Tegnap tovább bújtam a netet, és már már eldöntöttem, hogy megrendelem a neuston-t.
Mindent tud ami nekem kell, szép, kicsi meg minden.
Az, hogy usb csatira kötött hdd-ről csak 32 gb kapacitást tud, rájöttem hogy nem is zavarna, hiszen semelyik másik ilyen kütyü nem tudja, így ezt egy extra pluszként tekintem. Erre a 32gb kerülne a kedvenc 30 lemezem wav formátumban és ha ezekből van kedvem hallgatózni, még pc se kell. Ez így még teljesen praktikus. Ha a teljes médiatár kell akkor pc bekapcs.
Gondoltam rendelek hozzá wifi cardot is(A rokuhoz lehet olyat amit a gyártó ad, az tui kompatibilis) mivel itt is van kompatibilitási lista, nem megy akármivel.
Na ekkor ütött be a krakk.
A neuston csak 16-bites pcmcia kártyával megy, és ezek közül is kb 10 db konkrét típus van amit elfogad.
Persze ilyeneket már nem nagyon kapni(pláne a megadott kompatibilis típusokat) (az újak 32 bitesek)
Egy angliai boltot találtam ahol online lehet rendelni, ráadásul jó drágán.

Magyar online árlistába csak 2003-asokban találtam meg, ami valszeg már nem kapható úgyse.

Lassan hagyom a pics@ba és várok még vagy fél évet, addig talán kiforrnak ezek a kütyük és itthon is elérhetőek lesznek.

SzaboZE
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Én építettem magamnak HTPC-t. A lelke egy 17x17 centis Mini ITX-es alaplap, 1.7Ghz-es Pentium M Dothan procival. Van benne egy TV tuner, 2 db 80GB-os noti HDD és egy combo drive. Az egész eszköz fogyaszt kb 40 wattot, a zajkibocsátása majdhogynem nulla. Ha érdekelnek a részletek, szólj. Azt előre el tudom mondani, hogy lehet építeni HTPC-t olcsón és drágán is, ehhez viszont a pontos célt meg kell határozni. Egy lejátszógépnek egy P3 szintű gép is megfelel már. Én viszont digitális videónak is használom, ezért volt szükség komoly procira.

SzaboZE

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: cosmo »

OFFTOPIC:

Mostanában nézelődtem notebook ügyben és a HP elkezdte nyomni az un. Renew cuccait. Ebben is vannak különböző minőségi kategóriák, de a fórumokon böngészve egyöntetű volt a vélemény, hogy vigyázni kell velük. A tendencia az, hogy az olyan termékeket, amiket nem éri meg Európában javíttatni, azt kiviszik dzsunkába, ahol az ottani mérnök 3 FT/óra munkadíjért megcsinálja. Ezek után a HP visszahozza és újraforgalmazza.

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Na tovább bújtam a dolgot, és végigrágtam magam a fórumán is ennek a kütyünek.

Ami nagyon pozitív, hogy külső usb-s merevlemezről is képes lejátszani a támogatott fájlokat, az usb csatijára kötve azt. Így még pc se kellene hozzá.
Üröm az örömben, hogy csak fat32 fájlrendszerű vinyót lát max 32gb-ig.
Így igazából ez a funkció van, de minek.
A fórumban irják, hogy particion magic 8 vagy újabb verziójával megformázott vinyóknál nincs ez a korlát, akár 300 gb-os vinyót is felismeri, csak a lejátszásnál egy csomó funkció nem működik így.
Valamint ha 32 gb-nál nagyobb particiókat használunk akkor instabillá vállhat, és a zenei minőség is romlik. (na ezt nem vágom miért lehet így, de akik próbálták személyes tapasztalataik során ezt állapították meg.

Az újabb firmwarekkel sok mindent orvosoltak itt is, de túl sok területen van vele gond a fórum olvasása alapján.

A poén, hogy usb 1.1-es csati van rajta aminek ugye az adatátviteli képessége korlátozott. Miért nem lehetett 2.0-át rápakolni???
Így hd anyagokkal nem is igazán használható, a 720x576 pal dvd-knél nagyobb felbontást nem is ajánlják. Ott már lehetnek adatátviteli kapacitásból adódó akadozások, fagyások.
Ilyen alapon a dvi kimenet sem ér sokat, azzal már egy itthon is kapható megfizethető dvd játékos is rendelkezik, és itt csak újabb (pl 2006-os denon dvd játszók) lejátszók jönnek majd egyre jobb árakon.
Ugye az usb 1.1 firmware-el meg nem iggazán frissithető 2.0-ra.

Más:
A rokustoreban kapható az m1000 és m2000-nek is egy ún. refurbished változata.

"Stringent refurbishment process, completely tested and repackaged to meet original product specifications "

Ez az én értelmezésemben azt jelenti, hogy, újracsomagolták, minden szempontból kifogástalan, megegyezik az eredeti termékkel. Gondolom ez a 30-napos visszavásárlási garanciából származó készülékeket jelenti (ha valakinek nem tetszett és visszaküldte), csak újracsomagolják.
Jól gondolom, mert nagyon nincs kifejtve?
Katt!

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

A Segítségeteket szeretném kérni.
Igazából azért ide írom, mert feleslegesen nem akartam új topikot nyitni, ide meg szinte teljesen bepasszol.

Amióta tsc először irt a Rokuról azóta izgat ez a dolog.
Szegényt azóta rengetegszer zaklattam a hülye kérdéseimmel, és Ő mindannyiszor nagyon segítőkészen és kimerítően válaszolt, és segített, amit ezúton köszönök neki. :taps:

Mindenképpen szeretnék valami hasonló multimédia szervert.
A fő ok a praktikussága elsősorban számomra.
A lemezek fizikai tárolása nem egyszerű feladat. Amit persze eredetiben megveszek az fizikailag is jelen lesz a nappaliban egy polcon, de a letöltött tömörítetlen zenéket és mp3-ak-at, így nem kellene kiirnom.
A dolog egy külső dac-al párosulna, melyhez futóműként a dvd játszó is társulna, tehát a beteszem, kiveszem a lemezt zenehallgatáshoz hozzátartozó "rituálé" sem lenne teljesen kizárva.
Tehát a fő szempont szinte csak a zenei anyagok lejátszása, dvd-re divxre, minden egyébre ott a pio575, én vele teljesen elégedett vagyok.

Először a Rokuval szemezgettem, de a legnagyobb aggályom (amit tsc-nek sem sikerült eloszlatnia, de nem az Ő hibájából, hanem az én hülyeségem miatt) a kijelző mérete.
Azt hiszem (sajna a szemem már erőteljesen a szemüvegem támogatására szorul) idegbeteg lennék ha a kijelzőn nem tudnék mindent megfelelően elolvasni a hallgatási pozicíóból.
Erre megoldás a Roku soundbridge M2000 (a nagyobb kijelzőjével) de inkább olyasmit szeretnék, ami a megjelenítőn egy menüt kínálna fel a böngészéshez, mint a dvd lejátszók mp3 könyvtárstruktúrája. Tudom, ehhez ugye be kell kapcsolni a tv-t, de ez nem zavar. Ezt a megoldást egyébként családbarátabbnak is érzem, hiszen mondjuk a párom is használná, és egy ilyen tv-n megjelenő menüben navigálni mégiscsak egyszerűbb, átláthatóbb.

Jónéhány készülék szóba került már itt a topikban is.

Esti óráimban kismillió külföldi fórumot, és review elolvastam már legtöbbjükről.
Amik a képernyőn megjelenő menüt is tudják, azok szinte mindegyike video anyagok lejátszására is alkalmas. Ha viszont már tudja, akkor esetlegesen használható legyen.
Így esett ki pl. a Roku HD photobridge ami csak ntsc cumót támogat. Én e fölött is elsiklottam, Simon hívta rá fel a figyelmem. (Nem olvasok elég figyelmesen. Mondjuk mostanában ilyenkor van időm és mindig dögfáradt vagyok. )

A mostani "befutóm" a Neuston virtuoso MC500.
Tudja a pal-t, még van rajta scart is (ezen meglepődtem, de s-video nincs, csak kompozit) és ezen legalább van egy DVI kimenet is.
Tudom nem ad egy pc-hez hasonló korlátlan szabadságot, de video formátumok közül is elég sokat támogat, ráadásul kezel divx feliratot is.
Wav-ot, mp3-at, wma-t támogat (mondjuk ezt kivétel nélkül mindegyik ilyen gép tudja) és ez Nekem elég is.
Van hozzá firmware frissités rendszeresen, netrádiókat tudja, kicsi, szép is, és végre ehhez egy normális kinézetű távböködő van.

Itt egy kép meg link róla:

Katt!!!

Szóval a dilemmám adott, ezt vagy mást?

Bármilyen véleményt, ötletet, esetleg más általam nem ismert és itt a topicban nem szerplő készülék ajánlást szívesen veszek. (Van még pár de azok bűn rondák, legalábbis amiket még én találtam.)

Fő szempont az audio fájlok lejátszása, és a képernyőn megjeleníthető menü.

Előre is köszi.
Bocs ha hosszú voltam.

Vendég

Az a baj ezekkel, hogy mind lejátszók is. Ahol megjelenik a specifikációban, hogy supported formats az már nem jó mivel a lejátszó korlátozza a formátumokat. Ezek a készülékek csak a merevlemezét használják a távoli szervernek, de a lejátszást, dekódolást maguk végzik.
Én már lemondtam a megoldásról és HTPC-ben gondolkodom.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Tami »

D-Link DSM-320RD MediaLounge Wireless Media Player with DVD and Card Reader: 

- ez kezd tetszeni nekem van belole DVD es kartyaolvaso nelkuli verzio is:

DSM-320 MediaLounge High Speed 2.4GHz (802.11g) Wireless Media Player: 

- ha lenne bennuk tuner ez lenne a kanaan :taps:
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Tami »

- Simon: ez milyen lehet? Sitecom WL-124

Sitecom WL-124

T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Na miután visszapörgettem a topikban láttam, hogy erről már volt szó!

Hogy először miért inkább nem olvasok!!! :taps:

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Ez is érdekes lehet, de most megelőzöm Simon-t!
Igen, sajnos a hdmi, és/vagy dvi hiányzik erről a gépről is.

Katt!

Az ára 75e, ami annyira nem vészes.
Csak szegény kicsit csúnyácska. :taps:

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: peterk »

A "VGA kártya előtti jel" végülis a video memória (ahol a desktop képpontjai RGB módon - feltéve a 24/32 bites színmélységet - tárolódnak). Ez "számítógépes" információ, nem hiszem, hogy PC-n kívül mással fel lehetne dolgoztatni.

PC-vel viszont működik a dolog, a linux ill. az X server tud olyant, hogy "A" gép X serverének a képe "B" gépen jelenik meg. Azaz minden az "A" gépen történik, csak maga a megjelenítés nem.

Gyakorlatilag a Remote Desktop (távoli asztal) XP alatt valami hasonló. Azt ugyanakkor nem tudom, hogy a video overlay-el (ahol a gyorsított videolejátszás általában megy) mi a helyzet.

Annyiban még bonyolódik a dolog, hogy a képen kívül még a hang normális átvitelét is meg kellene oldani valahogy.

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

(PAL support coming soon)
Thanx.
Ez azért a jövőre nézve bíztató.
Egy firmware frissitéssel, akkor lehet, hogy a közeljövőben megoldható lesz.

Egy dvi-t, vagy hdmi-t meg heggeszthetnének rá!

Vendég

Arról, hogy csak ntsc cumót visz, hol irnak?
http://www.rokulabs.com/products/photob ... csheet.php

Video Format Support
Full hardware MPEG2 MP@ML and MP@HL decode and MPEG1 decode; Currently, the PhotoBridge software decodes and displays all 18 DTV ATSC MPEG2 formats only.

Supports NTSC format (PAL support coming soon)

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Simon! 
Ehhez mit szólsz?
Közelít az elképzelésedhez, szvsz.

Igen, hasonlóra gondoltam. Ennek van egy nagy hibája és pár is hibája. A nagy hiba, hogy csak NTSC formátumú mpeg2 file-okat játszik le. Magyarán itt is a vevőegységen múlik a kompatibilitás tehát a Divx lejátszás a későbbiekben is körülményes. A másik hibája, hogy nincs DVI/HDMI kimenete csak analóg D-Sub van rajta.

De nem rossz, köszi.

a hdmi/dvi nekem is hiányzott róla, de az ntsc felett meg akkor elsiklottam... :taps:
Arról, hogy csak ntsc cumót visz, hol irnak?

Vendég

Simon! 
Ehhez mit szólsz?
Közelít az elképzelésedhez, szvsz.

Igen, hasonlóra gondoltam. Ennek van egy nagy hibája és pár is hibája. A nagy hiba, hogy csak NTSC formátumú mpeg2 file-okat játszik le. Magyarán itt is a vevőegységen múlik a kompatibilitás tehát a Divx lejátszás a későbbiekben is körülményes. A másik hibája, hogy nincs DVI/HDMI kimenete csak analóg D-Sub van rajta.

De nem rossz, köszi.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”