megj.: kb 1%-ban hallgatok ilyen zenét
akinél szerepel a repertoárban - v. egyszerűen csak a rendszere korlátait akarja megtapasztalni -, érdemes megfontolnia a Jani által leírtakat

Rock zene a leg nehezebb feladat minden rendszernek talán.Kriss írta: ↑2019.05.05., vas. 12:09Pop, rock zenét hallgatok főképpen.
Az igényeimet még egyenlőre nem tudom igazán megmondani, mivel nagyon kevés a tapasztalatom. Amit jelenleg hiányolok az a tér és melegség érzet, mély van bőven még a kicsi Denon erősítővel is. De ugyan ezt érzem a Tannoy M3-al.
Naim bármelyik inetgráltja a modernebbek közül, Parasound integráltak vagy elő - és végfok kombók ideértve a pici zAmp és zPre kombót is, Primare, Quad semmiképpen, a Creek talán. De anélkül, hogy az ember tudná mekkora a szoba és mi a forrás azért nehéz ajánlásokat tenni... legalábbis felelősséggel.cécó írta: ↑2019.05.05., vas. 18:00Sziasztok Urak!
Gyors segítségre lenne szükségem:
Focal chorus 714v-hez melyik illene jobban?
- Primare i 20
- Quad Elite Integrated
- Creek evolution 2
Gőzöm sincs melyik hajtaná meg jobban és ezeket most látom az apróban.
Leginkább jazz,max közép hangerőn.
Leköteleztek,köszönöm szépen!

Focalhoz én YBA-t vadásznék, vagy Audio Refinementet.cécó írta: ↑2019.05.05., vas. 18:00Sziasztok Urak!
- Primare i 20
- Quad Elite Integrated
- Creek evolution 2

Primare-m volt, nagyon jó hangú erősítő, viszont a nehezen hajtható hangsugárzókkal problémái lehetnek. Kérdés, a Focal ebből a szempontból milyen? Nálam annak idején a Chario Delphinus-al nagyon nem jött ki.cécó írta: ↑2019.05.05., vas. 18:00Sziasztok Urak!
- Primare i 20
- Quad Elite Integrated
- Creek evolution 2

Pop, rock zenét hallgatok főképpen.

Esetleg tudnál mondani 1-2 típust az általad ajánlott márkákból.
Én valszeg egy korban hozzá passzoló Nad, Marantz, Pioneer, Denon erősítőt néznék mellé mondjuk 40-50-ért.

Arra is hallgass rá, meg a 909-re ill. 707-re, ha teheted.KopaszKutya írta: ↑2019.05.04., szomb. 18:02bitrograde: Köszi, gondolom az itt eladó Quad 99-es párosra gondolsz vagy csak úgy általánosságban Quad?

Tehát akkor egy AU-X701/901-el járnék a legjobban.trane írta: ↑2019.05.04., szomb. 18:32évente 4-5 példány tuttira előfordul Európában a 707DR-bőlKopaszKutya írta: ↑2019.05.04., szomb. 18:02...A beszerezhetetlenséget viszont tartom, ha csak nem számoljuk azt, hogy 10 évente egyszer felbukkan egy eladó. Hifishark-on is öszesen 2db van, abból is az egyik már régi hirdetés.
Te melyiket véled a legjobbnak, ha lehet ilyen mondani?
bitrograde: Köszi, gondolom az itt eladó Quad 99-es párosra gondolsz vagy csak úgy általánosságban Quad?- a HFS-on van egy harmadik is '707D' néven és elfogadható áron
![]()
ami nekem volt, azokból a ZENEileg-leg-sokoldalúbbnak az AU-X701-est tartom, de a 901-es rock-on többet mutat és jobb a fonófokozata is, míg a 711-es finomabb mindkettőnél, viszont alacsonyabb a húzás-faktora...
(de azért több dög van benne, mint egy Accuphase vagy Luxman cuccban
)
a Quad-okból viszont én kiszerettem: számomra túl kerek-hangúak és fénytelenek
Szerintem Luxmannal jobban jársz. VAn is egy eladó az adok-veszek topicban.KopaszKutya írta: ↑2019.05.04., szomb. 16:56Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy Vandersteen 2CI-hez ki milyen erősítőt ajánlana?
Nézegetem a régi Luxman, Sansui nagyvasakat, nem tudom ezek mennyire passzolnának hozzá. Ha jól olvastam, a Sansui erősítők közül az AU-707DR-t mondják a "legjobb" hangúnak, viszont szinte beszerezhetetlen illetve ha jól értelmeztem, Japán belpiacos.
Esetleg más javaslat, ami beszerezhető itthon és nem kerül egy vagyonba?
Köszönöm!

Értem, akkor lehet összekevertem valamelyik másikkal, mert többről is olvastam egyszerre, hogy belpiacos.trane írta: ↑2019.05.04., szomb. 17:22csak a Sansui-témához: nem, a 707DR európai/nemzetközi piacra gyártott gép, nem beszerezhetetlen, és nem "a legjobb hangú"KopaszKutya írta: ↑2019.05.04., szomb. 16:56...Ha jól olvastam, a Sansui erősítők közül az AU-707DR-t mondják a "legjobb" hangúnak, viszont szinte beszerezhetetlen illetve ha jól értelmeztem, Japán belpiacos...![]()

Bryston...KopaszKutya írta: ↑2019.05.04., szomb. 16:56Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy Vandersteen 2CI-hez ki milyen erősítőt ajánlana?
Nézegetem a régi Luxman, Sansui nagyvasakat, nem tudom ezek mennyire passzolnának hozzá. Ha jól olvastam, a Sansui erősítők közül az AU-707DR-t mondják a "legjobb" hangúnak, viszont szinte beszerezhetetlen illetve ha jól értelmeztem, Japán belpiacos.
Esetleg más javaslat, ami beszerezhető itthon és nem kerül egy vagyonba?
Köszönöm!