Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
Re: Kábelezzünk
Érdekes az a kérdés, hogy ki mit, és mekkora mértékben hall meg, a rendszerében okozott változtatások esetén?
Én nem olyan régen, költöttem egy kicsit a zeneszoba akusztikájára (no, nem kell komoly dolgokra gondolni).
Mostanában azon kapom a fejem, hogy bármit kötök a rendszerbe majdnem minden tud szórakoztatóan szólni. Természetesen vannak nagyobb és kisebb különbségek is, de lényegesen kevesebbet találkozok rossz felvételekkel, vezetékkel, vagy hangsugárzóval. Igazából ez utóbbinál a legszámottevőbb a jelenség, ergo képes a rendszerem egy középkategóriás polcsugárzóval is, szórakoztató zenére. Eddig sajnos ez nem ment neki...
Én nem olyan régen, költöttem egy kicsit a zeneszoba akusztikájára (no, nem kell komoly dolgokra gondolni).
Mostanában azon kapom a fejem, hogy bármit kötök a rendszerbe majdnem minden tud szórakoztatóan szólni. Természetesen vannak nagyobb és kisebb különbségek is, de lényegesen kevesebbet találkozok rossz felvételekkel, vezetékkel, vagy hangsugárzóval. Igazából ez utóbbinál a legszámottevőbb a jelenség, ergo képes a rendszerem egy középkategóriás polcsugárzóval is, szórakoztató zenére. Eddig sajnos ez nem ment neki...
- DonThomasino
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 2
Ami még eszembe jutott, pont ilyen vagy nagyon hasonló rendszer tulajoktólmishow írta: ↑2019.04.23., kedd 13:23
Igen, lehet ennyire egyszerű IS
Ahogy írtad, több próbakörön vagy túl rca és xlr kábellel egyaránt (így már rémlik is, hogy volt róla szó) és egyik se tudta kiütni a Hama kábelt, akkor hagyd a fenébe. A kábel sznobizmusnak meg nehogy felülj, csak azért mert a Hama egy tömeggyártó illetve még az sem, merthogy kereskedő (ha tudnák a név-mániások, mi minden készülhet ugyanott és ugyanúgy, ugyanannyiért ahol a Hama gyártat ... de ebbe ne menjünk most bele). Nekem is van jó és olcsó Hama kábelem, nem ördögtől való dolog az!
A tápkábelezéssel meg csak óvatosan, ott igazán sűrű sötét az erdő!
Javaslom relatíve olcsó kábelekkel kezdeni, inkább azt igyekezz megtapasztalni, milyen változással milyen hatást váltasz ki!
érdeklődni, tapasztalatokat cserélni. Ez járható út ? Lenne értelme ?
- DonThomasino
- Lefelé a lejtőn
Köszi a tippet, de ezt a villanyórásdit inkább kihagynám,gyongyhalas írta: ↑2019.04.23., kedd 13:38
Tegyél próbát...
A villanyórától , ha megteheted ,húzz be ,vagy ideglenesen csak mint egy hosszabítót használnál vidd el a hifi- hez a delejt...mondjuk eggyel vastagabb villanyszerelési tömör réz kábellel(3 ér)....hallgasd két nap múlva döbbenetes mélyek és tér...
Ha ezt nem ......akkor próbálj ki szűrőket....(van itt sok nézzél utána )
Én szűrőt nem használtam csak feszregenerálót na utána szerintem dugdoshatod a kábeleket.
Ja én is az első 3 napon vagyok túl a feszregenáló próbáján.....még próbálok másik gyártmányt is....De ez az utam !![]()
Nem muszáj elhinni....próbálni kell.
üdv![]()
akkor már inkább 1-2 tápkábel.
Sima galvanikus leválsztó trafót van értelme az erősítő elé tenni ?
- DonThomasino
- Lefelé a lejtőn
- gyongyhalas
- Fórumlakó
- Értékelés: 326
Bevallom ez egy olyan téma, amit eddig teljesen elkerültem,
úgy voltam vele ha túl vagyunk az IC témakörön
akkor esetleg rátérhetünk majd a tápra.
Mondjuk így elsőre azt kétlem ha rendbe tenném a táp vonalat
akkor megjelennének a különbségek az IC n.
[/quote]
Szia!
Tegyél próbát...
A villanyórától , ha megteheted ,húzz be ,vagy ideglenesen csak mint egy hosszabítót használnál vidd el a hifi- hez a delejt...mondjuk eggyel vastagabb villanyszerelési tömör réz kábellel(3 ér)....hallgasd két nap múlva döbbenetes mélyek és tér...
Én szűrőt nem használtam csak feszregenerálót na utána szerintem dugdoshatod a kábeleket.
Ja én is az első 3 napon vagyok túl a feszregenáló próbáján.....még próbálok másik gyártmányt is....De ez az utam !
üdv
[/quote]
Szia!
Tegyél próbát...
Ja én is az első 3 napon vagyok túl a feszregenáló próbáján.....még próbálok másik gyártmányt is....De ez az utam !

üdv

- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2560
Igen, lehet ennyire egyszerű ISDonThomasino írta: ↑2019.04.23., kedd 11:50Gondolod hogy ennyire egyszerű lenne a megoldás?szvsz meg inkább örülj annak, hogy a Hama-val is ugyanolyan jól szól a rendszered, mint egy "drágább'bal, egy gonddal kevesebb

Ahogy írtad, több próbakörön vagy túl rca és xlr kábellel egyaránt (így már rémlik is, hogy volt róla szó) és egyik se tudta kiütni a Hama kábelt, akkor hagyd a fenébe. A kábel sznobizmusnak meg nehogy felülj, csak azért mert a Hama egy tömeggyártó illetve még az sem, merthogy kereskedő (ha tudnák a név-mániások, mi minden készülhet ugyanott és ugyanúgy, ugyanannyiért ahol a Hama gyártat ... de ebbe ne menjünk most bele). Nekem is van jó és olcsó Hama kábelem, nem ördögtől való dolog az!
A tápkábelezéssel meg csak óvatosan, ott igazán sűrű sötét az erdő!
Javaslom relatíve olcsó kábelekkel kezdeni, inkább azt igyekezz megtapasztalni, milyen változással milyen hatást váltasz ki!
- DonThomasino
- Lefelé a lejtőn
- mgus
- Törzsvendég
- Értékelés: 377
Csak ne egy hama táp táp kábellel kezdjed.DonThomasino írta: ↑2019.04.23., kedd 12:19Bevallom ez egy olyan téma, amit eddig teljesen elkerültem,

MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
- DonThomasino
- Lefelé a lejtőn
Bevallom ez egy olyan téma, amit eddig teljesen elkerültem,
- mgus
- Törzsvendég
Egy biztos, ami nem megy át haman azt nem is fogod hallani. Egyébként gyonygyhalas rátapintott a lényegre, a táp kezelés.DonThomasino írta: ↑2019.04.23., kedd 11:50Gondolod hogy ennyire egyszerű lenne a megoldás.szvsz meg inkább örülj annak, hogy a Hama-val is ugyanolyan jól szól a rendszered, mint egy "drágább'bal> egy gonddal kevesebb
. egyébként a Naim '80-'90-es évek-beli elektronikájának jó része hasonló módon érzéketlen a(z összekötő-) kábelezésre
![]()
Igazából ennek valóban csak örülni lehet ha tényleg így van,
ellenben ha mégse és valami más okozza akkor az már bosszantó.
- DonThomasino
- Lefelé a lejtőn
Gondolod hogy ennyire egyszerű lenne a megoldás.szvsz meg inkább örülj annak, hogy a Hama-val is ugyanolyan jól szól a rendszered, mint egy "drágább'bal> egy gonddal kevesebb
. egyébként a Naim '80-'90-es évek-beli elektronikájának jó része hasonló módon érzéketlen a(z összekötő-) kábelezésre

Igazából ennek valóban csak örülni lehet ha tényleg így van,
ellenben ha mégse és valami más okozza akkor az már bosszantó.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára DonThomasino 2019.04.23., kedd 11:56-kor.
- gyongyhalas
- Fórumlakó
- Értékelés: 326
Sziasztok!
Talán nem a végén van a gond.....Lehet az elején?
Saját bőrömön most tapasztalom,sok sok kábel pénz idő...
Tápfeszültség kezelése és vigyorgok mint a tejbe tök......
Pedig huszonéve külön ösvényt használok és még így is....
Na mindegy csak túl friss az élmény és elragadtattam magam.
üdv
Talán nem a végén van a gond.....Lehet az elején?
Saját bőrömön most tapasztalom,sok sok kábel pénz idő...
Tápfeszültség kezelése és vigyorgok mint a tejbe tök......

Pedig huszonéve külön ösvényt használok és még így is....

Na mindegy csak túl friss az élmény és elragadtattam magam.
üdv

- DonThomasino
- Lefelé a lejtőn
Egy Cambridge Audio 851A t és 851N t.Milyen készülékeket köt össze most ez a bizonyos IC?
Ahogy írtam próbáltam RCA t és XLR t is.
Egészen pontosan az nem hagy nyugodni hogy nyújthatja ugyanazt
egy HAMA IC mint egy drága kábel .
- mishow
- V.I.P.
Nyilván semmi baj a füleddel, inkább poénnak szántam, de valóban rejtélyes a dolog.DonThomasino írta: ↑2019.04.23., kedd 08:27Ha a fülmmel van probléma, hogy lehet hogy a hangfal kábel esetében,
rögötn a csere után hallottam különbséget?
Kizárt hogy a hangfalkábel viszi el olyan irányba az egészet, hogy már nem hallom az IC t ?
Nem hinném, hogy a hangfalkábel "viszi el" a dolgot, szintén saját tapasztalatom szerint bármilyen hifi lánc bármelyik elemének cseréje hallható, függetlenül attól, hogy melyik láncszemet cseréljük és hogy az a láncnak mennyire erős eleme. A hatás mértéke - ez utóbb írottak függvényében - lehet változó, de hogy valami hallható, az szinte biztos

Milyen készülékeket köt össze most ez a bizonyos IC?
HUH, vigyázat!!!nem vagyok elégedetlen vele csak szeretnék még egy kis tejszínhabot a finom tortára.
Tudnék mesélni, az elmúlt évtizedes hifi építkezéseim alatt hány jó hangú rendszert sikerült szétcs@sznem ebből a késztetésből kiindulva, ami után már csak azért imádkoztam, hogy sikerüljön még egyszer ugyanoda vsszajutni - sok kanyarral és néha nem kevés pénz elköltésével.
Ezt hívjuk hifi bogárnak. Kellemetlen egy élősködő-vérszívó, legjobb idejében agyoncsapni

A jó dolgokat nem kell megjavítani - persze ha hajt a kíváncsiság, akkor hajrá!
Mondjuk pont az IC kábel, amit lehet kérni kölcsön, vagy haza lehet vinni letét ellenében. Arra érdemes figyelni, hogy egy új kábelnek egy új rendszerben kell az összejáratás, egy-két napot mindenképp kell neki hagyni, hogy megmutassa mit tud. Ezután már csak keveset változik a hang, szóval ha valami nem tetszik pár nap után, az később sem fog (saját zsebemen megtanult tapasztalat)

- DonThomasino
- Lefelé a lejtőn
Igen ezt én is így gondolom, mindenkép hallani kéne valamit.Ez fura, mert tapasztaltaim szerint bármilyen kábel cseréje mindig hallható - a mértéke, a változás iránya és hogy mindez mennyire tetszik, az már más kérdés, de hallani csak illene valamit ...
Ha mégse, akkor vagy a rendszered vagy a füled nem érzékeny rá, ebben az esetben hagyd így oxt öröm é’ bódottá’![]()
Ha a fülmmel van probléma, hogy lehet hogy a hangfal kábel esetében,
rögötn a csere után hallottam különbséget?
Kizárt hogy a hangfalkábel viszi el olyan irányba az egészet, hogy már nem hallom az IC t ?
- DonThomasino
- Lefelé a lejtőn
Tévedés, nem vagyok elégedetlen vele csak szeretnék még egy kis tejszínhabot a finom tortára.mgus írta: ↑2019.04.22., hétf. 22:28Szerintem csak javítani szeretne a hangzáson mert gondolom elégedetlen vele, sokan vannak így. Egy hama IC-t azért nem nehéz túlszárnyalni, az hogy nem hallja az IC közti különbséget még nem jelenti azt hogy élete végéig azt hallgassa. Amikor megvettem a Niagarát én se hallottam hogy kiemelkedő lenne a hangja a többi kábelemtől, de egy idő után már nem tudtam mit a helyére tenni. Használni kell egy adott kábelt nem csak próbálgatni.
- mgus
- Törzsvendég
Szerintem csak javítani szeretne a hangzáson mert gondolom elégedetlen vele, sokan vannak így. Egy hama IC-t azért nem nehéz túlszárnyalni, az hogy nem hallja az IC közti különbséget még nem jelenti azt hogy élete végéig azt hallgassa. Amikor megvettem a Niagarát én se hallottam hogy kiemelkedő lenne a hangja a többi kábelemtől, de egy idő után már nem tudtam mit a helyére tenni. Használni kell egy adott kábelt nem csak próbálgatni.
- mishow
- V.I.P.
Ez fura, mert tapasztaltaim szerint bármilyen kábel cseréje mindig hallható - a mértéke, a változás iránya és hogy mindez mennyire tetszik, az már más kérdés, de hallani csak illene valamit ...DonThomasino írta: ↑2019.04.22., hétf. 16:03Jelenleg egy 1000 ft os HAMA RCA kábelem van ami kb azt nyújtja mint egy
egy 40.000 ft os Oyaide vagy egy 100.000 ft os XLO, de próbáltam QED et is az olyan 20.000 ft volt.
Ha mégse, akkor vagy a rendszered vagy a füled nem érzékeny rá, ebben az esetben hagyd így oxt öröm é’ bódottá’

Kieg: telefonról írtam, nemtom mér’ ment kétszer, sorry

- mishow
- V.I.P.
DonThomasino írta: ↑2019.04.22., hétf. 16:03Ez fura, mert tapasztaltaim szerint bármilyen kábel cseréje mindig hallható - a mértéke, a változás iránya és hogy mindez mennyire tetszik, az már más kérdés, de hallani csak illene valamit ...Jelenleg egy 1000 ft os HAMA RCA kábelem van ami kb azt nyújtja mint egy
egy 40.000 ft os Oyaide vagy egy 100.000 ft os XLO, de próbáltam QED et is az olyan 20.000 ft volt.
Ha mégse, akkor vagy a rendszeres vagy a füled nem érzékeny rá, ebben az esetben hagyd így oxt öröm é’ bódottá’
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1258
Csak kipróbálásról beszéltem. Amúgy nekem pont ellenkező tapasztalataim vannak vele.trane írta: ↑2019.04.22., hétf. 18:32Audio Note AN-V-ről van szó - de szvsz felejtsd el, a saját (Audio Note) rendszerén kívül nem/sem ér annyit, amennyiért meg tudod venniDonThomasino írta: ↑2019.04.22., hétf. 17:59Tudsz mutatni egy LINK et ?Esetleg ha tudsz kölcsönkérni egy ANV kábelt....
Vagy hagyd ezt a kábelesdit, amíg maradnak a készülékeid.![]()
Persze nem 100ezerért kell megvenni. De a szokásos 65 -70 ezer körüli árat meg szokta érni. Egyébként a legkeresettebb kábelek reális áron. Szerintem ez is jelenthet valamit.
- DonThomasino
- Lefelé a lejtőn
Tudsz mutatni egy LINK et ?Esetleg ha tudsz kölcsönkérni egy ANV kábelt....
Vagy hagyd ezt a kábelesdit, amíg maradnak a készülékeid.
- SoundMania
- V.I.P.
DonThomasino írta: ↑2019.04.22., hétf. 16:03Esetleg ha tudsz kölcsönkérni egy ANV kábelt....
Én kb olyan javulást várok egy jó IC kábeltől, (persze lehet h itt rontom el)
mint amikor anno a D352 re váltottam a clearwater ről.
Ahogy bedugtam egyből hallottam hogy jobb
nem kellett várni vagy fürkészni a dolgokat.
Jó lenne találni egy ilyet, már ha létezik.
Jelenleg egy 1000 ft os HAMA RCA kábelem van ami kb azt nyújtja mint egy
Vagy hagyd ezt a kábelesdit, amíg maradnak a készülékeid.
- DonThomasino
- Lefelé a lejtőn
Én kb olyan javulást várok egy jó IC kábeltől, (persze lehet h itt rontom elKérdés mi a célod? Ha nem hallasz semmi javulást akkor vegyél egy olcsót amit már hallottál, hogy azt hallod vele amit a drágábbakkal és akkor legalább olcsón megúszhatod.
Ha ennél többet szeretnél kihozni a rendszeredből, akkor más irányban kell sztem indulni.

mint amikor anno a D352 re váltottam a clearwater ről.
Ahogy bedugtam egyből hallottam hogy jobb
nem kellett várni vagy fürkészni a dolgokat.
Jó lenne találni egy ilyet, már ha létezik.
Jelenleg egy 1000 ft os HAMA RCA kábelem van ami kb azt nyújtja mint egy
- SoundMania
- V.I.P.
Kérdés mi a célod? Ha nem hallasz semmi javulást akkor vegyél egy olcsót amit már hallottál, hogy azt hallod vele amit a drágábbakkal és akkor legalább olcsón megúszhatod.DonThomasino írta: ↑2019.04.22., hétf. 12:08
Igen ez igaz ...
Volt clearawaterem nagyon alap de szerintem nem rossz.
D352 re váltottam ami egyértelműen sokkal jobb.
Viszont most olyan gondban vagyok hogy nem tudok hozzá IC kábelt párosítani,
próbáltam párat olcsóbbat-drágábbat RCA-XLR , de különbség nincs vagy elenyésző.
Nem igazán tudom hogy kéne választani hozzá.
Ha ennél többet szeretnél kihozni a rendszeredből, akkor más irányban kell sztem indulni.
- DonThomasino
- Lefelé a lejtőn
Igen ez igaz ...Állítólag annál minden jobb.
Bár sohasem szerettem a vdh kabeleket, még az is zavaró, hogy nem csak jobb vagy rosszabb létezik a sorozatban, hanem az összes másképp szól. Így pláne nehéz viszonyítani őket. És ha egyik mégis tetszik, nem garantált, hogy ha veszel egy drágább, "nagyobbat" az valóban előrelépés lesz.
Volt clearawaterem nagyon alap de szerintem nem rossz.
D352 re váltottam ami egyértelműen sokkal jobb.
Viszont most olyan gondban vagyok hogy nem tudok hozzá IC kábelt párosítani,
próbáltam párat olcsóbbat-drágábbat RCA-XLR , de különbség nincs vagy elenyésző.
Nem igazán tudom hogy kéne választani hozzá.