A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Amit találtam és akár problémát is okozhat, a flac kódoló 1.1.3 verziószáma. Most 1.3.2-nél tart, ha jól emlékszek.
Én átkódoltam a saját fájljaidat és innen letöltheted:
Kiváncsi leszek, hogy most látja-e a MinimServer?
A fájljaid a sajátod, nem letöltöttem valahonnan, csak át lettek kódolva a Flac Frontend alkalmazással.
Az előadó neve helyesen pedig: Ana Caram
Megköszönöm, ha valaki ránéz, hogy nála pl a minim beolvassa-e.
Én ránéztem az általam futtatott MinimServer log fájljára, találtam néhány furcsaságot (bár nálam nem okozott gondot).
Meg is találtam a saját mappáimban a problémát, miután ránéztem a MediaInfo nevű alkalmazással.
Te is megpróbálhatnád, ha már nem lesz senkinek semmi ötlete!
Nem, kellett volna?! Magát a hangfájlt (flac metaadatát) néztem,
abban 300×300 pixel a borítókép és semmi különös, vagy gyanús dolgot nem vettem észre a leírásban.
Errőla linkről egy mappa letőlthető:
Megköszönöm, ha valaki ránéz, hogy nála pl a minim beolvassa-e.
Letöltöttem és felmásoltam a NAS-ra. MinimServer "Rescan". Tabletről irányítom a hálózati lejátszómat a MusicCast alkalmazással és semmi gond, ott van az album. Ránéztem Mp3tag-gel az albumra, de nem találtam semmit, ami gondot okozhatna.
Korábban írtad "Azt vettem észre, hogy nem minden albumomat ismeri fel a minimserver."
Ez mit jelent? Nem jelenik meg a listában?
Tegnap kipróbáltam a foobar-t, telepítetem hozzá plugin-t és Upnp szerver funkciót bekapcsoltam. Beállítottam hozzá egy problémás mappát és így működött a streaming. DE nekem nem jó, ha szerver funkció aszali gépről megy...
Jó ötlet, este feltöltök egy mappát, segítséget kérek..
Nálam QNAP NAS-on fut a MinimServer (v0.8.5.2), 918 mappában van 16 és 24 bites kódolás (Flac) és DSD is.
Ékezetes betűket is használok.
Semmi gondom, látja mindet.
Mp3tag-gel szerkesztem a fájlokat, 1000 x 1000 méretű az albumborító.
Ha közzéteszel egy mappát, amit nem lát a MinimServer nálad, arra ránézhetne innen egy-két ember, akinek van kedve hozzá.
Hátha!
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Nálam QNAP NAS-on fut a MinimServer (v0.8.5.2), 918 mappában van 16 és 24 bites kódolás (Flac) és DSD is.
Mp3tag-gel szerkesztem a fájlokat, 1000 x 1000 méretű az albumborító.
Ha közzéteszel egy mappát, amit nem lát a MinimServer nálad, arra ránézhetne innen egy-két ember, akinek van kedve hozzá.
Hátha!
Én most egy android okostelefonon Usb Audio Player Pro-t használok zenelejátszásra. Usb-n van csatlakoztatva a Marantz PM7005 DAC-jához.
Van arról tapasztalat hogy melyik (network) player tud legalább egy kategóriával jobb minőséget biztosítani ettől a konfigurációtól? Szeretnék egy dedikált desktop lejátszót, főleg FLAC/WAV fájlok lejátszására.
PC-s cuccokat próbáltam, Windows10/JPLAY, Daphile, Volumio, de egyiknél se hallottam olyan nagy minőségbeli különbséget.
Kicsit megakasztott a szerver oldali kiszolgálás. DLNA miatt music szervert használnék. Azt vettem észre, hogy nem minden albumomat ismeri fel a minimserver. Minden zene flac lenne.
Gondoltam valamiféle elnevezési probléma, de nem. Aztán, hogy a 24bit/96Khz-es zenéket nem akarja, de ez sem igaz, mert van olyan 24 bites album, amit meg felismer.
Közben találtam olyan 16bit/44khz-es albumot is többet, amit nem ismert fel.
A minimservert Linux és Windows környezetbe is kipróbáltam, azonos eredményt hozott.
Telepítettem egy MoodePlayer-t, ami szintén tud szerverként működni. Szintén nem látja ezeket az albumokat.
De minden albumot, ha például file-ként megnyitok Foobarban vagy mp3tagban, akkor hiba nélkül kezelhető.
Samba protokollal mindent megnyit és lejátszik a Volumio Linux alól is.
Kipróbáltam, hogy USB pendrive-re másolom a problémás albumokat és a Pioneer N-50 is mindet lejátsza onnan.
Ötletek, hogy merre induljak?
Az ékezetes betük a könyvtár és file nevekben, nekem ezzel szokott gondom lenni.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Kicsit megakasztott a szerver oldali kiszolgálás. DLNA miatt music szervert használnék. Azt vettem észre, hogy nem minden albumomat ismeri fel a minimserver. Minden zene flac lenne.
Gondoltam valamiféle elnevezési probléma, de nem. Aztán, hogy a 24bit/96Khz-es zenéket nem akarja, de ez sem igaz, mert van olyan 24 bites album, amit meg felismer.
Közben találtam olyan 16bit/44khz-es albumot is többet, amit nem ismert fel.
A minimservert Linux és Windows környezetbe is kipróbáltam, azonos eredményt hozott.
Telepítettem egy MoodePlayer-t, ami szintén tud szerverként működni. Szintén nem látja ezeket az albumokat.
De minden albumot, ha például file-ként megnyitok Foobarban vagy mp3tagban, akkor hiba nélkül kezelhető.
Samba protokollal mindent megnyit és lejátszik a Volumio Linux alól is.
Kipróbáltam, hogy USB pendrive-re másolom a problémás albumokat és a Pioneer N-50 is mindet lejátsza onnan.
Ötletek, hogy merre induljak?
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
...Hmmm vajon lenne a két kislányom reakciója ha este a sötét szobában elindítanám nekik a Money-t. :-)
attol függ, mekkorak es mennyire ertik, milyen megjegyzest, magyarazatot füzöl hozza :-))
(nekem is van lanyom)
lehet belöle szemezgetni, kiragadni, pl.:
"Get a good job with good pay and you're okay" ez fontos szerintem annyira, hogy erdemes megprobalni atadni
"Share it fairly" ez is átadhato
Mi amugy egy picurka ieast m2 nevu eszkozt hasznalunk a gyerekszobaban, ket picur Audioengine aktiv dobozkaval. Telefonrol iranyithato, mukodik vele a Tidal es egesz jol szol. Sokaig keresgeltem es jo szivvel ajanlom.
Tidal=>Macmini=>KondoKSLUSB=>CoreAudioTranszport=>KSLdigiIC=>EARAcute3=>SAEC1980=>Almarro A205=>SAEC SPC700=>Audio Note AN-E/D vagy lapitopi =>SAEC USB =>Surricata =>KSLdigiIC=>QuadCDP99=>SAEC1980=>FAL Supreme-S integrált 47Lab erősítővel :-)
Létezik 10-20k körül wifis mindent egybe készülék? Gyerekeknek keresek valami, hogy esténként elalváshoz tudjunk zenét hallgatni, és az összes CD lejátszós táskarádió tönkrement már otthon. Gondoltam, ha már úgyis ott a DLNA szerver, váltsunk streamingre.
Ha a hangminőség nem számít, Amazon Alexa Echo Dot, tizenvalahányezer. Beállítod a Spotify accountodat, azt mondod neki hogy, "Alexa, play Money by Pink Floyd", és már megy is.
Hmmm vajon lenne a két kislányom reakciója ha este a sötét szobában elindítanám nekik a Money-t. :-)
Tidal=>Macmini=>KondoKSLUSB=>CoreAudioTranszport=>KSLdigiIC=>EARAcute3=>SAEC1980=>Almarro A205=>SAEC SPC700=>Audio Note AN-E/D vagy lapitopi =>SAEC USB =>Surricata =>KSLdigiIC=>QuadCDP99=>SAEC1980=>FAL Supreme-S integrált 47Lab erősítővel :-)
Köszönöm a tippeket, de szerintem veszek egy cd-s usb-s magnót ismét.
Használt (de jó állapotú) aktív hangsugárzó és egy használt lejátszó (pl. Chromecast Audio) is belefér a 20.000 Ft-ba és sokkal kényelmesebb.
Szerintem!
Köszönöm a tippeket, de szerintem veszek egy cd-s usb-s magnót ismét. Úgy tűnik, hogy 20k alatt csak Az Alexa dot van, amit security okok miatt nem fogok megvenni. Minden máshoz kellene még extra hangszóró, erősítő, stb...
NAVON NPB400. Kékfoggal ráküldüd amit szeretnél. 14k körül van...
Ha a hangminőség nem számít, Amazon Alexa Echo Dot, tizenvalahányezer. Beállítod a Spotify accountodat, azt mondod neki hogy, "Alexa, play Money by Pink Floyd", és már megy is.
Köszönöm a tippeket, de szerintem veszek egy cd-s usb-s magnót ismét. Úgy tűnik, hogy 20k alatt csak Az Alexa dot van, amit security okok miatt nem fogok megvenni. Minden máshoz kellene még extra hangszóró, erősítő, stb...
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Létezik 10-20k körül wifis mindent egybe készülék? Gyerekeknek keresek valami, hogy esténként elalváshoz tudjunk zenét hallgatni, és az összes CD lejátszós táskarádió tönkrement már otthon. Gondoltam, ha már úgyis ott a DLNA szerver, váltsunk streamingre.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275