Virgil írta: ↑2019.03.26., kedd 14:03
sziasztok!
nem vett még a forumlakók közül senki az új dune max 4K-t esetleg?
készülök rá már egy ideje, de még alig van review, vagy bármi írás róla.. a technikai részét már kívülről fújom, a használati rész érdekelne már nagyon. mennyire gyors, mennyire lehet használni az andoridos részét, kodi-t fel lehet-e rá rakni, ha igen, azt mennyire lehet customizálni, milyen a képe/hangja, stb.....
Nálam van most egy ilyen. Nem volt még Dune lejátszóm, bár régóta kíváncsi voltam, mert tényleg jókat írnak róla szinte mindenhol. Valamint van mellette egy Egreat A10 is. Műszaki dolgoknak mindenki utána tud nézni, számomra mind a 2 készülék elméleti tudása elegendő, Epson TW9300 projektor a megjelenítő, 110"-os Screenline vászonra, valamint csak az aláírásomba lévő sztereóval mozizok. Filmek-sorozatok Synology nas-on. Mezei, egyszerű felhasználó vagyok, nem használok kodi-t, nem érdekelnek a borítók, nekem az számít, hogy gyorsan elérjem a saját mappáimat a nas-on. Mind a 2 készüléket wifi-n (5GHz) kapcsoltam a hálózathoz, nem éreztem hiányát egyszer sem a kábeles kapcsolatnak.

- IMG_5916.JPG (1.76 MiB) Megtekintve 2306 alkalommal
Külsőre az előlap szerintem ugyanazon a soron készül, teljesen megegyezik a vastagság, szálhúzás, méret... Az Egreat egésze ilyen szál húzott, a Dunének csak az előlapja. Menü ízlés kérdése, nekem a Dune gagyi az Egreat mellett, kezelése lassabb, nem annyira egyértelműek a beállítások. Mivel ez az első 2 médialejátszóm, az Egreat jött előbb, azt kb 15-20 perc alatt beállítottam, a Dune 2-3x annyi időt vitt el és folyamatosan jönnek elő apróságok. Az A10-en egyértelműbb, magától értetődőbb minden, a Dune kevésbé egyértelmű számomra, mint laikus. Pl a nas elérést az A10-en 1x végigcsináltam, könnyedén hozzá tudtam adni kedvenc mappákat a gyors eléréshez, azóta minen megy flottul, míg a Dunénél is elvileg be lehet, de nekem pl nem sikerült a gyors eléréseket összehozni, hogy fixen is ott maradjanak. (másodjára már nem is próbálkoztam) A Dunehez 2 táv jár, egy hagyományos és egy Bluetooth-os is. A hagyományost szenvedés nagyon használni, a másik tökéletesen veszi a jelt, de sajnos sokszor kell mellé a másik is. Nincs háttér világítás egyikben sem. Az Egreat irányítója hagyományos, de jobban érzékeli, mint a Dune és van háttér világítás is. Összességében itt is használhatóbb az Egreat. Érdekes módon az egyéb beállítási résznél, ahol teljesen ugyanazt a menüt látjuk mind a két készülék esetében (különbözik az alap menütől).
Kép tekintetében én nem vettem észre különbségeket egyáltalán. Mind a kettő megbirkózott minden általam használt formátummal, nem volt akadás, nem volt hiba megjelenítésben, nem tudnám eldönteni vak teszten melyikről megy éppen a film-sorozat.
Számomra kardinális pont a feliratok kezelése, mivel mindent eredeti nyelven nézek és hozzá szeretem, ha megjelenik az angol felirat is. Itt is az Egreat a felhasználóbarátabb. Könnyebb feliratot behívni, nem kell ugyanarra elnevezni, lehet egy teljesen más mappában, mint a film, könnyen lehet időzíteni, ha esetleg csúszás van. A Dunében is meg lehet szinte mindent csinálni, csak több gombnyomást, több menübe belépést igényel és ezáltal lassabbnak, nehézkesebbnek érzem az egészet.
Hang kapcsán én az analóg, sztereó RCA kimenetekről tudok csak nyilatkozni. A Dunének alacsony a kimeneti jelszintje, nem tudom be lehet-e állítani valahol, én nem találtam, ezért akár maxra is fel tudtam tekerni a hangerőt, az A10-nél normál szinten van a kimeneti jelszint. Számomra a két lejátszó közül hangban mindenképpen jobb az Egreat, teltebb, egységesebb, gyorsabb, dinamikusabb. Mélyek is gyorsabbak, pontosabbak és mintha mélyebbre is menne. Viszont én úgy gondolom, hogy számomra mindenképpen igényel még az Egreat is egy külső DAC támogatást, mivel nagyon messze van Lumin-om hangjától zenén. (meg persze mindenben)
Röviden nekem ezek lennének a benyomásaim, én nem érzem a Dune 2x-es árcédulájának a megalapozottságát, az én használati szokásaimat figyelembe véve. Kezelése számomra sokkal gördülékenyebb, gyorsabb, áttekinthetőbb, letisztultabb, egyszerűbb az Egreat-nek, valamint hangban is jobban teljesít, megjelenítésben pedig én nem éreztem különbséget.