Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Jazz
Jazz
kedvenc lemezek, koncertek, élmények
Hát nem is tudom, hol kezdjem... Na jó, leírom a pár legkedvesebb koncertélményemet, aztán a kedvenc lemezeimet majd később
A Number 1 mindenképpen a Varsói jazz-fesztivál kirándulások voltak az egyetemi évfolyamtársaimmal, még a 80-as évek végén. Ott láttam először élőben Miles Davis-t (legalábbis a fenekét :taps:, Shankar-t, az (észak)-európai jazz jeles képviselőit, és ott voltam először valódi jazz-klubban.
A következő emlékezetes koncert Keith Jarrett fellépése volt a Zeneakadémián, ahol - szégyen vagy nem - betörtük a kakasülő bejárati ajtaját, hogy bejuthassunk a koncertre. (Ha jól emlékszem, pár héttel később, egy Dizzie Gillespie koncert alkalmából megismételtük, gondolom alapos fejfájást okozva az akadémia lakatosának )
Negatív élmény volt viszont egyik kedvencem, Pat Metheny pesti koncertje. Se hangulata, se az akusztikája nem olyan volt, mint amit elvártam volna.
Jazz
1927-47 között felvett összes felvétel - hát olyanok. rosszabb már nem lesz.
maguk a cd-k teljesen OK-k, 20 2-lemezes tokban, mind külön borítóval.
amazonon kb. ezen időszak 4 lemezes best of-ja 23 usd+pp
system
Jazz
néha ilyet is ki lehet fogni: a 40 lemezes gyűjtemény nem volt 5e ft (MM)
Milyen minőségüek a lemezek, mert ez tényleg nagyon olcsó?
Jazz
Akkor egy aktuális rendezvény:
Debreceni Jazz Napok - 2005. szeptember 8.-11.
Chicago-i jazz formációk dominálnak majd az idei évben, olyan nevekkel, mint a John Primer Blues Band, Ken Vandermark's Bridge 61, Ernest Dawkins' New Horizon Ensemble, Patrica Barber Quartet, számos egyéb kiváló amerikai és hazai előadóművésszel egyetemben. A koncertek ingyenesek.
Ezt egyszerűen nem szabad kihagyni
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"
Jazz
minden ami jazz -- a tradicionális afro-amerikai zenétől
mondjuk Patricia Barberig
kedvenc lemezek, koncertek, élmények
itt a zene legyen az elsődleges, ne az hogy "hogy szól"
system