Csak megosztottam!
Senkit nem köteleztem semmire és nem alkottam véleményt semmiről és senkiről!
Mindenki eldönti, hogy mit tesz.

Csak megosztottam!
sony309 írta: ↑2019.03.13., szer. 18:48Sziasztok!sony309 írta: ↑2019.02.01., pén. 14:22Sziasztok!
Nem biztos, hogy ide tartozik a kérdésem, de egy Onkyo NS-6130 tipusú lejátszóról van szó, így ide teszem fel!
Ha nagyon nem idevaló, akkor majd átirányít valaki.
Fenti lejátszót használok. Ha az előlaphoz hozzáérek,akkor olyan érzés, mintha rezonálna az előlap.
Ha a másik kezemmel hozzáérek a készülék előlapján kívül bárhol (pl. tetején, oldalán), ez a jelenség megszűnik.
Nem gyári tápkábelt használok, de a gyári tápkábelével is ugyanezt produkálja.
Lehúztam a csatlakozókat is (RCA, digit koax), nem szűnt meg.
Másik konnektorból, más tápkábellel táplálva ugyanez érezhető.
A készülék kettős szigetelésű, ún. borotvacsatlakozóval van ellátva.
Mi ez a jelenség?
Köszönöm!
Február közepén leadtam javításra a lejátszót, az üzlet, a szerviz és a forgalmazó is tapasztalta a hibát, de nem jutottak egyről a kettőre. Levelükre az Onkyo nem válaszolt.
Felajánlottak cserét ugyanilyen lejátszóra, de azok is produkálták ezt a "hibát".
Mai nappal visszakaptam a pénzemet.
Ez lett a történet vége.
Sziasztok!sony309 írta: ↑2019.02.01., pén. 14:22Sziasztok!
Nem biztos, hogy ide tartozik a kérdésem, de egy Onkyo NS-6130 tipusú lejátszóról van szó, így ide teszem fel!
Ha nagyon nem idevaló, akkor majd átirányít valaki.
Fenti lejátszót használok. Ha az előlaphoz hozzáérek,akkor olyan érzés, mintha rezonálna az előlap.
Ha a másik kezemmel hozzáérek a készülék előlapján kívül bárhol (pl. tetején, oldalán), ez a jelenség megszűnik.
Nem gyári tápkábelt használok, de a gyári tápkábelével is ugyanezt produkálja.
Lehúztam a csatlakozókat is (RCA, digit koax), nem szűnt meg.
Másik konnektorból, más tápkábellel táplálva ugyanez érezhető.
A készülék kettős szigetelésű, ún. borotvacsatlakozóval van ellátva.
Mi ez a jelenség?
Köszönöm!
Vagy Lumin U1 Mini?
Nekem van egy Yamaha WXAD-10-es DAC-om, szerintem nagyon jó, főleg ezért az árért!
Ebben tudna valaki segíteni?
Ja, az lehet, erre nem is gondoltam.
Akkor lehet hogy része a szerzeménynek :)
Igen és a következőben is.vlaca írta: ↑2019.03.04., hétf. 18:17Sziasztok!
Szeretnék megkérni valakit akinek tidal előfizetese van hogy halgassa meg ezt a track-et legyenszíves:
https://tidal.com/track/83985757
Royal Philharmonic Orchestra,
Pure Relaxation album,
második track “The Second Time”.
Nálam ez hibás, ütemes recsegés van benne. (Három különböző rendszeren is előjön).
Kiváncsi vagyok hogy másnál is hibás-e. (Ha igen, akkor ez lehet a “hírhedt” drm “vízjel”?
Köszi!
Hát sajnos sehogy, hiszen az N-30ae-nak nincs digitális kimenete. Az analóg RCA-t bekötheted a HA-1 analóg bemenetére, csak értelme nincs sok, így nem tudod a HA-1 jobb DAC-ját kihasználni. Belenyúlva a Pioneerba, elvileg lehetne fabrikálni egy SPDIF kimenetet, bár belül valószinűleg csak I2S áll rendelkezésre.
dorminator írta: ↑2019.02.23., szomb. 17:59Tisztelt forumtársak!
A kérdésem nagyon egyszerű. A lejàtszó mellett lévő és usb-vel összekötött külső winchester alà érdemes-e valamilyen izolàciót tenni? Van - e hatàsa a hangra és hàzilag milyen olcsó megoldást javasoltok? Érdemes-e pld, a wd my passportot messzebb vinni a mechanikàktól? Akkor hosszabb usb kàbel kell, mi a jobb megoldàs?Köszönettel Gàbor.
Tudom.robi20064 írta: ↑2019.02.21., csüt. 12:56A DSD512 csak firmware kerdese, de ha nincs ra szukseged akkor nem fog zavarni :)kaef2 írta: ↑2019.02.21., csüt. 12:40Az én SU-1-em nem tudja a DSD512-t csak a DSD256-ot. De filmezéshez, Netflix nézéshez vagy az iMacen futó sok csatornás tv tunerhez nem is kell a DSD. Azoknak mind PCM a hangja.robi20064 írta: ↑2019.02.21., csüt. 10:29
Attol fugg milyen bemeneteid vannak a DAC-on. Ha van I2S akkor egy SU-1 vagy mas DDC I2S kimenettel meg tudja oldani a problemat. Az sMS-200--ra takotod az SU-1-et USB-n, abbol a DAC-ot I2S-en. A gepet meg direktben USB-n a DAC-al a filmek miatt. Persze mehetne az SU-1-rol coaxon vagy AES/EBU-n is a DAC fele a zene, de az a HQPlayer felkonvertalasnal limitaciot jelentene.
Nálam éppen fordítva van.robi20064 írta: ↑2019.02.21., csüt. 10:29Attol fugg milyen bemeneteid vannak a DAC-on. Ha van I2S akkor egy SU-1 vagy mas DDC I2S kimenettel meg tudja oldani a problemat. Az sMS-200--ra takotod az SU-1-et USB-n, abbol a DAC-ot I2S-en. A gepet meg direktben USB-n a DAC-al a filmek miatt. Persze mehetne az SU-1-rol coaxon vagy AES/EBU-n is a DAC fele a zene, de az a HQPlayer felkonvertalasnal limitaciot jelentene.suminator968 írta: ↑2019.02.21., csüt. 08:18Kérdezném a tapasztaltabbakat: Audio Pc-SOTM 200-USB Dac lánc, Roon-HQPlayer szoftverek, zene hallgatás OK!
No de ugyan ezen a láncon filmet néznék, hogy jut el a hang az usb dac-ig?
Linn streamereket használtam, ott erre kiváló a songcast program.![]()