Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi hangsugárzók és subwooferek
-
onkyo607
Re: Házimozi hangsugárzók és subwooferek
Basszus csapdák alkalmazásával egy kis rendezgetéssel sikerült leküzdenem az akusztikai problémákat! Továbbiakban két ponton vastag függöny helyet ajtó kerül beépítésre a közeljövőben.
A lényeg hogy annyira jó sikerült a szoba hogy két SVS SB-4000 helyett egy is elég lett volna!
De miért marad mégis mind a kettő?
Egyrészt nyár környékén a szoba bővítése meg fog történni.
Másrészt egységes mély lefedés miatt.
Ha hamarabb rendbe vágtam volna az akusztikát nem éreztem volna késztetést második megvásárlására.
De azért egyértelműen kijelenthető: Kettő jobb mint egy!
A lényeg hogy annyira jó sikerült a szoba hogy két SVS SB-4000 helyett egy is elég lett volna!
De miért marad mégis mind a kettő?
Egyrészt nyár környékén a szoba bővítése meg fog történni.
Másrészt egységes mély lefedés miatt.
Ha hamarabb rendbe vágtam volna az akusztikát nem éreztem volna késztetést második megvásárlására.
De azért egyértelműen kijelenthető: Kettő jobb mint egy!
Közeleg a tavasz, érik egy “Cutler-túra”
Köszi a kimerítö választ az itthoni példákat már többet hallottam, de amire kíváncsi lennék az a JBL pro szett mert ahhoz még nem volt szerencsém.Cutler írta: ↑2019.03.01., pén. 20:38Persze, több helyen is.
Külföldön, Stenway, Alcons, JBL Synthsis, Aurea, Paradigm, Triad, Procella rendszerekkel.
Itthon, a HMS Synthesis rendszerével, Iván JBl Pro szettjével, utóbbi nem is a nagyon drága kategória. De említhetném a DC nagyszobájának Paradigm Studio 15 szubjait is. Martin Logan Descent rendszert is vagy mondjuk a Genelec-et is említhetném. Zozinál is referencia szinthez közeli hangerővel, az Arendalokat is. Nagy valószínűséggel a mostani Paradigm Studio 12-es szubjai sem jönnek zavarba, ha nagy hangerő és minőség is kell egyszerre.
Vagy legtöbbször itthon, a sajátomat is.
Az olyan mint a tied, csak 1-számmal nagyobb. Ugyanazt tudja, mint az 1000-ed, ugyanolyan minőségben, csak nem koppan le nagy hangerőnél se.
Az 1000-es egy nagyon jó szub, de a határai nagyon végesek. Ha te a szomszédok miatt nem tudsz nagyobb hangerőn mozizni, akkor tökéletes, mert amit tud, azt pontosan, jól teszi.
Anno majdnem én is olyat vettem, de demo alatt kétszer egymás után is lekapcsolta a belső védelmi áramköre, a Világok harca tripodos jelenetnél. Így inkább az 1500X mellett döntöttem.
Ennyi kapásból. Elég vagy még keresgéljek az emlékeim között?
Egyébként a hangerővel nincs annyira gond mert szigetelve van a nappali de pl referencia hangerőn nem tudom járatni a cuccot. Azt szeretném megkérdezni, hogy nálad az egész frontoldalt beépítetted a vászon mögé? Ahogy az írásaidból kivettem nem cserélted le az ML szettet ....
"Az igazi barát szemből támad."
Az én emlékeimben úgy él, a legutóbbi nyílt napokon nálunk vendégeskedő Velodyne DD18 + is idetartozik.
- thxfan
- Beköltözött

- Értékelés: 1211
A szomorú, hogy még picsogás sincs, ilyenkor elfogy a tudomány...
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Persze, több helyen is.
Külföldön, Stenway, Alcons, JBL Synthsis, Aurea, Paradigm, Triad, Procella rendszerekkel.
Itthon, a HMS Synthesis rendszerével, Iván JBl Pro szettjével, utóbbi nem is a nagyon drága kategória. De említhetném a DC nagyszobájának Paradigm Studio 15 szubjait is. Martin Logan Descent rendszert is vagy mondjuk a Genelec-et is említhetném. Zozinál is referencia szinthez közeli hangerővel, az Arendalokat is. Nagy valószínűséggel a mostani Paradigm Studio 12-es szubjai sem jönnek zavarba, ha nagy hangerő és minőség is kell egyszerre.
Vagy legtöbbször itthon, a sajátomat is.
Az olyan mint a tied, csak 1-számmal nagyobb. Ugyanazt tudja, mint az 1000-ed, ugyanolyan minőségben, csak nem koppan le nagy hangerőnél se.
Az 1000-es egy nagyon jó szub, de a határai nagyon végesek. Ha te a szomszédok miatt nem tudsz nagyobb hangerőn mozizni, akkor tökéletes, mert amit tud, azt pontosan, jól teszi.
Anno majdnem én is olyat vettem, de demo alatt kétszer egymás után is lekapcsolta a belső védelmi áramköre, a Világok harca tripodos jelenetnél. Így inkább az 1500X mellett döntöttem.
Ennyi kapásból. Elég vagy még keresgéljek az emlékeim között?
Hiccusz akkor te most kötözködszHiccusz írta: ↑2019.03.01., pén. 14:57Na jó, akkor hangyaf....it segítek.nemtomm írta: ↑2019.03.01., pén. 13:43Egy szóval nem állítottam ezt ...Cutler írta: ↑2019.03.01., pén. 12:01
Miért van az, hogy szerinted és még pár ember szerint is, a kettő együtt, mármint a referencia hangerő és a minőség együtt nem valósulhat meg?
Nem értem, ha szóba kerül a referencia hangerő, az miért egyenlő a rossz minőséggel, az alacsony hangerő meg meg miért a minőség jellemzője![]()
![]()
Na jó, akkor hangyaf....it segítek.nemtomm írta: ↑2019.03.01., pén. 13:43Egy szóval nem állítottam ezt ...Cutler írta: ↑2019.03.01., pén. 12:01Miért van az, hogy szerinted és még pár ember szerint is, a kettő együtt, mármint a referencia hangerő és a minőség együtt nem valósulhat meg?
Nem értem, ha szóba kerül a referencia hangerő, az miért egyenlő a rossz minőséggel, az alacsony hangerő meg meg miért a minőség jellemzője![]()
![]()
Te már hallottál ilyen sub-ot ? Mondjuk én nem járok kiállításra mint te mert a beszámolók alapján biztosan van ilyen.
Egy szóval nem állítottam ezt csak még nem hallottam ilyen sub-ot mégCutler írta: ↑2019.03.01., pén. 12:01Miért van az, hogy szerinted és még pár ember szerint is, a kettő együtt, mármint a referencia hangerő és a minőség együtt nem valósulhat meg?
Sajnos a jó,pontos,kellő dinamikával megáldott szub arról ismerhető fel,hogy nem létezik.
Nagy teljesítmény/hangszóró/doboz szükséges a jó szub megalkotásához,itt nincs mese,meg csalunk valahol,viszont könnyen tudunk választani,mert ha valami gyenge az az idők folyamán is az marad,valóban a paraméterek számítanak.Teljesítmény/tömeg/méret ezek már meg is határozzák,hogy mire számítsunk.
Nagy teljesítmény/hangszóró/doboz szükséges a jó szub megalkotásához,itt nincs mese,meg csalunk valahol,viszont könnyen tudunk választani,mert ha valami gyenge az az idők folyamán is az marad,valóban a paraméterek számítanak.Teljesítmény/tömeg/méret ezek már meg is határozzák,hogy mire számítsunk.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
- thxfan
- Beköltözött

Ha nem próbálta még ki honnan tudná?Cutler írta: ↑2019.03.01., pén. 12:01
Miért van az, hogy szerinted és még pár ember szerint is, a kettő együtt, mármint a referencia hangerő és a minőség együtt nem valósulhat meg?
10.1 Auro3D
- thxfan
- Beköltözött

Erre van valahol konkrét mérés, hogy pl. egy 12" és egy 18" hangszóró mozgása között mennyi lehet a sebesség különbség?
Ezen logika mentén haladva egyértelműen megállapítható az is, hogy pl. egy alu, műanyag, kevlár stb. sub membrán mindig is lassúbb lesz, mint egy papír, mert nehezebb. Tovább menve a kiváló Accuton kerámia magas- és középhangszórói sem jók, mert egy teáscsésze sokkal nehezebb, mint egy ua. mekis papírpohár, tehát nem lehet gyorsabb és pontosabb. A selyem dóm meg a legfürgébb, mert egy selyemsál pille könnyű. Nem így van?
10.1 Auro3D
Nem értem, ha szóba kerül a referencia hangerő, az miért egyenlő a rossz minőséggel, az alacsony hangerő meg meg miért a minőség jellemzője
- thxfan
- Beköltözött

Ennyi + teszi ezt méregdrága kábelek nélkül is
10.1 Auro3D
Persze, hogy vita forrása de meg lehet mindent ember módjára beszélni is. Mert ugye van aki reference hangerőn hallgatja
a rendszerét és azt szereti ha lebeg az a bizonyos gatyaszár és van aki alacsonyabb hangerőn hallgatja a motyóját és inkább a minőséget helyezi előtérbe.
De hát nem vagyunk egyformák ez benne a jó
Amikor megindul a közepe a membránnak,a széle még egy kicsit gondolkodik :)
Természetesen nem belépő sub-ról beszélünk