De ez itt off, sorry.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi hangsugárzók és subwooferek
Re: Házimozi hangsugárzók és subwooferek
Közeleg a tavasz, érik egy “Cutler-túra”
Köszi a kimerítö választ az itthoni példákat már többet hallottam, de amire kíváncsi lennék az a JBL pro szett mert ahhoz még nem volt szerencsém.Cutler írta: ↑2019.03.01., pén. 20:38Persze, több helyen is.
Külföldön, Stenway, Alcons, JBL Synthsis, Aurea, Paradigm, Triad, Procella rendszerekkel.
Itthon, a HMS Synthesis rendszerével, Iván JBl Pro szettjével, utóbbi nem is a nagyon drága kategória. De említhetném a DC nagyszobájának Paradigm Studio 15 szubjait is. Martin Logan Descent rendszert is vagy mondjuk a Genelec-et is említhetném. Zozinál is referencia szinthez közeli hangerővel, az Arendalokat is. Nagy valószínűséggel a mostani Paradigm Studio 12-es szubjai sem jönnek zavarba, ha nagy hangerő és minőség is kell egyszerre.
Vagy legtöbbször itthon, a sajátomat is.
Az olyan mint a tied, csak 1-számmal nagyobb. Ugyanazt tudja, mint az 1000-ed, ugyanolyan minőségben, csak nem koppan le nagy hangerőnél se.
Az 1000-es egy nagyon jó szub, de a határai nagyon végesek. Ha te a szomszédok miatt nem tudsz nagyobb hangerőn mozizni, akkor tökéletes, mert amit tud, azt pontosan, jól teszi.
Anno majdnem én is olyat vettem, de demo alatt kétszer egymás után is lekapcsolta a belső védelmi áramköre, a Világok harca tripodos jelenetnél. Így inkább az 1500X mellett döntöttem.
Ennyi kapásból. Elég vagy még keresgéljek az emlékeim között?
Egyébként a hangerővel nincs annyira gond mert szigetelve van a nappali de pl referencia hangerőn nem tudom járatni a cuccot. Azt szeretném megkérdezni, hogy nálad az egész frontoldalt beépítetted a vászon mögé? Ahogy az írásaidból kivettem nem cserélted le az ML szettet ....
"Az igazi barát szemből támad."
Az én emlékeimben úgy él, a legutóbbi nyílt napokon nálunk vendégeskedő Velodyne DD18 + is idetartozik.
- thxfan
- Beköltözött

- Értékelés: 1211
A szomorú, hogy még picsogás sincs, ilyenkor elfogy a tudomány...
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Persze, több helyen is.
Külföldön, Stenway, Alcons, JBL Synthsis, Aurea, Paradigm, Triad, Procella rendszerekkel.
Itthon, a HMS Synthesis rendszerével, Iván JBl Pro szettjével, utóbbi nem is a nagyon drága kategória. De említhetném a DC nagyszobájának Paradigm Studio 15 szubjait is. Martin Logan Descent rendszert is vagy mondjuk a Genelec-et is említhetném. Zozinál is referencia szinthez közeli hangerővel, az Arendalokat is. Nagy valószínűséggel a mostani Paradigm Studio 12-es szubjai sem jönnek zavarba, ha nagy hangerő és minőség is kell egyszerre.
Vagy legtöbbször itthon, a sajátomat is.
Az olyan mint a tied, csak 1-számmal nagyobb. Ugyanazt tudja, mint az 1000-ed, ugyanolyan minőségben, csak nem koppan le nagy hangerőnél se.
Az 1000-es egy nagyon jó szub, de a határai nagyon végesek. Ha te a szomszédok miatt nem tudsz nagyobb hangerőn mozizni, akkor tökéletes, mert amit tud, azt pontosan, jól teszi.
Anno majdnem én is olyat vettem, de demo alatt kétszer egymás után is lekapcsolta a belső védelmi áramköre, a Világok harca tripodos jelenetnél. Így inkább az 1500X mellett döntöttem.
Ennyi kapásból. Elég vagy még keresgéljek az emlékeim között?
Hiccusz akkor te most kötözködszHiccusz írta: ↑2019.03.01., pén. 14:57Na jó, akkor hangyaf....it segítek.nemtomm írta: ↑2019.03.01., pén. 13:43Egy szóval nem állítottam ezt ...Cutler írta: ↑2019.03.01., pén. 12:01
Miért van az, hogy szerinted és még pár ember szerint is, a kettő együtt, mármint a referencia hangerő és a minőség együtt nem valósulhat meg?
Nem értem, ha szóba kerül a referencia hangerő, az miért egyenlő a rossz minőséggel, az alacsony hangerő meg meg miért a minőség jellemzője![]()
![]()
Na jó, akkor hangyaf....it segítek.nemtomm írta: ↑2019.03.01., pén. 13:43Egy szóval nem állítottam ezt ...Cutler írta: ↑2019.03.01., pén. 12:01Miért van az, hogy szerinted és még pár ember szerint is, a kettő együtt, mármint a referencia hangerő és a minőség együtt nem valósulhat meg?
Nem értem, ha szóba kerül a referencia hangerő, az miért egyenlő a rossz minőséggel, az alacsony hangerő meg meg miért a minőség jellemzője![]()
![]()
Te már hallottál ilyen sub-ot ? Mondjuk én nem járok kiállításra mint te mert a beszámolók alapján biztosan van ilyen.
Egy szóval nem állítottam ezt csak még nem hallottam ilyen sub-ot mégCutler írta: ↑2019.03.01., pén. 12:01Miért van az, hogy szerinted és még pár ember szerint is, a kettő együtt, mármint a referencia hangerő és a minőség együtt nem valósulhat meg?
Sajnos a jó,pontos,kellő dinamikával megáldott szub arról ismerhető fel,hogy nem létezik.
Nagy teljesítmény/hangszóró/doboz szükséges a jó szub megalkotásához,itt nincs mese,meg csalunk valahol,viszont könnyen tudunk választani,mert ha valami gyenge az az idők folyamán is az marad,valóban a paraméterek számítanak.Teljesítmény/tömeg/méret ezek már meg is határozzák,hogy mire számítsunk.
Nagy teljesítmény/hangszóró/doboz szükséges a jó szub megalkotásához,itt nincs mese,meg csalunk valahol,viszont könnyen tudunk választani,mert ha valami gyenge az az idők folyamán is az marad,valóban a paraméterek számítanak.Teljesítmény/tömeg/méret ezek már meg is határozzák,hogy mire számítsunk.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
- thxfan
- Beköltözött

Ha nem próbálta még ki honnan tudná?Cutler írta: ↑2019.03.01., pén. 12:01
Miért van az, hogy szerinted és még pár ember szerint is, a kettő együtt, mármint a referencia hangerő és a minőség együtt nem valósulhat meg?
10.1 Auro3D
- thxfan
- Beköltözött

Erre van valahol konkrét mérés, hogy pl. egy 12" és egy 18" hangszóró mozgása között mennyi lehet a sebesség különbség?
Ezen logika mentén haladva egyértelműen megállapítható az is, hogy pl. egy alu, műanyag, kevlár stb. sub membrán mindig is lassúbb lesz, mint egy papír, mert nehezebb. Tovább menve a kiváló Accuton kerámia magas- és középhangszórói sem jók, mert egy teáscsésze sokkal nehezebb, mint egy ua. mekis papírpohár, tehát nem lehet gyorsabb és pontosabb. A selyem dóm meg a legfürgébb, mert egy selyemsál pille könnyű. Nem így van?
10.1 Auro3D
Nem értem, ha szóba kerül a referencia hangerő, az miért egyenlő a rossz minőséggel, az alacsony hangerő meg meg miért a minőség jellemzője
- thxfan
- Beköltözött

Ennyi + teszi ezt méregdrága kábelek nélkül is
10.1 Auro3D
Persze, hogy vita forrása de meg lehet mindent ember módjára beszélni is. Mert ugye van aki reference hangerőn hallgatja
a rendszerét és azt szereti ha lebeg az a bizonyos gatyaszár és van aki alacsonyabb hangerőn hallgatja a motyóját és inkább a minőséget helyezi előtérbe.
De hát nem vagyunk egyformák ez benne a jó
Amikor megindul a közepe a membránnak,a széle még egy kicsit gondolkodik :)
Természetesen nem belépő sub-ról beszélünk
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 741
Egy jó minőségű sub képes megfelelő hangnyomást is produkálni, nem csak "szépen" szólni
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.