Sziasztok!
Először is köszönet Fodesznak hogy megnyitotta az oldalt,másodszor köszönet az avatárért.
Scheller Zoltánnak hívnak és nem messze lakom Budapesttől.Még siheder koromban találkoztam először a házi mozi fogalommal.Az első erősítőm egy Technics SA AX 720 volt.Panasonic videóval Magnat hangfalakkal.Akusztika semmi, látvány egy 80cm-es Thomson tv.Akkora volt hogy szédültünk előtte.Nem volt nagy szám de élveztük.Miután az embert elkapja a vezérhangya elkezdtem az egyik szobánkat átalakítani dedikált moziszobának.2010-re el is készült,de sajnos sokáig nem élvezhettük.

- 7762.jpg (367.84 KiB) Megtekintve 1702 alkalommal

- 7761.jpg (328.58 KiB) Megtekintve 1702 alkalommal

- 7760.jpg (298.86 KiB) Megtekintve 1702 alkalommal

- 7759.jpg (309.49 KiB) Megtekintve 1702 alkalommal
Sajnos egy nyári rövidzárlat miatt leégett a házunk.Lehetett mindent kezdeni előröl.Az újjáépített házban is lett mozi részleg de pár év után rá kellett jönnünk hogy egy modern építészeti megoldásokkal megépített nappali ami ráadásul 70nm-es nem igazán optimális erre a célra.Itt beépítésre került egy Viewsonic Hd 9900 projektor egy Grandview vászon egy Onkyo erősítő Velodyne mélysugárzó/ezek túlélték a tüzet/.Hangsugárzók a bútorba és a mennyezetbe lettek beépítve.Ezek TruAudio termékek.Pár évig élveztük is,de a probléma akkor kezdődött amikor felhívtam a Homemovie-t.
Kérdeztem Tőlük hogy esetleg dinamikában minőségben lehet -e javítani valamit a mostani rendszeren.Ugye a hangsugárzók adottak Így max a mélysugárzót a lejátszót,ami agy samsung blu ray lejátszó volt, valamint az erősítőt lehet lecserélni.Szóval majdnem mindent.Bementem hozzájuk és megláttam a demó mozijukat,aztán meg is hallgattam.És itt volt vége az addigi moziról alkotott véleményemről.Nagyon jó volt.Hát hajrá vettem egy Emotiva MC-700 A-700 proci végfok párost.Utána egy SVS Ultra 13-at.Aztán egy Oppo 203-at.Beraktam a nappaliba és lás csodát jobb lett.De nem sokkal!Akkor jöttem rá hogy ebben a helységben nem fogok tudni jó mozit csinálni.Sőt még elfogadhatót sem.Volt egy garázsom amit nem nagyon használtam,igy kitaláltam hogy oda fogok mozit építeni.Csak ugye ott az asszonyfaktor.Hallani sem akart róla.
Elvittem magammal a Homemovie-ba ,és lás csodát tetszett neki.Két nap múlva már meg is tervezte hogy milyen színű legyen a fal ,a kárpitozás ,a mennyezet,a szőnyeg.
És ha már csinálom akkor nyissam össze a lakással.így hát 2018 március 3.án kivettem egy vésőgépet és az unokaöcsémmel feltörtük a garázs aljzatbetonját.A lakásban mindenhol padlófűtés van így a moziban se akartam mást.

- 20180307_190252.jpg (1.78 MiB) Megtekintve 1702 alkalommal

- 20180307_190212.jpg (1.34 MiB) Megtekintve 1702 alkalommal

- 20180303_095034.jpg (1.77 MiB) Megtekintve 1702 alkalommal